Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011, cz.V - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-20, 16:18   #3211
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniały teraz słowa znajomego x. , że przysięga w Kościele to małżeński związek nie dwóch, ale trzech osób: pary młodej i Boga.
racja

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:19   #3212
Izelka122
Przyczajenie

Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
Ale na pewno zdasz a gdzie studiujesz?? bo wcześniej pisałam, że jesteśmy z tych samych okolic, mieszkam 20 km od Jasła w stronę Pilzna
No mam nadzieję, ze zdam. Był to test wielokrotnego wyboru i jeśli nie trafię wszystkich odp to lipa
A studiuję zaocznie w Tarnowie na WSB
Izelka122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:22   #3213
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez Izelka122 Pokaż wiadomość
No mam nadzieję, ze zdam. Był to test wielokrotnego wyboru i jeśli nie trafię wszystkich odp to lipa
A studiuję zaocznie w Tarnowie na WSB
Zdasz, zdasz
Ja też studiowałam w TRN przez 3 lata, ale na PWSZ, a teraz zaczęłam w RZ

Stary 2009-12-20, 16:23   #3214
bambusiek
Zakorzenienie

Aha, byłam na zakupach... Zagęszczenie człowieka na cm2 przekraczało prawa natury, a w kolejkach spędziłam więcej czasu niż szukałam towaru

No, ale kupiłam mamie klipsy z Colibry, mulinę brakującą na obrazek dla B., zakolanówki dla siebie, serwetki i chyba tyle.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:25   #3215
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

bambusiek gdzie kupiłaś zakolanówki?? i ile dałaś??

Stary 2009-12-20, 16:25   #3216
Martilla
Rozeznanie

Mustique egzamin mam dopiero jutro ale dziękuję za kciuki

joanwi
też robię te orzeszki. Uwielbiam je ale strasznie dużo z nimi roboty.

Be Fit
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:29   #3217
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to takie dość dziwne co piszesz, ale nie będę komentować

A spowiedź... Też zostałam kiedyś opieprzona za nic w konfesjonale, ale to akurat był pech, bo ten X. jest starej daty i podobno od lat tak robi.
Ale jeśli idziesz do spowiedzi po takim czasie, to każdy ksiądz powinien się ucieszyć, że po takim czasie się nawróciłaś.

Co do płaczu po spowiedzi, to też tak miałam kilka razy, m.in. na Jasnej Górze, chwilę po tym jak na nią pieszo doszłam. Myślę, że to dobry znak...

A propo wiary i Kościoła... Wczoraj byliśmy na spotkaniu opłatkowym i kurcze...Już się nie mogę doczekać lata
własnie sie poczułam po spowiedzi jakbym została na prawde oczyszczona ze wszystkich grzechów. spowiedz była rozmową z księdzem, nie opierniczał mnie ani na mnie nie krzyczał, pytał sie dlaczego tak postepowałam i dlaczego tak robiłam. Piorek jak wyszedł to powiedział mi, ze powiedział księdzu, że był pierwszy raz u spowiedzi, bo te u niego w kosciele, to nie spowiedz. i ksiądz mu wytłumczył, że tutaj mają wiecej czasu, dlatego przeprowadzają rozmowę, która ma doprowadzić nas do wyciągnięcia wniosków z tego co źle zrobiliśmy.
dobra już wiecej nie mówie

skończyłam pierniki nawet już je popakowałam ale ślicznie mi wyszly heheh ale jestem skromna
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:29   #3218
Izelka122
Przyczajenie

Cytat:
Ja też studiowałam w TRN przez 3 lata, ale na PWSZ, a teraz zaczęłam w RZ
Ooo to widzę, że się Tarnów znudził Ja jestem na 3 roku i wszystko byłoby fajnie, gdyby ten Tarnów był jednak bliżej Jasła Zreszta nie mogę zbyt narzekać, bo na wykłady praktycznie nie jeżdżę, tylko na egzaminy i ćwiczenia
A jeśli można wiedzieć, to gdzie planujecie weselicho?? Jakaś restauracja, czy bardziej sala w domu ludowym??
Stary 2009-12-20, 16:35   #3219
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez Martilla Pokaż wiadomość
Mustique egzamin mam dopiero jutro ale dziękuję za kciuki

joanwi
też robię te orzeszki. Uwielbiam je ale strasznie dużo z nimi roboty.
za egzamin

no fakt, dużo roboty, ale są pyszne

Cytat:
Ooo to widzę, że się Tarnów znudził Ja jestem na 3 roku i wszystko byłoby fajnie, gdyby ten Tarnów był jednak bliżej Jasła Zreszta nie mogę zbyt narzekać, bo na wykłady praktycznie nie jeżdżę, tylko na egzaminy i ćwiczenia
A jeśli można wiedzieć, to gdzie planujecie weselicho?? Jakaś restauracja, czy bardziej sala w domu ludowym??
nie znudził się, bo chętnie bym tam została, ale nie ma studiów magisterskich w RZ mi się za bardzo nie podoba

w restauracji nie chcieliśmy, bo wychodzi drożej i te większe są daleko, mamy salę w domu ludowym 3 km ode mnie i 1,5 km od TŻa, a catering mamy z Dębicy, bo nie chciało mi się paprać z kucharką
A wy macie już coś załatwione??

Stary 2009-12-20, 16:37   #3220
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
bambusiek gdzie kupiłaś zakolanówki?? i ile dałaś??
U nas jest taki "supermarket" odzieżowo-obuwniczy, tzn. są różne działy: damski, męski, dziecięcy, bielizna, sportowe, biżu, rajstopowo-skarpetkowy i tam były bawełniane w paski kolorowe za 5 zł, a z mikrofibry 7-12 zł w zależności od wzoru i grubości.
Ja mam te bawełniane
Powinnaś takie cuś znaleźć w jakimś bieliźniarskim sklepie, bo to teraz ponoć modne

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
własnie sie poczułam po spowiedzi jakbym została na prawde oczyszczona ze wszystkich grzechów. spowiedz była rozmową z księdzem, nie opierniczał mnie ani na mnie nie krzyczał, pytał sie dlaczego tak postepowałam i dlaczego tak robiłam. Piorek jak wyszedł to powiedział mi, ze powiedział księdzu, że był pierwszy raz u spowiedzi, bo te u niego w kosciele, to nie spowiedz. i ksiądz mu wytłumczył, że tutaj mają wiecej czasu, dlatego przeprowadzają rozmowę, która ma doprowadzić nas do wyciągnięcia wniosków z tego co źle zrobiliśmy.
I o to chodzi w spowiedzi... Po takim "pierwszym razie" zmienia się podejście do niej
G. 9.1O.18
Stary 2009-12-20, 16:40   #3221
Izelka122
Przyczajenie

Cytat:

w restauracji nie chcieliśmy, bo wychodzi drożej i te większe są daleko, mamy salę w domu ludowym 3 km ode mnie i 1,5 km od TŻa, a catering mamy z Dębicy, bo nie chciało mi się paprać z kucharką
A wy macie już coś załatwione??
No to tak jak my. Tez mamy salę w domu ludowym jakies 3 km od nas. A kucharkę wybralismy, bo mieszka niedaleko sali i robi pyszne dania. Jednak ciast napewno nie bedziemy piec tylko zamówimy gotowe, bo duzo z tym pitolenia.
Stary 2009-12-20, 16:41   #3222
MiciaKicia
Zakorzenienie

Matko ja mam kolędę 28 grudnia... To bedzie 1-sza kolęda, kiedy to nie dam księdzu zeszytu z religii

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:43   #3223
Izelka122
Przyczajenie

Cytat:
I o to chodzi w spowiedzi... Po takim "pierwszym razie" zmienia się podejście do niej
Co do spowiedzi, to mój TŻ odkąd się poznalismy był całkowicie "anty". Nie chodził nawet do kościoła. A teraz się przełamał i nie dość, że chodzimy razem co niedziele, to na Wielkanoc nawet do spowiedzi był 9a nie spowiadał się prawie 8 lat)
Stary 2009-12-20, 16:44   #3224
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Co do spowiedzi, to mój TŻ odkąd się poznalismy był całkowicie "anty". Nie chodził nawet do kościoła. A teraz się przełamał i nie dość, że chodzimy razem co niedziele, to na Wielkanoc nawet do spowiedzi był 9a nie spowiadał się prawie 8 lat)
Mój TZ sie chyba nigdy nie przełamie

Stary 2009-12-20, 16:47   #3225
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
No to tak jak my. Tez mamy salę w domu ludowym jakies 3 km od nas. A kucharkę wybralismy, bo mieszka niedaleko sali i robi pyszne dania. Jednak ciast napewno nie bedziemy piec tylko zamówimy gotowe, bo duzo z tym pitolenia.
A nam ciasta będzie chyba piekła jakaś koleżanka mamy z pracy, rodzice tak wymyślili, bo ja chciałam z cukierni też

Stary 2009-12-20, 16:52   #3226
Izelka122
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Nie bój nic, napewno się przełamie prędzej czy później. Ja tak samo myślałam o moim i w końcu sam postanowił zmienić podejście, a uwierz, ze wczesniej prosiłam go chyba z tysiąc razy i nic, jak grochem o ściane.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
A nam ciasta będzie chyba piekła jakaś koleżanka mamy z pracy, rodzice tak wymyślili, bo ja chciałam z cukierni też
A my własnie chyba nie będziemy zamawiać w cukierni, tylko zamówimy u jakiejś prywatnej "piekarki" Bo mamy juz namiary na 3 babki, które pieką u siebie w domach, maja chłodnie i przed weselichem dowożą na sale.
Stary 2009-12-20, 16:53   #3227
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bój nic, napewno się przełamie prędzej czy później. Ja tak samo myślałam o moim i w końcu sam postanowił zmienić podejście, a uwierz, ze wczesniej prosiłam go chyba z tysiąc razy i nic, jak grochem o ściane.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

A my własnie chyba nie będziemy zamawiać w cukierni, tylko zamówimy u jakiejś prywatnej "piekarki" Bo mamy juz namiary na 3 babki, które pieką u siebie w domach, maja chłodnie i przed weselichem dowożą na sale.
noe przelame sie, bo nie wierzy w Boga. Tzn mówi, ze nie wierzy, a niekiedy mowi ze sam nie wie czy wierzy... i wogole.. jeszcze kiedy indziej mowi ze Bilblia to bajka/taka legenda przekazywana z pokolenia na pokolenie.

Zmykam do TZ
Miłego wieczorku ;*

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2009-12-20 o 16:54
Stary 2009-12-20, 16:56   #3228
lula177
Zakorzenienie

hej dziewcaynki...moj Tzcik juz pojechal teraz znowu musze czkeac az do mnie przyjedzie no ale tylko tym razem tydzien na szczescie....

lula177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 17:01   #3229
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
bedzie musiał :P na Wasz ślub
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 17:04   #3230
Izelka122
Przyczajenie

Mój TŻ właśnie przyszedł, więc kończę.
Buziaki dla wszystkich
Stary 2009-12-20, 17:06   #3231
lula177
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
bedzie musiał :P na Wasz ślub
Tz nie byl 4 lata ale jak mnie poznal to stwierdzil ze pojdzie bo chce podziekowac Bogu za to ze dal mu mnie poznac...moj romantyk kochany;* no i teraz przewaznie razem chodzimy chociaz nie czesto ale chodzimy

Stary 2009-12-20, 17:07   #3232
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
A ja weszłam z mama na stronę Maggie Sottero i się ślinimy do monitora
nie zapomnij go potem szmtka przetrzec bo nie bedzie widac co jest na wizazu napisane
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
o a ja wlasnie odkrylam dzieki suwaczkowi "zamontowanemu" przez jenny na blogu;p ze do slubu mam 580 dni

tylko jakos tak specjalnie nie odliczam, skoro jeszcze nie zalatwaimy i to nic pewnego...zreszta powoli sklaniam sie raczej ku 2012...ale nie z zalem czy jakims smutkiem tlyko jakos tak, chyba jednak bedize lepiej w 2012

i tak bede do was zagladac
a my mamy dzisiaj 600 dni
i nie ładnie tak nas zdradzac z 2012 rokiem
Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
już wyjaśniam dlaczego nie- bo pochodzę z tradycyjnej (czyt.staroświeckiej rodziny) gdzie kobieta i jej Tż są traktowani jako para dopiero po ślubie, nie ma żadnej gadki o ślubie i żadnego ustalania nim Tż nie poprosi o rękę mnie i nie zapyta o zgodę moich rodziców (na dzień dzisiejszy, nieważne że jesteśmy razem od 3lat- jesteśmy TYLKO chłopakiem i dziewczyną, z dwóch różnych domów OBCYCH domów, i w świetle prawa jesteśmy obcymi ludźmi), a to co pisze dottta o wspólnych finansach (nawet gdybyśmy już byli po zaręczynach) jest dla moich rodziców niedopuszczalne i nie do pomyślenia (podobnie jak mieszkanie razem, wyjazdy na wakacje, ciąża przed ślubem itd)
dla moich rodziców nic co nie jest małżeństwem a tylko próbuje je udawac nie ma racji bytu...nie każdy ma wyrozumiałych rodziców
Hmm wiesz co ja w ogóle nie rozumiem... nie zrozum mnie zle ale jak oni moga "nie dac" Wam zaplacic? przeciez sie nie wepchną do fotografa/zespołu/księdza przed Wami? moi rodzice też są staroświeccy ale nawet nie wiedzieli ze juz sie za sala rozgladamy przed zareczynami... a poza tym u nas tez jestesmy "obcy" dla rodziny ale w ogole nam to nie przeszkadza, ze Tż nocuje u mnie tylko jak moich rodzicow nie ma nie widzimy w tym problemu a poza tym tak jak któraś dziewczyna napisała nie ma sensu "zmuszać" Tż do ślubu...
Cytat:
Tak mi się przypomniały teraz słowa znajomego x. , że przysięga w Kościele to małżeński związek nie dwóch, ale trzech osób: pary młodej i Boga.
mój ksiąd tak często mawia

Cytat:
A ja tyle co wróciłam z egzaminu. Nie dość, że kiepsko mi poszło to jeszcze prawie zamarzłam po drodze. A mój TŻ musiał sam jechac na ostatnie spotkanie na naukach przedmałżenskich i pokazywac babce mój kalendarzyk hehe

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość
hej dziewcaynki...moj Tzcik juz pojechal teraz znowu musze czkeac az do mnie przyjedzie no ale tylko tym razem tydzien na szczescie....
a kiedy przyjedzie?

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 17:13   #3233
lula177
Zakorzenienie

stysik w niedziele albo poniedzialek....

Stary 2009-12-20, 17:33   #3234
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

lula szybko zleci

a ja już jutro się zobaczę z TŻ po 3 tyg. będzie

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

kurde, ale mam czkawkę

Stary 2009-12-20, 17:45   #3235
lula177
Zakorzenienie

Cytat:
lula szybko zleci

a ja już jutro się zobaczę z TŻ po 3 tyg. będzie

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

kurde, ale mam czkawkę
no teraz tydzien to jest aljcik...tak to tez przewaznie co trzy tygodnie sie widzimy....

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

no i jak ja przyszlam to tutaj oczywiscie cisza jak makiem zasial;/

Stary 2009-12-20, 17:47   #3236
bambusiek
Zakorzenienie

Ja się wzięłam za psiątanie na półkach, bo nic nie mogę znaleźć
G. 9.1O.18
Stary 2009-12-20, 17:54   #3237
isabele
Wtajemniczenie

A ja właśnie zawitałam do Was i zaraz uciekam do kościółka. Widzę, że poruszacie temat spowiedzi - ja też chcę dzisiaj iść i baaardzo sie boję

Byłam dziś na zakupach Kupiłam sobie taki sweter rozpinany, który sięga mi aż do kolan oraz sukienkę na wigilię Powiem Wam, że dziś szał w galeriach i wszystkich sklepach!!

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

isabele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 18:05   #3238
lusesita23
Zakorzenienie

Ja juz po gosciach tzn sis z malym pojechali do domu

poruszylyscie problem ksiezy i slubu koscielnego...ja do spowiedzi chodze dwa razy do roku, ale nie przezywam tego jak kiedys-mamy ksiedza, ktory mowi zawsze schemtatycznie i nie czuje sie po nim jakos szczegolnie spechalnie.teraz bylam u innego...ale mimo, ze chodze regularnie to nie spowidam sie z tego, ze wsplzyje z M.raz powiedzialam to ksiadz sie zasmial i stwierdzil, ze na seks bede miec czas...z drugiej strony nie zaluje i dla mnie to nie grzech bo to jedyny mezczyna w moim zyciu-byl i jest. mysle, ze przed slubem sie z tego wypsowiadam i tyle.ale tak jak bambusiek nie potrafie zrozumiec osob, ktore mimo, ze nie chodza do kosciola to chca slubu koscielnego-troche mi to hipokryzja i szpanem podjezdza

isabele piekne sa takie sweterki ja na wigilie zaloze sukienke ktora w zeszlym roku kupilam.

a na sylwka raczej prosto sie ubiore:czarna tunika na ramiaczka z dosc duzym dekoltem...leginsy i pasek,ktory wam pokazywalam
w koncu to tylko domowka
Stary 2009-12-20, 18:11   #3239
87_meg
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny muszę to mieć http://allegro.pl/item855535139_zest...me_fatale.html zaklochana jestem w tej mascarze a tu cały zestaw hehe chyba to co zarobie jutro i pojutrze na ten zestaw przeznaczę
duzo taniej niz w sklepie... choć fatale... juz poleciałabym ci hypnose...a powiedz mi na jakim efekcie Ci zależy?

Cytat:
Hm.. i nie boisz sie, ze ksiądz powie cos w stylu "nie chodzi pani do spowiedzi to nie dam pani kościelnego slubu"? ja sie boje ze mi tak powie... ja nie chodze do kosciola.. u mnie w domu nikt nie chodzi... chodzilam jak bylam młodsza..
Udanych zakupów

dziekuje za
rozumiem Cie ja chodze do kościoła-staram sie co tydz. tż tez jego rodzice owszem ale moi rodzice nie i troche sie boje tego co bedzie na weselu.. bo wiecie jak to jest ludzie starsi jeszcze ze wsi dalej zyja pogladami ze lekarz ksiadz to najwazniejsze osoby we wsi wiec jak oni np zobacza ze moi rodzice nie pójda do komuni... ale z drugiej strony to nasz ślub wiec nie powinno nas interesować zabobonowe myślenie innych...

jeżdzilismy za choinką ale jodła kaukazka za 70 zł jeszcze ojciec bedzie w górach to moze tam dostanie cos tańszego... byłam na chwilke u tż w pracy ehhh jaki on przystoiny pod tym krawatem młode siksy co chwila go zagadywały
jak przyjechałam kąpiel maseczka na 20 kosciółek a potem tż uuuu choć godzinka

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

mama zapodała wz-tkę.... mmmmmmmmmmmmm
..i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę

Edytowane przez 87_meg
Czas edycji: 2009-12-20 o 18:08
87_meg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 18:11   #3240
lula177
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Ja juz po gosciach tzn sis z malym pojechali do domu

poruszylyscie problem ksiezy i slubu koscielnego...ja do spowiedzi chodze dwa razy do roku, ale nie przezywam tego jak kiedys-mamy ksiedza, ktory mowi zawsze schemtatycznie i nie czuje sie po nim jakos szczegolnie spechalnie.teraz bylam u innego...ale mimo, ze chodze regularnie to nie spowidam sie z tego, ze wsplzyje z M.raz powiedzialam to ksiadz sie zasmial i stwierdzil, ze na seks bede miec czas...z drugiej strony nie zaluje i dla mnie to nie grzech bo to jedyny mezczyna w moim zyciu-byl i jest. mysle, ze przed slubem sie z tego wypsowiadam i tyle.ale tak jak bambusiek nie potrafie zrozumiec osob, ktore mimo, ze nie chodza do kosciola to chca slubu koscielnego-troche mi to hipokryzja i szpanem podjezdza

isabele piekne sa takie sweterki ja na wigilie zaloze sukienke ktora w zeszlym roku kupilam.

a na sylwka raczej prosto sie ubiore:czarna tunika na ramiaczka z dosc duzym dekoltem...leginsy i pasek,ktory wam pokazywalam
w koncu to tylko domowka

ja tez nie spowiadam sie z tego ze wpsolzyjemy bo mysle podobnie jak Ty...jest to jedyny mezczyzna w moim zyciu i kochamy sie z milosci a nie tylko dla samego seksu...i uznalam ze nie bede sie z tego spowiadac bo nie uwazam tego za grzech a jak mozna sie spowiadac z czegos czego sie nie zaluje...

a ja na wigili zaloze chyab sukienke ktora sobie kupila w czwartek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości