Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-21, 12:06   #4441
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez sylwunia9898 Pokaż wiadomość
dziewczyny a cena tych szczotek z kat1 to ta czerwona minus 50 procent czy to juz ta cene po obnizce??
od tego jeszcze -10% i to płacisz
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 12:19   #4442
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wiele osób chwali te nowe wersje
Z ciekawości wzięłam sobie z imbirem, ale jeszcze nie uzywałam.
Jest świetny! Jadę już chyba z 3 opakowaniem Kupiłam też ostatnio ten limonkowy i zwiększający obiętość z AT, stosowała któraś z Was? Jakie wrażenia?
Przyszły mi kolczyki Inez, są cudowne Jak dam radę wrzucę zdjęcia na katalogowy
Stary 2009-12-21, 13:11   #4443
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
dodzwoniłam się. baba nieprzyjemna, usiłowała mi łopatologicznie tłumaczyć rzeczy, które są dla mnie oczywiste.
ostatecznie stanęło na tym, że paczkę ma już w tej chwili kurier w łapach, ale oni będą się z nim kontaktować i podadzą mu adres, pod którym mnie zastanie. oby mu się chciało zmienić drogę...

Ciekawe, z ktorą rozmawiałaś? Tam są ze 3 naprawdę i niemiłe i niekompetentne w jednym...

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Jest świetny! Jadę już chyba z 3 opakowaniem Kupiłam też ostatnio ten limonkowy i zwiększający obiętość z AT, stosowała któraś z Was? Jakie wrażenia?
A ja do szamponów z Naturalsa jakoś boję się przekonac. Poprzednia wersja - niewypał porównywalny z Fructisem dla moich włosów.
Używam z tej serii jedynie masek do włosów. A poza tym od lat jesteśmy w domu wierni linii AT, bo i cenowo i jkościowo odpowiada wszystkim
malka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 13:17   #4444
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

W brakach nadal lusterka i bombki akrylowe
A czy bombki są opóźnione czy zakończone?

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 13:23   #4445
margo80
Zakorzenienie

przed chwilą dostałam smsa od firmy, że dosyłają kurierem brakujący krem Anew i inne braki magazynowe. planowana dotawa do 23.12.

jak mnie jeszcze raz uszczęśliwią paczką, której nie zamawiałam, na adres, pod którym mnie nie ma, to padnę...

czekam, czy pojawi się jakaś kolejna faktura. jeśli tak - zadzwonię i każę im się wstrzymać z wysyłką do III terminu, bo 23.12. to mnie już pod żadnym z tutejszych adresów nie znajdą. wyjeżdżam na święta w góry...

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość
Ciekawe, z ktorą rozmawiałaś? Tam są ze 3 naprawdę i niemiłe i niekompetentne w jednym...
nie wiem przedstawiła się, ale mało mnie to obchodziło i nie zapamiętałam. generalnie, gdy zabrałam się do tłumaczenia o co mi chodzi, wrednym tonem próbowała mi wyjaśniać, że ta paczka jest darmowa, bo myślała, że dzwonię się o to wykłócać...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 13:31   #4446
MagdaP
Zadomowienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15977319]nie ma też kremu nawilżającego dla mężczyżn
[...]
wrrr....[/QUOTE]

Wrrr. Jadę dziś do COKu, miałam zamiar kupić ze 2 kremy nawilżające i żele jeszcze, teraz będę musiała inne prezenty kombinować.
Stary 2009-12-21, 13:37   #4447
sylwunia9898
Raczkowanie

http://www.allegro.pl/item857208372_...black_bcm.html
wejdzcie i zobaczcie!!<szok>
sylwunia9898 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 13:37   #4448
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

też mama juz fakturę w III terminu
zarówno prenenty za program motywacyjny są, jak i za zamówienie powyżej 250zł w III terminie
tym sposobem mam 7 kosmetyków gratis
zaj.....ście to wykombinowałam

dostawa niby jutro ... ale to się okaże

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 13:48   #4449
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
WRRR sklep avon
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 14:03   #4450
malka
Rozeznanie

Cytat:
przed chwilą dostałam smsa od firmy, że dosyłają kurierem brakujący krem Anew i inne braki magazynowe. planowana dotawa do 23.12.

jak mnie jeszcze raz uszczęśliwią paczką, której nie zamawiałam, na adres, pod którym mnie nie ma, to padnę...

czekam, czy pojawi się jakaś kolejna faktura. jeśli tak - zadzwonię i każę im się wstrzymać z wysyłką do III terminu, bo 23.12. to mnie już pod żadnym z tutejszych adresów nie znajdą. wyjeżdżam na święta w góry...

