|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Króliczek Miniaturka IV
oj, trzeba brać tabletki od bólu głowy
króliki niewyjściowo wyglądają w okresie linienia.Chmurci tylko tyłek się przerzedził, z przodu nie liniała za bardzo.Wczoraj jej dwie garści pierza wyrwałam,była wściekła na mnie, ale ją zaraz udobruchałam aronią .. ![]() Ona jakoś mało pamiętliwa jest i mi zaraz wybacza tą zniewagę.Porwała mi ostatnio banana z kosza na śmieci i chciała zjeść skórkę od mandarynki trzeba uważać na te głuptasy , bo się potruć mogą
|
|
|
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
Mój królik jak tylko otworzę drzwi od pokoju pędzi do psiej miski,żeby mu wyjadać suchą karmę,że się psiej wody napije to nie szkodzi ale ta karma się obawiam może mu zaszkodzić.A on jak szalony pędzi do miski jak tylko uchylę drzwi.Do tego włazi na ta miskę tak,że ją wywaraca i wszystko wywala.Zanim mu zabiorę to już zeżre ze 2 chrupki.Czasem nie mam siły do tego potwora
|
|
|
|
#2673 | ||
|
Zakorzenienie
|
no ja juz wczoraj wplacalam i mam nadzieje, ze beda
![]() a dobrze dziekuje jeszcze dzis ide z kolezanka po prezent ![]() od siostry plyte dostalam Cytat:
mam nadzieje, ze dzis lepiej ![]() ja to jakas ostatnio spiaca jestem, ale duzo osob tak ma, chyba cos z tym kilmatem nie tak ![]() Cytat:
ale to inaczej jak wiecej jest i troche walcza o to ![]() a na kroliczka to uwazaj, bo to jednak miesna karma.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
||
|
|
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
Czytałyście?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=389113 |
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie tego wiecej jest
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Filip w kalendarzu
jak przeglądam na kompie o te zdjęcie jest w negatywie ![]() dodam jeszcze zdjęcie w oryginale
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-12-31 o 14:36 |
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2679 |
|
Rozeznanie
|
Groszku, spóźnione ale szczere, Wszystkiego dobrego z okazji urodzin, zdrowia i spełnienia marzeń
![]() Ta pseudohodowla po prostu koszmar, te króliki które ledwo mieszczą się w klatkach siedząc, poupychane jak jakiś towar Jak coś takiego widzę to zastanawiam się czy Ci ludzie mają w ogóle coś takiego jak serce, jak uczucia? Tylko kasa i kasa ![]() Możecie coś więcej powiedzieć o tych kalendarzach? Albo podać jakiegoś linka do tematu na forum?
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki niuta
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362237 tu jest ten watek na forum o kalendarzu. kosztuje 26 zl.
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wpłaciłam kasę za kalendarz
podobno dopiero w ten piątek ruszy pierwsza partia druku.![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Anka,spadamy w rankingu |
|
|
|
#2682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet zakupy czasem mi porozrywają i sobie ucztę robią w oka mgnieniu ![]() ból przeszedł, ale dopiero po ketonalu ... wrażliwa jestem na zmiany pogody Cytat:
też śpiąca chodze, zima ![]() kurczę co to wogóle za ranking zrobili ? ja nawet na nic nie głosowałam nikomu żadnych ocen ani nic takiego. wiesz o co chodzi ? no a tak poza tym, to zimno, jak jasna cholera, dzisiaj to myślałam że zamarznę. akumulator aż padł szkoda tylko, że dowiedziałam się o tym akumulatorze po odśnieżeniu auta
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Kukis wszystkiego najlepszego, dużo radości i spełnienia marzeń
|
|
|
|
#2684 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo Kasiu, miło, że pamiętałaś
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Dziewczyny, ale jestem wkur.... zdenerwowana... Prosiłam, błagałam ojca, żeby mu te cholerne karpie zabili zaraz po wyciągnięciu z wody, żeby się nie męczyły... A on co? Przywiózł je żywe w reklamówce i wystawił na balkon (żywe, w tej relamówce) ![]() Nie dość, że się udusiły, to jeszcze zamarzły ![]() Boże, co za rodzina, ale jestem wściekła, po prostu.........
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Kukis, biedny karp !
![]() niestety, teraz sezon na karpia. pomijając tą rybią masakrę, nie wiem jak karp może smakować, toż to sam muł i wodorosty. głupota nieludzka kupować i sprzedawać żywego. szkoda i przykro zabijać, no i prawda też taka, że roboty z tym dużo, nie mówiąc o bałaganie. że też nie ma tylko filetów. u mnie w domu nigdy nie jadło się karpia na wigilię gości u nas ptactwo ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- no i przez karpia zapomniałam o życzeniach dla Ciebie ! Kukis, nasz strzelcu, życzę dużo zdrowia i uśmiechu, grzecznych i zdrowych uszaczków, sukcesów w życiu osobistym i spełnienia najskrytszych marzeń !!!!!
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
kukis slonce , wszytskiego najlepszego, duzo radosci, zdrowia i milosci, a wokol samych zyczliwych ludzi i zdrowia dla zwierzaczkow
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
kolejna impreza się szykuje
wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek KUKIS Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-12-31 o 14:36 |
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie też zasypało
w domu mam do połowy okna śnieg, równiutko poukładany na szybie ![]() Za bardzo nie wiem o co chodzi w tym rankingu - smaczny coś tam któregoś dnia dałam za przepis z opieńkami 5 gwiazdek i mnie wciągnęło do tego systemu czy da się z tego jakoś wymiksować ![]()
|
|
|
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomocy!
nie wiem co sie dzieje z moim kroliczkiem dziwnie sie zachowuje a moze wcale nie tak dziwnie jak na krolika ale dziwnie pod tym wzgledem ze nigdy tego nie robila a wiec znosi cale siano z klatki do kuwety przenosi je w zebach i je tam sklada wie moze ktos o co jej chodzi? zimno jej? chce sie schowac? smiesznie wyglda noszac w zebach jak piesek sianko ktore wystaje jej po bokach do tego jak wrocilam niedawno do domu zauwazylam ze w klatce jest pelno jej siersci naprawde bardzo duzo nie uwazam ze by to bylo linienie choc moze ale nigdy tak nie miala pelno klebuszkow jej bialego futerka jakby sobie siersc powyrywala co to moze znaczyc?
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej ją wysterylizuj, bo może się nabawić zmian nowotworowych. Dziewczyny, bardzo dziękuję za życzenia |
|
|
|
|
#2692 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj jej do klatki dużo ręczników papierowych niech ma z czego budować nie rozwalaj gniazda bo przykro jej się zrobi i może zestresować.u mnie w nocy -20 na termometrze ![]() Chmurcia właśnie dzikie jazdy ma i biega jak opętana chciała na szafkę wskoczyć ale jej coś nie wyszło
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-12-20 o 09:22 |
|
|
|
|
#2694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Ravissante, niestety samo nie minie.
u mnie też zimnica, idzie oszaleć
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
o ciąży urojonej u królików pisze lek. wet. Milena Wojtyś-Gajda:
Ciąża urojona u królic jest dla weterynarzy ciągle jeszcze wyzwaniem. Do tej pory wśród lekarzy leczących króliki (Anglików, Polaków, Amerykanów) pokutuje pogląd, że nie da się z tą przypadłością nic zrobić. Faktycznie jest to zjawisko całkowicie wytłumaczalne i prawie fizjologiczne tyle tylko, że przykro patrzeć, jak królica co około 3 tygodnie wyrywa sobie sierść z brzucha, staje się bardziej agresywna, jest nieufna, nabrzmiewają jej sutki i mniej je. Najpierw powiem jak jest z tą nieszczęsną ciążą teraz: Trwa około 15-17 dni i mija sama, bez jakiejkolwiek interwencji lekarskiej. Czasem, kiedy laktacja towarzysząca ciąży urojonej jest duża, może dojść do zapalenia gruczołów mlekowych a na skutek zmian hormonalnych macica królic mających permanentnie pseudociąze może stać się cystowata lub może się w niej rozwinąć nowotwór. Jedyną formą zapobiegania ale też leczenia ciąż urojonych jest w tej chwili sterylizacja zwierzaka. Anglicy polecają też podawanie leku hormonalnego PGF2alfa w postaci zastrzyków ale koniecznie w 9 dniu trwania ciąży. Inaczej podobno nie działa. Nie wiem - nie mam z tym lekiem doświadczenia. Moim zdaniem jednak można by było przynajmniej próbować zmniejszyć objawy ciąży urojonej królic choćby lekami homeopatycznymi. Jak dotąd jednak żaden z moich pacjentów nie został poddany takiemu leczeniu - wszyscy boją się być pierwsi. trochę dużo, ale warto poczytać. Ciąże urojone mogą być co trzy tygodnie ![]() Teraz potrzeba królince dużo spokoju. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- ze spacerku właśnie przyszłam i zimno -18 rano było Ja już wole taką zimę od pluchy i deszczu. w środę i czwartek ( Wigilia) przewidują odwilż i deszcze.
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-12-20 o 14:12 |
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że na święta ma byc plucha, i niestety szklanka na drogach, bo zapowiadają przymrozki w czasie tej pluchy... mam nadzieje że jakoś do domu dojedziemy i że nie będzie to trwało ponad 12 godzin
![]() czy ja tak wiele wymagam ? delikatny mrozik i śnieg ?
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się z domu na święta nie ruszam
Dziś pierniki będę robić czekam, aż mi foremki ze sklepu przywiozą, jak kupią małe to sama będę wycinać kształty
|
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam ochotę na piernika !
pokroiłabym się za choćby 1 kawałek ! oj, to żeś powiedziała ! ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- własnie, Ismenkusia, jak tam picie pokrzywy ? pijesz ? ja aktualnie nie, bo za dużo pryszczy od tego miałam, teraz skrzyp tylko i jest lepiej.
|
#2700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzis juz nie dokaladala nic do gniazdka zobaczymy jak jutro bedzie
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

tą zniewagę.
trzeba uważać na te głuptasy , bo się potruć mogą 

jak przeglądam na kompie o te zdjęcie jest w negatywie 

szkoda tylko, że dowiedziałam się o tym akumulatorze po odśnieżeniu auta

pokroiłabym się za choćby 1 kawałek !