|
|
#4591 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rzucić palenie
Ze mnie też jest mały nerwus ale jakoś dałam radę
Wystarczą dobre chęci, mobilizacja i silna wola. Ja nie raz rzucałam ale jednak uwierzyłam że mam SILNĄ wolę. Udało się już ponad miesiąc nie palę. Pozdrawiam wszystkie palaczki chcące rzucić palenie, uwierzcie w siebie, bo ja uwierzyłam tak jak to napisałam w swoim podpisie ))
|
|
|
|
#4592 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Moje doświadczenia z rzucaniem (i ograniczaniem) palenia: - ograniczałem z myślą o rzuceniu - niestety jak dla mnie metoda okazała się nie skuteczna. - e-papieros - fajna zabawka, Nie śmierdzi, do wyboru są różne smaki i moce napełniaczy. Niestety i ta metoda okazała się porażką. I tu chciałem ostrzec, bo przecież do końca nie wiadomo czy to aby na pewno jest takie "zdrowe" palenie. Z doświadczenia (mojego) wiem że używając e-papierosa bardzo wysusza się śluzuwkę za sprawą glikolu propylenowego. Druga sprawa jest taka - kolega który kupił e-papierosa razem ze mną nie ograniczał się z elektronikiem do momentu do puki mu pozwalały baterie, "palił" non stop. Obecnie jestem w trakcie terapii Tabexem (już tydzień, albo dopeiro tydzień ). Nie wiem czy to pełna zasługa tych tabletek, ale jak na razie udaje mi się choć z wielkim trudem wytrzymywać bez papierosa. Myślę też o wprowadzeniu jakiś gum nico..... jako dodatkową pomoc.Dodam jeszcze że chęć żucenia wzmagała się u mnie od jakiegoś czasu. Pozdrawiam i życzę wszyskim rzucającym i sobie sukcesu. |
|
|
|
#4593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PS nie ograniczał się z elektronikiem do momentu do puki mu pozwalały baterie, "palił" non stop. E-fajki zazwyczaj sprzedawane są po 2 sztuki, zawsze można mieć drugą naładowaną pod ręką. Wszystko zależy od prawdziwej ochoty i motywacji do rzucenie palenia. Powodzenia
|
|
|
|
|
#4594 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was Dziewczynki
Ja od dzisiaj rana rzucam palenie, nie pale juz od godziny 10tej, nie ukrywam ze mi sie straaasznie chce i wariuje, ale trzymam się dzielnie ps. mam 24 lata i pale od 7 lat, prawie od 8 w sumie
|
|
|
|
#4595 |
|
Przyczajenie
|
3mam kciuki madziuunia
ja już ponad miesiąc bez papierosa już o tym zapomniałam że kiedyś paliłam hehe :P
|
|
|
|
#4596 |
|
Wtajemniczenie
|
No i jak tam dziewczyny -palicie/nie palicie
![]() Coś się wątek przykurzył, żadna się nie chwali.... Prosze się meldować
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Oshinku
Ja oczywiście nie palę ![]() 2 stycznia świętuję roczek |
|
|
|
#4598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj fajna dataale zleciało nie? i chyba aż tak strasznie nie jest bez fajeczek ![]() Ja też trzymam się trzymam i już nigdy nie chcę mieć śmierdziela w ustach (mimo pokus, które nie opuszczają mnie)
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Oshinku, brawo
![]() Bez śmierdziela jest cudnie
|
|
|
|
#4600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oshinek sprzed kilku lat też nigdy by czegoś takiego nie powiedział , ale najwidoczniej coś tam do nas dociera z biegiem lat![]() Dzięki Kropko A jak tam u ciebie walka?
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie walczę.
Po rzucaniu razem z Wami odpadłam w czerwcu, na dwa miesiące... Rzuciłam znowu 31 lipca, a 25 sierpnia zaszłam w ciążę, więc... po prostu nadal nie palę. Nie czuję potrzeby, nie myślę o tym, nie ciągnie mnie. Taki mój stan naturalny to jest teraz. I cieszę się, że udało mi się wstrzelić przed.
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko
![]() Muszę Wam powiedzieć, że ostatnio zapaliło mi się czerwone światełko. Generalnie jestem przekonana, że już nigdy więcej nie zapalę, czuję się pewnie i w sumie musiałoby się wydarzyć coś bardzo bardzo strasznego, żeby ręka mi nie zadrżała nad papierosem ale ostatnio, powróciłam do malarstwa. Po 10tu latach przerwy I słuchajcie zachciało mi się palić jak nigdy. Myślałam o fajach przez miesiąc na każdych zajęciach a to dlatego, że ja zawsze tworzyłam z petem w gębie I zakorzenione to było mocno we mnie, tak, że po roku niepalenia i 10 latach przerwy w malowaniu odezwał się we mnie mały głodek ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Łał, Kropko, ale wieści ![]() Serdecznie gratuluje
