![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Twój ortodonta-opinie Kraków
Wypowiedź użytkownika dosc ewidentnie wygląda na reklamę, wystarczy przejrzeć wszystkie jego posty....
ale nie zmienia to faktu, że w Ortovenie jest b. sympatycznie, sama się tam leczę. Dla odmiany, nie u dr Motyl, ale u dr Kaliny Trautzel, którą polubiłam od pierwszej wizyty. Jak na razie jestem zadowolona. Pani Kalinka ma do mnie sporo cierpliwości. Przed założeniem aparatu, zanim się zdecydowałam, strasznie ją męczyłam, także telefonami. Zawsze odpowiada na wszystkie moje pytania, a oprócz czego ma szalenie sympatyczna naturę, przez co w gabinecie czuję się jakbym wpadła w odwiedziny do koleżanki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
A ja brałam kiedyś dawno temu pod uwagę dr Trautzel, ale wyczytałam na jakimś innym forum, że jest strasznie niesympatyczna i niedelikatna... Ciekawe czy to była sprawka konkurencji... Musze się chyba nauczyć, żeby nie wierzyć tak ślepo w to, co ludzie wypisują w internecie.
Mam tylko nadzieję, że Papryka85 nie jest podstawiona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Posty dosc rzeczywiście pachną reklamą ![]() Ja leczyłam się u dr Motyl w gabinecie w Denta-Med i wtedy czytałam już niepochlebne opinie o Ortomanii i dr Trautzel przeplatane z podejrzanie lukrowanymi wypowiedziami. Na odległość widać było reklamę. Stąd też nie ucieszyłam się, gdy orto na jakiejś kontroli retainera zakomunikowała mi, że przenosi się do Ortomanii (i Ortoveny-o niej nie słyszałam/czytałam żadnych opinii). Jak jej powiedziałam, że dr Trautzel nie ma dobrej opinii w internecie, to była zdziwiona, bo obie podobno stosują tę samą "szkołę" leczenia. Nie wiem, dr Trautzel nie znam, nie leczyła mnie. Co do reklamy i antyreklamy-dziwna sprawa, ale mnie to i tak ani ziąbi, ani parzy. Jestem zadowolona ze swojej ortodontki, więc ją polecam, gdy ktoś pyta ![]()
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-12-08 o 22:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Papryka85, to żart był oczywiście
![]() Akurat to forum ma takie możliwości, że dość łatwo sprawdzić, czy ktoś jest autentyczny, czy nie. A co do opini o Trautzel i Ortomanii to chyba mówimy o tym samym forum (gazeta.pl?), ktoś tam zasugerował, że to panie z recepcji piszą sobie opinie... A że byłam wtedy na etapie poszukiwań, a internet i fora były niestety moim jedynym źródłem informacji, to właśnie po przeczytaniu tamtego wątku strasznie się do Ortomanii zraziłam... Mimo, że po przestudiowaniu ich strony www przez chwilę brałam ich pod uwagę. W sumie przeniosłam się do Ortoveny, bo pasuje mi piątek i łatwiej tam o wolne terminy w godzinach popołudniowych, ale po kilku wizytach w Ortomanii też złego słowa nie mogę o nich powiedzieć. Co do dr Motyl, to za wcześnie na opinie. Jako osoba jest bardzo sympatyczna, z leczenia nie jestem na razie zadowolona, ale zdaję sobie sprawę, że to na razie tylko 2,5 miecha, więc muszę po prostu cierpliwie czekać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Natewa, a ile ty płaciłaś za swój pół- kosmetyczny? Możliwe, że gdzieś to pisałaś i mi umknęło.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A btw czy jest ktoś jutro umówiony do dr Motyl na wizytę na Rydlówkę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Ale ja się nie obrażam
![]() Cytat:
Do tej pory myślałam, że te słodkie opinie to próba reklamy, ale dziś przyszła mi do głowy jeszcze inna myśl. Albo jest to wyjątkowo nieudolny marketing szeptany, albo... zwyczajna antyreklama, bo jest rozpoznawalna od razu, a wiadomo, że takie reklamy raczej zrażają, a nie zachęcają. Cytat:
![]() Jak komuś polecam moją orto, to staram się poznać opinie osób, które poszły do niej z mojego polecenia. Cieszę się, gdy są pozytywne i trochę nieswojo się czuję, gdy ktoś jest niezadowolony. Na szczęście złych opinii jeszcze nie czytałam, co najwyżej spotkałam się z nielicznymi uczuciami mieszanymi (jak u Ciebie). Chciałabym, żeby wszyscy pisali tylko dobre opinie, żebym nie miała wyrzutów sumienia, że przeze mnie ktoś źle wybrał ![]() Ale liczę się z tym, że może tak nie być. W każdym razie radzę na podstawie własnego przypadku, a efekty widziałaś, więc nie mogę mieć zastrzeżeń ![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
A mnie się właśnie coś w Ortovenie nie spodabało
![]() Mój TŻ miał jutro zakładać aparat i dziś do niego zadzwonił gość z Rydlówki, że odwołują wszystkich pacjentów z piątku, bo orto ma cośtam ważnego. Zaproponowali mu w zamian dwa równie durnowate terminy: za tydzień w piątek o 12 (wiadomo, że tż wtedy w pracy...) lub o 21 (wtedy zaś orto zmęczona, więc jak ona mu to dobrze założy?). Ja miałam mieć wizytę 2 h później, niż Tż, a że ze mną nikt się nie skontaktował, więc zadzwoniłam sama upewnić się, czy na pewno mam przychodzić. No i mam - bez żadnych problemów. Strasznie nas wkurzyła ta sytuacja, zwłasza, że on już 3 tyg chodzi z seperacją... I wogóle nie wiem co o tym myśleć, bo wcisneli mu ewidentny kit. Tż stwierdził, że gdyby nie to, że dał zaliczkę na płytkę to zmienił by gabinet... Dlatego, jeśli ktoś też miał mieć/ma jutro wizytę to będę wdzięczna za info, jak to u was wygląda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chyba nie ustąpiła. 3 tygodnie z separacją i jeszcze kolejne 2? Jak orto coś wypadło, to powinni przesunąć wizyty kontrolne, a nie zakładanie aparatu osoby, która chodzi już trzy tygodnie z separacją ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Mnie też chcieli przesunąć...trochę się zdenerwowałam bo już 6 tygodni chodzę z tym samym na zębach, bez zmian a wyglądam okropnie z wielkimi szparami
![]() Ja widziałam gdzieś na innym wątku zdjęcia zębów Papryki85 po zdjęciu aparatu - i to jest najlepsza reklama dla pani doktor ![]()
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I mam nadzieję, że mimo zawirowań u Was też wszystko będzie jak należy ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Ja i TŻ jesteśmy umówieni na konsultacje do dr Motyl (w Ortovenie) na 8 stycznia. Niestety z powodu choroby, mój wcześniejszy termin przepadł
![]() Postanowiłam na kartce spisać sobie listę pytań jakie chcę zadać, np. jestem alergikiem i bardzo łatwo podrażnia mi się skóra (czasem również od metali, ale nie zawsze) czy może się okazać, że będę uczulona na aparat ![]() ![]() Ech...
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hehe, ja jestem studentką i z głupia założyłam, że ty pewnie też. ![]() Edytowane przez Anulia Czas edycji: 2009-12-13 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() szukam orto ktory pomoze mi wyleczyc zgryz otwarty, ząbki mam w sumie proste (niewielkie stłoczenie na dole - przez nieszczęsne ósemki). Niestety doszedl mi jakis czas temu problem ze stawem s-zuchwowym (strzelanie w stawie, nocne zgrzytanie itp.) i polecono mi leczyc to ortodontycznie. Konsultowalam sie juz u dr Golarz na Batorego. Z polecenia Papryki85 umowilam sie juz do dr Motyl, ale dopiero za m-c mam termin. Wisniacherry napisz prosze namiary to tego Michny, moze sie do niego jeszcze przejde, zobacze co mi powie. Paryka85 czy można sie gdzies dostac do dr Motyl wczesniej (na rydłówce jest tylko w piątki)? zalezy mi na czasie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że pracuje w Ortovenie i Ortomanii, a czy jeszcze gdzieś i jakie gdzie są terminy-tego niestety nie wiem.
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Dzieki Dziewczyny
![]() Anulia wysylam Ci na PW mojego maila, jesli zwolni sie poniedzialkowy termin w ortomanii to napisz mi prosze ![]() Papryka85 jak dlugo po zdjeciu aparatu masz nosic retainer? ponoc czasem zęby sie mogą porozjezdzac jak sie to zaniedbuje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszędzie to jednak pacjenci dostosowują się do lekarza. Teoretycznie każdy wybiera sobie porę, ale i tak pole wyboru zawęża się do godzin przyjęć lekarza. Dodatkowo dochodzi jeszcze problem terminów-można się umówić na dogodną godzinę, ale czasem wiąże się to z dłuższym czekaniem. Poza tym dr Motyl jest w Ortovenie tylko w piątki, więc już nie przesadzaj z tym dostosowywaniem się do potrzeb pacjenta ![]() I nie oburzaj się, że podejrzewamy Cię o reklamę, bo niestety masz na koncie tylko kilka postów i praktycznie wszystkie podobnej treści-nienaturalnie wychwalającej Ortovenę. Nawet w blogu masz swój wpis z wątku "gdzie teraz przyjmuje dr Motyl", a tam podałaś numer komórki do pani dr (który na szczęście został usunięty przez Złosia). Nie rozdaje się prywatnych komórek na prawo i lewo, zwłaszcza, że numery do obu gabinetów orto są powszechnie dostępne w internecie ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
dziewczyny czy was też tak bolały zęby po separacji? bo ja przez 3 dni nie mogłam nic ugryźć a jutro idę na założenie aparatu i jestem przerażona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
wisniacherry ile zaplacisz za aparat (metalowy?) i wizyty kontrolne? dlugo czekalas na zalozenie? mam nadzieje, ze poczatki leczenia nie bedą przykre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
1500 za łuk, a za wizyty kontrolne 120 eh ale to i tak tanio, bo np Kapera chciał 2100. hmm w sumie jak już się zdecydowałam to sprawy potoczyły się dość szybko, w przeciągu 1,5 tygodnia. Dzięki za wsparcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy ja dobrze liczę, że Ty dzisiaj zakładałaś druciaka? Gdzie w końcu zakładałaś, bo już się trochę pogubiłam ![]() Papryko, podziwiam za cierpliwość w odpisywaniu na takie posty ("doscia"ma na myśli)... Mnie już ręce opadły, jak się dowiedziałam, że jestem z konkurencji ![]() A dobra klinika i dobrzy lekarze promują się poprzez zadowolonych pacjentów i to jest najskuteczniejszy sposób... Dr Motyl pozwoliła mi wczoraj być przy zakładaniu aparatu tż ![]() W poruszanym wcześniej temacie cen - metalowy aparat od 7 do 7 kosztuje 1.800, czyli tyle co mój półceramik od 6 do 6. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niektórych zlewam, czasem fuknę, jak mnie ktoś już bardzo wkurzy. A na trolli i ewidentne, natrętne reklamy mam jedną metodę-Złosia, którego nie zawaham się użyć, jeśli sytuacja będzie tego wymagała ![]() Cytat:
![]() Jakieś półtora roku temu zastanawiałam się nad szkołą medyczną, a dokładnie techniką dentystyczną i tam zdolności manualne, to podstawa ![]() ![]() A teraz studiuję socjologię-nijak ma się do techniki dentystycznej, ale i tak mi się podoba ![]()
Papryczki wróciły!!! ![]() Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-12-19 o 19:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Natewa, u Michny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam serdecznie wszystkich aparatowiczów
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Wszystkich i czekam na kolejne opinie o mojej dr Motyl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
![]()
No i poczytałam sobie wąteczek
![]() Też jestem pacjentką dr Motyl - zaczęłam jeszcze w Denta-Medzie. Polecił mi ją znajomy stomatolog i przyznaję - jestem super zadowolona. Aparat noszę od lipca 2009, czyli sporo jeszcze przede mną. Też mam półkosmetyczny, czyli od trójki do trójki ceramiczny, reszta - metal. Płaciłam 1800 za łuk. Na dół będę miała zakładany częściowy łuk, ale dopiero w styczniu. A to ze względu na.. ślub ![]() Wyobraźcie sobie, że ja biorę ślub w aparacie ![]() ![]() ![]() Podsumowując - ja również polecam dr Motyl (i właśnie zapisałam do niej na wizytę braciszka ![]() Pozdrowienia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A możesz napisać, który stomatolog Ci ją polecił? (może znam ![]()
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Dokładnie, miałam 2 wizyty w D-M, a aparat zakładany w Ortomanii...
A polecił ją dr Szlosek. Swoją drogą, też godny polecenia (moim zdaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dr Szlosek to mój dentysta od ponad trzech lat ![]() Jasne, że godny polecenia ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
-
Edytowane przez aszolina Czas edycji: 2010-04-09 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.