Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-29, 19:41   #1081
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Bexa Ma wszystkie te elementy, które wymieniłaś.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 20:34   #1082
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nehema Pokaż wiadomość
mnie się akurat ten wózek podoba ale szerokość siedziska to jakiś żart
no i pytanie jaka to jest dobra spacerówka?
bo szukam rozglądam się i ciągle nic
zależy mi na tym żeby rozkładała się do leżenia na płasko
dobrze by było jakby buda była obszerna (taka do pałąka o taaak)
jakby dało się przekładać siedzisko to też byłoby super
koła raczej żeby były większe żeby mi nigdzie nie utknęły - w żadnej chodnikowej dziurze
no i cena szukam czegoś tańszego, pośredniego i droższego co by sobie wybrać
co doradzicie ?
Dla mnie dobra spacrówka jest lekka ale dla kazdego co innego znaczy dobry wózek , ja mam maclarena i to jest dla mnie dobra spacerówka . Mieszkam w miejscu gdzie nie ma asfaltu mamy piach na ulicy pod domem i mimo że nie ma mega wielkich kół wózek dobrze sobie radzi . Rozkłada się na płasko , ma dużą rozpinana budkę .

Cytat:
Napisane przez anus9999 Pokaż wiadomość
dzięki za aprobate, na każdego czas przychodzi

teraz tylko trzeba poszukać dobrego sklepu. w internecie któraś z was kupowała?
Tak ja zamawiałam i bez problemów żadnych zamów z takiego żeby Ci przywiózł kurier i żebyś płaciła odbierając. Oczywiście najpierw wymacaj kolorki i to co chcesz kupić w sklepie .
Stary 2009-11-29, 21:46   #1083
karmelcia
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to karmelcia

Cytat:
Napisane przez agnchl Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny doradźcie bo jestem niezdecydowana! Na początku obstawiałam wózeczek Jedo Fyn4 DS. Później odkryłam Tako Jumper X.Stwierdziłam,że to ten,ma wszystkie funkcje,których oczekujemy od wózka,bogatą kolorystykę i przystępną cenę.Teraz dostaliśmy propozycję używania wózka Emmaljunga,takiego:
http://www.allegro.pl/item811828284_...transport.html
No i zastanawiam się co robić.Termin mam na początek stycznia,Emmaljunga ma naprawdę duża gondolkę,więc dziecku powinno być wygodnie zimą.Myślałam,że do lata może pojeździmy tym wózeczkiem,a później kupimy spacerówkę.Tylko parasolka chyba odpada,bo zimą maluszkowi mającemu niespełna roczek,chyba jednak byłoby w niej za zimno
Wada:Emmaljunga jest cięższa od Tako,mieszkamy na drugim piętrze bez windy,a czasami będę musiała wnieść wózek.No i Tako ma obrotowe przednie kółeczka,a jakoś tak mi się podobają
Może któraś z Was używa tych wózków???
Ja mam Tako Jumper od 14 miesięcy. Mój synek jesy wrześniowy więc jeździł w gondoli do poczatku marca. Potem już musieliśmy się przesiąśc do spacerówki. Powodem było i to że juz siadał i to że gondola zaczęlą być poprostu mała.
Tako ma świetne kółka- obrotowe z przodu z możliwością blokady. Niestety już dwa czy trzy razy złapalismy gumę . Rączka jest świetna bo można ją regulować i dostosować do wysokości osoby prowadzącej- ja jestem niska a mó TŻ wysoki więc dla nas sprawa idealna. Nawet teraz jak nasz Fifi uczy się chodzic to opuszczam ją max w dół i on sie trzyma i tupta.
Minusem jest też to że hamulec się popsuł -tak jakby piasek się tam dostał- po wyczyszceniu działa chwilę i potem klops i pałąk zabezpieczający to samo. No ale może te minusy to tylko w moim egzemplarzu.
I naturalnie ogromny minus to waga- włożenie wózka do samochodu to dla mnie wyczyn-trzeba go demontować łącznie z kołami- dodam że mam mały samochodzik, a o wnoszeniu na którekolwiek piętro nie wspomnę.

