|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Eve Kobito ależ masz świątecznie! Tyle choinek, ja mam jedną w dodatku lichą
![]() To to wszystko Twoje choinki na prawdę?? |
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Eve ja już wylądowałam,ale wracam spowrotem,bo zawstydziłaś mnie swoimi choinkami i gdzie,ja taka dziadówka do takich luksusów
Choinka dla dziecióf Iwcia dens to podaj fotę na ursull@onet.pl ![]() ja ciuchy sprzedaję pojedyńczo,lub np.zestaw trzech bluzeczek,zależy od jakości i firmy ofkors ![]() Mellciu,a grzywkę zrobisz? Ja dopiero w styczniu,jak w Polsce będęto pójdę,bo taniej i lepiej się dogadam.Zresztą umiejętności lokalnych fryzjerek są wątpliwe
|
|
|
|
#1953 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
eee humorek masz dobry wiec Marylka sie dobrze sprawuje ![]() ciekawam jak bedziesz wygladala, koniecznie fotki pokaz Cytat:
ile choinek niezla jestes![]() a dla piatej to juz miejsca zabraklo ![]() dzieciowa mi sie najbardziej podoba ja swoja moze jutro pokaze bo dzis nie wyjde z domu by ja kupic ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Moje choinki dziekuja za komplementy, a ja poszlam ze swietami na calosc i stwierdzilam, ze jak szalec, to szalec
![]() URSULL Ty dziadowo wracaj zaraz !!! ![]() Dziecko mi obudzilyscie tym gadaniem |
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
iwcia dens może być w każde pozycji,ja coś wykombinuję,nawet z raczkowanego
![]() Eve nie mogiEM frucidź,bom za dużo słomy mam w butach i ci jeszcze nabrudzę
|
|
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
spaliłam czajnik
poszłam do łazienki płytki myć bo mały przysnął i zapomniałam o wodzie na kawe Doszorowałam go już, ale że rączka była plastikowa to się stopiała i rusza się tż mnie chyba zamorduje Ja muszę odpocząć, bo zaraz jeszcze co gorszego się stanie jak się za większe porządki wezmę
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olrajt ![]() Iwciag to se kawusie zrobilas |
|
|
|
|
#1960 |
|
Wtajemniczenie
|
Ursull wiem wiem, ale mój tż ostatnio coś ciągle na mnie psioczy, bo wczoraj pilot popsułam, bo coś tam ciągle nie tak.
W ogóle jakaś do bani jestem, źle się czuje. Idę dalej do garów |
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Eve maila ci posłałam
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Rozeznanie
|
Ursull juz zara fotki wysylam zrobilam tez siedzace
![]() Iwcia Ty psujesz a mi wiecznie wszystko z rak wypada nie ma dnia zebym czegos nie stracila, tz juz na mmnie patrzec nie moze i mowi zem lamaga ostatnio zrobilam pyyyszne spagetti po bolonsku i co zrzucilam z talerza na ziemie
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
ursull daj znac czy dostalas fotki bo mi teraz przyszedl mail ze jakis blad wystapil
|
|
|
|
#1964 |
|
Rozeznanie
|
a oczywiscie zapomnialam
![]() Zaba i Ursull dziekuje za odp. odnosnie all
|
#1965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1966 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i kochana oczywiście tego ci nie muszę chyba tłumaczyć, ale wazna jest tez data, najlepiej się sprzedaje rzeczy, jesli aukcja się kończy popołudniu w niedziele - to tak z doświadczenia mała rada ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Mój Tz ma już urlop od 2 dni do końca świąt szkoda ,że bezpłatny![]() no trudno przynajmniej mi troche pomaga przy dzieciakach. Szukam przepisu na kurczaka takiego pieczonego do chleba na zimno wiem tylko ,że wyjmuje się kośći do środka 2 piersi przyprawia się wegetą i posypuje żelatyną tylko nie wiem jakie proporcie znacie podobny przepis??? Nie mam jeszcze ustalone co mam robić do jedzonka robirę :rybe po grecku,boczek pieczony,tego kurczaka,2 sałatki ale co jeszcze dajcie pomysł Bigos robi mamusia to się załapęMusze kocnzyć Antek od kilku dni marudny tylko na raczki do tego zle sypia dziś była przerwa 2 godzinna w nocy ![]() No dziewczyny coraz bliżej ŚWIĘTA ,coraz bliżej ŚWIĘTA....
Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-12-18 o 17:33 |
|
|
|
#1968 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() Ja robię tylko pieczoną szyneczkę, pieczony schabik i karkówkę duszona taką z cebulką i w sosie pomidorowym i chyba sałatkę ze śledziemi, papryką itp... Nic innego mi się nie chce robić, więc nie robię ![]() No szkoda, że TŻ-ta urlop bezpłatny, ale chociaż spędzacie czas razem przed świętami... Mój na odwrót - mają teraz najwięcej roboty, więc zostaje po godzinach i pracuje do samej Wigilii
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-12-18 o 17:38 |
||
|
|
|
#1969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakos nie przyszlo mi to do glowy![]() dziekuje Ursull meila powinnas juz miec ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Berciu i ja nie pomoge bom lewa w gotowaniu , nie znam takowego przepisu na kurakadziewczyny a zapodajcie jakis sprawdzony przepis na pierniczki - tylko latwy bo ja nigdy nie robilam