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko gratulację!
|
#4605 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
E no to bombaaaaaaaaa Nie wiedziałam, że jesteś w ciąży - to tym bardziej GRATULUJĘ!!!!!!! Chłopiec/dziewczynka/czy nie wiadomo jeszcze? ![]() Cytat:
A głodkom się nie daj
|
|
#4606 |
|
Raczkowanie
|
DZIŚ 21 grudnia jest 8 lat jak nie palę Wiem , że do tej decyzji trzeba dojrzeć |
|
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
Ja kolejny raz rzuciłam. Tydzień temu przestałam barć tabex i narazie jest ok. Mam nadzieję, że nie pęknę po pół roku jak ostatnio. Trzymajcie kciuki
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko gratuluję dzidzi
kzabeczka gratuluję pierwszego tygodnia ![]() ja sobie postanowiłam że rzucam z dniem 1. stycznia...musi się udać
|
|
|
|
#4609 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Lidkas 8 lat robi wrażenie Kzabeczko - jak Cię dopadnie głodek walcz z nim!Cytat:
|
|
#4610 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ciotka rzucała palenie tysiąc razy. Ale za każdym razem gdy siada do szycia, sięga po faję. Może tydzień rzuć gumy, brać tabex i inne cuda, ale jak tylko maszynę włączy - koniec. Wtedy nic nie pomaga, żadne gumy, tabsy, nic... ![]() Trzymaj się i nie daj. Dziękuję. Nie śmierdzącą mam nadzieję. Dziękuję. Cytat:
Nie wiadomo na 100%, pewnie po świętach się dowiem - jak zechce zaprezentować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I trzymam kciuki. |
|||||
|
|
|
#4611 |
|
Przyczajenie
|
Ja już nie palę 2 miechy!
Jak to szybko zleciało. Czasami mam chętke ale szybko ją zbywam ) Pozdrawiam wszystkie nie palaczki!
|
|
|
|
#4612 |
|
Raczkowanie
|
Witam.....szybciutko,bo robota w kuchni czeka
......więc ja nadal nie palę i życzę wszystkim rzucającym z okazji Świąt przede wszystkim wytrwałości i oczywiście powodzenia212 dni czyli prawie 7 miesięcy
|
|
|
|
#4613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
#4614 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie dziewuszki
![]() Ja paliłam jakieś 5 lat. To dużo zważywszy na mój młody wiek (19). No,ale 20 grudnia 2009 roku trafilam do szpitala i wykryto mi zmiany nowotworowe na wątrobie. Minął tydzień, a ja zmieniam swoje życie. Od tygodnia nie palę. Ale ja po prostu uwielbiałam to robić. No i ciężko mi,ale zdrowie ważniejsze. walczę! Bardzo mocno was proszę o kciuki i sama trzymam za każdą z was kciuki!
|
#4615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie daj się. Cytat:
Zdolne jesteście bestyjki. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4616 |
|
Wtajemniczenie
|
Znowu powracam - mam nadzieje ze nie odpadne jak ost. razem ...
Jak na razie pierwszy dzien idzie < wczoraj po kolacji ostatni>.. Fakt, ze ze wspomagaczem ale jak na razie jest ok< pomijajac, ze mi strasznie niedobrze i wogole jakos kreci sie w lepku >
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
A ja chcialabym sie chyba zdeklarowac na styczen. Jak tu wroce, to znaczy, ze sie udalo. Bedzie ciezko, bo pale juz okolo 14 lat
. Nie chce nawet myslec jak wygladaja moje pluca...
|
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Aż mi głupio Was podczytywać i się nie odezwać....ja też od stycznia się zamiarowywuję....
|
#4619 |
|
BAN stały
|
elunka88 - cześć
czyli to takie postanowienie noworoczne (o postanowieniach pisałem gdzie indziej). Ale wracając do papierosów - najskuteczniejszą metodą aby rzucić palenie jest... palić, tyle że mniej. Nigdy z nałogu jakiegokolwiek nie wychodzi się tak od razu (tzn. palisz-nie palisz). Do tej strategii zaangażuj swojego coach'a Najlepiej znajomą, która nie będzie miała skrupułów powiedzieć Ci coś niemiłego - jeśli się będziesz za mało starała.Plastry, gumy nikotynowe również wiele dadzą z pewnością. I będzie dobrze
|
|
|
|
#4620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

Wystarczą dobre chęci, mobilizacja i silna wola. Ja nie raz rzucałam ale jednak uwierzyłam że mam SILNĄ wolę. Udało się
))

Ja od dzisiaj rana rzucam palenie, nie pale juz od godziny 10tej, nie ukrywam ze mi sie straaasznie chce i wariuje, ale trzymam się dzielnie

oj fajna data
i już nigdy nie chcę mieć śmierdziela w ustach (mimo pokus, które nie opuszczają mnie)

- jak Cię dopadnie głodek walcz z nim!