|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol.3
Cytat:
240286@autograf.pl ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- mogę prosić o ten wzorek mikołaja na bombeczkę?? ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- mogę prosić o tez 3 wzorki?? |
|
|
|
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
mam takie hafty polskie
|
|
|
|
#3363 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
mam problem.. juz sporo czasu poszukuje wzoru... ale niestety nie moge trafic na ten odpowiedni... Zdecydowałam ze poprosze Was o pomoc... mianowicie mój kolega niedługo ma święcenia kapłańskie i chciałabym mu cos wyszyc... jednak nie mam pomysłu co to mogło by byc... macie moze jakies pomysły?? napewno macie!! jestescie bardziej doświadczone niż ja... będę wdzięczna za wzory i schematy... dzieki bardzo |
|
|
|
#3364 |
|
Raczkowanie
|
Czy posiada ktoś jakiegolwiek wzorki z przedstawionej w załączniku serii?
Chętnie przygarnę na e-maila
Edytowane przez MonikaB1985 Czas edycji: 2009-12-19 o 16:18 |
|
|
|
#3365 |
|
Raczkowanie
|
Czy masz wzor tej dziewczynki ? jesli tak to mozesz wyslac mi na bloondina_87@o2.pl z gory dziekuje
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
mentoss Jezus lub Matka Boska to najszybciej nasuwające się skojarzenia, chyba że kolega ma jakieś hobby...
MonikaB1985 mam takie, jednak w nie najlepszej jakości... |
|
|
|
#3367 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
jestem nowa w tym watku. czytalam wszystkie Wasze posty i chcialam Was prosic o pomoc, gdyz jestem poczatkujaca i to bardzo. I mam duzy problem oraz duzo pytan. Otoz kupilam sobie kanwe z obrazkiem juz gotowym, szukalam w necie haftu krzyzykowego i wiem jak robic wychodzi mi ( tak mi sie wydaje)tylko jak robie krzyzyk i przechodze do drugiego to pomiedzy dwoma krzyzykami jest odstep i jak zrobie caly rzadek to sa odstepy i to dziwnie wyglada, jak zrobie druga linie to automatycznie wychodz mi takie jakby kolumny.staram sie nie sciskac sciegu ale po lewej str wychodzi mi ten scieg lepiej niz z przodu to kolejny problem nie wiem co robic a chcialabym sie nauczyc, wiec prosze Was o pomoc.z gory dziekuje
|
|
|
|
#3368 |
|
Przyczajenie
|
myslałam o tym zeby wyszyc Jezusa czy Maryję.. zastanawiałam się też nad Aniołem Stróżem lecz niestety cięzko spotkać odpowiednio shcemat...
gdyby ktoś miał jakies "pomoce" dla mnie bede wdzieczna pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
mentoss wrzucam przykładowe linki do wzorów religijnych (znalezione w wyszukiwarce chomikuj) 1 2 3 Może akurat coś sobie wybierzesz...
klaudia8700 najlepiej będzie jak zrobisz zdjęcie pracy, bo nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tymi odstępami. Co do ilości nitek, to wszystko zależy o grubości kanwy. Jeżeli 6 nitek to za dużo spróbuj 5 lub 4. Z takimi gotowymi obrazkami, to nigdy nie wiadomo... Edytowane przez Integra Czas edycji: 2009-12-19 o 21:34 |
|
|
|
#3370 |
|
Raczkowanie
|
poprosze o ten wzorek
a.bia80@interia.eu |
|
|
|
#3371 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, Mam do was prośbę.
Moi dziadkowie za kilka dni mają 50 rocznicę ślubu, chciałabym wyszyć im jakiś obrazek z datą i imionami, Czy macie coś takiego? Bardzo proszę o kontakt anetapoprawska@o2.pl Z góry dziękuję |
|
|
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
hej dziekuje,ze chociaz jedna osoba probuje mi pomoc, jestem Ci wdzieczna Integra, wrzucam zdjecia
z lewej strony kanwy krzyzyki wygladaja lepiej, sa takie luzniejsze niz z prawej. na zdjeciach widac lepiej ta przerwe o ktorej pisze ona tak samo wyglada z prawej str, choc moze zdjecie tego nie oddaje. wrzucialam 3 zdjecia i mysle ze beda dobrze widoczne i zobaczysz o co mi chodzi, czekam na odpowiedz pozdrawiam Edytowane przez klaudia8700 Czas edycji: 2009-12-20 o 11:39 |
|
|
|
#3373 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze - stanowczo za gruba nitka. Po drugie musisz pokryć każdy rządek nitek, a ty zrobiłaś co drugi
Po trzecie drukowana kanwa jest do kitu, tylko zniechęcić może. Najlepiej kupić zwykłą i robić ze wzoru liczonego.
|
|
|
|
#3374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana moja Po pierwsze spróbuj mimo wszystko rozdzielić mulinę bo ta jest za gruba Poza tym Ty robisz tak: zrobiłaś krzyżyk i potem przechodzisz do następnej wolnej dziurki (co wygląda mniej więcej tak X : X) a powinno się robić ta, że krzyżyki robi się takze w miejscach, które Ty zostawiłaś puste (czyli w tych przerwach o których mówisz). Do każdej dziurki powinnaś igłę wbić 4 razy (wygląda to tak XX). Jeśli będziesz robić jedno obok drugiego to wtedy ani nie będzie widać przerw ani obrazka pod spodem i wtedy sama zobaczych, że mulina jaką robisz jest zbyt gruba. Poza tym zgadzam się z dziewczynami, że nie jest dobrze robić na pierwszy raz na kanwie ze wzorem bo jest trudno. Dołączam zdjęcie mojego haftu, żebyś sobie mogła przyjrzeć jak się robi krzyżyki (te jeden obok drugiego) Edytowane przez patusan Czas edycji: 2009-12-20 o 15:54 |
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę powtarzać tego, co napisały dziewczyny. Dorzucam tylko grafikę. Krzyżyki powinnaś robić tak jak zaznaczyłam. Pytaj jeżeli jeszcze czegoś nie będziesz wiedziała i nie denerwuj się, że nikt nie odpowie w ciągu godziny, nie siedzimy cały czas przy komputerach
|
|
|
|
#3376 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o te miniaturki na adres: gaga57@gazeta.pl Koleżanka z pracy odchodzi na emeryturę. to taki drobiazg będzie miłym prezentem.
|
|
|
|
#3377 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() serdecznie dziekuje za odpowiedz. przez caly dzien myslalam jak to ma byc poprawnie i przed chwila sama na to wpadlam....i sprobowalam sie podlaczec do serwera i sie udala, patrze w Wy mi tu piszecie co i jak zle i jak powinno byc poprawnie a ja to sama przed chwila odkrylam wiem,ze nie powinnam rzucac sie na gleboka wode ale chcialam sprobowac, malarka nie jestem zeby cos naskrobac na kanwie a tu jest gotowe, wiem ze nie ten obrazek nie bedzie super ale mysle,ze dam rade jakos..... wielkie dzieki za rady Inegra- ja sie nie denerwowalam,ze nikt mi nie odp ale wiesz jak to jest jak czegos potrzebujesz to chcialabys miec to odrazu ok teraz lece haftowac i napewno rozdziele nitke pozdrawiam serdecznie i wrzuce moja prace jak beda jakies efekty
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie trzeba mieć zdolności artystycznych, żeby coś wyhaftować. Kup sobie jakąś gazetkę z wzorami. Ja najbardziej lubiłam gazetkę HAFT GOBELINOWY bo tam były wg mnie najciekawsze wzory (ale chyba już jej nie ma, prawda?).W takiej gazetce masz różne wzory. Wzór składa się z oznakowanych kwadracików. Każdemu oznakowaniu towarzyszy symbol, który przyporządkowany jest nr muliny. Liczysz odpowiednie kwadraty i haftujesz: jeden kwadracik - jeden krzyżyk.
|
|
#3379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
annapaschke@yahoo.it |
|
|
|
|
#3380 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3381 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny!
Posłałam Wam kolejną porcję gazetek HP
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
klaudia8700 ależ nikogo nie uraziłaś
Poruszyłam tą kwestię, bo czasami nowe dziewczyny maję pretensję, że nikt im od razu nie odpisał...Moim zdaniem haftowanie na gotowej kanwie, to nie jest "rzut na głęboką wodę", po prostu szkoda na takie robótki czasu i pieniędzy. Lepiej zabrać się za mniejszy wzorek haftu liczonego. Różnych schematów Ci u nas dostatek, wystarczy np. przejrzeć ten wątek i jego poprzednie części, a uzbiera się sporą kolekcję. Poza tym sama kanwa też jest o wiele lepszej jakości. Spróbuj, a zobaczysz o czym piszę ![]() annapas77 wrzuciłam na wizaż w takiej wielkości jaką posiadam... |
|
|
|
#3383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PS. Dodam jeszcze, że mam o wiele większą satysfakcje z 'wydłubania' obrazka na czystej kanwie
|
|
#3384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
klaudia8700 mam jeszcze jedną radę, oprócz tych, które dały ci dziewczyny. Oglądając zdjęcia zamieszczone przez Ciebie dopatrzyłam się tego, że rządek górny zrobiłaś inaczej niż dolny. Chodzi mi o to, że krzyżyki wyglądają lepiej i równiej jeśli robi się je wszystkie jednakowo, tzn. wierzchnia nitka w krzyżyku powinna iść w każdym jednym tak samo np. z górnego lewego do dolnego prawego- a nie rządek tak a rządek odwrotnie.Mam nadzieję, że mnie zrozumiałaś.
sabriel89 dziękuję
|
|
|
|
#3386 |
|
Rozeznanie
|
DianaM "Haft gobelinowy" jeszcze sprzedają.
Chciałam zapytać, czy któraś z Was ma może schemat do tego obrazka? Jeśli tak to poproszę. |
|
|
|
#3387 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z dziewczynami. Ja też zaczęłam od gotowego obrazka. Wydawało mi się że będzie łatwiej ale więcej się przy nim namęczyłam niż teraz gdy wyszywam ze wzorów.
|
|
|
|
#3388 |
|
Rozeznanie
|
kasiakitty,bia80-wzorek wyslalam.
Dajcie znac czy doszlo. |
|
|
|
#3389 |
|
Raczkowanie
|
Do mnie doszlo, dziekuje
|
#3390 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

nie wiem co robic a chcialabym sie nauczyc, wiec prosze Was o pomoc.