|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Helloł
![]() U mnie tez snieżek ![]() Tesciowa mnie zdenerwowala zanim przyjechala.... a staralam sie na nia tak dobrze nastawic ![]() Ona do tzta wczoraj ze moze wigilia u jakiejs ciotki bedzie... Tz sie wkurzyl i mowi ze nie, bedziemy wczesniej wszyscy w Polsce i zdazymy kolacje przygotowac... (ona jest leniwa troche) Na to ona to szybko zjemy i pojedziemy... Teraz ja wkroczylam do rozmowy ... ale jeszcze do mnie a wigilie idziemy... A ona taaaak? Na co madra tesciowa... to pojdziesz do rodzicow na godzinke i pozniej na 18 do nas i do ciotki... ![]() ale mi cisnienie podniosla! Az mi sie gadac nie chce! Egoistka jedna... I jeszcze sie ze mna licytuje iel bede u mojej rodziny!
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
Mell
lej na nią! Włącz sobie tvn, taka pieNKNa melodia leci tera, to se posłuchaj i ci złosc przejdzie ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- juz nie leci
|
#1743 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanko a w zasadzie prośbę, zrobiła by mi któraś mamuśka w wolnej chwili jakąś świąteczną karteczkę z maluszkiem, bo ja nie unim
|
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
No w kocu wstalam, spalismy do 9 Dzis juz anioleczek rano mamusie obudzil i teraz grzecznie sie bawiWczora na "Wigilii" sie wybawilam, najadlam pysznych rzeczy zapijajac martini Kurcze potrzebne sa takie pracownicz spotkaniaanulka widze, ze codziennie witasz nas dupa, chyba lubisz mocne wejscia ![]() ![]() pakusia no to teraz mozecie spokojnie sie porzadzic, wiem jak musisz bardzo sie cieszyc ursull ja juz Miluchy chwalic nie bede...znasz moje zdanie... mell no to wspolczuje Ci pracy z leczem,,,o a moze dzis wyciagne na obiad bo mam zamrozone ale mi smaka narobilas ide obaczyc Twje foty bo cos widze, ze zes trzaskala i gdzies sa![]() a tesciowa brak slow, czy te baby nieraz to nie mysla, kurka czy on anierozumie, ze tez chcesz spedzic z rodzina troche czasumarika Ty tu fryzure nowa pokazuj a choinke pozniej ze spiworkiem Ci nie pomoge bo ja kupilam w lumpku maclarena za 15zl u mnie dzis snieg caly czas pruszy, ale to tak, ze juz jest biala powlokacaro trzymam kciuki za zdrowie Michasia, jeny oby Jaska nic nie trafilo ![]() Wiecie co sypie coraz mocniej, ubieram sie zaraz i lece na dwor z malym, w odroznieniu od Caro lubie snieg, tylko nie lubie jak topnieje i jest chlapa ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Iwciag cze ja Ci nie pomoge bo tez nie umiec
|
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
Zaba
inaczej byscie mnie nie zauwazyły
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
ze niby co??? Ciebie???zarty sobie stroisz???no prosze Cie, nie rozwalaj mnie
|
|
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
HA
rzeczywiscie, masz racje...jestem zauwazalna ![]() KONIEC Z DUPAMI
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kswiatecka@wp.pl podeślij jakiś pomysł też co byś chciała itp koło 23 ci wyśle ok? ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- no co ty ![]() ja jak pomyślę o Tobie to widze taką nie zabieraj mi tego ![]() ![]()
|
|
#1749 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
