|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
przepraszam ze ja tylko tak o sobie, ale nie mam sil ani czasu za bardzo.... Tyle do roboty w domu, Kuba chory
Ja juz poprostu sil nie mam... Kuba tak kaszle ze az wymiotuje przy tym nie wiem jak to u takich maluszkow ale mam nadzieje ze sie poprawia... bo mial suchy strasznie kaszel, teraz ma mokry, tak jakby mu sie wszystko odrywalo... katar ma juz lekki... jeszcze wczoraj to po kolana lecialy gluciki... a teraz juz rzadko ktory sie pokaze... ale zapchany nosior... wysmarroowalam go vickvaporubem czy jakos tak i poszedl spac... to wymiotowanie to chyba przez mleko bo zmienilam mu na aptamil.... z oszczednosci... bo 350g nan kosztuje 7,60 e a 900 g aptamila jakies 10 e ... a tu trza oszczedzac... ale nic... podam mu jutro sma gold (byl odpowiedni) i zobacze co sie bedzie dzialo... kiedys po aptamilu sie duzil i zbieralo go na wymioty, wlasnie podobnie jak teraz... ale nie wiem czy teraz ma tak przez to przezeiebienie czy przez mleko
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
Carolajna
Jak się zdecyduje go robić to całego żeby samo mięsko zostało ![]() Pakusia Oj biedny Kubuś ![]() Szkoda ,że akurat podczas choroby zmieniłaś mleko mój starszy synek często przy kaszlu wymiotował po mleku chyba mu tą wydzieline rozrzedzało i a tak to nie do końca wiadomo wróc do poprzedniego mleka oby pomogło Eh jak dziecko chore i tak się męczy to nic człowieka nie cieszy
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byłam dziś u internisty, dostałam skierowanie na rtg kręgosłupa i do neurologa. Tyle że prześwietlenie 31 grudnia a neurolog 12 stycznia więc trochę poczekam. Ale dobre i to...Dziś i tak już trochę lepiej się czuję, mniej boli, mam nadzieję że to nie chwilowa poprawa. Jutro ostatni zastrzyk i okaże się czy będzie puszczać czy znowu się pogorszy. No i mam zwolnienie do świąt. A w domu szpital bo TŻ miał dziś resekcję dwóch zębów czyli chirurgiczne wycinanie korzeni i teraz cierpi. Czyli dwie kaleki z nas ![]() Buziaki dla małych jubilatów Mell, ONA jest zarąbista Mnie się też bardziej podoba drugi kolorek Iwcia dens, biedny Szymuś oby dzisiejsza nocka była lepsza Eve, tyle choinek...a my musimy ubrać naszą jedyną małą bidulę ![]() Magducha, szkoda że z mieszkaniem nie wyszło, trzymam kciuki żebyście znaleźli idealne gniazdko Pakusia, biedny Kubuś oby te wymioty przeszły bo biedactwo umęczony a i Ty razem z nim...
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się Wam pochwalić, że dzisiaj nasz Ninula pierwszy raz sama z pozycji leżącej na pleckach podniosła się do siedzenia
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ucałuj Ninkę mocno ![]() A jak to zrobiła?? złapała się czegos czy jak
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
No najlepsze jest to, że nikt nie wwidział jak się podnosi, bo nikt się tego nie spodziewał. Za pierwszym razem moja mama zostawiła ją chwilkę samą w łóżku, wpada po sekundzie, a Nina siedzi się ga zabawkę
![]() Za drugim razem Tż leży - patrzy w TV obok Nina wcina zabawki... Nagle on patrzy, a ona siedzi obok Ale moja mama mówiła, że jak ją tak znalazła to ona leżała w zabawkach i nie miała za co się podciągnąć![]() Oczywiście mi się nie chciała pokazać
|
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
brawo dla Niny!!
Ja tak na szybko chciałam się pochwalić, że w końcu coś sobie zakupiłam i prezent dla siostrzenicy udało mi się kupić. No i już padam z nóg, nie dla mnie wojaże po centrach handlowych zwłaszcza w takie tłumy
|
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
hej ja tylko na chwilke mam pytanie czy wy wychodzicie z maluchami na spacery?? u mnie jest -14 stopni wiec od dwoch dni nie wychodzilam z niunka bo uwazam ze za zimno
a tak ogolnie to u nas wszystko oki moja niunia raczkuje i juz powoli podryga sie na nozki ale jeszcze jej nie wychodzi ale to nic wkoncu dopiero ma 7 miesiecy
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
CInka jednak to prawda że dziewczynki w większości szybciej się rozwijają
Mój już też się podnosi do siadania ale nie skumał ze trzebasię złapać czegoś, nie raczKuje też ![]() A dzis odkryłam coś Dałam mu piłke na podłoge i "kopałam" nim a ten skubany stawał na nogi ![]() No w końcu ![]() Okazuje się że on leń i mu się po prostu nie chce sprężynować ani nic, tylko przy piłce to robi Ewelajn nie wychodż ![]() za niska temperatura
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj było -11 i wyszliśmy z Ninka. Była grubo ubrana, po nos przykryta grubaśnym kocem z budą na maxa zaciągnięta. Była tak na 45 minutowym spacerku. Spała nawet 30 minut co znaczy że było jej dobrze. I czytałam i wiele osób mi mówiło, że żadna niska temp. nie przeszkadza żeby zabrać dziecko na spacer. Na mrozie przy niskich temp. dziecko najbardziej się uodparnia. To jest lepsze niż podawanie witamin. Oczywiście pod warunkiem, że maleństwo nie ma żadnej infekcji.
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Caro no widzisz jaki leniuszek z tego mojego zięciunia ![]() Jak chce to potrafi, a Ty się tak martwiłaś. I brawa dla Michasia - całuski od teściówki |
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Michaś dziękuje
Pytałam pediatry o wychodzenie i mówiła że do -10 można a poniżej nie ![]() W gruncie rzeczy ja nie wychodzę bo mi za przeproszeniem glutki w nosie zamarzają więc boje się co może być dziecku ![]() A teraz chorujemy więc i tak mamy z głowy ![]() No i jutro trzeba przeżyć chrzest w nie ogrzewanym kościele
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie moja niunia ma katerek wiec nie ryzykuje bo jeszcze cos gorszego sie przypaleta
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Pakusia,Biedny Kubulka,ucałuj go mocno.Życzymy dużo zdrówka
[QUOTE=gosikk_s;15937445]Hej Byłam dziś u internisty, dostałam skierowanie na rtg kręgosłupa i do neurologa. Tyle że prześwietlenie 31 grudnia a neurolog 12 stycznia więc trochę poczekam. Ale dobre i to...Dziś i tak już trochę lepiej się czuję, mniej boli, mam nadzieję że to nie chwilowa poprawa. Jutro ostatni zastrzyk i okaże się czy będzie puszczać czy znowu się pogorszy. No i mam zwolnienie do świąt. A w domu szpital bo TŻ miał dziś resekcję dwóch zębów czyli chirurgiczne wycinanie korzeni i teraz cierpi. Czyli dwie kaleki z nas ![]() QUOTE] Cieszy mnie,że czujesz się trochę lepiej,a TŻtowi wspołczuję.To długo musisz czekać na te wizyty ![]() Cytat:
Ewelajn temat wychodzenia w mróz był juz poruszany i z tego co większość specjalistów mówi to -10 jest najniższą temp.odpowiednią do spacerów.Zgadzam się z Caro,jesli nam jest zimno,to co dopiero maluchom? A trzeba pamiętać,że my się ruszmy,a one leżą,więc łatwiej marzną.Zresztą co to za przyjemność dla dzidzi być na spacerku zapkowanym w wóżku na maxa No to Wesołych ŚwiątIwcia dens i superżabula sprawdźcie pocztę |
|
|
|
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Nocka u nas ok, przed północą karmienie na śpiąco i spanko do 5:30, potem znowu spanko i pobudka o 8:30, w dzień też mały był w miarę ok. Ale muszę go pochwalić, bo zrobił dzisiaj kupkę do nocniczka poza tym u nas pozgawica jak cholera, na dworze -10 stopni Illbana Eve ale Ty masz tych choinek ![]() Pakusia dużo zdrówka dla Kubusia, oj biedaczek tak się męczy ![]() Ciniusiowa dla NinkiCaro dla Michasia
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
Zasypiam.......
Jejku padam ze zmeczenia, dopiero teraz sie obrobilam i moge isc spac. Aleks i tesciowa spia Tz sie kapie i idziemy spac bo jutro o 7 pobudka... Trzymajcie kciuki za jutrzejsza podroz... Pewnie potrwa z 16 godzin bo podobno frogi w Polsce nieciekawe ![]() Dzisiaj w H&M bylismy na szybko i kupilismy sporo rzeczy dziecku po przecenie... Dziekujemy za zyczonka półroczne Odezwe sie pojutrze juz z zamarznietej Polszy Ps z tesciowa dzisiaj jakos wyttzymałam procz jednej gafy... wskurzyla mnie bo powiedziala ze jutro w czasie drogi ona i Tz skoczą na zakupy a ja poczekam z 40 min z dzieckiem ...Na co Tz NIE, oni ida z nami ![]() Aleks dosyc przez 16 godzin napatrzy sie na tylnie siedzenie samochodu wiec tez musi sie przejsc.... Szkoda ze nie moge z wami pisac podczas jazdy autem... Paaaaaaaaaaaaaaa
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Mell szerokiej drogi i bezpiecznej podróży.Daj znać,jak już będziesz na miejscu
Malutka powiem tak,mój zięciunio poprostu jest śliczny i cudnie wygląda w foteliku na tle superowej choiny |
|
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie babeczki
Ja wpadłam na chwilę po koljenej bibke z sąsiadami, ja zrobilam jakąś wymyslatą ale ponoc smaczną sałateczke czosnkową a sąsiadka za***iaszcze grzanki czosnkowe z mozarella, pomodorkiem, oliwkami i ziołami prowansalskimi no niebo w gębusi, i weź tu się człowieku odhcudzaj , ale juz ie pije bo AA nie mam zamiaru odwiedzac . Cosik mi się wydaje że nadchodzi wielkimi krokami @.Byłam w szkole miałam egzamin z angielskiego na który sie nic, a nic nie uczyłam ale to szcegół, oby zdac. Jutro an 8 rano do szkoły a przed mam zawieśc bratówke do pracy .Hmmmmm.... nie powiem rozpisujecie się mam ponad 4 stronki zaległości .Mell - jak tam super teściówka, poznałas kolejne mądrości starszej Pani ![]() anulka anulka - no więc ostatecznie możemy sie napic na zgodę za to twoje ignorowanie, i udawanie wiecznie zajetej ursull - dobra ta kartka taka romantyczna i nastraja że hej malutka - a miesci Ci sie w niej krzesełko? czy masz w innym pomieszczeniu? Caro - a ta fura to wasza chatka ma sie rozumiec? iwciag - powiem ci że od czasu kiedy Tz wrócił to ja ciągle mam coś do załatwienia, zrobienia i w efekcie on sie więcej małym zajmuje az mam wyrzuty sumienia , a każdy dzień to mija mi błyskawicznie. Uważaj tak co nie puścisz kuchni z dymem jak ja .Illbanka - chyba będzie czego współczuc, niedziela już jutro o majjjj gaddddd .sexi dentka - to i ja Ciebie witam Eve - no tych choinek masz od groma, serio tyle ich masz krejzolku? gosikk_ s - no to dobre wieści od lekarza, super. Wreszcie może dowiesz się czegos konkretnego. pakusia - daj znac co z Kubisiem, czy jest poprawa, buziaczki dla niego Ide pospac kilka godzina dokładnie 5h |
|
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
Hejka z ranka
Uciekam zaraz zawiesc mame na zakupy, tez se wymyslila w sobote rano no ale coz...dlatego jedziemy z rana moze ludzi jeszcze tyle nie bedzie najlepsze, ze jedziemy tez na rynek,tzw. szaberplac, kurka w taka temperature ciekawe czy ktos bedzie stal...musze sie cieplasto ubrac brrrrrrrrursull jestes kochana, dzieki za fotki a teraz mi poprawilas fotkami mojego lobuziakamalutka widze, ze i Dawidkowi krzeselko podpasowalo mell odezwij sie jak bedziesz na miejscu, szerokiej drogi ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- aaa bym zapomniala...marika jaka imprezowiczka sie zrobila, biedne dzieci sie naogladaja rodzicow pod wplywem hihihih fajno miec takich sasiadow, ze sie zawsze mozecie spotkac i kazdy ma do domu blisko
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-12-19 o 08:06 |
|
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
no już myślałam, że dziś będę pierwsza
