|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15951976]Moja kota ma zawsze w poważaniu chochinkę
Ładna ta wasza, ładna ![]() No to mnie masz ![]() Kropko, też kciukasy za Danielka trzymam Moja jak widzę też. Choć rok temu kocur igły wyjmował. Może teraz nie zatrybi. Uznajemy. Ale uznajemy też, że do jutra Ci przejdzie troszkę i zrobisz. ![]() Dzięki.
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Zajawka choinki wygląda pięknie, proszę o całość
Kocurek śliczny, taki jak nasz ( teściowej) Murek ![]() Cytat:
Idę na film "Opowieści z Narnii"
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-12-19 o 20:05 |
|
|
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
A ja chodzę, posprzątuję ile dam radę i popłakuję troszkę...włączyłam sobie "christmasowe" piosenki co by przyjemniej robota szła i się rozklejam...a przy Cliffie Richardzie to już w ogóle ręce mi się trzęsą, buzia drga i choćbym chciała nie powstrzymam łez. Na tą piosenkę to ja odkąd pamiętam ckliwa byłam ale teraz to już w ogóle...kropelka nawet mnie nie sklei
|
#2224 | |||
|
Konto usunięte
|
jak będzie tak daleko to Cię poinformujemy.
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15949762] I donoszę, że dziecię waży 20dag, mierzy 14cm mniej więcej, wszystko w porządku, a na imię będzie miała Agatka Termin porodu tym razem 2 dni wcześniej, 25 maja.[/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Ja dziś na pełnych obrotach. Robiliśmy przemeblowanie w pokoju Maksia, więc od rana opróżniałam szafy, szafki, półeczki, żeby TŻ meble na nowe pozycje poprzestwiał. Teraz skończyliśmy wszystko układać z powrotem. W międzyczasie wyprałam dwa prania, posprzątałam łazienkę na błysk i ugotowałam obiadek... reszta jutro- TŻ poodkurza i powyciera podłogi. ![]() Dziś o północy przylatuje z Londynu jedna z moich siostrzenic bliźniaczek na święta, jutro wpadnie do mnie z moją młodszą siostrą i bedziemy dekorowac pierniki. ![]() Maksiu wciąż niespecjalnie, więc dzisiejsze sanki znów nas ominęły, zresztą przed południem było 18 stopni na minusie, więc chyba i tak bym nie wyszła z domu. brrr... Ale chyba przed świętami lekarz nas nie ominie... wodnisty katar Maksia zmienił się w taki co zalega nie wiadomo gdzie... i jak dziecko smarka to aż się krztusi. ![]() Wiecie, jak nie urok, to.... ![]() Jestem padnięta, zmykam spać. pa. |
|||
|
|
|
#2225 |
|
Konto usunięte
|
Lea, zdrówka dla Maksia życzę! Dzięki za gratulacje
![]() Dziewczyny, gdy lekarz powiedział wam płeć albo na normalnym usg albo na połówkowym - dostałyście to na piśmie? Ja dostałam wyniki badań połówkowego i mam napisane: prawidłowe genitalia żeńskie ![]() Zjem śniadanie i zabieram się za palenie w piecu. Luby w pracy, więc ta cudna robota spada na mnie... |
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15958181]Lea, zdrówka dla Maksia życzę! Dzięki za gratulacje
![]() Dziewczyny, gdy lekarz powiedział wam płeć albo na normalnym usg albo na połówkowym - dostałyście to na piśmie? Ja dostałam wyniki badań połówkowego i mam napisane: prawidłowe genitalia żeńskie ![]() Zjem śniadanie i zabieram się za palenie w piecu. Luby w pracy, więc ta cudna robota spada na mnie...[/QUOTE] wyraźniej już nie mógł tego stwierdzić? i co małżonek na to tak generalnie? |
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15955799]
Ja dziś na pełnych obrotach. Robiliśmy przemeblowanie w pokoju Maksia, więc od rana opróżniałam szafy, szafki, półeczki, żeby TŻ meble na nowe pozycje poprzestwiał. Teraz skończyliśmy wszystko układać z powrotem. W międzyczasie wyprałam dwa prania, posprzątałam łazienkę na błysk i ugotowałam obiadek... reszta jutro- TŻ poodkurza i powyciera podłogi. [/quote] Mnie takie prace nie służą. Wczoraj mąż mył okno w sypialni, a ja dumałam jak ustawić nasze spanko, żeby łóżeczko weszło. Potem robiliśmy przemeblowanie, przenosiłam książki do dużego pokoju, trochę betów wyrzuciliśmy, mąż 4 razy kursował do kosza. A efekt taki, że jak się przed pójściem spać nachyliłam, żeby podnieść z podłogi igłę choinkową, to tak już zostałam... Zaczyna mi się buntować krzyż. :/ Tobie nic nie jest, jak tak nosisz i biegasz? [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15955799] Maksiu wciąż niespecjalnie, więc dzisiejsze sanki znów nas ominęły, zresztą przed południem było 18 stopni na minusie, więc chyba i tak bym nie wyszła z domu. brrr... Ale chyba przed świętami lekarz nas nie ominie... wodnisty katar Maksia zmienił się w taki co zalega nie wiadomo gdzie... i jak dziecko smarka to aż się krztusi. [/QUOTE]To chyba faktycznie Was nie ominie. A kolorowy ten katar? Bo jak tak, to pręciutko do lekarza. Zdrówka życzę. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15958181] Dziewczyny, gdy lekarz powiedział wam płeć albo na normalnym usg albo na połówkowym - dostałyście to na piśmie? Ja dostałam wyniki badań połówkowego i mam napisane: prawidłowe genitalia żeńskie [/QUOTE] Mnie nic nie mógł na pisać, bo na razie to sobie strzelał. Młode się nie ułożyło tak, żeby wszystko było jasne. A drugie gen. mam 28go grudnia - może tam się dowiem i może coś mi napiszą.
|
|
|
|
#2228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A nie wiem Małżonek chyba już trochę ochłonął po szoku Agatkowym Tzn. on rzecz jasna cieszy się, nie to, że on tylko syna chciał i koniec, dziewczynki eni będzie akceptował. Mam wrażenie po prostu, że tu zabolała go męska duma, że to ja wygrałam zakład, a nie on On ma super kontakt ze swoją 8letnią siostrzenicą, potrafi się nią zająć, rozmawiać z nią itd. Będzie dobrze
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Zbuntowałam się przeciw pracom świątecznym.
Siedzę i wybieram fotki do nowych ramek, które kupiłam.
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja gratuluje Agatki
![]() ![]() ![]() Jutro ja idę na USG.. A ciekawe co mi powie.. Jednej babci sni się wnuczek a drugiej wnuczka. A ja już straciłam tak silną intuicję, jaką miałam wcześniej. I boje się trochę Że przez te choróbsko coś bedzie nie tak Ale miejmy nadzieje że wszystko bedzie ok.. Ja już powoli zdrowieje. Został mi kaszel i katar i gardło. i musze się wybrać do szkoły dziś na zaliczenie..
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko o tę całość, bo chojak po oknem stoi. W dzień odbija się światło dzienne, wieczorem jest kiepsko bo odbijają się światła innych okien, a jak ją zaświecę to już w ogóle jest klapa.
Choinka moja to niewdzięczny obiekt fotograficzny. Tyle co mi się udało zrobić w miarę... |
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Zimno u mnie, brrrr ( - 14)
Lea, zdrówka dla Maksia życzę [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15958181] Dziewczyny, gdy lekarz powiedział wam płeć albo na normalnym usg albo na połówkowym - dostałyście to na piśmie? Ja dostałam wyniki badań połówkowego i mam napisane: prawidłowe genitalia żeńskie ![]() .[/QUOTE] Dowiem się we wtorek co mi napiszą ![]() Cytat:
Niedawno widziałam piękną choinkę, bardzo gęstą, która nie była ubrana. Stała w rogu dosyć dużego salonu i pięknie to wyglądało. Fotki ciuszków od koleżanki, nic specjalnego. Jutro zaczynamy 20. tydzień
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-12-20 o 19:39 |
|
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gęste choinki tak właśnie wyglądają. W końcu dopadliśmy przed rokiem. Jest bardzo gęsta i ma bardzo grube gałęzie. Ciuszki fajne, ta bluza pomarańczowa ładna i te spodnie kolorowe ciekawe, takie radosne. I zawsze to trochę mniej do kupienia. ![]() Ja właśnie wróciłam z zakupów. Obiecałam sobie, że dziś ostatni dzień, już więcej przed świętami nie wchodzę do marketów. Najwyżej do Biedronki wskoczę. Mam rybę, twaróg, bakalie, mak, jajka i inne cuda na święta. Starczy tego łażenia.
|
|
|
|
|
#2234 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamuski ale dzisiaj cicho
kropka twoja odp znam hihi ale mnie dzisiaj skopal maly az 2 razy do gory skoczylam a wasz tz poczul juz ruchy? bo moj nie czuje czy to troszke zawczesnie dla tz?jak siedze tak mnie ciagnie dolem ze obled a dzisiaj jakas kolke caly dzien mam
|
|
#2235 |
|
Raczkowanie
|
Dobre info z rana jak śmietana
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Za to ja czuję jego miejsce. Wczoraj to myślałam, że kota dostanę. Łaziliśmy po markecie, a ten się co chwilę układał na pęcherzu. Zaliczyłam wszystkie kible w okolicy, w Carrefourze, w Leroy, a na koniec w Macu.
|
|
|
|
|
#2237 |
|
Raczkowanie
|
Kropuś, my też nie wiemy na 100% czy to było to ale siła sugestii i przeogromna chęć żeby to było już, robi swoje...
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam różne rzeczy czuję, przekładanie, jakieś kulki wędrujące, ale kopania nie.
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Raczkowanie
|
We środę mamy wizytę i usg z filmikiem, więc zapytamy co to było z tą bańką i może dowiemy się czy to Mała czy Mały
![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Śmigamy do laboru, nasiusiać i upuścić odrobinkę krwi porannej na toxo i morfologię...nie chce nam się bo zimno i szaro ale jak trza to trza. Miłego poranka
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Wzajemnie.
I miłego upuszczania.
|
|
|
|
#2241 |
|
Rozeznanie
|
witam was ciężarówki, nie miałam czasu do was zaglądnąć..cały weekend biegaliśmy po marketach..ojjj wczoraj wiecozrem to już padłam..juz nie pojde do marketu do końca roku..obiecywałam sobie.Kupiliśmy ciekawą ksiązke taką: http://www.gandalf.com.pl/b/matka-i-...ny-przewodnik/
Któraś z was posiada taką? Piszecie o ruchach dziecka...od 4 dni czuje moje dzieciątko codziennie, nawet mojemu tż już kilka razy udało się poczuć )))
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2009-12-21 o 08:57 |
|
|
|
#2242 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15949762] I donoszę, że dziecię waży 20dag, mierzy 14cm mniej więcej, wszystko w porządku, a na imię będzie miała Agatka Termin porodu tym razem 2 dni wcześniej, 25 maja.[/QUOTE]Gratuluję kolejnej dziewczynki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz zapraszam do mnie, pomoc w strojeniu mi się przyda ![]() Cytat:
Cytat:
cieszył się jak małe dziecko
|
||||||
|
|
|
#2243 |
|
Zadomowienie
|
To i ja coś pokażę jak mi się uda
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
![]() Już pędzę, lecę. Śliczne, wszystkie trzy. |
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() coś dziś źle spałam. kłuło mnie z prawej strony na plecach... wczoraj zrobiłam na obiad te kitajce. małż zjadł kilka, a ja resztę, bo mi szkoda było je zostawiać. tak się napchałam, że kolacji już nie było ![]() od 3 dni próbuję się dowiedzieć, gdzie jest paczka, na którą czekam. monitoruję sobie na stronie UPS, ale nie wszystko jest dla mnie jasne, więc się wkurzam, że tak naprawdę nic nie wiem. wyjęliśmy wczoraj choinkę. w tym roku jeszcze sztuczna i niestety taka rzadka, jaką opisuje Kropka. ale od następnych świąt mamy plan, żeby kupować niedużą żywą co roku a później sadzić ją w ogrodzie. kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() postaram się dziś pokazać Wam moje spodnie i bluzkę. |
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mam coś od nich dostać to jestem chora. To chyba jedyna firma kurierska, gdzie nie można się dostać do kuriera, nie można się z nim dogadać, żeby pięć metrów dalej podjechał, nie można ustalić godziny dostawy... porażka. ![]() Zadzwoń do nich i spytaj o tę paczkę. |
|
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurierzy UPS bez zgłoszenia w centrali, nie zmieniają adresu sami. Ja pracuję 1km od domu i NIE - amen w pacierzu, mimo tego samego okręgu, musiałam dzwonić na centralę i zgłaszać im zmianę adresu dostawy. Takie mają przepisy. Pani z centrali przekierowuje kuriera. W inny okręg kurier nie pojedzie - chyba że go przekierujesz (Ty jako odbiorca telefonicznie podając im nr nadania) i paczka wyjdzie raz jeszcze pod ten drugi adres następnego dnia. A już żaden kurier żadnej firmy nie da się odesłać na inny adres komuś innemu nić odbiorca. Z innymi firmami jest inaczej, dzwonię do kuriera, pytam czy podjedzie tu i tu, i on jest. Niektórzy jak dostaną od nadawcy nr tel. to sami dzwonią spytać czy mogą być za tyle i tyle, bo są w drodze. Zresztą paczkowy z poczty już się tak cwaniak nauczył, że jak w domu u nas nikogo nie ma, to jedzie od razu do mnie do firmy.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-12-21 o 09:57 |
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
obiecane fotki:
w rzeczywistości bluzka jest taka bardziej koralowa niż różowa. |
|
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Od dzisiaj mam wolne i tak leniwie mi sie zrobiło, że ho, ho. W weekend nie robiłam nic świątecznego bo chciałam zacząć dzisiaj i nwłaściwie nie wiem comam robić. Od wczoraj sypie śniej, taki drobniutki i mamy juz chyba z 50 cm ![]() Szaja, gratilacje Agatki Angkorcz, gratulacje Danielka Bydgoszczanka, ciuszki rewelacja ![]() Cate, Twoje tez superaśne Kropka, choinka sliczniutka i kotek pod nią też My kupiliśmy choinke wczoraj ale jeszcze na dworze sobie lezy, teraz zasypana śniegiem. Miłego dnia babeczki.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

Ładna ta wasza, ładna 

Może teraz nie zatrybi. 

Że przez te choróbsko coś bedzie nie tak