|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
szeryfcio
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Cytat:
Od strony technicznej wygląda to tak, że pralka ładowana od góry jest podwójnie łożyskowana, ma łożyska po obu stronach bębna, więc bęben jest stabilniejszy. Ta ładowana z przodu ma tylko jedno łożysko z tyłu bębna. Tu plus dla pralki ładowanej od góry. Zazwyczaj też taka pralka ma większą pojemność niż taka sama gabarytowo ładowana od przodu. Jedyny minus to klapa otwierana do góry. Nie każdy ma tak umeblowane pomiszczenie, żeby móc sobie pozwolić na otworzenie jej. Pomimo wszystko większość ludzi kupuje jednak pralki ładowane od przodu. Prawdopodobnie duży wpływ ma tu "czynnik psychologiczny" . Ludzie lubią patrzeć na wirujące pranie, czy też je kontrolować....
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#573 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
jeśli chodzi o pralki to ja wolę ładowane od przodu, jest dla mnie wygodniejsza, mogę coś na niej postawic, a synek lubi patrzeć jak się kręci ![]() jako ciekawostka może jeszcze dodam link z pralkami, takie cudo było by mi szkoda zamknąć w łazience ![]() http://3c5-that.luxlux.pl/artykul/1049/_/1 |
|
|
|
|
|
#574 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
co do zmywarek, mam BOSCH SMS 50E08EU i jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#576 |
|
|
Ja mam od jakiś 2 lat lodówkę LG Kombi z funkcją no frost i jestem zadowolona. nie wyobrażam sobie teraz odmrażania lodówki.
a co do tych pralek.. pierwszy raz widzę takie cuda. nie wiedziałam że można miec pralkę w kwiaty choć w salonie bym jej nie postawiła ale razem z piękną lodówką w kuchni. czemu nie.
|
|
|
|
|
#577 |
|
|
|
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie, taka lodowka z kostkarka to duzo halasu robi?
|
|
|
|
|
#579 |
|
Raczkowanie
|
nie robi w ogóle hałasu, ja byłam w szoku kiedy u mnie w rodzinnym domu pojawiła się gigantyczna lodówka ( http://www.zadowolenie.pl/kupic_img/....jpg),rozmiary są powalające, ale naprawde jest bardzo komfortowa, akurat mamy mieszkanie i obecnie są 2 lodówki :|- moi rodzice bardzo mnie zaskakują, samsung stoi "na widoku" w przypadku imprezy taka ktoś by pomyślał głupota, ale wyciągasz butelke z winem przez barek , dopiero po czasie zauważylam komfort: nikt nie zagląda Ci co jeszcze masz w lodówce, podobnie jest z kostkarką i wodą destylowaną, nie ma problemu z brakiem kostek lodu na imprezie czy w upalne popołudnie, w przypadku małych dzieci- zimna woda jest destylowana i nie musisz już gotować i studzić wody do mleka- kiedy miałam miesięczną chrześnicę, która jest na sztucznym mleku- bardzo przydatna sprawa, cicha, małe zużycie prądu, jak dla mnie znaczącym minusem jest powierzchnia do zagospodarowania, z zewnątrz lodówka jest ogromna, kiedy otwieram drzwi półki wydają mi się za małe, jak ja tak duże urządzenie, no i oczywiście filtry wymienne są sporym kosztem, oczywiście częstotliwość wymieniania uzależniona jest od częstotliwości używania, ale zaleca się korzystanie z orginalnych wkładów, choćby z powodu gwarancji, w przypadku zepsucia producent może nie uznać gwarancji jeżeli filtry do wody nie są orginalne..., ogólnie na plus, ekstra sprzęt.
Zmieniając temat: pralki: fajne te z artystycznymi wzorami, mnie osobiście ostatnio podoba się pralka z systemem monitorującym zużycie płynu do prania, fajne dla osób takich jak ja, dla których zorientowanie się co do której dziurki jest za trudne, zawsze wklewam i wsypuje do każdej po troche;d. Obecnie jestem mocno zainteresowana zmywarkami, chcę rodzicom na rocznicę sprawić zmywarkę, mam czas do kwietnia, a że chcę za gotówke to postanowiłamz wypłaty już odkładać po groszaku , macie coś godnego polecenia? myślicie drogie panie, że w granicach 1000 do 1300 kupię coś porządnego? postanowiłam nie zwraca takiej uwagi na firmę co na parametry i tym się kieruję, może mieć logo firmy krzak, chcę, żeby była klasy energetycznej A, miala małe zużycie wody i ogólnie, żeby była dla rodziców wygodnym narzędziem pomocnym w oszczędzaniu zarówno pieniędzy jak i czasu.
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
pomysl z lodowka jest niezly, jak ktos nagminnie rauty urzadza
![]() a co do zmywarki. poczytaj, bo dziewczyny sie tu produkowaly nieziemsko przez tylllle stron |
|
|
|
|
#581 |
|
Raczkowanie
|
może nie najlepiej zabrzmiały moje przykłady, moi sąsiedzi nie narzekają, a w domu rzadko kiedy dzieje się coś głośnego. Ja od pewnego czasu bawię się w projektowanie mojego wymarzonego domu, pomimo, że jestem singlem nie wyobrażam sobie mieszkać w kawalerce na dłuższą mete, pół roku mieszkałam i dziękuję, ja potrzebuje dużo miejsca, dużą lodówke, dużą pralkę, nie jestem zwolenniczką pomniejszania sprzętu w imię " małe mieszkanie, mieszkanie dla singla itd..., może być ta lodówka niezbyt zagracona, czy włączona pralka z 3 bluzkami. Pomimo, że mój ojciec pracuje zagranicą w sumie w domu przebywa mama i to kilka godzin wieczorem po pracy a nie wyobrażam sobie kupienia małej zmywarki, chce tą normalną "60" i nie ma to nic wspólnego z nagminnymi rautami, raczej z komfortem i nieuleganiu modzie na minimalizm.
|
|
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() post wyzej pisalas o tym, ze chcesz zeby zmywarka miala klase A i byla dobra ale chocby zmywarka/pralka/lodowka/wc skislo i przekrecilo sie na druga strone, to bez rozsadnego uzywania i ekonomicznego postepowania ta klasa bedzie li tylko na papierze doprowadza mnie do szalu jak moi pacjencie w osrodki wlaczaja pralke na 2 bluzki, tudziez zmywarke na 3 szklanki a to, zeby nie ulegac modzie na minimalizm? zabrzmialo jak typowe "pokaz sie a zastaw sie". po jaki dzwon mi lodowka dwudrzwiowa jesli polowa bedzie stala pusta? |
|
|
|
|
|
#583 |
|
|
moja LG nie posiada kostkarki do lodów. ja ją mam od jakiś 2 lat i wtedy jakoś na taką nie trafiłam. Teraz widziałam że w większości tych lodówek już w drzwiach wbudowane są kostkarki do lodów. To musi być wygodna sprawa bo ja mam dość już tych woreczków.
|
|
|
|
|
#584 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#586 |
|
|
do mojej lodówki LG dostałam w zestawie dwa pojemniki na lód, ale ja i tak wolę woreczki, więcej kostek lodu wychodzi
nie mam kostkarki ale mam alarm otartych drzwi.. ostatnio bardzo doceniam tę funkcję przy moim wszędobylskim synku.
|
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie po niespełna roku użytkowania zmywarki BOSCH pękł ten panel na którym są wszystkie przyciski. Pękł dokładnie przy włączniku/wyłączniku. Zmywarka jest w zabudowie, panel chowany. Zadzwoniłam do serwisu i niestety jest to część plastikowa choć wygląda jak metalowa i nie podlega gwarancji. Mogę ją sobie dokupić za ok. 90zł - fajnie że nie ma problemu z dostępnością tylko dziwi mnie fakt, że nikt z moich znajomych mający zmywarki BOSCH kilka lat nie spotkał się z pęknięciem tejże części, której notabene się nie używa - jest częścią drzwiczek!
Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Zaznaczyłam na zdjęciu na czerwono pęknięcie i ciagle myśle czy to nie wina materiału?
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2010-01-13 o 23:23 |
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie nie spotkalam, ale takie prawo rzeczy martwych. ze sa zlosliwe
moj bosh na razie przez pol roku sukcesywnie sobie wydluza czas prania na programie eco, co mnie dziwi troche, bo zaczal 140min a teraz jest 149
|
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy z TZ w trakcie urządzania mieszkania, łażenia po sklepach w poszukiwaniu AGD i na razie wybraliśmy lodówkę Indesit (nie pamiętam symbolu, chyba BAAN 13Px), kuchenkę Mastercook Future albo Amica i pralkę Beko - co o tym sądzicie? Czytałam tutaj trochę, że nie polecacie lodówek Indesit
Jesteśmy dosyć ograniczeni finansowo, jest już jeden kredyt na mieszkanie, więc niestety kolejny na sprzęt odpada - chcemy kupić lodówkę (wysoką, ok 185cm) do 1400zł i w tym samym mniej więcej przedziale cenowym kuchenkę i pralkę. Myślimy jeszcze o zmywarce, ale nie jestem pewna czy zmieści się nam 60tka, raczej 45tka, chociaż jest mała, więc nie wiem Zmywarkę (45tkę) widzieliśmy Candy i Amicę chyba, ale z tego co czytałam też za bardzo nie polecacie ![]() |
|
|
|
|
#590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jaki to model zmywarki? Bo też chcę kupić Boscha... |
|
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#592 |
|
|
znacie jakieś lodówki "piętrowe" z kostkarką do lodu?
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To model SGV 43M03 EU. nie byłoby żadnego problemu, gdyby nie to, że ten pasek na jakim osadzone są przyciski jest plastikowy - metalowe części podlegają reklamacji, plastikowe nie.
|
|
|
#594 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a co sądzicie (może Wy macie, może Wasi znajomi) o płytach gazowych, klasycznych Candy? Podobają mi się ich 5. palnikowe płyty, ale czy jakość jest OK? W końcu to gaz, więc lepiej kupić coś porządnego.
|
|
|
|
|
#595 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich, mam pytanie: w tamtym tygodniu kupiliśmy kuchenkę do zabudowy amicę w kolorze inox i przy czyszczeniu płyty pojawiło się mnóstwo rys
Palniki gazowe przyczepione były taśmą klejącą i żeby szybciej pozbyć się kleju zaczęłam wycierać szorstką stroną gąbki do zmywania naczyń Mój chłopak powtarza, że przy zwykłym użytkowaniu po kilku tygodniach pojawiły by się identyczne ale ja nie sądzę. Wygląda to okropnie i tu pytanie: czy są może jakieś sposoby na pozbycie się tych rysek? Płyta jeszcze nie używana a już porysowana
|
|
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#600 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zmywarka ??
O ja mam pralkę candy i na szczęście jeszcze z nią nigdy nie walczyłam.
Pierze cicho i dopiera bardzo sprawnie. W przeciwieństwie do mojej zmywarki.kupiłam boscha i non stop coś z nią jest nie tak. chyba czas jej się pozbyć
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

. Ludzie lubią patrzeć na wirujące pranie, czy też je kontrolować....

Jesteśmy dosyć ograniczeni finansowo, jest już jeden kredyt na mieszkanie, więc niestety kolejny na sprzęt odpada - chcemy kupić lodówkę (wysoką, ok 185cm) do 1400zł i w tym samym mniej więcej przedziale cenowym kuchenkę i pralkę. Myślimy jeszcze o zmywarce, ale nie jestem pewna czy zmieści się nam 60tka, raczej 45tka, chociaż jest mała, więc nie wiem
Zmywarkę (45tkę) widzieliśmy Candy i Amicę chyba, ale z tego co czytałam też za bardzo nie polecacie
hand-made: urodzinowo na 40tkę
Patiś