![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ksiązkowe prezenty - czyli co warto z nowosci i nie tylko.
"Mały książę" - ponadczasowy i uniwersalny
![]()
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Książka dla mężczyzny?
Drogie Wizażanki w związku z nadchodzącymi świętami postanowiłam kupić Mojemu TŻ'owi na prezent - książkę, najlepiej jakąś życiową :P
![]() ![]() Aczkolwiek nie mam zielonego pojęcia, jaką książkę kupić mężczyznie (22 lata), który poniekąd interesuje się science fiction, różnymi zjawiskami - typu 3kąt bermudzki czy piramidami albo Asterixem i Obelixem ![]() Mam bowiem nie lada problem ![]() ![]() Za wszelkie pomysły i rady stokrotne dziękuję! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Książka dla Mężczyzny?
hmm pierwsze slysze aby na wielkanoc robilo sie prezenty-ale podoba mi sie ten pomysl
![]() nie doradze bo nie mam wiedzy na temat zainteresowan twojego TZ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ten fragment wymiata
![]() ![]() Coz za manifest feministyczny ![]() ![]() ![]() A powaznie - to wg mnie nie czegos takiego jak literatura dla mezczyzn. Z opisu zainteresowan - moze spodoba mu sie Pratchet? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Proponuje ksiazke CO MEZCZYZNA WIE O KOBIECIE (czy jakos tak, bo nie pamietam dokladnie tytulu)
Kiedys ja zobaczylam w Empiku.... od razu mnie zaciekawila... Wiec otwieram pierwsza strone, a tu pusto.... odtwieram druga, trzecia.................. .. dalej pusto.... Czyli co mezczyzni wiedza o kobietach?? NIC ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
"Wszystko co mężczyźni wiedzą o kobietach" Alan Francis
to jest ta ksiazka o ktorej wczesniej wspomnialam ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Może jeszcze jakieś ciekawe propozycje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Jaka Ksiazeczke siostrze pod choinke :))
Kochane Wizazystki, mialabym do was ogromna prosbe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaka Ksiazeczke siostrze pod choinke :))
a ile ma lat? czym sie interesuje? jakie ksiazki lubi? nikt Ci nie wywrozy ksiazki, ktora spodobalaby sie Twojej siostrze, nie majac najmniejszego o niej pojecia.
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
To prawda, trudno spośród tylu dostępnych książek wybrac jedną dla twojej siostry, o której zainteresowaniach i upodobaniach nie mamy zielonego pojęcia.
![]() Tak świątecznie mogę Ci jedynie polecić "Ominąć Święta" J. Grishama. To tak o świętach w krzywym zwierciadle,. ![]() Z biblionetki: "„Ominąć święta”, przewrotna, prześmieszna, ciepła i mądra powieść, to jakby „Opowieść wigilijna” na miarę naszych czasów. Jest w niej błyskotliwy humor oraz znakomicie uchwycona atmosfera przedświątecznej gorączki i wahania ludzkich nastrojów. Komizm sytuacji graniczący z absurdem i purnonsensem wywołuje gromki śmiech, który nie zagłuszy jednak pytań o presję tradycji i otoczenia, o istotę Bożego Narodzenia i prawdziwość ludzkich uczuć w dzisiejszym świecie." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
No faktycznie, glupol ze mnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Polecam Ci goraco "Śpiaca krolewne"Phillipa MArgolina!! Caly czas trzyma w napieciu!!To taka sensacyjno-kryminalna...The best!!
Jest w wiekszosci ksiegarn i empikow... ![]()
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
od siebie dodalabym ktoras z ksiazek pilipiuka z serii o jakubie wedrowyczu - strasznie sie na nich usmialam. jesli siostra lubi taki przasny, polski humor to szczerze polecam.
pozostajac przy autorze - polecam rowniez serie kuzynki - troszke zagadek, troche historii, duzo o kobietach, a wszystko to opisane w magiczny i typowy dla pilipiuka sposob. a skoro spodobal sie siostrze 'kod..', to moze spodobalyby sie rowniez anioly i demony? imo ta druga jest duzo ciekawsza, ale obstawiam, ze siostra juz ja czytala ![]()
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Dziekuje Dziewczynki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ominąć święta Grishama również polecam !
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Kapuściński- prezent
Kochane moje drogie szybka odpowiedź: "Podróże z Herodotem" czy "Lapidaria"(I,II,III) Kapuścińskiego?? Jak sądzicie? Chodzi mi o prezent i nie umiem się zdecydować pomiędzy tymi pozycjami... Proszę, pomóżcie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kapuściński- prezent
Ja wcześniej przeczytałam Lapidaria, a później Podróże z Herodotem. Obydwie będą świetnym prezentem, jeżeli ten ktoś lubi takie książki. Ostatecznie - zrób losowanie albo zapytaj się zainteresowanej osoby, co woli.
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Jeżeli nie jest to problem finansowy to może to i to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Wątek łączę ze zbiorczym nt. prezentów
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Dot.: PREZENTY - co i komu kupić na różne okazje (wątek zbiorczy)
Hej!
Mam duży kłopot z prezentem dla TŻ. Dotychczas na takie okazje robilismy sobie prezenty sami ale w tym roku powiedział, że chce mi coś kupić a ode mnie chce dostać książkę. Jako obszar zainteresowań który ma mi pomóc wybrać podał: -fantasy (podobał mu się "Wiedźmin", seria Terrego Pratcheta ale uznał ja za stricte rozrywkową i troche zbyt prostą i niedopracowaną-najbardziej mu sie podobały takie smaczki, róznwe zaskakujace ujecia tematu itd- znawcznie wiedza o co chodzi i własnie czegos w tym stylu bym tez szukała, Władca Pierścieni podobał mu sie chyba tak średnio, nie jest fanatykiem fantasy, na pewno nie przebrnąłby np. przez "Silmarilion") -coś zwiazanego z fizyką( takie bardziej dla hobbystów, ciekawostki, rozkmniki, nie bardzo ciężkie. Lubi fizyke ale nie bezgranicznie) - kryminały( nie jestem pewna jakie czytywał ale mysle że oczekiwałby czegoś z idealnie dopracowana fabuła i efektem "wooow" na koncu takim zeby jeszcze sobie to potem mógł porozkmniac i byc pod wrazeniem geniuszu autora ![]() Ma 20 lat studiuje mechatronikę, lubi intelektualną rozkminkę(!), ma bardzo duże poczucie humoru i jest wymagajacy(wiem, że zauwazy kazda niespójnośc, naiwność itd). Nie wiem czy znajdę coś dość dobrego dla niego... Nie czytałam z tych dziedzin niczego czego on by nie czytał. ![]() Pomóżcie! Bardzo prosze! Został tylko tydzień a ze swoim pomysłem zdradził mi się dopiero wczoraj! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
up!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli podobał mu się 'Wiedźmin' to ja polecałabym Ci oba tomy 'Kłamcy' Jakuba Ćwieka i książki Jacka Piekary, zwłaszcza 'Miecz Aniołów' czy 'Łowców dusz'. Niebanalna, dobra polska fantastyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Dzięki!
![]() A czy ktoś ma pomysły na książki z dwóch pozostałych dziedzin...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomóżcie, chciałabym kupić TZ książkę na 21 urodziny. Interesuje się głównie motoryzacją, ale z racji tego, że przeżywamy mały kryzys chciałabym aby było to coś dającego do myślenia, życiowego, uniwersalnego. Taka aluzja... Myślałam o Alchemiku, ale pewnie znacie jeszcze inne tytuły... help
![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
W tym roku BN pod znakiem książek prezentowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Bratu Manna Doktora Faustusa i opowiadania Nabokova.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomocy
![]() Moj TZ ma 32 lata. W wolnym czasie najchętniej wybiera sie do lasu, nad rzeke, jezioro (bez wzgledu na pore dnia i roku ![]() ![]() Ratujcie ![]()
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Proponuję resztę serii "Poznaj Świat"
![]() -> książki Tony'ego Halika, kilka tytułów, -> "Moja Afryka" Kingi Choszcz (opowiada o jej podróży po Afryce, która niestety zakończyła się jej śmiercią), -> O Mongolii Bolesława A. Uryna, -> i inne. Myślę, że warto i na pewno będą ciekawe, zresztą z tego co wiem sam Cejrowski przyczynił się dużo do wyboru tekstów ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.