|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: JAK ZROBIĆ BIŻUTERIĘ-KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
Dziękuję za radę
Problem jest tylko w tym, że tradycyjny supeł mi się rozjeżdża albo przy rozciąganiu po prostu wyślizgują się oba końce... Mam gumkę siliconową, może to ona jest problemem?
|
|
|
|
|
#2762 |
|
Rozeznanie
|
no to spróbuj zrobic 3supełki, nie jeden i dodac kropelkę "kropelki" na miejsce wiązania
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Może spróbuj dać 3-4 węzełki, albo inny rodzaj węzła po prostu. Poszukaj w sieci jakieś sposoby wiązania węzłów, które trudno rozsupłać..
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny... wiem, że może mnie zabijecie... ale chciałam zrobić kolczyki wiszące z bardzo drobnego łańcuszka... i przymocować na sam koniec jakiś kamyczek... tylko, że szukam w necie takich łańcuszków i nie moge znaleźć, albo jestem ślepa... albo no nie wiem
pomóżcieee
|
|
#2765 |
|
Rozeznanie
|
roxxxxy jesteś z Warszawy to odwiedź Hopeę na Orlej. Będziesz miała przed oczami to i dobrze wybierzesz co potrzebujesz.. tam sa takie malutkie. A jak chcesz najpierw przejrzeć ich ofertę to wejdź na stronkę internetową.
|
|
|
|
|
#2766 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,
Bardzo chciałabym nauczyć się tworzenia biżuterii. Jednak szczerze lubię ułatwiać sobie życie Dlatego próbuję znaleźć kurs dla początkujących w Warszawie - jak na razie z marnym skutkiem. Niestety mogę tylko w niedzielę. Proszę posuńcie mi jakieś linki.![]() Bardzo dziękuję |
|
|
|
|
#2767 |
|
Raczkowanie
|
Do Agata.za :
Swarovski to już jest bardzo ekskluzywne szkło, jakoś specjalnie szlifowane i wogóle bardzo drogie, za jeden niewielki kryształek trzeba płacić coś koło 1,50. Jest ich wiele kolorów, szlifów i kształtów, jednak jeżeli dopiero początkujesz z tym wszystkim, to kup zwykłe szklane koraliki, możesz je znaleźć praktycznie wszędzie : www.bizu.pl www.beadshop.pl www.artfan.pl i w wielu innych. Szukaj ich pod nazwą Kryształy lub koraliki ze szkła. O jakość bym się nie martwiła, najwyżej jak zamówisz i nie będą takie jak chciałaś spróbujesz gdzieś indziej. Cieszę się że mogłam pomóc ![]() Jeszcze do romuald : kursy na internecie ? może te na poczatek byłyby dobre ? http://kurs-bizuterii.pl/ I jeszcze moje pytanie , gdzie kupić szczypce bez ząbków ? Kiedyś kupiłam na Qnszcie szczypce, jak się okazało potem złe bo z ząbkami. Teraz chciałabym kupić sobie te bez ząbków, bo zaczęło mi przeszkadzać że ząbki na wszystkim pozostawiają swój nieładny ślad. Przegladając zdjęcia róznych sklepów internetowych na zdjęciach nie widać dokładnie czy ząbki są czy nie ma. Napisałam do NeedBeada ale tam ogółem brak na stanie, na ArtFanie tak samo... Jakby ktoś mogł mi napisac, gdzie mozna kupic szczypce bez ząbków, byłoby super. Edytowane przez Maquelita Czas edycji: 2009-12-17 o 16:41 |
|
|
|
|
#2768 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Maqualita!
Chyba bede mogła po raz pierwszy i ja pomóc, ja kupiłam tu takie szczypce http://www.bixel.pl/index.php?k16,narzedzia Mam nadzieję, że można tak wkleić? |
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2770 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak umieszcza się koraliki w takich spiralach? http://allegro.pl/item848354297_kala...8cm_ch272.html
|
|
|
#2771 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2772 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Gumkę silikonową po prostu trzeba bardziej ujarzmić.