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

nie wiem przedstawiła się, ale mało mnie to obchodziło i nie zapamiętałam. generalnie, gdy zabrałam się do tłumaczenia o co mi chodzi, wrednym tonem próbowała mi wyjaśniać, że ta paczka jest darmowa, bo myślała, że dzwonię się o to wykłócać...

Dlatego ja pytam o nazwisko ponownie, bo jak się człowiek ucieszy, że w ogóle się dodzwonił, to nawet o nazwisku rozmówcy nie pamięta. A to wbrew pozorom później pomaga
Stary 2009-12-21, 14:05   #4451
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
To pójdziemy z torbami
No że avon z tym nic nie robi to już szkoda słów
Pare stron wcześniej pisałyście, żeby zbombardować avon mailami w sprawie tych aukcji na allegro, może żeczywiście jakby tak więcej wysłał to może by im coś dało to do myślenia. Ja jestem za, bo za niedługa ja zaczne zamawiać na allegro bo będzie taniej
Wymyślmy maila i napiszmy
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 14:09   #4452
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe
Raz, ze taka sprzedaż Avonu jest niezgodna z zasadami Avonu, a dwa, że tego typu aukcja jest niezgodna z zasadami Allegro i łamie regulamin.
Ciekawe jak długo powisi. Już zgłosiłam do usunięcia.

No i po trzecie, wydaje mi sie, że prowadząc sprzedaż poprzez sklep internetowy ma się obowiązek wystawiać faktur VAT i paragony - tym samym mieć założoną działalność. Na stronie tej nic o tym nie ma :p
Zgłosić w parę miejsc i po sklepie

Edytowane przez Ewlyn
Czas edycji: 2009-12-21 o 14:13
Ewlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 14:15   #4453
sylwunia9898
Raczkowanie

napisane jest na stronei tego sklepu ze juz nie dlugo beda wystawiac faktury") a powiedzcie mi jakie perełki do twarzy beda najlepsze dla jasnej i smutnej cery??
sylwunia9898 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 14:18   #4454
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
napisane jest na stronei tego sklepu ze juz nie dlugo beda wystawiac faktury") a powiedzcie mi jakie perełki do twarzy beda najlepsze dla jasnej i smutnej cery??
Czyli, że teraz nie wystawiają a kupować można. Czyli jeśli kupię i zażądam paragonu i go nie dostanę to spokojnie mogę zgłosić do Urzędu Kontroli Podatkowej :p

Edytowane przez Ewlyn
Czas edycji: 2009-12-21 o 14:21
Ewlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 14:22   #4455
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
hehehe
Raz, ze taka sprzedaż Avonu jest niezgodna z zasadami Avonu, a dwa, że tego typu aukcja jest niezgodna z zasadami Allegro i łamie regulamin.
Ciekawe jak długo powisi. Już zgłosiłam do usunięcia.

No i po trzecie, wydaje mi sie, że prowadząc sprzedaż poprzez sklep internetowy ma się obowiązek wystawiać faktur VAT i paragony - tym samym mieć założoną działalność. Na stronie tej nic o tym nie ma :p
Zgłosić w parę miejsc i po sklepie
Masz rację z jednej strony (mam na myśli sklep internetowy z taką reklamą), z drugiej strony upust 10% - to nie jakiś dumping. Z trzeciej strony - powinien być paragon na taki zakup. A nikt go nie wystawi - tego akurat jestem pewna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 14:24   #4456
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację z jednej strony (mam na myśli sklep internetowy z taką reklamą), z drugiej strony upust 10% - to nie jakiś dumping. Z trzeciej strony - powinien być paragon na taki zakup. A nikt go nie wystawi - tego akurat jestem pewna
O upuscie nic nie pisałam
Stary 2009-12-21, 14:37   #4457
malka
Rozeznanie

Cytat:
O upuscie nic nie pisałam
Ale jest on napisany na podanej przez Ciebie stronce
Stary 2009-12-21, 14:43   #4458
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jest on napisany na podanej przez Ciebie stronce
Treaz to już kompletnie nie wiem o co Ci chodzi.
Strone podała inna uzytkownicza. Pisałam o tym, ze nie mozna umieszczac takich reklam na Allegro i taka sprzedaz jest niezgodna z regulaminem Avonu. Nie chodzi mi o upust na stronie, tylko o sam fakt sprzedaży w sklepie internetowym, bo to prawie jak sprzedaz w stacjonarnym prywatnym sklepie. A z jakim upustem to mnie nie obchodzi. Ja nie o tym
Stary 2009-12-21, 14:54   #4459
malka
Rozeznanie

Cytat:
Treaz to już kompletnie nie wiem o co Ci chodzi.
Strone podała inna uzytkownicza. Pisałam o tym, ze nie mozna umieszczac takich reklam na Allegro i taka sprzedaz jest niezgodna z regulaminem Avonu. Nie chodzi mi o upust na stronie, tylko o sam fakt sprzedaży w sklepie internetowym, bo to prawie jak sprzedaz w stacjonarnym prywatnym sklepie. A z jakim upustem to mnie nie obchodzi. Ja nie o tym
A to pierwszy sklep jaki znalazłaś? Cytat z Twojego linka: " Z okazji otwarcia sklepu rabat dla wszystkich klientów -10% na cały asortyment przez cały miesiąc, a także inne ciekawe atrakcje."

A myślisz, że zamkną ten sklep? tak jak "zamknęli" dwanaście tysięcy aukcji sprzedających AVON?

To jest chore, ale możemy tylko narzekać - niczego nie zmienimy. Handel jest handlem, firma daje na to cichy poklask, więc szkoda naszych nerwów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 15:17   #4460
...Skierka...
Zakorzenienie

A mi sie wydaje ze jak by chcieli to by cos z tym zrobili... no ale im przeciez na reke, bo towar schodzi w hurtowych ilościach. Oni pewnie to co maja mieć to maja, tylko my na tym tracimy, bo upusty to tylko nasz zarobek... a podstawa i tak i tak należy do nich, wiec oni an tym nie tracą...
Tylko my mamy troche gorzej, a ich to wcale nie interesuje

Dziewczyny a tak na inny temat proszę o pomoc... bo nie bardzo wiem czy dobrze rozumuję... czy jeśli zrobie zakupy jutro w COK (a dodam ze jutro mam termin zlozenia zamowienia przez siec) powiedzmy na 50 zł, a przez internet wysle na 100 zł - to czy naleza mi sie te 2 prezenty za 150 zł w 3 termninie...?

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2009-12-21 o 15:20
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 15:21   #4461
aqqA
Rozeznanie

Cytat:

Ja też dostałam dzisiaj takiego smsa i jestem bardzo ciekawa co się bedzie działo bo brakujący krem kupiłam w coku i wykasowali mi go.

A co do tego sklepu to nie ma jakiś takich ogromnie niskich cen, jak na niektórych aukcjach. No ale że to jest niezgodne z regulaminem to swoja droga.

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 15:23   #4462
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Zróbmy coś, bo rzeczywiście nie długo skończy się tak, że KKbędą zamawiać na allegro.. ktoś skleci mejla?
ja mogę się tym zająć, ale może niech kilka z nas napisze nasze postulaty?
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 15:32   #4463
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość

Dziewczyny a tak na inny temat proszę o pomoc... bo nie bardzo wiem czy dobrze rozumuję... czy jeśli zrobie zakupy jutro w COK (a dodam ze jutro mam termin zlozenia zamowienia przez siec) powiedzmy na 50 zł, a przez internet wysle na 100 zł - to czy naleza mi sie te 2 prezenty za 150 zł w 3 termninie...?
Odpowiem tak - jeśli jutro zrobisz zakupy w coku za 50zł z katalogowych, to możesz tam kupić krem AM/PM za 1zł. I jeśli jutro złożysz zamówienie za 100zł, to w paczce dostaniesz ten sam krem + krem na noc zimowy Solutions, oczywiście pod warunkiem, że nie złożysz zamówienia na paczkę po południu.
Stary 2009-12-21, 15:36   #4464
karola_plm
Rozeznanie

Oszaleć można z tym COKiem Dzwonię non stop od samego rana, dzwoniłam też w piątek. Ciągle sygnał wolny i nikt nie odbiera. Więc będę musiała się władować do centrum Poznania możliwie że tylko po to, żeby się dowiedzieć że szalików i Just Play for him nie ma w magazynie :/

Jestem konsultantką od 3 lat ale widzę, że z roku na rok ludzie w Avonie są coraz mniej poważni..

Failure is only an option if you make it one.
karola_plm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 16:03   #4465
malka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gagateczkaaa Pokaż wiadomość
Zróbmy coś, bo rzeczywiście nie długo skończy się tak, że KKbędą zamawiać na allegro.. ktoś skleci mejla?
ja mogę się tym zająć, ale może niech kilka z nas napisze nasze postulaty?
Gagateczko, ja już nie raz prosiłam o pisanie do firmy w pewnych kwestiach ----> bez odzewu. Otrzymywałam odpowiedzi z firmy, że nie jako jedna z wielu, ale jako JEDYNA zwracam na to uwagę firmy. Efekt wiadomo, zaden.
Jedyne, co zrobili, to blokują wczesniej oferty i "sposób" skrócili o 2 dni

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez karola_plm Pokaż wiadomość
Oszaleć można z tym COKiem Dzwonię non stop od samego rana, dzwoniłam też w piątek. Ciągle sygnał wolny i nikt nie odbiera. Więc będę musiała się władować do centrum Poznania możliwie że tylko po to, żeby się dowiedzieć że szalików i Just Play for him nie ma w magazynie :/

Jestem konsultantką od 3 lat ale widzę, że z roku na rok ludzie w Avonie są coraz mniej poważni..

Ale o jakich ludziach piszesz?

Ja miałam wielokrotnie sygnał w komorce - sieć chwilowo zajęta. A i tak próbowałam się dodzwonić. Dodzwoniłam się, poprosiłam o zostawienie dwoch rzeczy i już je mam, bo odłożone czekały.

Jedno Wam dziewczyny powiem - w tym przedświatecznym czasie warto zwolnić. Opiszę Wam tylko jedną sytuację, gdzie dzięki opanowaniu jakoś wyszłam z opresji.

Podeszlam do bankomatu wypłacić pieniadze i czarna dziura !!! NIC !! Nie pamietam PINu. Wymieniłam kartę 2 m-ce wcześniej, stary PIN pamiętam, nowego zero !!! Płacę wszędzie kartą Avon, a tam PIN niepotrzebny.
No nic - myślę sobie, pójdę sie przejśc. 8 rano, ja z Warszawskiej idąc mijam Skarbek - i mam, światło mi się zapaliło. Wracam do tego bankomatu, mówię pani(ona widziała tę moją czarną dziurę w mózgu), która czekała na otwarcie banku - chyba mom, a ona mi na to " Trzymie za paniom kciuki, co by sie udało". Wprowadziłam PIN, wypłaciłam kasę
podziękowałam tej Pani za trzymanie kciuków, pożyczyłyśmy sobie zdrowych świąt. I od wtedy zaczęłam żyć wolniej - a to kompletnie do mnie niepodobne
Stary 2009-12-21, 16:11   #4466
karola_plm
Rozeznanie

Cytat:

Ale o jakich ludziach piszesz?

Ja miałam wielokrotnie sygnał w komorce - sieć chwilowo zajęta. A i tak próbowałam się dodzwonić. Dodzwoniłam się, poprosiłam o zostawienie dwoch rzeczy i już je mam, bo odłożone czekały.

Jedno Wam dziewczyny powiem - w tym przedświatecznym czasie warto zwolnić. Opiszę Wam tylko jedną sytuację, gdzie dzięki opanowaniu jakoś wyszłam z opresji.

Podeszlam do bankomatu wypłacić pieniadze i czarna dziura !!! NIC !! Nie pamietam PINu. Wymieniłam kartę 2 m-ce wcześniej, stary PIN pamiętam, nowego zero !!! Płacę wszędzie kartą Avon, a tam PIN niepotrzebny.
No nic - myślę sobie, pójdę sie przejśc. 8 rano, ja z Warszawskiej idąc mijam Skarbek - i mam, światło mi się zapaliło. Wracam do tego bankomatu, mówię pani(ona widziała tę moją czarną dziurę w mózgu), która czekała na otwarcie banku - chyba mom, a ona mi na to " Trzymie za paniom kciuki, co by sie udało". Wprowadziłam PIN, wypłaciłam kasę
podziękowałam tej Pani za trzymanie kciuków, pożyczyłyśmy sobie zdrowych świąt. I od wtedy zaczęłam żyć wolniej - a to kompletnie do mnie niepodobne
Fakt - jestem nerwusem. Ale wiszę nad telefonem calutki dzień. Rozumiem, że mają ruch, ale chyba jak telefon dzwoni setny raz, to ktoś mógłby się już zlitować. Te braki też są wariactwem. Też rozumiem - dużo zamówień, święta - ale Avon już tyle lat działa na rynku że powinien się uzbrajać w zapasy przed świętami i powinno to wyglądać trochę inaczej. Jak coś mojego nie przychodzi - pół biedy, ale rok w rok wstydzić się za firmę przed klientkami - to już gorzej.

Failure is only an option if you make it one.
karola_plm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 16:18   #4467
avOniasta
Raczkowanie

ło kurde ,ale ta co ma ten sklep internetowy to tak jak piszecie, otworzyła niejako działalność gospodarczą i powinna się z tego rozliczać i to zarejestrować. Mój brat chciał kupować ubrania w Primarku i je sprzedawać w e-sklepie taniej,ale od strony prawnej wygląda to dość kiepsko.. czyli ta , która sprzedaje na tej stronce jeżeli ktoś to zgłosi to może mieć nie miłą sytuację. Powinna mieć pozwolenie od Avonu.. ale z drugiej strony na allegro też sprzedają
żeby tylko moje klientki tego nie widziały!

Aaa dziewczyny ile pieniądze mi pójdą do Avonu jeżeli płaciłam na poczcie? mam termin zapłaty 24.12 a wysłałam w czwartek i dalej widzę w danych finansowych ,że nie doszły

Edytowane przez avOniasta
Czas edycji: 2009-12-21 o 16:20
avOniasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 16:23   #4468
MagdaP
Zadomowienie

Kupiłam co trzeba w COKu (kremy nawilżające były), we środę odbieram zaległe prezenty - czyli mini kremy. Tyle, że ani zeszłotygodniowych, ani dzisiejszych zakupów nie widzę jeszcze w systemie. Czyżby czekały aż dobiorę kremy?
Stary 2009-12-21, 16:27   #4469
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
Napisane przez avOniasta Pokaż wiadomość
ło kurde ,ale ta co ma ten sklep internetowy to tak jak piszecie, otworzyła niejako działalność gospodarczą i powinna się z tego rozliczać i to zarejestrować. Mój brat chciał kupować ubrania w Primarku i je sprzedawać w e-sklepie taniej,ale od strony prawnej wygląda to dość kiepsko.. czyli ta , która sprzedaje na tej stronce jeżeli ktoś to zgłosi to może mieć nie miłą sytuację. Powinna mieć pozwolenie od Avonu.. ale z drugiej strony na allegro też sprzedają
żeby tylko moje klientki tego nie widziały!

Aaa dziewczyny ile pieniądze mi pójdą do Avonu jeżeli płaciłam na poczcie? mam termin zapłaty 24.12 a wysłałam w czwartek i dalej widzę w danych finansowych ,że nie doszły

spokojnie dojdą na pewno do 24
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 16:56   #4470
farmamozg
Zadomowienie

Dziewczyny czy błyszczy powiększający usta Clearly Plump ze strony 147 w 1/2010 jest bezbarwny? Bo tak powiedziałam klientce a teraz nie jestem pewna .
A kolejki w Łodzi w COK gigantyczne....
farmamozg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości