![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Rozczarowania kosmetyczne 2009
Zainspirowana wątkiem "Odkrycia kosmetyczne 2009) dla równowagi zakładam przeciwny temat.
Jakie kosmetyki w tym roku Was najbardziej zawiodły i dlaczego? Moje typy: Kolorówka: - wszystkie tusze z wibrującą szczoteczką (Lancome, Estee Lauder itd) - chyba jestem zbyt konserwatywna, ale lubię mieć pełną kontrolę nad szczoteczką... - błyszczyki Joko Virtual z serii Taste it! - za wysuszanie ust Pielęgnacja: - serum Genifique Lancome - zapycha, jest drogie, ma niepraktyczne opakowanie i na dodatek wciskają ciemnotę, że serum potrafi dotrzeć do "genów młodości" -Ziaja Oliwkowa krem do twarzy - zapycha (po jednym posmarowaniu mialam pryszcze kolejnego dnia; dobrze że to była próbka) Zapachy: - YSL Parisienne - mdły, nijaki i niesamowicie nietrwały - Cacharel Scarlett - mdły i nijaki - Angel Sunessence -koszmarny flakon!!! jak można tak oszpecić gwiazdkę ?
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozczarowania kosmetyczne 2009
- Deborah Maxi terra 02 - tak się na niego napaliłam, że gdy w koncu udało mi się go zdobyć szalałam ze szczęścia. Niestety, okazał się mnie zbyt jasny i szybko się go pozbyłam
![]() Więcej porażek na szczęscie nie pamiętam ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zapowiada się interesujący wątek. Pomyślę nad rozczarowaniami i na pewno wpiszę
![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Kolorówka:
Estee Lauder Pure Pops błyszczyk - firma z renomą, ale ten błyszczyk to nieporozumienie: wysusza na wiór, chemicznie pachnie, koszmarnie smakuje i ma tandetne, odpustowe drobiny brokatowe Pielęgnacja: Rossmann Babydream Natural Balsam do kąpieli - liczyłam na delikatne myjadło, a okrutnie mnie podrażnił, do tego zapach i konsystencja (którą normalnie puściłabym koło uszu) strasznie mi nie przypasowała... Nivea Hair Care Diamond Gloss szampon - nie miałam wielkich oczekiwań, ale tak klejącej i tłustej mazi się nie spodziewałam ![]() Balsam nawilżający Ziaja Med - długo go szukałam, a pozbyłam się go po pierwszym użyciu, reszta nieperfumowanych kosmetyków z serii Med pachnie neutralnie, ale smrodu skisłego jogurtu, jaki pozostawiał na mojej skórze ten balsam nie byłam w stanie znieść. Szkoda, bo nawilżał fajnie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Największe tegoroczne rozczarowania to :
Kolorówka: -Make Up For Ever - Smoky Lash - nie miałam nigdy gorszego tuszu Pielęgnacja: -Cement Kerastase - zero efektu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
kolorówka:
- tusz Hypnose Drama (sklejacz, efektu drama brak...) - tusz Oscillation (tragedia, w życiu nie miałam gorszego tuszu) - podkład DiorSkin Nude (nic specjalnego, ponadto lubił się świecić na mojej normalnej, bezproblemowej cerze...) pielęgnacja: - Aussie (jakoś nie mogę sie przekonać do tych produktów, trzyminutówki są według mnie mocno przereklamowane) - pianka nabłyszczająca do włosów Joanna Styling Effect (porażka stulecia, paskudna, klejąca maź) - Badger (zwykła wazelina w porażającej cenie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
kolorówka:
Lancome L'extreme (na szczoteczkę nabiera się za dużo tuszu przez co strasznie skleja rzęsy, szybko wyschnął) Maybelline Collosal (tragedia..) meteoryty Pastel White (efekt bombki, zrobiłam z nich pożytek wyjmując białe kulki służące mi jako puder) bronzer Rimmela (straszny pomarańcz na buzi!) pielegnacja: krem dla księżniczek Rossmana (strasznie uczulił, odradzam) w tym roku było tego na szczęście niewiele ![]()
Wystarczy landrynka ![]() ![]() Chanel Rouge Coco 05 Madmeoiselle !!! Wielbie !!! Edytowane przez OwocowaLandrynaax3 Czas edycji: 2009-12-20 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
kolorówka:
- lakier Wibo - trrrrrragedia (ten z witaminami rzekomo) - recenzę umieściłam na KWC ; - kredka biała do powiek Max Factor - grrr.... Można nią po kartce rysować,ale nie po powiece, za twarda, zero koloru, zero trwałości |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- A ściema Lancome o tych "genach młodości" przechodzi wszelkie granice ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
To i ja wpiszę:
mydła pod prysznic Ziaja - gdyby nie to, że mnie uczuliły i wysuszyły to bym dała do odkryć, a tak to minus szampon Babydream - siano na głowie i nie da się włosów rozczesać po umyciu Odżywka Yung "połysk jedwabiu" - zero nawilżenia. ![]() Krem do stóp dax - moim zniszczonym stopom nie dał ulgi, ani nie nawilżył żele Jardnis du monde YR - słaba wydajność, wysusza żel Senses Avon - wysusza, uczula krem z cynkiem Babydream Natural - konsystencja tynku, bardzo marne wchłanianie kolorówka: cienie Bell Satin Mat - mimo, że beż jest bardzo ładny, na bazie się szybko roluje i wytrzymuje tylko 2h mapka Hean - seria Delta - tak samo jak Bell puder matujący antybakteryny Miss Sporty - wysusza, uczula To by było wszystko - jak coś się jeszcze przypomni to dodam Edytowane przez 201604211128 Czas edycji: 2009-12-20 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Crazy turtle lady
|
U mnie nie bylo jakis spektakularnych rozczarowań,ale na pewno nie wroce do:
-puder prasowany Essence, 0 czegolwiek, nie robil z moją cera kompletnie nic -kajal do oczu granatowy Essence, na poczatku sie wydawal ok..ale czar szybko prysł. Szkoda, bo czytałam o nim duzo dobrego -Rimmel Glam Eyes . Dziwna maskara, musialam sie nieźle namachać żeby rzesy wyglądały względnie ok -Maybelline Affinitione, trafilam z kolorem w 10, ale z resztą zalet juz gorzej. -lakier do paznokci My secret, mleczny róż z boraketm. Kilkugodzinowa tragedia.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
U mnie w tym roku było mało zakupów kosmetycznych więc i rozczarowań mało:
-tusz Astora Big& Beautiful Mascara- żadnego pogrubienia ani szczególnej pielęgnacji rzęs nie zauważyłam,efekt raczej mizerny, - dezodorant mineralny w sprayu Garniera-jakieś nieporozumienie, zupełnie nie radzi sobie z ochroną przeciw potowi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Błyszczyki Zjaji, masło Farmona wersje z orientalnymi owocami. i tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Tak na szybko:
- ogólnie bardzo zachwalany tusz Multi Action z Essence ![]() - tusz Glam Eyes - Rimmel - masło do ciała Sopot Spa - Ziaja - balsam do ciała Happy Time - Nivea - winogronowa maseczka do twarzy - YR
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-12-20 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dysk w pełni się z Tobą zgodzę że żel Senses Avon - wysusza, uczula. Ja na pewno go więcej nie kupię
Poza tym nie kupię już nigdy mgiełki Thaitan z Avonu. Ma oleista konsystencję i tłuści skóre i ubrania!!! - jakaś masakra
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
wszelkie kosmetyki ziaja...
mam balsam oliwkowy który w ogóle nie nawilża, krem kozie mleko... w ogóle bez komentarza, oraz krem do twarzy HLC który tak zapycha że aż strach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Kolorówka
Tusz Sexy Curves Extreme Black z Mabeline - to black było takie extreme, że aż zupełnie niczym nie różniło się od zwykłej czerni, do tego trudno się zmywa, koszmarnie osypuje w "kłaczki", rzęsy szybko opadają i strasznie szybko wysechł. Tia, żelowa formuła. I drapiąca szczoteczka. Podkład mineralny Natural Minerals MaxFactor - maluje w plamy, nie sposób jest go równo rozprowadzić nawet profesjonalnym pędzlem, nie mówiąc już o tym do niego załączonym, ma niby dawać efekt różnego krycia - nałożysz raz to buzia wygląda tak samo tragicznie jak bez tego podkładu, każda następna warstwa upodabnia Cię do jakiejś pomarańczowej masakry. Słaba gama kolorów. Owszem, można używać, ale jako różu chyba. Pielęgnacja Balsam do ust YR - w każdej postaci. Chyba tylko ten z masłem karite jakoś daje radę nawilżyć, reszta - na początku nawilży usta, później tak wysusza, że aż pękają do krwi. Już dawno nie miałam takiej masakry z ustami. Krem do stóp Neutrogeny -nawilżenie na dwie godziny. Ja wiem, że ja mam okropny problem z piętami, ale ten po prostu w ciągu kilku tygodni zniweczył wysiłki dermatologa doprowadzając stopy prawie do stanu sprzed leczenia - czyli znów pękanie, rogowacenie i inne nieprzyjemne rzeczy. I tyle chyba grzechów pamiętam. Rzadko zmieniam marki kosmetyków, rzadko kupuję coś innego - dlatego, że na wszystko dosłownie bywam uczulona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Zazwyczaj kupuje kosmetyki wcześniej sprawdzone na wizażu, ale wiadomo nie zawsze wszystko każdemu pasuje :
-lakier MS mleczny z brokatem ( ten co Ishikawa ) -lakier Essence Pure Beauty... istny koszmar - Maybelline affinitone - wychwalany Bell anti age - liner Essence Summer of love -tusz rimmel sexy curves- nic nie robi z moimi rzęsami i chyba tyle ![]()
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
moje typy:
+puder ,, my secret,, zero matu, tusz 3 w 1 też tej marki , posklejane rzęsy okropnie +krem dove uniwersalny (jeszcze nic tak mi nie zapchało porów na buzi!!) +tusz essence blackmania(tylko kolor i nic więcej...) +dezodorant nivea w kulce( w o góle nie trzyma potu....) +essence puder matujący( masakra) +bielenda do ciała balsam nie pamiętam już nawet nazwy tylko pachniał , wysuszał skórę.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Kolorówka:
tusz RIMMEL już nie pamiętam nazwy, różowo-czarny z koroną. Okropny!mimo kilku warstw wcale go nie widać.Grrr Pielęgnacja: krem rozświetlający OLAY, strasznie się ważył-beznadziejny pod make up Więcej nie mogę sobie przypomnieć, bo nawet jak były porażki to mało istotne. Jakby co dopiszę ![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
- podkład Superbalanced Clinique, zapychał mnie okropnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Pielęgnacja Kerastase - albo jej nie potrzebują moje włosy, albo jest bardzo bardzo przereklamowana....
Krem do rąk Yves Rocher - Arnica. Nic mi nie dawał. Totalnie nic ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Kolorowka:
- Joko baza pod cienie - wysusza powieki, twarda konsystencja, nie zapobiega rolowaniu sie cieni w zalamaniu - NYX sypkie pigmenty i cienie w paletach - dyskotekowe kolory, poltransparentne, ogolnie kiczowate cienie Pielegnacja: - Pollena Eva krem nawilzajacy z melisa - hit KWC, a zapycha nieziemsko i slabo nawilza - Biosilk jedwab (nowa formula) - zmieniono opakowanie i formule, dodano alkohol i wlosy po uzyciu tego specyfiku zamiast gladkie robia sie skoltunione i sianowate, porazka na calej lini - olej Monoi - nie pomaga, a dodatkowo przetluszcza i robi sztywne straki z wlosow mimo uzycia minimalnej ilosci odpowiadajacej 1-2 kroplom olejku - LRP seria fizjologiczna do twarzy (zel i tonik) - zel slabo myje, tonik klei sie i mam wrazenie, ze zapycha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
tusz Colosal, masakra....
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
U mnie najgorsze rozczarowanie przy którym przeklinam jak tylko pomyślę to:
tusz Max Factor False Lash Effect Mascara... Te sztuczne rzęsy to ma tylko w nazwie, bo nic nie robi, poza tym że mazia rzęsy... Ani wydłużenia, ani pogrubienia... Strata pieniędzy...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Moje mega-rozczarowania (stracone pieniądze
![]() makijaż: - Clinique, podkład PORE MINIMALIZER- włazi w pory, podkreśla dosłownie wszystkie skórki, pory i syfki - Lancome cienie COLOR FOCUS (4) słabo napigmentowane, znikają z oka błyskawicznie - Smashbox, baza photo finish- fatalna, podkład po pewnym czasie spływa, cera sie swieci i wyglada nienaturalnie. A nalozenie na to różu to istna katorga włosy: - seria KERASTASE z cementem- włosy dosłownie twarde jak cement, 0 pozytywnego efektu, sztywne siano - szampon FEKKAI do włosów farbowanych- za tą cene 0 efektu. pielęgnacja: - ESTEE-LAUDER perfectionist- wałkuje się na twarzy! Po nałożeniu podkładu byłam cała w plamach - mydło PROTEX fresh- skóra po nim jest sucha, lepka, swędząca i śmierdzi. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Te,które szczególnie utkwiły mi w pamięci:
-YSL Parisienne- czekałam na niego pełna nadziei na piękny,tajemniczy zapach.Okazał się mdły i zupełnie pozbawiony charakteru. -Natural minerals Max Factor- paskudny,nierówno się rozprowadza i wygląda na twarzy dość sztucznie.Koszmarny... -mydło oliwkowe Yves Rocher- przy dłuższym używaniu twardnieje,rozłazi się,ciemnieje i zaczyna wyglądem przypominać brudną gąbkę.A że kostka dość spora,to nie zużywa się zbyt szybko. Jeśli sobie coś przypomnę,to dopiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
mysle... i mysle... i wychodzi mi na to, ze nic mnie w tym roku nie rozczarowalo
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.