![]() |
#151 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - część IX
Cytat:
![]()
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Ja wolałam te odręczne, jakoś łatwiej mi się z nich korzystało. Zapomniałam napisać, że wszystkie ściągi z LO zostawiłam sobie na pamiątkę.
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A właśnie, dzisiaj mi się śniła Miki i Motylek ![]() ![]()
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A propos snów... Ostatniej nocy znowu miałam koszmary ale takie okropne, znowu się obudziłam z walącym sercem i łzami w oczach. Już mnie to męczy...
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiejszej nocy spalam z TŻ. I mialam sen, ze podeszlismy do napoi i jakas hostessa-blondynka stala. I zaczela do niego podbijac. Wziela go za reke i poszla z nim. Wybral blondyne nie mnie
![]() Teraz to wydaje sie smieszne ![]() ![]() ![]()
#155 |
Konto usunięte
|
dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
melduję się w nowej części
![]() co tak wcześnie ucichło skoro piątek? ![]() ja niedawno z pracy wróciłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ja tam nie popieram robienia ściąg. Przynajmniej ogólnie. Wiadomo, że tam ściąga ze wzorami czy nawet mało ważnymi datami na wszelki wypadek, ma sens. Tak samo rozumiem, że ktoś w klasie maturalnej woli się nauczyć dobrze do sprawdzianu z przedmiotu maturalnego, a na chociażby PP robi sobie ściągę. Ale znm ludzi, którzy na każdy przedmiot robią sobie takie pomoce. Pomijam już fakt, że jest to naprawdę nieuczciwe, ale sami sobie szkodzą. Bo chociażby na maturze ściąganie raczej nie przejdzie. I się potem zdziwi jeden z drugim, że na klasówkach miał 4 czy 5, a z matury 50%. Tak samo irytuje mnie jak ktoś chce ode mnie spisać pracę domową. Wiadomo, jak np. robienie matematyki zajmuje mi góra 20 minut to pewnie, że dam spisać. Ale jak robienie polskiego trwa czasem i kilka godzin, to szału dostaje, kiedy podchodzi X czy Y i chce bezmyślnie przepisać coś, co z takim trudem stworzyłam. Jeżeli widzę, że ktoś próbwał zrobić zadania, ale mu nie wyszły, to też dam przepisać. Pomóc tym bardziej pomogę. Naprowadzę, podpowiem. Ale bez przesady. Że nie wspomnę o tym, że są osoby, z którymi regularnie się wymieniam pracami domowymi, albo ich częściami. A są osoby, które chciałyby cały rok na mnie żerować. I to nie dlatego, że ja umiem coś zrobić, a one nie, tylko dlatego, że im się nawet nie chce palcem kiwnąć.
![]() |
#158 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |||||
Zakorzenienie
|
o matko juz zapisy?
![]() gdzie pracujesz? bo ostatecznie chyba nie napisałas, albo przeoczyłam ![]() Cytat:
![]() napisz mi czy jest czegos wart ![]() Cytat:
![]() kiedy mozna Cie odwiedzić? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() znowu sie zgadzamy ![]() ja przez całe swoje zycie sciągalam jeden jedyny raz na studiach i nigdy wiecej (sytuacja naprawde byla krytyczna) Nie sciągam, nie pomagam innym na egzaminach, ale sama tez nigdy nie proszę o pomoc. Uwazam ze jak sie nauczylam poradze sobie, jak nie są poprawki. Poza tym wiem ze jak ktos naparwde chce znajdzie czas na nauke. Byl czas ze robilam 2 kierunki i dalam rade jak sie 2 sesje nalozyly ![]() owszem łatwe to nie bylo, ale dało sie. Jak juz naprawde z jakis tam powodów nie nauczylam sie, szlam na ezgamin (uwazalam ze powinam poniesc konsekwencje), oblewalam (nadal nie robilam sciąg), uczylam sie na poprawke i byl ok. tak strasznie mnie wkurzaly osoby, które tylko czatują zeby od innych sciągnąc ![]() z pracami domowymi, to juz nie pamietam jak bylo, ale w liceum mialam koleżankę, totalną nogę z niemca. Totalną, nie umiala odmienic nawet czasowanika "haben" czy "sein" przez osoby ![]() przychodzil sprawdzian i rżneła ode mnie równo (wtedy bylam jeszcze głupia i dawalam sciągac jej) az kiedys powiedzialam zeby przyszla do mnie w sobote to jej wytłumacze ten niemiecki (miala zagrozenie oceną ndst na semestr) siedziala u mnie ponad 9h i caly czas tłumaczylam jej niemiecki i ciagle to samo, juz samej mi sie na koncu kręcilo ![]() nie gadałysmy o innych rzeczach, bo byl brak wspolnych tematow ![]() powiedziala mi potem wprost, ze ona nie poswiecilaby soboty zeby komus tłumaczyc niemiecki (czy cos innego), nawet mnie, bo wolałaby isc na zakupy, czy cos tam. coz...docenilam jej szczerosc ![]() wrócilismy z zakupow o 22.30 ![]() ![]() drogie są orzechy laskowe ![]()
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Miki, ja chyba kupię Stapiza, Romantic albo Lorysa, jeżeli akurat będzie w drogerii.
Cytat:
A jeśli chodzi o ściąganie, to niedawno w ogóle zaczęłam to robić i robiłam to tylko kilka razy. Tylko wtedy, kiedy nie mogę czegoś zapamiętać, na przykład jakichś mało ważnych nazwisk czy czegoś takiego. Najczęściej piszę sobie notatki na kartce i wkładam ją pod drugą kartkę. Wróciłam z rorat. Wysiedziałam się godzinę i wymarzłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
matko, wspołczuje....
aanika ja kiedys podpowiadalam do czasu az nie doszlo do sytaucji ze takie osoby które nie uczą sie mają lepsze stopnie niz ja, plus jak ja pytalam o cos, nigdy mi nie pomagaly a ja im tak. To byly czasy podstawówki, wtedy zrozumialam ze najlepiej liczyc na siebie ![]()
#162 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I mnie nie chciałoby się tłumaczyć komuś czegokolwiek przez 9 godzin i to jeszcze w sobotę. Mam nadzieję, że tej Twojej koleżance coś to wtedy dało :P
![]() |
#163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chatul tak pomoglo jej, zaliczyla semestr z niemca, ale jak zbliżał sie kolejny semestr, znowu miala zagrożenie i znowu przychodzila do mnie (oczywiscie na zasadzie w jeden dzien pojąc cala gramatyke z semestru) i tak jakos przepękała ten niemiecki przez 4 lata
![]() |
#164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zmykam na uczelnię. Miłego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak podpowiadam, to i tak nie mówię wszystkiego ze szczegółami, tylko jakieś ogólne hasło. Za dobrze by było ![]() Chatul, co do prac domowych to sądzę tak samo jak Ty. Ok, mogę dać zadanie z matmy czy jakieś ćwiczenie z ćwiczeniówki, ale wypracowania czy jakiejś innej długiej pracy nigdy. W ostateczności mogę pomóc zredagować to wypracowanie na szybko. Cytat:
![]() Ja mam Stapiza pod nosem, tego pomarańczowego i różowego. Wczoraj w drogerii nie było tego niebieskiego. Obawiam się trochę, jak moje włosy zareagują na cyclomethicone, dlatego kupowalabym małą pojemność na próbę. Raz w wakacje w innej drogerii znalazłam pełno Lorysów, nawet był wężowy, ale wtedy jeszcze ich nie zachwalałyście, ja nie miałam kasy i w końcu nie kupiłam. A teraz został chyba tylko jeden rodzaj. Może akurat sprowadzą ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- I jeszcze chciałabym wypróbować tego waksa w tubce, najlepsze opinie ma chyba Avocado. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wiem, ze jestem okropna z tym sciąganiem, niepodpowiadaniem, ale moja zasada szkolna (i nie tylko) "umiesz liczyc, licz na siebie" ![]()
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Odwiedzić można zawsze ![]() ![]()
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
O kurcze - chwilę mnie nie było i 12 stron i nowy wątek
![]() Ale już jestem. Co do odpisywania zadań - to nieźle się sparzyłam w zeszłym roku. Na zaliczenie przedmiotu mieliśmy 5 raportów (i krótkie koło) ja się oczywiście starałam, cały weekend siedziałam, a moi koledzy wzięli się za to dzień przed i prosili, żebym im podesłała co zrobiłam, 2 tygodnie później to samo...a że mam miękkie serce wysyłałam, a później były wyniki i jeden z tych kumpli skomentował je, że jest zadowolony, bo tyle nad tym siedział, ani dziękuję, ani nic... miał ponad 90%, tak mnie wkurzyła jego postawa, że 3 raportu mu już nie wysłałam i dostał za niego chyba nawet nie 40%, później też już nie wysyłałam gotowych raportów, ale jak mnie ktoś prosi o wysłanie części obliczeń czy o wytłumaczenie to zawsze tłumaczę, wysyłam, z jednym kumplem mam absolutnie pełną wymianę pracy i wiedzy, ale wymianę, nie żerowanie. Się rozpisałam ![]() Za 3,5h moja babcia wyjeżdża i się martwię, bo taki mróz, bo pociągi pewnie jeżdżą jak chcą, a babcia musi dotrzeć do Kołobrzegu ![]()
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ej ja tak nie mam dostępu do wszystkiego. Auchan niby jest w innym miescie jakies 30min autem ale nigdy nam nie po drodzę z rodzicami, bo to inny kierunek. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Idę na śniadanie, myc włosy i sprzątanie mnie czeka znowu. Do zobaczenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
ale jak odwiedze, to zaprowadzisz mnie do tej drogerii?
![]()
#171 |
Zakorzenienie
|
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego tak się cieszę z tej nowo znalezionej drogerii ![]() ![]() ![]() A - nie pochwaliłam się, przyszła paczka z kremami i moim matrixem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Mona strasznie zazdroszczę! Też bym chciała mieć chociaż tego głupiego rossmana. Widzę że rozpisałyście się o ściąganiu.... Cóż macie do czynienia z mistrzynią
![]()
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
jak ja lubie dostawać paczki
![]() kupiłysmy z mamą tą patelnie do robienia orzeszków ![]() bedziemy robic z przepisu otako ![]()
#176 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Można cieszyć się 2 razy - raz jak sie zamówi i drugi jak dojdzie ![]() ![]() ![]()
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#179 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
Witam w nowej części
![]() co do ściągania...to ja kilka razy w życiu ściągałam, ale nie wiele i to najczęściej było 1 słówko z angielskiego, którego zapamiętać nie mogłam, czy coś z biologii, bo miało dziwną nazwę, czy coś z takiej pierdoły jak PP, ale myślę, że nie ma się czym chwalić... teraz tym bardziej nie chcę ściągać, a najbardziej wkurzają mnie ludzie, którzy cały czas balangują, chwalą się ile to oni nie wypili w weekend, co oni nie robili ![]() tak, już biegnę, rozpędziłam się ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.