![]() Nocka u nas do dupy, mały budził się 3razy, ale myślę, że dlatego iż wczoraj wszystko było poprzestawiane, bez kąpieli, nocnego jedzonka w łóżku nie o 19a21 no i mam nadzieje, że dziś już będzie ok. Superzabciu Ty się ubierz na cebulkę co by Ci dupencia nie zmarzła, u nas dziś z rana 14na minusie Marika o Ty zdolnacha, egzamin zaliczony, a na co wyższa ocena niż państwówka w indeksie? Chciała bym by u mnie coś w końcu zaczęło się dziać, bo od kilku dobrych miesięcy monotonia, każdy dzień taki sam. Tak myślałam, że Illbana coś tu z tą wagą nas czaruje!! Marika zapodaj tu szybko to foto, a my jej wcale nie powiemy i będzie git ![]() Mell szczęśliwej podróży dla Was ![]() Malutka i znowu mnie choinką zawstydzacie ![]() A chłopak Twój superowy, chyba wygodnie mu w krzesełeczki ![]() No i brawo za kupkę ![]() a dla reszty mamek ![]() dziś kolejny etap sprzątania mnie czeka, trzymajcie kciuki byśmy to przeżyli
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-19 o 10:32 |
|
|
|
#2000 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
,My dzisiaj nawet wyspani Właśnie robię listę zakupów dla mensza i dzisiaj zabieram się za pierniczki i co mi tam jeszcze w łapy wpadnie Nie wiem, kiedy do Was powrócę, bo i chałupę muszę odgruzować trochę. Nawet jakiś taki zapał mam - nie wiem, co mi się stało ![]() Pakusiu - ojej, współczuję strasznie i życzę Kubusiowi dużo zdrówka Mell - spokojnej podróży Marika - gratulujemy ząbka Ja tylko raz obaliłam całe winko, ale to na pół z kumpelą i dalej niż widziałam Ale ja mam słabą głowę, a teraz po ciąży, to tak czuję, że i pół reddsa mnie pokona Się nie waż upubliczniać mojego zdjęcia Ja mam dobrą wagę i ona niestety pokazuje prawdę Powodzenia w niedzielę Jakbyś mogła, to zarzuć przepisem na sałatkę czosnkową. Mój monsz uwielbia czosnek, to mu może kiedy zaserwuję![]() Gosik - no to pojawiło się światełko w tunelu Se wyobraziłam, jak tak siedzicie z mężem i się wspieracie w cierpieniu![]() Będzie dobrzeMalutka - pięknie się Dawidek prezentuje w krzesełku Caro - czyli piłka ruszyła Michasia Typowy facet - uganianie się za piłką jest git Cinusiowa - gratulacje dla Ninki Superzabula - powodzenia na zakupach Ja mensza na zakupy wyślę
|
|
|
|
#2001 |
|
Zadomowienie
|
No ubralam sie ciepluto i na rynku bylam jakies 15min...paluchy mi zmarzly...a ludzie stoja i handluja brrrr juz nie bede narzekala w pracy, ze mnie zimno...oni to maja przerabane brrr
|
|
|
|
#2002 | |||
|
Zadomowienie
|
SIEMANDERO!
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- IllBanana, co to za tajemnicza siódemka w twoim podpisie? ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
|
#2003 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewusie
u nas jakby ciut lepiej ale jeszcze daleko do tego co bylo, ale wazne ze jest poprawa ja juz o 9 zaliczylam aerobik a teraz sie zmywam robota czeka ![]() Ursull witam tez moja Pakusiu i Kubulku potem Wam pokaze mojom choinke jak mi tz kupi
|
#2004 | |||
|
Zadomowienie
|
Jest naprawdę rewelacyjna -jedliśmy ją tydzień temu na imprezce znajomych, a przepis bedę miała dopiero dzisiaj, jak zajomi nas wieczorkiem odwiedzą - wtedy na pewno Ci podam
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Żeby szybciutko wyzdrowiał ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Współczuję TŻ-towi, a Tobie kochana szybkiego powrotu do zdrówka ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Jakiż to dzielny chłoczyk i do tego przystojniak niesamowity ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Szerokiej drogi kochana, bezpiecznej podróży w tych trudnych warunkach ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Ależ mamy tu imprezowiczkę ![]() Jakież to winko pijesz kochana z colą? Apetycznie brzmi Gratulujemy kolejnego ząbka, a przede wszystkim bezproblemowego pojawienia się go
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie !!!
ja tak jedna reka do Was mowie bo druga karmie Olka Olus dzisiaj zaszalal i rano spal do 8, tzn o 8 JA go obudzilam bo stwierdzilam, ze umrze z glodu... Zjadl, pobawilismy sie troche i o 10 znowu zasnal - jak akurat poszlam szykowac mu drugie sniadanie bo chcialam mimo wszystko zachowac rytm dnia I tak spal do 13 No wiec teraz jemy obiad, w sumie opuscil 1 posilek, ale nauka udowodnila, ze ci, ktorzy nie dojadaja sa zdrowsi od zarlokow moze Olek to uslyszal Pogode mamy cudowna, wiec zaraz ruszamy na wycieczke, a od rana do teraz zrobilam w domu wiecej niz przez caly tydzien Nie wiem jak to jest, ale w sobote dostaje jakiego kopa i wszystko robie szybko, sprawnie i z ochota...Tz dzisiaj idzie na xmas party - mielismy isc razem, ale nie mam ochoty na ogladanie tych falszywcow... Tz nie chcial isc, ale okazuje sie, ze to jest -UWAGA- obowiazkowe przyjecie i w dodatku zapowiedziano, ze wszyscy maja sie bawic do konca, a nie przyjsc, zjesc i wyjsc bo na urodzinach firmy stado Polakow tak wlasnie zrobilo ![]() A niedowiarkom zapewniam, ze to sa moje choinki - wszystkie ![]() Dobra, lece na spacer, do wieczorka... jak bedzie z kim gadac ![]() |
|
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
Dzis nie ma z kim gadac
ja mialam kupe wolnego do poludnia a tu nikogo nie bylo, no prawie, ale nie szlo sie zazebic UWAGA! Znajac moje zdolnosci do pieczenia, informuje, ze upieklam ciasto z truskawkami i zaraz na cieplo wszamalam 2 kawalki![]() U nas dzis -15 wiec nie wychodze na dwor z malym, a z checia bym sie wybrala bo tak ladnie...mam nadzieje, ze sie troszku ociepli. Eve nie wiadomo czy tu w ogole dzis ktos przyjdzie...do nas zaraz znajomi przychodza, wiec mnie tez nie bedzie...dzis ja poimprezuje jak nasza marika
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-12-19 o 15:08 |
|
|
|
#2007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a skad masz? z lasu? czy z targu, bo jak rozumiem, ma byc zywa ![]() Cytat:
taaaa2. no juz jestem
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
oj cisza wszystkie mamy zapracowane!
Ja już posprzątałam, nawet krótki spacer na dwórek się udał nam, ale taki20min bez wózka, jest u Nas bardzo mroźno myślę, że kolo15na minusie. Tż kupił kombinezon na80i za mały! Jakaś dziwna rozmiarówka |
|
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
iwciag z tymi rozmiarami to kpina...ja w carrefourze kupuje ciuszki. Ostatnio kupowałam rozmiar 74, a na metce napisane ze to na 12 miesiecy. Jak ktos sie nie zna i kupi rocznemu dziecku taki mały ciuch to sie tylko wpieni, oszustwo i naciąganie
![]() w innych sklepach tez sciemniają, wszyscy zawyżają rozmiar. To tak ma działać, ze jak kupisz cos, co myslisz ze wystarczy na jakis miesiac albo dwa, to przewaznie za tydzien musisz wymienic :/ ja juz sie nauczyłam i uwazam na tych wstretnych naciągaczy ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- wole kupic cos za duzego niz ... za małego, mimo, ze rozmiar wskasuje inaczej...
|
#2010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super radio zapodałaś! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

a tak to nie do końca wiadomo
SYNEK
Byłam dziś u internisty, dostałam skierowanie na rtg kręgosłupa i do neurologa. Tyle że prześwietlenie 31 grudnia a neurolog 12 stycznia więc trochę poczekam. Ale dobre i to...Dziś i tak już trochę lepiej się czuję, mniej boli, mam nadzieję że to nie chwilowa poprawa. Jutro ostatni zastrzyk i okaże się czy będzie puszczać czy znowu się pogorszy. No i mam zwolnienie do świąt. A w domu szpital bo TŻ miał dziś resekcję dwóch zębów czyli chirurgiczne wycinanie korzeni i teraz cierpi. Czyli dwie kaleki z nas 

...
.
za to twoje ignorowanie, i udawanie wiecznie zajetej
najlepsze, ze jedziemy tez na rynek,tzw. szaberplac, kurka w taka temperature ciekawe czy ktos bedzie stal...musze sie cieplasto ubrac brrrrrrrr