|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
ja w środę też mam wigilię
![]() ![]() Ja ze świąt będę się w pełni cieszyła jak będę miała męża ![]() ![]() ![]()
#3572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja uciekam robić się na bóstwo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uff... przed chwilą udało mi się zapisać do fryzjera na malowanie... na jutro na 9-tą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A leki się wkońcu zażywa po to, żeby zadziałały, żeby zniwelowały objawy (w tym wypadku kaszel), więc nie opieraj się tak, uwierz mi, u mnie długo lekarze próbowali dojść skąd ten mój kaszel... podejrzewali gruźlicę, z powodu długotrwałego i brzydkiego kaszlu musiałam przejść przez konsultację u pulmonologa, laryngologa, gastrologa i alergologa... zaobserwowali u mnie już przekrwiony przełyk od tego suchego kaszlu. Każdy specjalista próbował leczyć metodą prób i błędów, wydałam mnóstwo kasy na leki (głównie od gastrologa i alergologa). Dalej kaszlę bez względu na porę roku, ale już nie tak często jak wtedy. Z tym, że jak mam okresy gdzie dostaję niesamowitego ataku kaszlu - nigdy się nie męczę, bo to pogarsza stan mojego przełyku - kupuję w aptece dobry syrop i niweluje kaszel. Magialena coś w tym faktycznie jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potem pozaglądaliśmy co tam Gwiazdka Nam podrzuciła pod choinkę ![]() ![]() W tym roku będzie we trójkę z Dzidzią w brzuszku ![]() A w następną Wigilię Dzidzia będzie z Nami ![]() Cytat:
![]() ![]() A Ty się rób na bóstwo ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-21 o 08:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
Kakusiu, czyli w końcu nie znaleźli u Ciebie przyczyny?
#3577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
dochodzenie do przyczyny kaszlu zatrzymało się na alergologu i testach. Okazało się, że jestem uczulona na dużo rodzajów jedzonka (m.in. na mleko krowie, żółtko w jajku, jabłka, pomarańcze, kakao, pomidory, w małym stopniu na ziemniaki, czekoladę), wróciłam z tymi wynikami do pulmonolog i powiedziała, że gdyby mi kazali unikać tych pokarmów, to nic nie mogłabym jeść i że mam zachowywać zdrowy rozsądek.
Dostałam mnóstwo leków przeciwalergicznych - do systematycznego zażywania i doraźnie w momentach ataków kaszlu. Alergicznych już nie zażywam, kaszleć kaszlę dalej, ale tak jak radziła pulmonolog - zmniejszać objawy kaszlu żeby nie zrujnować sobie przełyku. Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-21 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |||
Zakorzenienie
|
Napiszę
![]() ![]() ![]() Skoro to tak działa to ja proszę o kciuki za siusiaka na usg ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I zwolnij troszkę, mnie też ostatnio brzusio kuje... Muszę więcej odpoczywać ale do wigilii to się nie da ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jeszcze w łóżeczku, Tz w pracy, goście chyba śpią jeszcze bo po podróży (1,5doby) nie spali. W domku znów zimno, chyba się przejdę do teścia żeby rozpalił a ja już będę dokładać do pieca... ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- A z choinkami to szalejecie... U mnie i u Tz-a się ubierało dopiero w wigilię... I my choinkę mamy nową ale bombki takie jak tu w domku były czyli kolorowe... Jakoś wolę taką jaką miałam w dzieciństwie ![]()
![]() |
#3580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() męża to chyba wcześniej. ![]() naszą ubierzemy w środę. Cytat:
![]() Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2009-12-21 o 09:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Zakorzenienie
|
gabisun i Pomidorka trzymam za Was kciuki
![]() Kakusiu gratuluję zaliczenia ![]() kretencja choroba potrafi się bardzo długo trzymać. Leć do lekarza i się kuruj porządnie ![]() MAGiALENA z mężem faktycznie jest inaczej. Lepiej, nie tak smutno... lindsley ja myślę, że będzie córka ![]() Kakusiu ja mam też na pokarmy uczulenie. Właściwie na większość na początku kazali mi nie jeść, ale menu tak się skurczyło, że nie wiem czy na zdrowie by mi taka dieta wyszła, więc jem wszystko na co mam ochotę ![]() A ja się zaraz biorę z pierniczki na choinkę i do podjedzenia. Zrobię większą ilość. Wieczorem ubierzemy choinkę. Pierwszy raz od wielu lat zdecydowaliśmy się na żywą. Wstałam dzisiaj z bólem głowy. Wczoraj miałam masakryczne zajęcia. Była pogadanka o religii i oczywiści nie wytrzymałam i coś powiedziałam i mnie przez 3 godziny facet nawracał ![]() ![]() ![]() ![]() A dzisiaj miało być cieplej, a śnieg dalej pada. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
Ha,ha, teraz to ja się akurat nie będę miała czasu kurować porządnie
![]() ![]() ![]()
#3583 |
Zakorzenienie
|
jaką gazetką ? pewnie mamusiową
![]() A ja wróciłam z marketu , ludzi sporo jak na poniedziałek i tą godzinę , pewnie wolne pobrali ![]() ![]()
#3584 | |
Raczkowanie
|
To jeszcze raz ja...hehe,wizaż uzaleznia
![]() ![]() NO!! ![]() Cytat:
![]() To są jedne z niewielu plusów rozłąki,człowiek zdąży się stęsknić na tyle że znowu czuje te motylki w brzuchu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moją choinkę przyozdobią jeszcze cuda zrobione przez moje dzieci ![]() Jeszcze przynajmniej 3 h...chyba wyjdę z chłopcami na sanki....
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Obiecałam Kakusi i Lindslay, że wpadne w poniedziałek.
Właśnie wróciliśmy z J z USG połówkowego ![]() ![]() ![]() ![]() Co najlepsze, inna ginka obstawia dziewczynkę ![]() ![]() ![]() W weekend oddałam pracę do obrony ![]() ![]() Ależ jestem szczęśliwa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3587 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Olliwko dopiero licencjat
![]() Aldii, Kretencjo zdrówka kochane ![]() Lindsley daj znac jak będziesz po wizycie ![]() Agness mąż już jest tuż tuż ![]() Kakusiu gratuluje 4,5 z rachunkowości ![]() Magialenko to jutro robisz się na bóstow u fryzjera ![]()
![]() |
#3588 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, lindsley
![]()
#3589 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hheheh w takim razie TRZYMAM KCIUKI ŻEBYŚ ZOBACZYŁA SIUSIAKA NA USG SWOJEGO DZIDZIUSIA
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Pospałam sobie teraz prawie 3h, cały czas na lewym boku. Wstałam i kłuje mnie po lewej stronie podbrzusze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() si si ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jak TŻtowi na studiach przez chwile przeszła myśl o półrocznym stypendium odrazu kazałam Mu to wybić sobie z głowy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cieszę się, że Dzidziuś zdrowy ![]() Kiedy się bronisz?? I zaglądaj do Nas teraz częściej ![]() A dziękuję Zgadnij ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-21 o 14:49 |
||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Kakusiu, obrona przeiwdywana jest na połowę stycznia
![]() ![]() ![]() Postaram się zaglądać częściej ![]()
![]() |
#3591 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale zdrowe jedzonko też było. Sałatka, rybka smażona, rybka po grecku, śledziki... Ale żeby się uzbierało 12 potraw to liczyliśmy wszystko co mieliśmy ![]() ![]() ![]() Już prawie 14 a my dziś tylko śniadanko zjadłyśmy i pogadałyśmy z siostrą Tz-a... Za godzinkę muszę się powoli zbierać bo znów śnieg pada i pewnie korki będą. Ale przynajmniej mróz już słabszy, teraz jest tylko -5C.
![]() |
#3592 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kazanie TŻtowi się należy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie już 0 stopni C ![]() ![]() trzymam za słowo ![]() Zajadam budyń i idę się położyć Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-21 o 12:58 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie żartuj nawet ![]() Ja podejrzewam, że za dużo się narobiłam w sobotę i to dlatego... Pewnie będzie kazał Mg łykać i ewentualnie nospe bo co innego... U nas też były takie sklepy tyle, że 3 produkty na krzyż... A ten sklep na drugim końcu miasta był dobrze zaopatrzony i cały w pl produktach... No a że drogo... Jakoś trzeba było tę wigilię zrobić. I tak nie szaleliśmy...
![]() |
#3594 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy to niegroźne dla Dziecka ?? nad tym się zastanawiam... W każdym razie koniecznie daj szybko relację po wizycie! swoją drogą, dlaczego wtedy lekarz zaleca picie magnezu? co on ma czynić? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |||||
Zakorzenienie
|
Witajcie, zacznę od tego, ze doczytałam tylko do 118strony, jakoś nie mam czasu. ale troche juz odpiszę, reszta moze wieczorem.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() miło, ze pamietasz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3596 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Trzymam
![]() ![]() Wcinam twarożek, ostatnio mam faze na niego ![]() ![]()
![]() |
#3597 |
Zakorzenienie
|
twarożek - po pomarańczach i mandarynkach to moja ulubiona zachcianka
![]() Z czym go wcinasz? ale dziś to jakoś nic mi nie smakuje, nawet kawusia z mleczkiem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3598 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle nie odczuwam jeszcze tych świąt, my nie robimy żadnych zakupów, przygotowań, bo wyjeżdżamy. Wszystko jakoś tak normalnie. Ale nie mogę się doczekać naszych świąt w NASZYM domku.. może za 2 lata już się uda ![]() Cytat:
![]() agness813, z Ciebie to szczęściara ![]() zgadnij_MS, ale super że wszystko dobrze z dzieciaczkiem ![]() Kakusia, Ty geniuszku, gratulacje ![]() Lindsley, trzymam kciuki za tego siusiaka ![]() ![]() Wróciłam niedawno z pracy, po takiej długiej przerwie... Nie było nawet tak źle. Pracowałam tylko do 13.00 więc całe popołudnie wolne. Zaczęłam dziś brać luteinę, mam na 10 dni po 3 tabletki dziennie... Po 8-9 dniach powinnam mieć @, jak nie wcześniej. Niestety już dzisiaj mnie pobolewał brzuch jak na @, a jest 24 dc! Myślę, że faktycznie mogłam mieć bardzo wcześnie owulację po tym leku i teraz będzie bardzo krótki cykl:/
![]() |
#3599 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Kakusiu, mnie też kłuło swojego czasu, ale z czasem samo przyszło i teraz mam spokój
![]() Twarożek standardowy ![]() ![]() Za to na wieczór wypijam mleczko z miodem i masełkiem ![]() ![]() Lenko, leniuchuj póki popołudnie wolne ![]() ![]() Idę poleżakować ![]()
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
Lenko, mnie się po luteinie cykle bardzo skróciły, zwłaszcza jak biorę taką dużą dawkę. Nie wiem, czy to normalne, w styczniu idę do gina...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.