|
|
|
|
#2773 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Agato, szczypce idealne
![]() Dołączam się do pytania tinulki17: jak umieścić koralika w tej spiralce ? Oczywiście, odgiąć i wsadzić, problem w tym że po odgięciu drucik nie chciał wrócić do pierwotnego stanu i został otwarty :/ Próbowałam chyba wszystkiego, nawet wsadziłam sprężynkę pod nogę od stołu a ta i tak swoje
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2775 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=fazynkowo;15339860]Witaj
![]() ja ci zbyt nie doradze ale powiem tak ja swoje pierwsze zamówienie złozyłam za 40 zł ![]() Chwilowo czekam na paczke ![]() Poinformowano mnie ze wysłali. Pozdrawiam a tobie życzę ciekawych prac i zysków [/QUOTEchcialam napisac do Osoby która zamawia po raz 1 wszy w Qnszt, aniechcący wpisałam się tutaj, przepraszam, mój komputer chyba odczuwa przymrozki, albo ja no nie wiem;-)przepraszam za zamieszanie. Edytowane przez lussijka Czas edycji: 2009-12-18 o 21:30 Powód: ups:( |
|
|
|
|
#2776 |
|
Raczkowanie
|
kochane kobitki... mam pytanie jeśli nie posiadam okrągłych szczypiec do robienia loopików i wogole... to czym moge takowe zrobić ?
|
|
#2777 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie, a wiecie może moje drogie, do jakiego specjalisty we Wrocławiu mogę pójść, żeby mi zrobił z broszek kolczyki? i ile takie cuś może kosztowac? ;>
|
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2779 |
|
Raczkowanie
|
Hej ;] chcialabym sie zapytać o kolczyki z modeliny... ;] nowa jestem,wiec jesli taki temat juz byl to przepraszam..
chcialam sie zapytać jak mam doczepić do formy zapięcie do kolczyka? Zrobiłam już z modeliny kształt i co teraz? bo nie wiem czy najpierw go utwardzić czy jak?
|
|
|
|
|
#2780 |
|
Wtajemniczenie
|
Something, mnie się wydaje, że przed utwardzeniem włóż igłę (wcześniej zrób loopik), bądź jak niektórzy robią ze spinacza ( poważnie) ucinają tą zaokrągloną część i tam włozyć, następnie utwardzić. Ja tak kiedyś robiłam i było
|
|
|
#2781 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki wielkie ;]
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2783 |
|
Raczkowanie
|
ok
thx
|
|
#2784 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam pojęcia, gdzie zadac to pytanie, ale uznałam że tu ponieważ w sprawie minerałów jestem kompletnie zielona
![]() No więc chciałam zapytac o fluoryt. Otóż kupiłam kulki 6 mm dwukolorowe fioletowo-przezroczyse. Wyglądało to tak : połówka fioletu, połówka przezroczysta i linia łączenia kolorów nie była łagodna, tylko taka prosta, że nagle fiolet się kończy a zaczyna przezroczysty. No i po jakimś czasie w miejscu tego rozdzielenia kolorów powstało pęknięcie i kulka podzieliła się na dwie połówki o różnych kolorach. Czy to często się zdarza ? |
|
|
|
|
#2785 |
|
Raczkowanie
|
tez mam pytanie ;] a czy jesli utwardze modeline z igla w srodku to nic jej sie nei stanie? czy ona powinna byc srebrna... ? vutwardze w piekarniku ;p mnie sie towydaje niebezpieczne ;p
|
|
|
|
|
#2786 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
...).Poza tym,zajrzyj do wątku o modelinie,jest tam dużo,dużo informacji tego typu .
|
||
|
|
|
|
#2787 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje... przepraszam jakos nie moglam znalezc
|
|
|
|
|
#2788 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie doszła mi paczka z biglami i igłami. I otóż... moja inteligencja kończy się na tym, że nie zamówiłam kulek zaciskowych i te koraliki latają tak w kółko. Czy jest jakiś inny sposób, żeby one no cóż... nie latały?
|
|
|
#2789 |
|
Raczkowanie
|
A koniecznie nie mogą latać ? Większość moich spokojnie lata, przecież chyba nikt nie będzie w nich stał na głowie
Mozesz też skrócic szpilkę tak, zeby koraliki były ciasno przy sobie i nie latały.Kulki zaciskowe chyba nie nadają się się do takiego grubego drutu, mam rację ? |
|
|
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
Maquelita, dziękuję za poradę, a na pytanie ci nie odpowiem, bo ja jestem jeszcze zielona i nie mam pojęcia, czy się nadaje czy nie
Trzymajcie kciuki, żebym w ogóle umiała zrobić choć 1 parę kolczyków
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Problem jest tylko w tym, że tradycyjny supeł mi się rozjeżdża albo przy rozciąganiu po prostu wyślizgują się oba końce... Mam gumkę siliconową, może to ona jest problemem?

jestem również
pomóżcieee

Gumkę silikonową po prostu trzeba bardziej ujarzmić.
i inne tworki bizuteryjne