|
|
#1970 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wiesz, że ja w tamtym roku zimą U Ciebie byłam w mieście co tydzień na całe weekendy, bo moja mama w szpitalu tam lezała.. Osz Ty małpko, czemu nie dołączyłaś tutaj w tamtym roku, bo bym miała przynajmniej gdzie na kawkę dobra zajechać ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Hi,hi i ho,ho to ja
![]() Iwcia dens foty doszły,wieczorkirm nad nimi posiedzę Superżabula fotki nie doszły,sprawdź jeszcze raz adres. ursul@onet.pl lub wyślij na a.mazurek1@gazeta.pl Magduchahaha mała dziś nie jadła jogurtu i nie wymiotowała,więc może to był problem. Bercia wow,ale ty kucharzysz a nie ma przepisu na tego kurczaka w necie?
Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-12-18 o 17:56 |
|
|
|
#1972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Ursull cierpliwie bede czekac , nie musi byc na juz , zrob po prostu w wolnym czasie
|
|
#1973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1974 |
|
Raczkowanie
|
Ursull – i jeszcze opaseczka będzie – ale Milusia będzie się pięknie i tak dojrzale prezentować.
A tak poważnie, dużo rzeczy pamiętam, bo… jako mała dziewczynka byłam bardzo nieśmiała (właściwie zostało mi do dziś ) i taka szara myszeczka sobie siedziałam w szkolnej ławce i było mi przykro, kiedy pani nauczycielka nie znała mojego imienia. Kiedy sama zostałam nauczycielką, już na pierwszej lekcji kodowałam sobie imiona uczniów, a z biegiem czasu kodowałam sobie, skąd są, ile mają rodzeństwa, jak wyglądają ich rodzice, jakie mają problemy… Chciałbym, żeby ludzie, z którymi jestem w jakichś tam stosunkach , wiedzieli, że są dla mnie ważni, dlatego pamiętam tak wiele rzeczy, przechowuję je w tym moim wielkim łbie i przeżywam. A zdjęcia Ci nie wyślę![]() ![]() Iwciag – bo ja byłam zgrabna. No ale tak jak już napisałam Ursull – przez ostatnie jakieś 2 lata sobie tak po trochu tyłam i teraz wyglądam, jak wyglądam. To pucowałaś łazienkę z prawdziwym poświęceniem. A tak poważnie, całe szczęście, że nic się nie stało. Jeżu, i proszę, nie gadaj, że jak smok wyglądasz, bo ![]() Eve – piękne choinki. Iwcia dens – no ba! O jeżu, ale teraz mam motywację, żeby schuść. To ja latem do Ciebie pojadę i pojedziemy razem do Madzi.![]() Berciu – ja nie pomogę, niestety. Nie znam tego przepisu.Matko, ale z Ciebie mistrz kuchni. ![]() Madziu- już miałam wcześniej zapytać – co z tym mieszkaniem? Przeprowadzacie się? Mam nadzieję, że nie przeoczyłam czegoś, a jeśli tak, to nie bij, proszę.
|
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecie znalazlo sobie nowa zabawke...kolczyk w mamy pepku
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miały byc trzy pokoje a okazało się, że to mieszkanie dwupokojowe przerobione na trzy w ten sposób, że z kuchni zrobiony jest pokój (pod tapetą cała instalacja itp) a kuchnia przeniesiona do największego pokoju jako aneks kuchenny... troszkę nam się to nie podobało. Plusem była lokalizacja, ale jednak się nie zdecydowaliśmy... Odkładamy na razie tą sprawę na bliżej nieokresloną przyszłość, ale ja nadal przeglądam ogłoszenia i jak się trafi takie mieszkanie, na które będziemy mogli się zdecydować oboje bez zastanowienia, po prostu takie, w którym się zakochamy, to wtedy sie przeprowadzimy W końcu to ma byc nasze gniazdo na całe życie, więc musi byc idealne
|
|
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja mistrz kuchni
![]() ![]() Moja mama bardzo dobrze gotuje i może dlatego mam takie słabe zdanie o sobie może kiedyś jej dorównam choć ja też wiele potrafie![]() gotuje od 15 roku życia mama pracowała to ja musiałam gotować byłam czasem zła ,ale teraz jestem jej wdzięczna bo po ślubie nie musiałam się uczyć ![]() Kurcze chyba nie znajdę tego przepisu na tego kurczaka słyszałam o nim od sąsiadki ,ale nie moge się jej zapytać bo jej syn leży w szpitalu nieprzytomny więc jakbym mogła zawracać jej głowe o takie bzduryMagducha Jak robisz tą karkówkę??? ![]() brzmi przepyszniasto
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Bercia ja kiedyś robiłam faszerowane udka wątróbką i pieczarkami. Żeby się to trzymało mieszałam watróbk z jajkiem surowym, napychałam udka i w piekarnik
![]() Podejrzewam że podobnie można zrobić z piersią kurczaka Ale żelatyna
|
#1979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hmmm...pieczarki uwielbiam może coś wymyślę właśnie takiego
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
No ja nie potrafie luzowac kurczaka jeszcze, ostatniego zniszczyłam i nadawał się tylko do rosołu
Ale udka już mi idą w mig ![]() A będziesz wyciągała tylko korpus z niego czy kończynki też? Pycha jest z wątróbką drobiową i pieczarkami. Polecam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

ile choinek niezla jestes

poszłam do łazienki płytki myć bo mały przysnął i zapomniałam o wodzie na kawe

SYNEK