|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
BAN stały
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
No właśnie.Ostatnio jak dałam fotki,to za duże,powyższych nie widać,więc teraz znowu daję duże.Rio już leszy idealnie.Harmony zwężyłam prowizorycznie na próbę obwód i taki mamy efekt9biały) i jeszcze różowa Ophelia-nie wiem co myśleć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
BAN stały
|
Większe zdjęcia rio,harmony i ophelia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w jaki sposób zwęziłaś obwód w Harmony i po co? wydaje mi się, że to właśnie obwód ciągnie fiszbiny i pomniejsza miseczkę. na zdjęciu widać, że miseczka jest za mała i dlatego pierś się w niej nie mieści i nie idzie podsunąć go wyżej. a Ophelia nadaje nieciekawy kształt chyba sama z siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
BAN stały
|
Rio to ponoć 60FF(nie ma metki a jest używany),Harmony to 32F,Ophelia chyba też jak Harmony(bez metki).Rio kupiłam i te dwa dostałam od kobiety gratis aby się zorientować w fasonach i rozmiarach.Harmony miał znacznie luźny obwód dlatęgo zwężyłam.czyli co?Odpuścić sobie i Harmony i Ophelie?A czy Effuniak 75FF byłby na mnie dobry/(obwód pod mam luźno 75 a w pochyleniu w biuście 96).Ponoć są ścisłe.Konkretnie mam na myśli beżowego.Co innego dla mnie proponujesz?Nie mogę chyba mieć za wysokiego mostka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zadomowienie
|
harmony ma chyba po prostu za szerokie fiszbiny. ophelia robi nieciekawy kształt, ale po domu może się jeszcze nada.
a rio całkiem spoko
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
Bylam w Triumph i mierzylam staniki. Oczywiscie wyszlam zła, poniewaz 70D za małe a 70E za duze. Posredniego DD nie maja w ofercie jak mi powiedziano. Nie mniej dwa staniki z 10 chyba jakie mierzylam.. moglyby miec obwod 65 :/ niektore zas mnie cisnely. No ale przechodzac do rzeczy. W ogole nigdzie nie mozna dostac push up'ow 70D/E. Pani w Triumph mi powiedziala, ze zostaja mi tylko zwykle usztywniane. A ja bym chciala uzyskac efekt taki jak msk3 w tym bialym staniku. Nie mam duzych piersi, dlatego nosze push upy. No i w takim wypadku jak w miescie nie ma rozmiarow na mnie, to znow bede katowac sie tym 75B!
Jestem zła jak nic ![]()
#3397 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W marks and Spencer mierzylam 32D bo nie mieli DD i mierzylam wlasnie tako push up, ale byl rewelacyjny, poniewaz ten PUSH UP mial na dole i po boku, ze biust sie fajnie zbieral i do dekoltu po prostu MIODZIO! Ubolewalam ze nie mieli DD badz E, bo bym wziela.
![]() |
#3399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3400 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ophelie bym zostawiła jeśli nie przeszkadza Ci kształt jaki robi. mostek w Rio wygląda ok, więc to raczej nie jest wina mostka. najlepiej jakbyś poszła pomierzyć do sklepu, bo tak na oko to ciężko coś polecić. wklej te zdjęcia na balkonetkę, tam się udziela więcej dziewczyn zorientowanych w temacie. a na wizażu ostatnio jakiś zastój. Cytat:
raczej nie polecamy Triumpha, ich staniki są rozciągliwe i kiepskiej jakości, to już lepiej iść do zwykłego bieliźniaka albo kupić na all. taa nieśmiertelne buły w za małym staniku są seksi.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po za tym bylam w Triumph, tylko dlatego ze to ostatnio sklep z bielizna ktory zostal mi na liscie do przetestowania. Wiecie co jest najsmieszniejsze? Ze u nas w Polsce ta marka to jest taki oh i ah biustonosze za stówę, a w UK na targu za funta mozna Triumph znalezc. 75B nie jest za maly. Miseczka jest dobra, fiszbina konczy mi sie pod pacha, tylko oczywiscie obwod za duzy. Moge Wam pokazac jak mi lezy 75B jesli chodzi o miskę. Nie mniej kupie w ciemno 32DD na all ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2009-12-20 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3402 |
Zakorzenienie
|
A jaki rozmiar polecacie na 75 cm pod biustem i 91 cm w biuście?
![]() Takie moje postanowienie, że najbliższy przypływ gotówki przeznaczę na dobrze dobrany stanik ![]() ![]()
#3403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do marek to faktycznie jeśli masz rozmiar typowy to w zwykłym bieliźniaku można znaleźć dobry stanik. Jeśli jest to rozmiar "nietypowy" (czyli nie 70-85 ABC) to szukaj wśród firm, które się nie rozciągną, bo co z tego, że kupisz Thiumpha super dobranego, jak on się po miesiącu rozciągnie. W całym wątku masz polecane marki.
![]() |
#3404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Twój tabelkowy rozmiar to polskie 70E i brytyjskie 32DD (70DD) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
Dzięki!
![]() ![]() ![]() A teraz powiedziałam, że tu chodzi przecież o moje cycki i warto w siebie zainwestować! ![]()
![]() |
#3406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama przymierzała w Triumphie 70F ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Raczkowanie
|
Czy ma któraś może ten biustonosz od mileny? czaje się na niego a chciałabym się dowiedzieć jak rozstawione są w nim fiszbiny i ogólnie czy polecacie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Witam, obserwuję Waszą dyskusję już od kilku ładnych dni i postanowiłam się wreszcie przyłączyć ![]() otóż byłam już mierzyć kilka rozmiarów i jakoś nie zbyt mi się pokrywają z wyliczeniami kalkulatora 65 E, obwód 73, w biuście 87, w pochyleniu 93. a mierzyłam np. ściśliwy 70 C gaia (bo akurat 65 E nie mieli) i niby był w porządku, generalnie nosiłam zawsze 70 A (rzadziej 70B) więc dziwna wydaje mi się taka rozbieżność. starałam się dokładnie wymierzyć i nawet męża prosiłam- co sprawiło mu ogromną frajdę ![]()
"(...) Zgodnym z sumieniem oraz rozumem. Przecież nie musisz iść zawsze z tłumem.(...)" Edytowane przez kubuku86 Czas edycji: 2009-12-21 o 09:02 Powód: komputer trochę głupieje:) |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
BAN stały
|
Simeri i inne dziewczyny pomóżcie!Na dopasowanej są effuniaki.Mój rozmiar to 60G.U Ewy Michalak 70F.Tam są podane rozmiary angielskie effuniaków a ja totalnie zgłupiałam.Chciałabym zamówić a nie wiem jaki.Tam jest np.przy zielonym w duże grochy rozmiar 65FF/30FF ang.Dla przypomnienia moje wymiary:pod :ciasno-68,luźno-75,obwód w luźno-93,w pochyleniu-96.Obliczycie mi tego effuniaka?Wiem,że już marudzę ale gdzie jak nie tutaj mogę spytać i się uświadomić?Na balkonetce nie potrafię wstawiać zdjęć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kubuku - jak ty się zmieściłaś w 70C Gai? Ja mam 70/88 i 70E jest od nich za mały, i to po wyjęciu gąbek... Chyba że trafiłam na jakiś małomiseczkowy model. Radzę spróbować Curvy Kate, Effuniaka, polska MIlena też ma kilka dobrych modeli - są tańsze niż Panache i Freye, tak na początek. A ja mam inne pytanie: Dziewczyny, jak sprawa ma się w BYDGOSZCZY? Jest tylko (aż?) jeden sklep na Dworcowej? Czy mają coś oprócz Panache? Marzy mi się poprzymierzać Frejki ![]() A może w Toruniu otworzyli jakiś porządny sklep? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli czytałaś wątek, to wiesz że rozmiar z kalkulatora jest tylko orientacyjni i to dopiero początek szukania odpowiedniego rozmiaru. jeśli mierzyłaś się pod biustem bardzo ciasno i na maksymalnym wydechu (?) i wyszło Ci 73 to zaniżenie do 70 powinno wystarczyć. masz dość dużą różnicę między pomiarem normalnym i w pochyleniu, więc możliwe że będziesz potrzebować większą miseczkę niż wynika z tabelki. no to tyle teorii ![]() przeczytaj też instrukcję Jak założyć stanik? dobry rozmiar może się wydawać za duży (albo za mały ale to rzadziej) jeśli się go źle założy. a jeśli za rozbieżność uważasz noszenie złego rozmiar to sorry.. ![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-12-21 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
Wiec tak wyglada u mnie miska,kocham ten stanik ze wzgledu na miseczki, poniewaz wlasnie jako jedyne nie cisną mi piersi i wlasnie fiszbina nie wbija mi się w pierś, tylko konczy sie tak pod pachą.
Co sądzicie o tym? http://moda.allegro.pl/item860838571...nowy_70dd.html
#3416 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze, najchętniej sama otworzyłabym jakiś stanikowy porządny sklep ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak chcesz Effuniaka to najlepiej zamów z nowej kolekcji, wtedy nie będzie problemu z rozmiarami i wymianą w razie czego http://www.ewa-michalak.pl/ wtedy radziłabym rozmiar 70E na balkonetce musisz się zarejestrować, potem wchodzisz w 'moja szuflada' i 'dodaj nowy stanik'. jeśli chcesz dodać więcej zdjęć to musisz je sklei w jakimś programie np paint. na balkonetce jest też forum jakby co ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
La senza jest ok, ale może zapytaj sprzedawcę do ilu się rozciąga obwód, bo taki z siateczki są z reguły rozciągliwe. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Zakorzenienie
|
Oki doki, zaraz bede zamawiac:
http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=280 70D mi wyszlo z ichniejszego przelicznika.. Zobaczymy! Przynajmniej jak nie trafię, w rozmiar, to nie bedzie mi żal 50zł.
#3419 |
Zakorzenienie
|
Ja mam. Bardzo rozciągliwy. W obwodzie 60, po dwóch tygodniach zapominam się na ostatnią haftkę. U mnie robi tzw. dzioby. Nie mogę go założyć pod obcisłą bluzkę.
#3420 |
Raczkowanie
|
simeri dzięki za odpowiedz
![]() niby w porządku znaczy że nie mam pewności czy nie powinien być bardziej ściśliwy w obwodzie bo niby ciasny ale po miesiącu jakby się ciut poszerzył to efekt marny. muszę poszukać jeszcze 65E i poprzymierzać
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.