Bukiety ślubne - cz. II - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-18, 10:56   #4321
eufloria
Przyczajenie

GG do eufloria Send a message via Skype™ to eufloria
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II

ankham bukiet jak najbardziej by tu pasował. Te kwiatki w ogonku to storczyk phalaenopsis i gipsówka.
Jest tylko jedna odmiana niebieskiego storczyka i nazywa się Vanda (1) z tym że ona ma dosyć duże kwiaty więc na ogon mogą być już za duże. Gipsówkę farbuje się na różne kolory a frezji nigdy farbowanych nie widziałam. Ogólnie z niebieskimi kwiatami jest raczej problem bo jest ich niewiele ni i są bardziej lekko fioletowe niż niebieskie. w takim odcieniu można znaleźć frezje, agapanthus, eustome, hortensje, scabiose, hiacynt.
Inne kwiaty się farbuje a do ślubu farbowanych nie polecam bo ich ogonki potrafią brudzić
Kunegunda Pliszka do twojej sukni pasowało by ładne naręcze z phalaenopsisa albo prosty bukiet z kali. Odradzam długie spływające bukiety bo suknia którą masz już dosyć wydłuża i wyszczupla a ty i tak piszesz że jesteś wysoka, żeby nie przesadzić no chyba, że ten ogon to będzie tylko taka mgiełka jak na zdjęciu ankham
eufloria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 11:41   #4322
ankham
Zadomowienie

Eufloria dzięki za te wiadomości już mniej więcej będę wiedziała czego szukać super!
ankham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 14:00   #4323
maarrggoo
Raczkowanie

Eufloria jeszcze raz dziekuje teraz będe zastanawiała sie miedzy tym co ankham sobie pozyczyła ode mnie a naręczem tulipanów z tajlandzkim storczykiem

jak już przyjdzie wiosna i suknia bedzie gotowa, to kupie pęk tulipanów i udam sie do salonu, żeby przymierzyć...tak bedzie najlepiej widac efekt wybiore tez rózne odcienie różu. wtedy podejmę decyzje.

Ankham ten bukiecik świetnie wg mnie pasuje do twojej sukni.... też myśle o nim, w kolorustyce biało różowej i śmiało pozyczaj bukiety, bo ja też je pozyczyłam od wizażanek
maarrggoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 14:32   #4324
ankham
Zadomowienie

maarrggoo nie ma to jak wspólne siły
ankham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 17:20   #4325
ashe
Raczkowanie

Jak już wiele osób nie bede orginalna prosząc o pomoc w wybraniu bukietu. Podobają mi się takie ale nie wiem czy pasją do mojej sukni. Będę wdzięczna za wszelkie prpozycje. Dodam ze mam 160 cm wrostu (+ ok 7-8 cm buty) na ślubie będe miała rude włosy (choć naturalne to ciemny blond)i jestem ogólnie szczupłą osobą. TŻ natomiast jet wysokim (180 cm) brunetem, a garnitu będzie miał ciemno grafitowy ale nie czarny, myślałam właśnie o kororach fioletu lub ciemnego różu...ewentualnie biało zielony..a i ślub będzie na początku września

Załącznik 2731203

Załącznik 2731204

Załącznik 2731206

Załącznik 2731207

Edytowane przez ashe
Czas edycji: 2009-12-20 o 17:21
ashe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 19:53   #4326
Kunegunda Pliszka
Przyczajenie

Eufloria wielkie dzięki za odpowiedż i sugestie.
Takie bukiety podobają mi się. Jak myślisz ,który z nich byłby najodpowiedniejszy?
Kunegunda Pliszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 11:54   #4327
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ashe Pokaż wiadomość
Jak już wiele osób nie bede orginalna prosząc o pomoc w wybraniu bukietu. Podobają mi się takie ale nie wiem czy pasją do mojej sukni. Będę wdzięczna za wszelkie prpozycje. Dodam ze mam 160 cm wrostu (+ ok 7-8 cm buty) na ślubie będe miała rude włosy (choć naturalne to ciemny blond)i jestem ogólnie szczupłą osobą. TŻ natomiast jet wysokim (180 cm) brunetem, a garnitu będzie miał ciemno grafitowy ale nie czarny, myślałam właśnie o kororach fioletu lub ciemnego różu...ewentualnie biało zielony..a i ślub będzie na początku września