,Buziaki dla Antosi i Kubusia! Ja dalej niewyspany monster jestem. Może to wcale nie o zęby chodzi? Wczoraj wieczorem odpaliłam kompa z tą myślą, że sobie z Wami pogadam, ale nie dało rady. Guzik budził się dosłownie co dwie minuty. Jak tylko go przytuliłam, uspokajał się i zasypiał. Boszenka przypomniała mi o skokach rozwojowych – muszę poczytać. Bo w ciągu dnia Guzik zachowuje się normalnie, ale cicho, ja tego nie napisałam, bo aż się boję, co to będzie dalej.![]() Guzik ostatnio w czasie kąpieli odkrył sobie pisiorka. ![]() Ale u nas dużo śniegu dzisiaj. Super! Mell – ja też Cię lubię, ale ![]() A zdjęcie na nk Ale Twoje wyglądają na brązowe. Piękne. Jeju, współczuję Ci tego bliskiego spotkania z teściówką.Berciu – o matko. Dobrze, że wszystko już w porządku. A Wiktorek mógł coś faktycznie czuć, bo dzieci widzą więcej i czują mocniej. ![]() Male – no na pewno raźniej tak w grupie. Lepiej mi się żyje ze świadomością, że ktoś też ma wory pod oczami. Ale się uśmiałam, czytając o akcji mordowania czujnika.Caro – prawdziwa ślicznotka z Darii i oczy ma chyba po Tobie… Eeee, to mówisz, że Michaś Cię za brodę wytarmosił. . Dużo zdrówka dla Michasia.Boszenka – dziękuję, że mi przypomniałaś o skokach rozwojowych ![]() Ursull – ja Kelly Family jako tako nie słuchałam, ale tata kupił jakieś 100 lat temu ich płytę ze świątecznymi kawałkami i zawsze jej w okolicach świąt słucham – to też jest pewien element tradycji. A Dzieciątko… Bo wszystko zależy od regionu i tradycji – niektórzy dostają na święta prezenty od Mikołaja, inni od Gwiazdora, aniołków, a my dostawaliśmy prezenty od Dzieciątka (malutkiego Jezuska ). Po Wigilii szliśmy z tatą do innego pokoju, a mama szła otworzyć okno, żeby Dzieciątko mogło wlecieć z prezentami. Jakie to były emocje. A czasami Dzieciątko długo nic nie przynosiło i wtedy mama szła szerzej otworzyć okno. Też tak Guzikowi zrobimy w przyszłym roku. Podkradłam Ci trochę Twoich piernikowych fluidów, żeby mi się chciało je w sobotę piekać. A Milenka wygląda cudnie jako śnieżynka.Superzabula – wow. Brawa dla Jaśka. Ale on się szybko rozwija. Guzik to jednak jest 100 lat za Murzynami. Ja też lubię śnieg i zaraz mykamy na spacer.Iwciag – u mnie to musiałaby ta waga naprawdę ruszyć z kopyta, bo ja musiałabym schudnąć jakieś 20 kg. Ja mam tylko nadzieję, że jak przestanę karmić, to będzie mi to lepiej szło. A w opisie znowu sobie zaznaczam przehulane dni. Wsypałam do mojego hula-hop ryż i teraz takim obciążonym śmiagam pół godziny. Jak już będzie setny raz, to zmierzę sobie talię i biodra. Nie widziałam Waszej choinki. Gratulujemy zębisk!Gosik – oby Ci wreszcie pomogli Milena – dużo zdrówka dla Ciebie. Jeżu, a ja tak lubię kremówki. Se wyobraziłam tą babę kaszlącą Brawa dla Kubka. Guzik jeszcze nie siedzi, więc nic nie pomogę. Pakusiu – cześć!!! Gratulujemy Kubusiowi ząbków i własnego pokoju. Blondynkapoznan – piękną furę ma Olivierek. Gratulujemy ząbka! Esti – wow, ale Nikolka tupta. Marika – a Ty zaś chlać będziesz. Fryz poka. No ja bym Was chętnie nawiedziła kiedy z Guzikiem, ale nie wiem kiedy, bo teraz ten okres świąteczny taki gorący. Nie chciałabym Wam przeszkadzać.Malutka – a gdzie zdjęcia Dawidka w krzesełku? Biedny, ciekawe czemu tak go zdenerwował widok pani doktor? Anulka – piękne zdjęcie. |
|
|
|
#1750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Illbana jakie zdjecie?
|
|
#1751 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie moje kochane babolki
Karo mnie pałą zmobilizowała do zameldowania się na Wizażu więc jestem My teraz tkwimy w przygotowaniach przedślubnych, tak to jest, kiedy się wszystko zostawia na ostatnią chwile, kiedy połączy się się to z przygotowaniami do świąt wychodzi jedna wielka maskara i brak czasu na cokolwiek... Co u nas tak poza tym... W zasadzie nic... Nisia jeszcze nie siedzi sama, nie ma ani jednego ząbka, za to nauczyła się kaszleć na zawołanie i namiętnie to wykorzystuje na każdym kroku, chcą zwrócić na siebie nieustannie uwagę otoczenia ![]() Wiem że nie uda mi się nadrobić wszystkich zaległości, ale idę się chociaż zorientować, co tam u Was dziewczynki Po nk widzę, że panuje szał na kartki świąteczne ![]() Ja już też kilka zrobiłam, ale mój TŻ wciąż oczekuje arcydzieła i odrzuca moje wszelkie propozycje
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-12-17 o 11:05 |
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Ilbana
Anulka aj law ju ![]() Magducha poka kartki
|
#1753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłałam @ do Ciebie |
|
|
|
|
#1754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W PL będę aż do końca sesji... jeśli dobrze pójdzie to początkiem lutego wracam do IE ![]() Ok, wracamy do tematu samolotu Powiem Ci, że ja tylko raz zmieniałam małej pieluszkę w samolocie (zawsze zmieniam tuż przed lotem i jakoś te 2,5 godzinki wytrzymuje ) Wtedy akurat miałam szczęście, bo dwa miejsca obok mnie były wolne (mało ludzi leciało), więc przebierałam ją po prostu na siedzeniach i stewardessa zabrała ode mnie pieluszkę. Z tego co się orientuję to jest specjalnie pomieszczenie do przebierania dzieciaczków, więc pieluszkę będzie gdzie wyrzucić Wózek możesz oddać razem z dużym bagażem (wtedy powędruje od razu do samolotu) lub mieć go aż do końca i zostawić potem tuż przy schodkach na pokład. Później, gdy będziecie wychodzić z samolotu wózeczek będzie na Was czekał tuż przed ![]() Aaaaa i radzę Ci w samolocie wyłączyć klimę/nawiew przy swoim siedzeniu i tych obok... ja za pierwszym razem tego nie zrobiłam i mała nabawiła się strasznego katarku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie cierpię naszych teściowych, wszystkich, bez wyjątków ![]() Caro zdrówka dla Michasia
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-12-17 o 11:09 |
|||
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Iwciag dawaj Iwa renifera
![]() i czarno-białych nie chce ![]() cze Boszenka I spod Wrocka idziemy na browca
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-12-17 o 11:07 |
|
|
|
#1756 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
Anulka - chodziło mi o ten obrazek, który wkleiłaś - bliźnięta w łonie matki
![]() Madziu - czyli tylko pała Cię mobilizuje do pisania tutaj ![]() Dużo wytrwałości Wam życzę ![]()
|
|
|
|
#1759 |
|
Wtajemniczenie
|
Illbana ja też się cieszę ze śniegu, tylko nie mam czapki ani szalika ani rękawiczek
![]() Iwo to tak się za swoje klejnoty właśnie w kąpieli targa, że w szoku jestem, by się nie okaleczył za młodu ![]() To hulaj i zrzucaj ten nadbagaż! No i chwal się osiągnięciami. Cze Magducha to masz gorący okres teraz, powodzenia w przygotowaniach |
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Antosi i Kubusia
Witam panie szanowne i te mniej szanowne też U nas też snieg się pojawił .Milusi pokazałam przez okno i patrzyła zafascynowana,zaraz idziemy na spacerek to więcej zobaczy![]() Malutka cieszy mnie,żeDawidkowa waga jest prawidłowa .Pokaż krzesełko Pięknie Dawidek się rozwija,a trzeba pamiętać,że to wcześniaczek i ma trochę trudniejPakusia dzięki ci dobra kobieto,bardzo mi pomogłaś.Co do pierszeństwa to priorytet sobie wykupiłam,wiec i tak wejdę na poczatku Cze Marika,ty znowu pierwsza ![]() Caro a nie możesz kooś poprosić,żeby ci po te leki pojechał? Iwciag barawo dla górnej jedynki i Iwa oczywiście.No i widzisz,dla Iwo twoja choinka jest sliczna Anulka fajne zdjęcie stara dupo Mell też bym się wkurzyła na twoim miejscu.A nie możecie zrobić wigilii razem twoi rodzice i teściowa?A ciotka to chyba najmniej ważna w takiej sytuacji . Pocieszę cię co do włosków.Widziałam ostatnie symulacje kolorków na metamorfozach i podoba mi się wersja: jasny,ciepły brąz.Myślę,że możesz spróbować.Brąz jest neutralny dość i zazwyczaj ładnie wygląda sie w nim.Uważam jednak,że zdecydowanie powinaś mieć grzywkęSuperżabula cześć,martini mówisz? Uwielbiam,szczególnie bianco ![]() Illbanka współczuję nocki,Miluch też ostatnio odkryła psioszkę,najgorzej,gdy ją przewijam z kupy z ta tam paluchy pakuje Super ta tradycja z Dzieciątkiem,śliczna.Może też coś takiego u nas wprowadzę,bo w moim regionie aż tak fajnie się tgo nie obchodzi Magduchahaha Miałam zapytać co z sukienką? Masz już jakąś? Jeśli tak to pokaż Kartki świąteczne też pokaż Miluch również kaszle na zawołanie,my to nazywamy "prywatnym kaszelkiem",a ostatnio zaczęła śmiać się tak sztucznie,takie "hahaha" robi ironiczne![]() Boszenka ano z Wrocka jestem i w styczniu będę,więc myślałam,że może jak czasu starczy to się spiniemy Dziękuję ,bardzo mi pomogłyscie odnośnie lotu |
|
|
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
Karola - pomniejszam te kartki i wkleje
Illbanko Heksiu - no ja kochana nie wiem kto tu jest zołzą - to Ciebie nie było tyle czasu Iwciag
|
|
#1762 |
|
Zadomowienie
|
Ursull - mam sukienkę, oczywiście że mam
udało się mam tylko takie zdjęcie, a więcej zobaczycie za dwa i pół tygodnia
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull Iwo jakoś śniegiem nie był zainteresowany ludzmi kręcącymi się bardziej, ale jak pójdziemy na space może zakuma
![]() Wysłałam foto Będę miała 2 kartki i od Ciebie i Caro hyhy ![]() Magducha będziesz piękną Panna Młodą, jak Ci zazdroszczę, chciała bym jeszcze raz. Fajnie Ci się z kiecką złożyło, bo zawsze to taniej. Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-17 o 11:36 |
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Magduchahaha szczerze,bardzo ładna sukienka i własciwie taką chciałas.Ja też strasznie lubię taki,antyczny wzór.Ależ będziesz śliczną panną młodą
iwciag a u nas śniegu już niet .Wieczorkie m coś ci tam wyczaruję |
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Ursulla ze mną to się nie chcesz spotkać
Magducha kiecka jest cudna Będziesz piękną Młodą
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Laski Mell mnie wczoraj natchnęła i też chcę coś zrobić z fryzurką.Pomożecie? Zmontowałam sobie kilka symulacji,co o tym sądzicie? Ostatnia fotka to ja w oryginale
![]() fot.1-4 przeróbki fot.5 oryginał |
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull...w przedostatniej
ale teraz tez masz super ups
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczynki za miłe słowa odnośnie sukni, mi też się na serio podoba i jeszcze bardziej sie ciesze, że tak mi się udało zdobyć suknię, jaką mniej więcej chciałam i za połowę ceny
Ursull - no ale świetne przeróbki,w tej czwartej fryzurce byłoby Ci rewelacyjnie
|
|
#1770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Dzis juz anioleczek rano mamusie obudzil i teraz grzecznie sie bawi
inaczej byscie mnie nie zauwazyły 

Ale on się szybko rozwija. Guzik to jednak jest 100 lat za Murzynami. Ja też lubię śnieg i zaraz mykamy na spacer.
Gratulujemy zębisk!
Brawa dla Kubka. Guzik jeszcze nie siedzi, więc nic nie pomogę.