Edytowane przez karmelcia
Czas edycji: 2009-11-29 o 21:49
karmelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 07:14   #1084
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
mnie się akurat ten wózek podoba ale szerokość siedziska to jakiś żart
no i pytanie jaka to jest dobra spacerówka?
bo szukam rozglądam się i ciągle nic
zależy mi na tym żeby rozkładała się do leżenia na płasko
dobrze by było jakby buda była obszerna (taka do pałąka o taaak)
jakby dało się przekładać siedzisko to też byłoby super
koła raczej żeby były większe żeby mi nigdzie nie utknęły - w żadnej chodnikowej dziurze
no i cena szukam czegoś tańszego, pośredniego i droższego co by sobie wybrać
co doradzicie ?
dokładnie, dlatego się go pozbyłam
Stary 2009-11-30, 08:39   #1085
nehema
Raczkowanie

GG do nehema

Cytat:
Napisane przez anya_krk Pokaż wiadomość
dokładnie, dlatego się go pozbyłam
a w czym teraz jezdzicie?
nehema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 10:18   #1086
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
a w czym teraz jezdzicie?
teraz mamy ABC Design Primo, jestem zadowolona (pisałam wyżej o plusach i minusach) czekam tylko jeszcze na test po śniegu - wtedy się okaże czy kolejny bubel czy nie. Bardzo mi się podobała Inglesina Zippy Free z przekładanym siedziskiem, ale po "obmacaniu" zwyłej Zippy w sklepie zrezygnowałam - cała była rozklekotana. No i nie ukrywam, że szkoda mi było kasy na Inglesinkę.
Stary 2009-12-01, 11:02   #1087
nehema
Raczkowanie

GG do nehema

Cytat:
teraz mamy ABC Design Primo, jestem zadowolona (pisałam wyżej o plusach i minusach) czekam tylko jeszcze na test po śniegu - wtedy się okaże czy kolejny bubel czy nie. Bardzo mi się podobała Inglesina Zippy Free z przekładanym siedziskiem, ale po "obmacaniu" zwyłej Zippy w sklepie zrezygnowałam - cała była rozklekotana. No i nie ukrywam, że szkoda mi było kasy na Inglesinkę.
właśnie miałam Cię pytać gdzie można je obejrzeć w Krakowie przed zakupem ale znalazłam Twój post że nie można :/ a w jakiej części KRakowa mieszkasz ? może możemy umówić się np na spacer ? (mój mail nehema@gmail.com) i koniecznie będę czekać na info jak prowadzi się po śniegu ps a jakie ma wymiary? szer siedziska? głębokość siedziska (z podnóżkiem i bez) oraz wysokość siedziska?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 14:03   #1088
cherrry2009
Zakorzenienie

tulumka miałam okazje zobaczyć spacerówke Si completo Peg-Perego, więc nie musisz już wstawiać zdjęcia Rzeczywiście bardzo sympatyczny wózek i rozkłada się prawie na płasko, i jestem w szoku bo mimo małych kółek świetnie się prowadzi.
Stary 2009-12-01, 21:04   #1089
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie miałam Cię pytać gdzie można je obejrzeć w Krakowie przed zakupem ale znalazłam Twój post że nie można :/ a w jakiej części KRakowa mieszkasz ? może możemy umówić się np na spacer ? (mój mail nehema@gmail.com) i koniecznie będę czekać na info jak prowadzi się po śniegu ps a jakie ma wymiary? szer siedziska? głębokość siedziska (z podnóżkiem i bez) oraz wysokość siedziska?
Ja mieszkam w Hucie. Może uda mi się jutro pomierzyć wsio to napiszę co i jak
Stary 2009-12-03, 15:20   #1090
moniSkaB
Przyczajenie

Czesc dziewczyny

wiem , ze podobne tematy zapewne były poruszane, ale bardzo prosze pomożcie mi z wyborem wozka..
opisze po krotce moja sytuacje.

Zaczne od tego, ze rodze w polowie marca. Potrzebuje wózka "w miare lekkiego", gdyz zamuszona jestem wnosic go po schodach na 4 pietro.
Moge na niego przeznaczyc okolo 900 zł. Wozek chcialabym, zeby byl na paskach. Super by było, gdyby mial fajna spacerówkę z pokrowcem na nozki, bo zapewne jak moje dziecko bedzie juz siadało to zrobi się zimno.

Mam wielki mętlik w głowie, dlatego liczę na podpowiedzi od doświadczonych osób.

Pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi
moniSkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 15:31   #1091
moniaaag
Przyczajenie

Smile Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

...

Edytowane przez moniaaag
Czas edycji: 2009-12-03 o 16:25
moniaaag jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 15:42   #1092
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moniaaag Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
wiem, że to nie na temat i przepraszam od razu za zaśmiecanie forum ale przychodzę do Was z wielką prośbą -
razem z moja córcią Natalką bierzemy udział w konkursie CLEANIC'a. Chcemy stworzyć małej pokój marzeń, ale do tego potrzebne są nam głosy - każdy jest na wagę złota

Aby to zrobić wystarczy kliknąć w link -
....
Z góry dziękujemy i przesyłamy buziaczki
kochana, posty tej treści są niezgodne z regulaminem.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 15:53   #1093
moniaaag
Przyczajenie

przepraszam, nie doczytałam do końca
moniaaag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 17:50   #1094
madabell
Zadomowienie

Treść usunięta
madabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 19:02   #1095
cherrry2009
Zakorzenienie

A może Babyactive Balerina?
Stary 2009-12-04, 12:48   #1096
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Ja mieszkam w Hucie. Może uda mi się jutro pomierzyć wsio to napiszę co i jak

ooo.. swojaczka z Huty
też przymierzam się do wózka, co prawda mam taco executive ale jest tak ciężki że aż głowa boli, szukam leciutkich czterech kółek

pozdrawiam serdecznie
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 20:30   #1097
Dorita29
Przyczajenie

Witam a czy słyszałyście może o takiej firmie jak NURSE firma podobno jest Hiszpańska a bardzo spodobał mi się jeden model mianowicie Look Pan w sklepie bardzo go polecał bo w cenie wózka 1390zł jest torba, okrycie na nogi folia przeciwdeszczowa, jakiś przewijak turystyczny no i więcej nie pamiętam podobno wózki są jakiś czas na polskim rynku i cieszą się dobrą opinią Pomożecie mi?? Pytam już w kilku miejscach bo wózeczek bardzo mi się podoba i sama nie wiem co robić??
Dorita29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 08:23   #1098
anya_krk
Zakorzenienie

Cytat:
uffff dopiero dzisiaj udało mi się pomierzyć i tak:
szerokość siedziska 34 cm,
głębokość siedziska 25cm (bez podnóżka)
podnóżek 15 cm
wysokość oparcia 44 cm
szerokość oparcia 26 cm - bez boczków
Stary 2009-12-08, 08:35   #1099
pliko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dorita29 Pokaż wiadomość
Witam a czy słyszałyście może o takiej firmie jak NURSE firma podobno jest Hiszpańska a bardzo spodobał mi się jeden model mianowicie Look Pan w sklepie bardzo go polecał bo w cenie wózka 1390zł jest torba, okrycie na nogi folia przeciwdeszczowa, jakiś przewijak turystyczny no i więcej nie pamiętam podobno wózki są jakiś czas na polskim rynku i cieszą się dobrą opinią Pomożecie mi?? Pytam już w kilku miejscach bo wózeczek bardzo mi się podoba i sama nie wiem co robić??

Też podobał mi się ten wózek. Mało jest o nim opinii, ale bodajże na gazetowym forum wózkowym jest opisany przez użytkowniczki. Z tego, co się orientuję, to nurse została wykupiona przez firmę Jane, która cieszy się bardzo dobrą opinią(na metkach jest napis: Nurse by Jane), jednak czy przedstawiają tę samą jakość? Nie wiem.

Bardzo ładny wózek Zobacz sobie też wózek Jane Nomad Ostatnio bardzo staniały i można w atrakcyjnych cenach kupić na allegro. Na temat wózków nomad na forum gazetowym jest mnóstwo wątków i jest tam mnóstwo ich użytkowniczek, zadowolonych użytkowniczek

Edytowane przez pliko
Czas edycji: 2009-12-08 o 08:36
pliko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-18, 22:40   #1100
basia1981
Raczkowanie

GG do basia1981

Nie mam już siły!
Byłam w sklepach z wózkami już kilka razy i nadal nie wybrałam.
Chciałabym z Wami skonsultować jedną rzecz. Otóż jestem w szoku jak te wózki są "rozklekotane".
Pierwsza próba po podejściu do wózka polegała na złapaniu za rączkę i próbie delikatnego zakołysania przód - tył. Byłam w szoku jak konstrukcja utrzymująca gondolę miała luzy o niemal zerowej amortyzacji przy kołach nie wspomnę. Dotyczyło to prawie wszystkich wózków (cena ok 1300-1500).
Już zwątpiłam zaczęłam podejrzewać, że najprawdopodobniej nie są one prawidłowo złożone. Ale to nie jest chyba przyczyną.
Czy macie podobne doświadczenia? A może wózki tak mają? Jestem zdruzgotana, bo nie mam co kupić. Na allegro w ciemno się boję bo w rzeczywistości może nie być to to o czy myślała.

Edytowane przez basia1981
Czas edycji: 2009-12-18 o 22:42
basia1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 09:00   #1101
nehema
Raczkowanie

GG do nehema

Cytat:
Napisane przez basia1981 Pokaż wiadomość
Nie mam już siły!
Chciałabym z Wami skonsultować jedną rzecz. Otóż jestem w szoku jak te wózki są "rozklekotane".
Pierwsza próba po podejściu do wózka polegała na złapaniu za rączkę i próbie delikatnego zakołysania przód - tył. Byłam w szoku jak konstrukcja utrzymująca gondolę miała luzy o niemal zerowej amortyzacji przy kołach nie wspomnę. Dotyczyło to prawie wszystkich wózków (cena ok 1300-1500).
Już zwątpiłam zaczęłam podejrzewać, że najprawdopodobniej nie są one prawidłowo złożone. Ale to nie jest chyba przyczyną.
Czy macie podobne doświadczenia? A może wózki tak mają? Jestem zdruzgotana, bo nie mam co kupić. Na allegro w ciemno się boję bo w rzeczywistości może nie być to to o czy myślała.
a my jeździmy pożyczonym wózkiem Nestro Rambler czy jakoś tak i mogę go z czystym sumieniem polecić nie jest najpiękniejszy ale my używamy go jako trzecie dziecko i nadal ciągnie a do tego eksploatujemy go na maxa w wakacje min jeździliśmy nim po górach (zdobyliśmy Wielką Raczę itp) ma duże pompowane koła, jest ciężki ale synkowi jeździ się w nim rewelacyjnie i po śniegu też ciągnie
ps. i kosztuje poniżej 1000pln z tego co widziałam

Edytowane przez nehema
Czas edycji: 2009-12-19 o 09:01 Powód: uzupełnienie
Stary 2009-12-20, 09:21   #1102
Kryszynka9008
Raczkowanie

GG do Kryszynka9008

No to teraz ja z pytaniem do użytkowniczek Quinny Buzz (najlepiej 4)
Cenę ma spora wiec wole się dowiedzieć czy warto go kupić???
Moj malec ma 11 m-c i myślę nad sama spacerówka,ponieważ mam wózek głęboko-spacerowy,konkretnie Espiro Atlantic i jest super,ale waga mnie przerasta pomimo,że mieszkam na parterze Przez wakacje mieliśmy espiro magic 4 i po nim rezygnuje z jakich kol wiek parasolek,szkoda slow. Mozę i dobry ale dla 2 latka na okaziciela.

Doradźcie jakis pojazd dla niuni.... ??? Myślę o spacerówce tak do 10,12kg z dużym siedzeniem najlepiej przekładanym w dwie strony,miękkim zawieszeniem choć niekoniecznie. Na dużych kolach,pompowanych lub piankowych i mogły by byc obrotowe. Cena w dużej miarze nie gra roli,ale im tańszy tym lepszy

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez basia1981 Pokaż wiadomość
Nie mam już siły!
Nie przejmujsie wszystkie wózki tak maja.. My mamy atlantic Espiro i w sklepie tez caly chodzil,ale babka nas przekonala ze jakby co jest 2 letnia gwarancja. Wozek uzywam od prawie roku i uwierz mi,że widzial kazdy teren,snieg piach,bloto,dziury itp.. Codziennie schodze z nim po schodach tylnymi kolami i tak samo go wciagam,rama juz sie telepie ale wozek trzyma sie nadal w calosci(a po cichu chciałaby żeby się zepsuł bo mąż nie żałował by na nowy wtedy a tak to muszę wysłuchiwać,że ten jest jeszcze dobry a ja chcę następny ale on jest niezniszczalny chyba.. W koszyku jest napisane max 5kg ja wożę w nim 15kg karmy dla psa,a napy od kosza ani drgną. Raz tylko przebiła mi się dętka,ale w sklepie naprawili to w 5 min. Mankament jego to waga niby 15 kg ale tak dziwnie jest to rozłożone,że wydaje się jakby ważył 2 razy tyle. Podnosiłam Boldera Implasta i wydawał mi się lżejszy pomimo że tyle samo ważą. Polecam Ci poszukać czegoś na allegro,ale ze swojego miasta żeby taniej kupić. Ja tak zrobiłam zamówiłam na all,a osobiście odebrałam.
I Serca mam znów Dwa 18.o3.2oo14
Kryszynka9008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 19:27   #1103
Seona
Zakorzenienie

Dziewczyny jaki to jest wózek? Strzałkami można sobie obejrzeć więcej jego zdjęć. http://www.zimbio.com/pictures/KP3pW...Liam+McDermott

Super, bo jednocześnie można wieźć starsze dziecko w spacerówce a młodsze w głębokim

Czy ten wózek to na zamówienie robiony, czy można go kupić gdzieś w Polsce? a może są mamy z USA i widziały tam taki wózek i możnaby go sprowadzić? Na jednym zdjęciu jest nazwa, ale nie widzę

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 19:34   #1104
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki to jest wózek? Strzałkami można sobie obejrzeć więcej jego zdjęć. http://www.zimbio.com/pictures/KP3pW...Liam+McDermott

Super, bo jednocześnie można wieźć starsze dziecko w spacerówce a młodsze w głębokim

Czy ten wózek to na zamówienie robiony, czy można go kupić gdzieś w Polsce? a może są mamy z USA i widziały tam taki wózek i możnaby go sprowadzić? Na jednym zdjęciu jest nazwa, ale nie widzę
Seona to Peg Prego Aria Twin.

https://pegperego.co.uk/perego-aria-...513d1c01144be0

Ale to nie jest gleboki wozek, ale fotelik samochodowy wlozony do wozka. To samo mozna zrobic z Maclarenem xlr miedzy innymi i modelami Jeepa.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-12-27 o 19:41
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 19:37   #1105
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Seona to chyba Peg Perego
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=863028939

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-12-27 o 19:39
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 19:39   #1106
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja kupiłam Buggster
Stary 2009-12-27, 19:40   #1107
madabell
Zadomowienie

Treść usunięta

Edytowane przez madabell
Czas edycji: 2009-12-27 o 19:44
madabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 19:54   #1108
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

No właśnie nie wiedziałam tylko jaki model ale śmierdzo pegperego z kilometra Jest duzo takiech wózków gdzie mozna gondole miec i spaxerowy sa to tzw wózki rok po roku dla rodzeństwa.
Stary 2009-12-27, 20:01   #1109
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

bardzo świetnie się jeździ amortyzacja też super. Na początku byłam sceptycznie nastawiona- zast się dlaczego go wszyscy tak chwalą a mi sie wcale nie podobał teraz zmieniłam zdanie i kupiłam. Teraz głównie użytkuję 4ridera tamten zostawię na lato i na wyjazdy auto , samolot
Stary 2009-12-27, 20:01   #1110
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiedziałam tylko jaki model ale śmierdzo pegperego z kilometra Jest duzo takiech wózków gdzie mozna gondole miec i spaxerowy sa to tzw wózki rok po roku dla rodzeństwa.
Tylko chyba w Polsce nie ma takich dla dzieci rok po roku

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości