2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-21, 11:37   #961
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

to muszę przeliczyć mój budżet i wtedy może się zdecydują na tą depilację
samoa, kiedy masz urodzinki czyżbyś też była koziorożcem??

madziulka, dzielimy koszty + dokładamy z tżtem też sami, na ubrania, obrączki itp.

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 11:50   #962
gosica502
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Madziulka czy mogłabyś zrobic tym zaproszeniom z all jakieś zdjęcie i je tutaj wstawic?
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 11:56   #963
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Madziulka czy mogłabyś zrobic tym zaproszeniom z all jakieś zdjęcie i je tutaj wstawic?
Jasne, ale jak mi je TŻ odda bo wziął pokazać swojej mamie
Jak tylko będą u mnie to cyknę foto.
U siebie na laptopie mam zdjęcie, ale z all. i troszkę inaczej wygląda
No nic będę miała zapro. to wstawię no problem
W sumie nie jest też drogie bo chyba 1,60 za szt.

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 12:01   #964
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
a ja problemu z tym nie będę miała bo po ślubie zamieszkamy w Wielkopolsce a tam, tak jak u Martoolki, 6 przychodzi Mikołaj, a na święta przychodzi Gwiazdor (i nie jest nawet ubrany na czerwono), więc nie będzie problemu z tłumaczeniem tego dzieciom tyle tylko, że Mikołaj jakoś taki bardziej przestępny i sympatyczniejszy jest, bo Gwiazdora, który przychodzi do mojej babci rozdawać prezenty to nawet ja się boję
U nas Gwiazdor jest i mikołaj Z tym, że Mikołaj zostawiał zawsze słodycze(w kozakach) a Gwiazdor to już konkretne prezenty przynosił
Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Największe jajca były jak miałam jakieś 16 lat, ale moje siostry były małe i jeszcze wierzyły w Gwiazdora. Chłopak kuzynki (obecnie już jej mąż) przebrał się wtedy za Gwiazdora i kazał mi śpiewać kolędy i mówić wierszyki, żebym dostała prezent
?
U nas kilka lat temu tata sie przebrał. Ubrał stare, kłaczaste futro mamy, brodę, czapkę miał no i straszył dzieci I brat wówczas 4 letni miał powiedziec kto był najbardziej niegrzeczny. no i padło na mnie i musiałąm skakać przez rózgęOd tamtego czasu Gwiazdor nie przynosi prezentów tylko zostawia je na schodach(czyt. Ja z bratem bierezmy prezenty w workach na śmieci i zostawiamy je na schoda, dzwonimy dzwonkiem, szybko uciekamy i wracamy do domu-oficjalnie robimy wszytskim herbatę no i wracamy na górę i "ooo Gwiazdor zostawił prezenty''
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
wczoraj mieliśmy spotkanie z rodzicami, jednymi i drugimi. no i tak siedzimy i w końcu zaczął się temat wesela. no i co zostało postanowione:
1) mamy się zamknąć w 30000 (nie licząc ubrań, kosmetyczki, itd)
2) lista gości= 150 osób
3) alkohol= 150 butelek 0,5l (soplica albo sobieski), winko carlo rossi, martini, szampan, piccollo, bimber + śliwowica na swojski stół, jakieśtam likiery (czyli mix totalny )
4) swojski stół
5) tżta matka powiedziała, że jeśli ona ma się dokładać to tż ma prosić tych, których ona chce na weselu, a nie on i powiedziała że ma już zrobioną listę na 70 osób no coment...... tż jej odpowiedział, że jedną jej koleżankę może zaprosić, a resztę tylko te osoby które on i ja chcemy na weselu. na szczęście moi rodzice nas poparli a potem jeszcze jak już rodzice sobie poszli, to powiedział mi że go mama bardzo zaskoczyła
6) mamy zacząć regularnie chodzić do kościoła

i chyba tyle
Dobrze, że tzt mami się postawił. u nas w sprawie gości to teściowa powiedziała, że oni się dostosuja i tyle ile będziemy chcieli prosić to zaprosimy-to było skierowane do moich rodziców bo przy tradycyjnym podziale kosztów oni płacą za gości. No i stanęło na tym, że wesele jest na 120 osób po 60 z każdej rodziny.
Ja na moje 2 dniowe wesele liczę 40 tys. i mam nadzieję, ze się zmieścimy. Wszystkie najmniejsze wydatki zapisuję i ciekawe co wyjdzie na końcu

Cytat:
A Ty kiedy masz?? Ja już niedługo, na początku stycznia. Starzeje się:P
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 12:03   #965
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Przyszła do mnie próbka zaproszenia z all. i pwoiem Wam że jest naprawdę ładne to zaproszenie Starannie wykonane, ładny perłowy papier...Poważnie się nad Nim zastanawiam, chociaż to dopiero jedyne zaproszenie jakie wybraliśmy
Jeszcze dzisiaj jedziemy z TŻ do drukarni zobaczyć co tam mają ciekawego
A tak wogóle to jestem już w domku
Tylko te dzisiejsze zawieje śnieżne mnie lekko przerażająBo wieje okropelnie!Mieszkam na góreczce, więc jak jadę autem to bywa ciężko
Miałam jutro pójść do gina a tu @ przyszła
Muszę popołudniu zadzwonić i przełożyć, mam nadzieję że po świętach gin. pracuje
pokaż zaproszenieJa zrobię dziś zdjęcie tym zaproszeniaom, które dostałam, bo tz przywiózł mi lustrzanke do domku wczoraj.

Cytat:
to muszę przeliczyć mój budżet i wtedy może się zdecydują na tą depilację

madziulka, dzielimy koszty + dokładamy z tżtem też sami, na ubrania, obrączki itp.
nieeeeJestem wodnikiem Miesiąc po Bożym Narodzeniu mam urodzinkiMusze zobaczyc kiedy mam jakie zaliczenia i w ogóle ile ich mam, bo sama nie wiem i teraz mam poważną motywację, żeby napisac pracę mgr i dwie prace zaliczeniowe przez święta, żeby nie musieć się bujac z tym w okolicach urodzinekAle się cieszę

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
25 A Ty?
Stary 2009-12-21, 12:08   #966
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
25 A Ty?
3

10 osób z mojej rodzinki i znajomych ma urodzinki w styczniu W innych miesiącach tyle się nie urodziło
Stary 2009-12-21, 12:10   #967
madziulka_
Zakorzenienie

Pokaże potem
Teraz idę się ubierać bo jedziemy do drukarni

Stary 2009-12-21, 12:25   #968
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
3

10 osób z mojej rodzinki i znajomych ma urodzinki w styczniu W innych miesiącach tyle się nie urodziło
u mnie mamusia ma w styczniu teżA u znajomych jest wysyp kwiecień-wrzesień

Cytat:
Pokaże potem
Teraz idę się ubierać bo jedziemy do drukarni
no to ja w końcu się zmobilizowałam i zrobiłam fotki, bo Ci obiecuję od tygodnia chyba albo i dłużej

Jesli któraś z Was rozważa to składane to polecam, za taka cene w jakiej sa sa ok, ale my szukamy dalejJAk ni c nie znajdziemy to chyba one wygrają. Te sa najładniejsze i te, które juz kiedyś Wam tu wklejałam.
Stary 2009-12-21, 12:26   #969
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
(...)
Cytat:
(...)
nieeeeJestem wodnikiem Miesiąc po Bożym Narodzeniu mam urodzinkiMusze zobaczyc kiedy mam jakie zaliczenia i w ogóle ile ich mam, bo sama nie wiem i teraz mam poważną motywację, żeby napisac pracę mgr i dwie prace zaliczeniowe przez święta, żeby nie musieć się bujac z tym w okolicach urodzinekAle się cieszę

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

25 A Ty?
Cytat:
3

a ja mam 27 grudnia

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-12-21, 12:45   #970
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Jasne, ale jak mi je TŻ odda bo wziął pokazać swojej mamie
Jak tylko będą u mnie to cyknę foto.
U siebie na laptopie mam zdjęcie, ale z all. i troszkę inaczej wygląda
No nic będę miała zapro. to wstawię no problem
W sumie nie jest też drogie bo chyba 1,60 za szt.
Ok to w takim razie czekam cierpliwie

Cytat:

no to ja w końcu się zmobilizowałam i zrobiłam fotki, bo Ci obiecuję od tygodnia chyba albo i dłużej

Jesli któraś z Was rozważa to składane to polecam, za taka cene w jakiej sa sa ok, ale my szukamy dalejJAk ni c nie znajdziemy to chyba one wygrają. Te sa najładniejsze i te, które juz kiedyś Wam tu wklejałam.
A ile one kosztują Samoa tak właściwie?
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 13:02   #971
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
no to tamto co kupiliśmy malej miało identyczne opakowanie ale chińskie discoWidac teraz apgrejdowali
Po prostu dołożyli inną grę Do tych mat można dokupować różne gry, bo mata działa jako kontroler gier (jak joypad) i można do niej dokupić dowolną grę dostosowaną do maty. Ja się czaję na program fitness jak już nam się znudzą te piosenki

Cytat:
70 osób hmm macie taką małą rodzinkę czy po prostu wybieraliście kogo chcecie zaprosić a kogo nie?
Zapraszamy tylko najbliższą rodzinę - rodzeństwo rodziców i nasze najbliższe kuzynostwo. Nie zapraszamy kuzynostwa rodziców, ani żadnej dalszej rodziny. Znajomych tez niewielu zapraszamy. Sami sobie finansujemy wesele, więc musieliśmy okroić listę gości. No ale przynajmniej nie muszę zapraszać kogoś kogo nie lubię, albo z kim w ogóle nie utrzymuję kontaktu

Kupiłam kubek I prezent dla babci, bo mnie mama uświadomiła, że babcia ma okrągłe urodziny dzień przed Wigilią
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 13:12   #972
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapraszamy tylko najbliższą rodzinę - rodzeństwo rodziców i nasze najbliższe kuzynostwo. Nie zapraszamy kuzynostwa rodziców, ani żadnej dalszej rodziny.
My też tak zapraszamy. Kilka osób z dalszej rodziny też będzie-z którymi mamy bardzo bliski kontakt Nie zapraszamy natomiast dzieci kuzynostwa-wtedy wesele musiałoby być dużo większe. Mam nadzieję, ze nikt nie będzie sie burzyć a z drugiej strony to moje wesele i robię jak chcę
Stary 2009-12-21, 13:15   #973
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
A ile one kosztują Samoa tak właściwie?
2,4 zł
Cytat:
Po prostu dołożyli inną grę Do tych mat można dokupować różne gry, bo mata działa jako kontroler gier (jak joypad) i można do niej dokupić dowolną grę dostosowaną do maty. Ja się czaję na program fitness jak już nam się znudzą te piosenki

Zapraszamy tylko najbliższą rodzinę - rodzeństwo rodziców i nasze najbliższe kuzynostwo. Nie zapraszamy kuzynostwa rodziców, ani żadnej dalszej rodziny. Znajomych tez niewielu zapraszamy. Sami sobie finansujemy wesele, więc musieliśmy okroić listę gości. No ale przynajmniej nie muszę zapraszać kogoś kogo nie lubię, albo z kim w ogóle nie utrzymuję kontaktu

Kupiłam kubek I prezent dla babci, bo mnie mama uświadomiła, że babcia ma okrągłe urodziny dzień przed Wigilią
ciekawe czy Ci się nei znudzi ta mataDaj znać jak tam postepuje poziom Twojego zainteresowania
No widzisz Wy fajnie zapraszacie a u mojego tż to sie zrobiło o 20 osób więcej spod ziemi i właśnie usunął 10 osób z listy i wieczorem gada z mama i jej powie, ze usuwa te osoby. Zobaczymy jak to sie skończy. Mi by pasowala ta okrojona lista, bo wtedy jest 127 osób, bo ja tez usunęłam dwie osoby a jeszcze mam 6 osób pod znakiem zapytania, także może nam się lista skurczy do 120 osóbByłoby fajnie, bo ja nie chce tłumów, stóweczka bedzie ok.
Stary 2009-12-21, 13:15   #974
Aaś
Zakorzenienie

Dziewczymy telefon mi umarł wyłącza się co chwilę i ogólnie nic nie działa ;(
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 13:19   #975
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczymy telefon mi umarł wyłącza się co chwilę i ogólnie nic nie działa ;(
mój w sobotę zastrajkował. Guziki(czujniki??) przestały mu działać. Nigdy więcej telefonu dotykowego i to w dodatku samsunga-większego badziewia w zyciu nie miałam.
Stary 2009-12-21, 13:26   #976
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe czy Ci się nei znudzi ta mataDaj znać jak tam postepuje poziom Twojego zainteresowania
Na razie jest co raz większy. Początkowo się wkurzałam, że jestem oferma i nie umiem na tym tańczyć, ale się później okazało, że sobie wybierałam piosenki z poziomu zaawansowanego Teraz jak już to rozszyfrowałam jest naprawdę super. A oglądanie TŻta podskakującego na tej macie to normalnie
Myślę, że mi się nie znudzi właśnie dzięki temu, że można dokupować do tego inne programy

Cytat:
mój w sobotę zastrajkował. Guziki(czujniki??) przestały mu działać. Nigdy więcej telefonu dotykowego i to w dodatku samsunga-większego badziewia w zyciu nie miałam.
To mnie teraz załamałaś, bo chciałam sobie zmienić niedługo telefon właśnie na dotykowego samsunga
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 13:38   #977
Samoa
Zakorzenienie

zrobilam zdjęcia obraczek w świetle dziennym, więc jeszcze wam pokaże, bo wygladaja inaczej
Stary 2009-12-21, 13:50   #978
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
My też tak zapraszamy. Kilka osób z dalszej rodziny też będzie-z którymi mamy bardzo bliski kontakt Nie zapraszamy natomiast dzieci kuzynostwa-wtedy wesele musiałoby być dużo większe. Mam nadzieję, ze nikt nie będzie sie burzyć a z drugiej strony to moje wesele i robię jak chcę
my też zapraszamy tylko bliską rodzinę (niestety jest duuuża), a ja chciałam zaprosić tylko ciotki i wujków, a kuzynostwo tylko to, z którym utrzymuję kontakt, ale mama zaczęła marudzić że to nie wypada (ale tych co nie chciałam zaprosić to tak na 90%nie przyjdą). ale mama tżta przegięła, normalnie widziałam że aż tż zdębiał, bo ona chce swoje sąsiadki-bojcory, bo one "chcą przyjść", a to że i ja i tż jednej z nich nie trawimy, a ja w szczególności to ona ma w dupie

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
zrobilam zdjęcia obraczek w świetle dziennym, więc jeszcze wam pokaże, bo wygladaja inaczej
bardzo ładne obrączki, choć osobiście wolałabym klasyczne chyba że tżcik wymyśli coś "orginalnego":brzydal :

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-12-21, 14:04   #979
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
To mnie teraz załamałaś, bo chciałam sobie zmienić niedługo telefon właśnie na dotykowego samsunga
tż ma takiego od miesiąca i na razie sobie chwali...chociaż jak było -15 to mu odmówił posłuszeństwa

a ja kooocham mojego złomka!! i bardzo mi przykro że się zepsuł służył mi wiernie 2,5 roku i klops.

Cytat:
tak szczerze to w tym swietle wygladają o wiele korzystniej niż na poprzedniej focie nawet mi się podobają

Cytat:
my też zapraszamy tylko bliską rodzinę (niestety jest duuuża), a ja chciałam zaprosić tylko ciotki i wujków, a kuzynostwo tylko to, z którym utrzymuję kontakt, ale mama zaczęła marudzić że to nie wypada (ale tych co nie chciałam zaprosić to tak na 90%nie przyjdą). ale mama tżta przegięła, normalnie widziałam że aż tż zdębiał, bo ona chce swoje sąsiadki-bojcory, bo one "chcą przyjść", a to że i ja i tż jednej z nich nie trawimy, a ja w szczególności to ona ma w dupie
przepraszam że to powiem ale: chamstwo. nas mama tzta zapytała czy chcemy zaprosić jej 2 koleżanki (na ślubie brata tżta we wrześniu były z mężami i dziećmi, których tż i jego brat znają od przysłowiowej maleńkości ). ale to się ZAPYTAŁA czy MY chcemy. a nie nas postawiła przed faktem dokonanym
Stary 2009-12-21, 14:12   #980
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie w rodzinie z urodzinami dominuje okres od pazdziernika do grudnia (ja sie tylko wybilam wrzesniem, a moj ojciec poczatkiem stycznia za to u TZa wszyscy sa z lutego-marca
to my moze wyposrodkujemy i zaplanujemy sobie juniora na wakacje

Cytat:
ostatnio w Decathlonie ogladalismy z TZem taka fitnessowa mate z programem cwiczen jakies dziwne to bylo chyba wole zwykle aero w klubie

Cytat:
Sami sobie finansujemy wesele, więc musieliśmy okroić listę gości. No ale przynajmniej nie muszę zapraszać kogoś kogo nie lubię, albo z kim w ogóle nie utrzymuję kontaktu
nam co prawda wiekszosc kosztow pokrywaja rodzice (my sobie oplacamy podroz poslubna, kosciol/USC, TZa stroj, obraczki, samochod, zaproszenia itp.), ale sa na szczescie na tyle taktowni by nie wtykac nosa w nasza weselna liste gosci zapraszamy te osoby, ktore my chcemy i dzieki bogu w sumie ode mnie z rodziny bedzie ok. 30 osob i od TZa tez ok. 30 a ok. 50 osob to znajomi

Cytat:
a nie mowilam ostatnio Martoolka pytala wlasnie o te dotykowe i pisalam, ze strasznie duzo widzialam narzekan, ze o dupe to rozbic z reszta wczoraj kolega, ktoremu sie wlasnie skonczyl abonament i wzial sobie nowy na 2 lata, pokazywal nam swojego nowego Samsunga dotykowego... jesli bedzie sie z nim bujal dwa lata to mu wspolczuje... czasem trzeba dwa razy puknac zeby sie cos wlaczylo, a juz porazka jest m.in. dzial przegladania tapet, gdzie owszem sa grafiki ze strzalkami do przelaczania obrazkow, ale nie stuka sie w strzalke tylko trzeba zrobic palcem taki jakby ruch przesuwajacy... czasem zadziala, a czasem trzeba i 5 razy sie bawic palcem zeby zaskoczyl, bo musi byc odpowiednia sila nacisniecia i odpowiednia dynamika przesuniecia dramat
wiec jak juz sie bardzo chce dotykowy to chyba lepiej troche dolozyc i kupic iPhone'a

no ja gina mam juz na dzis zalatwionego dobrze, ze juz jest troche cieplej, bo jak wczoraj wieczorem wracalismy z pizzerii to bylo -17 zasuwalam jak strus pedziwiatr byleby szybciej znalezc sie w domu i nawet nie pomogly wczesniej wypite 2 piwa i dwa grzance myslalam, ze po drodze skostnieje
no i jutro nie przymarzniemy do krzeselka na wyciagu
ciekawe jak tak Asiulek w Bieszczadach, bo tam podobno ponad 20 stopni mrozu

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-12-21 o 14:15
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 14:16   #981
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
a ja kooocham mojego złomka!! i bardzo mi przykro że się zepsuł służył mi wiernie 2,5 roku i klops.

przepraszam że to powiem ale: chamstwo. nas mama tzta zapytała czy chcemy zaprosić jej 2 koleżanki (na ślubie brata tżta we wrześniu były z mężami i dziećmi, których tż i jego brat znają od przysłowiowej maleńkości ). ale to się ZAPYTAŁA czy MY chcemy. a nie nas postawiła przed faktem dokonanym
a ja mam taki kom jak brzydula

wiem że to chamstwo, a ja nie chcę tej jednej sąsiadki, bo wiem jak ona się zachowuje i jak się ubiera, będzie w centrum uwagi to na pewno, a to w końcu nasz ślub a niej jej. ona musi być zawsze najpękniejsza najbardziej oblegana przez wszystkich i zawsze musi być "gwiazdą wieczoru"! o nie! niedoczekanie! ja się na to nie zgodzę! jestem taką osobą, że ze wszystkimi się bawię ale nigdy nie chciałam w grupie "wodzić prymu" ale to moje wesele i tu chcę być osobą nr 1!!! (razem z tżcikiem of course)

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-12-21, 14:23   #982
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam taki kom jak brzydula

wiem że to chamstwo, a ja nie chcę tej jednej sąsiadki, bo wiem jak ona się zachowuje i jak się ubiera, będzie w centrum uwagi to na pewno, a to w końcu nasz ślub a niej jej. ona musi być zawsze najpękniejsza najbardziej oblegana przez wszystkich i zawsze musi być "gwiazdą wieczoru"! o nie! niedoczekanie! ja się na to nie zgodzę! jestem taką osobą, że ze wszystkimi się bawię ale nigdy nie chciałam w grupie "wodzić prymu" ale to moje wesele i tu chcę być osobą nr 1!!! (razem z tżcikiem of course)
ja mam taki jak nelly furtado w promiscous

w sensie.... miałam

nie no musicie się postawić! to wasz ślub i koniec kropka!
Stary 2009-12-21, 14:43   #983
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:

My też sami płącimy za wesele(moze rodzice coś dołożą, ale to bardziej w formie podróży poślubnej, lub wykańczania domku będzie prezent
)
Cytat:
i również zrobiliśmy listę gości do linii kuzynostwa włącznie(bez potomstwa kuzynów)ALE jak wczoraj ciotka TŻ spytała ile osób mamy na liście to mówimy że 150 z kuzynostwem.
A ona że jak nie prosimy dzieci kuzynostwa to kuzyni też nie przyjdą
I sama już nie wiem, bo w sumie zawsze chcieliśmy tylko najbliższą rodzinę i żeby tak 100osób było to okey.
A teraz zaczęłam myśleć i sama nie wiem
Zapraszać potomstwo kuzynów czy robić tak jak chcieliśmy, czyli najbliższych...
Ta ciotka zawsze musi wepchać swoje dwa grosze, już Nam nawet jubilera wybrała i krawcową gdzie będę rzekomo szyć suknie ślubną( ale same wiecie że już dawno temu pisałam że sukni szyć u krawcowej ot tak nie bedę) Co za kobita

Byliśmy oglądać zaproszenia w drukarni i

Stary 2009-12-21, 15:01   #984
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
My też sami płącimy za wesele(moze rodzice coś dołożą, ale to bardziej w formie podróży poślubnej, lub wykańczania domku będzie prezent
)

i również zrobiliśmy listę gości do linii kuzynostwa włącznie(bez potomstwa kuzynów)ALE jak wczoraj ciotka TŻ spytała ile osób mamy na liście to mówimy że 150 z kuzynostwem.
A ona że jak nie prosimy dzieci kuzynostwa to kuzyni też nie przyjdą
I sama już nie wiem, bo w sumie zawsze chcieliśmy tylko najbliższą rodzinę i żeby tak 100osób było to okey.
A teraz zaczęłam myśleć i sama nie wiem
Zapraszać potomstwo kuzynów czy robić tak jak chcieliśmy, czyli najbliższych...
Ta ciotka zawsze musi wepchać swoje dwa grosze, już Nam nawet jubilera wybrała i krawcową gdzie będę rzekomo szyć suknie ślubną( ale same wiecie że już dawno temu pisałam że sukni szyć u krawcowej ot tak nie bedę) Co za kobita

Byliśmy oglądać zaproszenia w drukarni i
ja nie wiem, ale niektóre baby to są takie że...:tasaczek :

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2009-12-21, 15:13   #985
madziulka_
Zakorzenienie

Dziewczyny co myślicie o takim zaproszeniu:
Mam już dość tego szukania
A przed świętami chcemy zamówić...Niby tak dużo tych zaproszeń na all.

Stary 2009-12-21, 15:19   #986
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

widziałam je na all i bardzo mi się podobały więc jeśli jakość też jest ok to czemu nie?
Stary 2009-12-21, 15:28   #987
lain
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie ok bardzo skromne, ale przez to eleganckie ja bym chyba tylko dla kontrastu dala wstazke innego kolorku

a te probki to sie poprostu kupuje na all jedno zaproszenie i placi za nie+koszt przesylki czy o przeslanie probek prosi sie jakos mailem bez udzialu w aukcji
pozamawialabym sobie kilka takich probek, bo mam troche zaproszen na oku

a ja od lutego bede miala towarzystwo na aero wczoraj wlasnie tak sie zgadalismy z tymi znajomymi od slubu w pazdzierniku i stwierdzili, ze beda z nami chodzic my sie z kolezanka bedziemy przedslubnie odchudzac chodzac na aero, a panowie beda pakowac na silowni fajnie - w towarzystwie razniej
tylko TZ mi cos ostatnio protestuje i namawia zebym zakonczyla odchudzanie a jak mu pokazalam na zdjeciach do czego daze to stwierdzil, ze po jego trupie mysle, ze jeszcze zrzuce sobie ze 3 kiloski i bedzie ok
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 15:30   #988
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam je na all i bardzo mi się podobały więc jeśli jakość też jest ok to czemu nie?
Właśnie nie wiem jak z jakością
A Ty Aaś masz już zaproszenia?

Stary 2009-12-21, 15:32   #989
madmuazelle
BAN stały

madziulka,mi się te zaproszenia podobają.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 15:37   #990
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a ja od lutego bede miala towarzystwo na aero wczoraj wlasnie tak sie zgadalismy z tymi znajomymi od slubu w pazdzierniku i stwierdzili, ze beda z nami chodzic my sie z kolezanka bedziemy przedslubnie odchudzac chodzac na aero, a panowie beda pakowac na silowni fajnie - w towarzystwie razniej
tylko TZ mi cos ostatnio protestuje i namawia zebym zakonczyla odchudzanie a jak mu pokazalam na zdjeciach do czego daze to stwierdzil, ze po jego trupie mysle, ze jeszcze zrzuce sobie ze 3 kiloski i bedzie ok
aaaa bądź moją motywacją od stycznia

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Właśnie nie wiem jak z jakością
A Ty Aaś masz już zaproszenia?
Ja to jeszcze niee... do października jeszcze kupa czasu. ale tez mam parę upatrzonych na all i chyba pozamawiam próbki... zastanawialiśmy sie kiedyś z tżtem czy by nie robić samemu ale chyba nic nam z tego nie wyjdzie... raczej zaproszenia zamówimy a winietki i zawieszki na alko zrobimy sami w podobnej kolorystyce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości