![]() |
#1111 |
Gang Iren
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Moje U:
1.Dwie kromki razowego ze słonecznikiem posmarowanego masłem:jedna z szynką drobiową z oliwkami,liść sałaty i plaster pomidora,druga z twarogiem półtłustym,rzodkiewką i szczypiorkiem,zielona herbata 2.Kawa z mlekiem,drożdżówka z serem,2 mandarynki 3.Owsianka na mleku 3.2% z bananem duszonym i jabłkiem tartym(po całym)oraz orzechami włoskimi i cynamonem,znowu zielona herbata 4.Cztery duże ziemniaki z cebulką,dwa kotlety piersi kurczaka,ok 200 gr buraczków,2 kiszone ogórki,sok pomarańczowy 5.Cztery ciasteczka Lu Go,jabłko,kiwi,kawa zbożowa na mleku 6.Shoarma drobiowa z serem,dwa piwa z sokiem(Wigilia zakładowa ![]()
#1112 |
Zakorzenienie
|
A jak się zapatrujecie na dietę niełączenia?
Nie odmawianie sobie m.in. węglowodanów, ale jedzenie ich osobno? Niezbyt to apetyczne (bułka z warzywami a bułka z serem - robi różnicę) ale dość efektywne, a ja nie mogę już na siebie patrzeć i dlatego tak wciąż szukam i szukam, chyba cudu ![]()
#1113 |
Rozeznanie
|
Pe !
sobotnie i grzeszne ![]() Śn: 2 kromki zapiekanego kwadratowego chleba żytnio-pszennego z masłem, serkiem homo naturalnym, sałatą, pomidorem i rzodkiewką, 3 tymbaliki z masy jajeczno-chrzanowej w szynce konserwowej; 2 mandarynki i kawa z ubitą śmietanką z cukrem waniliowym. II śn: reszta serka homo nat z miodem, łychą kakao i orzechami włoskimi, kromka razowca z masłem orzehowym i skrojonym bananem, trochę paluszków z sezamem Ob: kotleciki schabowe (2 dorodne) smażone soute na oliwce w przyprawach i marynacie musztardowej, mix na patelnie z białego ryżu, kukurydzą & groszkiem, buraczki tarte, kompot wiśniowy z owocami D: pasek czeko mlecznej z całymi orzechami, herbata zielona z imbirem tutaj domówka u znajomych z roku: Pod: kilka ciastek z białej czekoladzie, ze 3 wafelki familijne, 2x szklanka soku pomarańczowego, orzeszki solone, talerzyk sałatki owocowej ![]() Kol: 2 kromki chleba pszennego z masłem z salami i ogórkiem kiszonym, kilka plastrów pomidora z cebulą, kilka koreczków z żółtym serem, grzybkami marynowanymi, papryką, ogórkiem kiszonym... 3 drinki z jakimś sokiem owocowym, 2 kieliszki szampana ![]() po przyjściu do domu jeszcze pasek czeko mlecznej z orzechami bo mnie ciągnęło ;p Jej, brzuch mi pęka w szwach... To już chyba 7 miesiąc ciąży ![]() btw, dostała okres ! Po tabletkach hormonalnych co prawda, ale była to 3 próba z hormonami, dlatego się cieszę. Mam nadzieję, ze następny przyjdzie już samoistnie.
#1114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudne! moge to cytowac? ![]()
![]() |
#1115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Raczkowanie
|
Nasze U;
Wczoraj w kinie; lody w wafleku [ 3 gałki-straciatella, czekolada i truskawka] , ponad 110 g mmsow zoltych [jakieś 1,5 paczki ![]() ![]() ![]() Dziś dziwacznie, bo w podróży [BTW, właśnie korzystamy z internetu na dworcu]; Śniadanie; -bułka z serem, masełkiem i curry - owsianka; 4 łychy owsianych, 2 garści kulek czekoladowych, garść cheeriousow, 2 garści rafaelek [szczerze niezbyt dobre] , 2 garści płatków zdrowy błonnik + łyżka ananasów, łyżka pestek słonecznika i wiórków kokosowych + 100 g activii naturalnej [fuj, jedzone o 3, objadłyśmy się potwornie-pewnie dlatego ze jedzone o tej godzinie ![]() - kawa z mlekiem 3,2 % i łyżeczką cukru II Śniadanie: kolejna buła biała z serkiem topionym i serem + wielgachne jabłko. Obiad; 6 pierogów z kapustą i grzybami. + masełko + talerz zupy warzywnej z makaronem . Podwieczorek; kakao na mleku, jogurt i parę garści orzechów w czeko. Kolacja; wiejski + 2 kromy chleba z pl. zoltego bezpod. sera, salatą, masłem, pomidorem. + warzywa na patelnię z ziemniakami 1/2 opakowania. Można prosic o ocenę?;]
Okres naturalny u jednej od czerwca, u drugiej od wrzesnia ![]() Leczenie euthyroxem. " I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz! ![]() Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2009-12-20 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Dekas;15953122]co jest Alekz?
samo z siebie się źle wygląda czy coś nie tego? jednym słowem zapuściłam się i mam nogi jak patyki, a każde ciuchy ze mnie lecą :| miło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Wtajemniczenie
|
nie rozumiem ^^
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- [QUOTE=AlekzFragile;159576 96]pilnuj się no!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zadomowienie
|
U
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Wtajemniczenie
|
pilnuj się no!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Raczkowanie
|
U
I: owsianka: 5 łyżek płatków owsianych, łyżka orzechów włoskich, 3 śliwki suszone,łyżeczka cukru , 200ml mleka 1,5% kromka chleba razowegooo z masełkiem, 2 plastrami syznki z indykaa i pomidorem II: kromka razowego z almette i ogórkiem, dwa petitki, mała pomarańcza, jabłko III: rosół z makaronem i marchewką, selerem i pietruszką z zupki ![]() ![]() gotowane udo z kurczaka, ziemniaczki, surówka z marchewki i jabłka, ogórki kiszone... taa;d a później pewnie.. IV: mały jogurt naturalny z łyżeczką rodzynek i pestek słonecznika, dwa jabłka V: dwie kromki razoowego z masełkiem i szynką z indyka, jajo, połowa pomidora i jak? rzuci ktoś na to okiem? ![]() ![]()
Soul of the woman was created below Edytowane przez freakkiki Czas edycji: 2009-12-20 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I chyba jednak potrzeba mi porady lekarza, bo jak mam chudnąć jak nie mogę się pozbyć tych cholernych... echhh. No nic, tak czy owak, dzięki za opinię ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Raczkowanie
|
U
I(9.00): owsianka (3 łyżki na wodzie, łyżka otrąb, jablo, 1,5orzecha), kawa z ok 30ml mleka 2% II(11.00): jogurt naturalny, łyżeczka nasion słonecznika, kiwi 30min interwałów III(13.00): kubek czystego rosołu IV(14.00): kawałek duszonej wołowiny, 3 ziemniaki, ok150g warzyw gotowanych(marchew, brokuły, kalafior), kawałek ciasta cytrynowego własnej roboty V(16.30): sok warzywny vega VI(19.00): 3 kromki wasy z masłem i szynką , pomidor robię to wbrew sobie i jest to koszmarne. mam nadzieję, że przynajmniej efekt będzie (cholerny okres). EDYTOWAŁAM KOMENTARZE Z NAWIASÓW. TO NIE JEST FORUM W KRZYWYM ZWIERCIADLE ODCHUDZANIA. Proszę, byś uszanowała to, że forum odwiedzają też zdrowe dziewczyny oraz te wychodzące z ed i leczące się z obsesyjnych myśli o kaloriach i zakazanych produktach. Szkoda by było, gdyby przez tego typu posty ktokolwiek poczuł wyrzuty sumienia po zjedzeniu chleba z masłem czy kawałka ciasta. Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-12-20 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Zadomowienie
|
przepraszam,wkleiłam faktycznie 2 raz ten sam jadłospis
![]() oceni ktoś moje dzisiejsze U ??
lepiej????????????? ![]() Edytowane przez Irish lady 28 Czas edycji: 2009-12-20 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla nas wygląda to jak slabej jakosci R;[ ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Okres naturalny u jednej od czerwca, u drugiej od wrzesnia ![]() Leczenie euthyroxem. " I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz! ![]() Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-12-20 o 16:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() btw, kocham surówkę wiosenną, żadna kupna mi nie smakuje tylko ta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Raczkowanie
|
jesli nie lubisz miesa i tak reagujesz to po co sie zmuszac?? Zacznij od mleka 0,5 %-my tak zaczynalysmy, bo tez niecierpimy. A mimo wszystko dodajemy sobie do kawy czy kakao 3,2 %. Oczywiscie zajelo nam to troche czasu, ale mimo wszyskto dalo radę. Maselko kup sobie osełkowe-nam bynajmniej takie najb. smakuje, albo jakies czosnkowe, czy jogurtowe.
1-2 kg na pewno Ci nie zaszkodzą i nawet nie będzie widać.
#1132 |
Zakorzenienie
|
zapraszam Cię na kz lub proszę o wklejanie jadłospisów bez komentarzy o zabarwieniu chorobowym.
![]() |
#1133 |
Raczkowanie
|
P:
I. Owsianka: pięć łyżek płatków z jogurtem naturalnym, bananem, wiórkami kokosowymi, mieszanką studencką i suszonymi morelami, kawa z mlekiem. II. Grahamka z masłem, schabem pieczonym, sałatą i ogórkiem, gruszka, serek homo waniliowy z wkruszonymi dwoma paskami czekolady, parę biszkoptów, cappuccino orzechowe. III. Dwa duże pulpety w sosie ze sporą ilością ziemniaków, buraczki na ciepło, fasolka szparagowa + szklanka maślanki. IV. Dwa kawałki ciasta: sernik z bezą i szarlotka + garść żelków, dwie mandarynki i kawa z mlekiem. V. Jajko na miękko, dwie kromy razowca: - z masłem, serem żółtym, pomidorem i ketchupem - z masłem, twarogiem i konfiturą z czarnej porzeczki Kubek kakao + trzy paski czekolady mlecznej z całymi migdałami. Poproszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Wtajemniczenie
|
Twój jadłospis jest dowodem jedynie skrajnej nieodpowiedzialności.
Cholerny okres nie wróci, zapomnij.
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
BAN stały
|
eee P.
sn. wiesniak 200g + 2 plastry świeżego ananasa, kilka ciemnych winogron+ garść orzechów włoskich, pestek słonecznika, otrąb żurawinowych, + suszona żurawina + łyżeczka miodu lipowego. duża ziarnista grahamka grubo posmarowana Osełką i podpieczona. 3x Łakotki maślane; zielona herbata jaśminowa. II sn. owsianka ( 5 łych płatków, garść: nerkowców, laskowych; kilka suszonych moreli, jabłek) na 2 szkl mleka 3,2% + łycha masła, powideł wiśniowych.) espresso, szklanka wody, 2 czekoladki złotyorzech Solidarnosc' Obiad: - rosół z makaronem + dużo pietruchy i cała marchew gotowana - duze pieczone udko kurczaka z jabłkiem i papryką, ziemniaki z koprem, szpinak z masłem, porcja sałatki greckiej. Podwieczorek: duuuuuzy kawąłek serniko-makowca ( na górze brzoskwinka i płatki migdalowe) + garśc migdałów, 2x pasek wedla mlecznej z orzechami. kubek mleka z lyżeczką kawy, 2x mandarynka (upycham nnkt gdzie sie da ![]() Kolacja: strasznie byłam najedzona po podwieczorku: 2x duza kroma wiejskiego pszennego chleba (pieczonego na lisciu chrzanowym) z : maslem, jajkiem na twardo, sopocką, rzodkiewką, sałata, szczypiorem i majonezem po. garsc pestek słonecznika, krucha babeczka jabłkowa, herbata malinowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Rozeznanie
|
Uuuuu
z góry dziękuję za ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zadomowienie
|
Dobra czas się wziąć za siebie!
PPPPPPPPPPPP: Ś: owsianka (mleko kozie, płatki, otręby, twaróg, banan, migdały)+ kawa z mlekiem IIŚ: 1,5 grahamki: (1x z serem kozim i pomidorem, 2x z masłem orzechowym i dżemem pomarańczowym posypane płatkami migdałowymi) + jogurt naturalny 150g z garścią: płatków migdałowych, włoskich, nerkowców, rodzynek i łyżką miodu O: dorsz gotowany, duużo brokułów gotowanych+ pół woreczka kaszy gryczanej z sosem beszamelowym D: latte miachiatto + porcja lodów cynamonowyyychh ![]() P: ciabatta z pomidorem, mozzarellą i sosem bazyliowym na bazie oliwy K: dwa naleśniki z wiejskim, bananem i cynamonem po: dwie mega łychy masła orzechowego + pierniczek jw. i mam wrażenie, że nawet na P przesadziłam ![]() jak to wygląda?
#1140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładnie ![]() obyś tylko przybierała na wadze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.