Załącznik 2731203

Załącznik 2731204

Załącznik 2731206

Załącznik 2731207

Wybieram, biało zielony choć góra może być także różowa. Trzymany w prawym ręku po skosie będzie się pokrywał z falbanka, a góra bukietu też przypomina falbankę.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ankham Pokaż wiadomość
ja jeszcze pomęcze z tymi bukietami

maarrggoo pożyczyłam sobie od Ciebie bukiet

wymyśliłam coś takiego: róże w tym bukiecie kolor taki jak na zdjęciu, to chyba jakiś kremowy jest? a te drugie kwiatki to są frezje? jakby to wyglądało gdyby miały odcień niebieskiego, no i oczywiście taki bukiet do tej sukni
W bukiecie jest biały storczyk dendrobium, a nie frezja. Kolorystyka storczyków dendrobium jest bardzo szeroka bywają farbowane niebieskie.
ewalena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 19:15   #4328
ashe
Raczkowanie

dziekuje ewaleno...ten mi sie najbardziej podoba..a jeszcze opinia ekspertki tylko potwierdziła co tak po cichu myślałam... i wezmę pod uwagę zeby ewentualnie białe lilie zamienić na różowe... jeszcze pytanie jako do ekspertki ile tak mniej wiecej może kosztować taki bukiet..
ashe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 08:16   #4329
margaryt
Rozeznanie

Witam. Pytałam o możliwość zestawienia delikatnych kwiatów i zwartego kształtu tulipanów. Czy można uzyskać jakis ciekawy kompromis? jakich kwiatów można użyć na bukiet w marcu? Tulipany raczej będą. Wiecie co z dostępnością anemonów? Proszę o radę
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 10:17   #4330
aguskaz001
Raczkowanie

Bukiety ślubne - cz. II

Cześć dziewczyny mam ślub w 7.08.2010. Wiem że to jeszcze dużo czasu ale powoli zaczynam sie rozglądać za doborem bukietu ślubnego do mojej sukni. Oto moja suknia, jeśli macie jakiś pomysł to proszę napiszcie.
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/SEKTRE%7E1/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.jpg[/IMG]

cos nie wyszło ze zdjeciem mojej sukni moze teraz sie uda

http://www.slubnytarg.pl/ks29579-ann..._ceremony.html

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-12-26 o 19:13 Powód: post pod postem
aguskaz001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 15:27   #4331
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ashe Pokaż wiadomość
dziekuje ewaleno...ten mi sie najbardziej podoba..a jeszcze opinia ekspertki tylko potwierdziła co tak po cichu myślałam... i wezmę pod uwagę zeby ewentualnie białe lilie zamienić na różowe... jeszcze pytanie jako do ekspertki ile tak mniej wiecej może kosztować taki bukiet..
Warszawa jest specyficzna u mnie taki bukiet może kosztować ok 230zł.

Edytowane przez ewalena
Czas edycji: 2009-12-22 o 15:29

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-22, 18:56   #4332
Cala
404 Not Found

GG do Cala

ewalena kwiatowa wróżko,

czy będziesz tak dobra i mi również doradzisz bukiecik ślubny do mojej sukienki? Podobają mi się potwornie amarantowe gerbery...
Jak myślisz będą pasowały do mojej kreacji?
Jeśli to ma jakieś znaczenie mam 1,73 m wzrostu + obcas 11 cm, no i waże 52 kg.
Mój TŻ ma 1,90 m i stalowy/grafitowy garnitur w delikatny prążek. 9.02.2010 - nasz ślub

Edytowane przez Cala
Czas edycji: 2009-12-22 o 19:00
Cala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 18:48   #4333
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cala Pokaż wiadomość
ewalena kwiatowa wróżko,

czy będziesz tak dobra i mi również doradzisz bukiecik ślubny do mojej sukienki? Podobają mi się potwornie amarantowe gerbery...
Jak myślisz będą pasowały do mojej kreacji?
Jeśli to ma jakieś znaczenie mam 1,73 m wzrostu + obcas 11 cm, no i waże 52 kg.
Mój TŻ ma 1,90 m i stalowy/grafitowy garnitur w delikatny prążek. 9.02.2010 - nasz ślub

Mam dla Ciebie wiązankę graficzna, która wymaga pewnej modyfikacji - wymiany kwiatów. Ta wiązanka jest wyjatkowa i moim zdaniem znakomicie pasuje do tej bardzo eleganckiej sukni, a kolor gerbery podkreśli niezwykłość kreacji i Twój gust (nie wybierasz standardów - oryginalność masz na imię)

Edytowane przez ewalena
Czas edycji: 2009-12-26 o 19:08
Stary 2009-12-26, 19:27   #4334
Cala
404 Not Found

GG do Cala

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
Mam dla Ciebie wiązankę graficzna, która wymaga pewnej modyfikacji - wymiany kwiatów. Ta wiązanka jest wyjatkowa i moim zdaniem znakomicie pasuje do tej bardzo eleganckiej sukni, a kolor gerbery podkreśli niezwykłość kreacji i Twój gust (nie wybierasz standardów - oryginalność masz na imię)

Dziękuję Ci ślicznie za propozycje i miłe słowa
Najbardziej podoba mi się 1 i 3 opcja choć nie wiem czy nie czułabym się dziwnie z takim hmm, dość dużym i rozłożystym bukietem, ale pewnie przesadzam
Myślisz, że woalka nie ma znaczenia przy wyborze bukietu ślubnego?
Welon chce odrzucić na rzecz woalki właśnie.
Stary 2009-12-28, 15:48   #4335
kobzalka
Raczkowanie

Witam was serdecznie dziewczyny podczytuję ten wątek już od dawna i teraz chciałabym się poradzić. Ślub w maju, więc powoli zaczynam zastanawiać się nad wyborem bukietu. Wklejam swoje zdjęcie w wybranej sukni, mam 165 cm wzrostu, na gorsecie sukni jest bladoróżowa koronka. Aha i mała modyfikacja, tiul na dole sukni będzie jednej długości, a nie tak jak na zdjęciu w trzech długościach. Tż ma 175 cm wzrostu, brunet, ciemnobrązowe oczy, garnitur będzie grafitowy. Hmmm...co jeszcze.... bardzo podobają mi się bukiety w kształcie kuli, ale nie wiem czy będzie taki pasował. Wklejam to co mi się podoba.
Bardzo proszę o pomoc obecne tu specjalistki

kobzalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 18:50   #4336
gorzka prawda
Zadomowienie

Witam. Czy w sierpniu dostanę irysy? Czy są one wytrzymałe?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.

gorzka prawda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 19:41   #4337
dika1807
Raczkowanie

Witajcie Jak sądzicie?czy do mojej sukienki ecri pasować będzie bukiet z gerberów? mam 165cm+5-6cm obcas,włoski rude upięte podobnie jak na zdj i coś wpięte, ale bardzo delikatne TŻ-175cm garnitur chyba brąz, ewentualnie stalowy. ahh ślub w czerwcu. pozdr...

dika1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 21:13   #4338
Cala
404 Not Found

GG do Cala

Cytat:
Napisane przez kobzalka Pokaż wiadomość
Witam was serdecznie dziewczyny podczytuję ten wątek już od dawna i teraz chciałabym się poradzić. Ślub w maju, więc powoli zaczynam zastanawiać się nad wyborem bukietu. Wklejam swoje zdjęcie w wybranej sukni, mam 165 cm wzrostu, na gorsecie sukni jest bladoróżowa koronka. Aha i mała modyfikacja, tiul na dole sukni będzie jednej długości, a nie tak jak na zdjęciu w trzech długościach. Tż ma 175 cm wzrostu, brunet, ciemnobrązowe oczy, garnitur będzie grafitowy. Hmmm...co jeszcze.... bardzo podobają mi się bukiety w kształcie kuli, ale nie wiem czy będzie taki pasował. Wklejam to co mi się podoba.

Ja co prawda nie jestem specjalistką, ale jako szary człowiek z podanych przez Ciebie bukietów do Twojej sukienki wybrałabym 4 bądź ostatni.
Sądzę, że ładnie komponują się z różową koronką na Twojej równie ładnej sukience

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez dika1807 Pokaż wiadomość
Witajcie Jak sądzicie?czy do mojej sukienki ecri pasować będzie bukiet z gerberów? mam 165cm+5-6cm obcas,włoski rude upięte podobnie jak na zdj i coś wpięte, ale bardzo delikatne TŻ-175cm garnitur chyba brąz, ewentualnie stalowy. ahh ślub w czerwcu. pozdr...
Moja kumpelka - też ruda nie nosi m.in. ubrań w kolorze różowym bo ponoć różowy do rudego nie pasuje... ponoć.

P.S. Masz śliczny kolor włosów !!!
Stary 2009-12-28, 22:45   #4339
kahunia
Zadomowienie

Witam suknia ślubna już zamówiona, teraz zastanawiam sie jakie kwiaty by mi pasowaly, suknia jest w kolorze ecru, ślub w sierpniu, pan młody jeszcze nie ma garnituru. Czy któryś z zaproponowanych bukietów by sie nadawal? Bardzo prosze o pomoc

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2009-12-28 o 22:52
kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-29, 11:00   #4340
dika1807
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cala Pokaż wiadomość

Moja kumpelka - też ruda nie nosi m.in. ubrań w kolorze różowym bo ponoć różowy do rudego nie pasuje... ponoć.

P.S. Masz śliczny kolor włosów !!!
Dzięki, to nie moje włosy ale kolor mam taki sam. oj różowy i rudy to w ogóle do się nie pasują hihi te bukieciki są przykładowe w sensie ułożenia kwiatów. Moje miałyby być kremowe ew. w pomieszaniu z zielonym ablo pomarańczowym.... własnie sama nie wiem

Stary 2009-12-29, 20:03   #4341
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kobzalka Pokaż wiadomość
Z jedną warstwą tiulu suknia będzie smuklejsza i zdecydowanie wybieram ostatni bukiet.
Stary 2009-12-29, 20:09   #4342
gospella
Wtajemniczenie

to ja się zapytam, jaki kolor kwiatków pasuje do zlotych dekoracji na sukience ecru i wstązki zlotej,
myślę o pomarańczowych candenstkach, takich lekko herbacianych, ale czy nie będzie za mdło?
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 21:58   #4343
kobzalka
Raczkowanie

Dziękuję bardzo za pomoc uwielbiam róże

kobzalka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-30, 09:43   #4344
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
to ja się zapytam, jaki kolor kwiatków pasuje do zlotych dekoracji na sukience ecru i wstązki zlotej,
myślę o pomarańczowych candenstkach, takich lekko herbacianych, ale czy nie będzie za mdło?
Będzie elegancko .
Stary 2009-12-30, 14:08   #4345
lejlla
Raczkowanie

Droga Ewaleno Jolu i wizażanki wybrałam właśnie swoją suknię ślubną. Jest to suknia z kolekcji Emmi Mariage - Suzan. Niestety nie mogę skopiować zdjęcia. Będę wdzięczna za doradzenie jaki bukiet będzie pasował do sukni i do mnie. Ja mam 165 cm wzrostu, rozmiar 40. Ślub mam we wrześniu. Marzy mi się bukiet z kalli różowych z białymi eustomami. Proszę o pomoc i dziękuję z góry, pozdrawiam Was serdecznie
Strona do sukni to:http://emmimariage.pl/index2.htm (suzan)
Moje typy to:

Edytowane przez lejlla
Czas edycji: 2009-12-30 o 14:14
lejlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 15:24   #4346
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
Będzie elegancko .
miło, że tak piszesz wcześniej myslalam o różowych lub fioletowch, ale ktos napisal tu ze z ecru mogą wygladac na brudne- tzn sukienka, prawda jest taka, ze jakie bedą dostepne te kwiatki takie kupię, ale dzięki za opinię
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 18:36   #4347
slimaczek19
Raczkowanie

Witam obecnych tu ekspertów od kwiatów

Mam ślub w styczniu i zaczynam się zastanawiać jakie kwiaty są wtedy dostępne???
Czy połączenie róży, gerberów i tego czegoś zielonego ("piramidki") ze zdjęcia będzie dobrze wyglądać??? Nie wiem jak się to nazywa...
Pokażę też moją suknię, jestem szatynką, 166 cm wzrostu, rozmiar 38. Narzeczony jeszcze nie ma garnituru, ale pewnie będzie stalowy w jakiś prążek.
Proszę o radę
......................... .
zapomniałam o dodatkach: buty złote i pod kolor dobrana szarfa pod biustem w miejscu tej na zdjęciu. Biżuteria też złoto+bursztyn- coś takiego

Edytowane przez slimaczek19
Czas edycji: 2009-12-30 o 18:39 Powód: dopisek
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 19:52   #4348
truskava
Zakorzenienie

mam pytanie: z jakich kwiatów miała zrobiony bukiet Małgorzata Kozuchowska? One są takie ciemne, ale nie wiem jak sie nazywaja:/

jeszcze jedno: co myslicie o bukiecie z maków? może jakieś zdjęcia?
truskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 07:36   #4349
dika1807
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskava Pokaż wiadomość
mam pytanie: z jakich kwiatów miała zrobiony bukiet Małgorzata Kozuchowska? One są takie ciemne, ale nie wiem jak sie nazywaja:/

jeszcze jedno: co myslicie o bukiecie z maków? może jakieś zdjęcia?
moze to były czarne/ ciemnobordowe candeski?
maki fajne ale czy bukiet wytrzyma tak "marny" kwiatek, tego bym sie obawiała...

Stary 2009-12-31, 07:41   #4350
adu84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lejlla Pokaż wiadomość
Strona do sukni to:http://emmimariage.pl/index2.htm (suzan)
dla ułatwienia to kolekcja 2010; strona pierwsza, ostatni rząd, środkowa sukienka...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości