|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki ja własnie dotarłam do domu i jestem po wizycie
Widzę że mamy już obstawione 3 miejsce na podium ![]() Lila nie będę oryginalna i powiem że serdecznie Ci gratuluję! a co do mojej wizyty to zdaję relację: 1. żelazo - krwinki podskoczyły do (aż!) 4,13mln - to prawie najlepszy wynik od początku ciąży . Hemoglobina 12,6 2. Szyjka- UWAGA! dziś miała 27mm i zamknięta Ta moja szyjka to jakaś dziwna jest bo podobno nie może się wydłużać a moja tak ma.. Tak historycznie to około 21tc miała ok 3cm, potem się skróciła to 27mm (zaczęłam leżeć) i potem miała 34mm (zaczęłam szaleć na zakupach), skróciła się do 18mm... a teraz 27mm ![]() Wszystkie badania robione przez tego samego gina na tym samym sprzęcie... Gin powiedział że tak jest spoko jak na ten wiek ciąży, co nie oznacza że mam szaleć, dalej polegiwać..... mam brać dalej magnez, Fenoterolu mi nie zapisał. ale jestem szczęśliwa Na moje twardnienia brzucha powiedział że jeśli nie są za częste to całkowicie normalne, mogą świadczyć o tym że szyjka się skraca, ale po badaniu szyjki powiedział ze widać u meni nie ma to wpływu.. Kolejna wizyta 4 stycznia i wtedy da mi skierowanie na USG małego. .........a teraz idę Was nadrobić
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Xmila, Youyou
dobrze, że z dzidziolkami w porządku... Ale co do wyników nie pomogę
|
|
|
|
#2794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O której masz? Ja około 19:30.*********************** Ale mnie gardło boli
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-12-21 o 19:56 |
|
|
|
|
#2795 |
|
Rozeznanie
|
na 15.30, ale zawsze jest poślizg.
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=PatkaM84;15977497}A ja bym powiedziała mężowi normalnie
najpierw bym pokazała wszystko co przyszło dla niego, potem wszystko pozostałe a zakonczyłabym mówiąc "a dla mnie Twoja mama w prezencie przysłała to" [/QUOTE]Myślę, że zrobiłabym tak samo, jak Ty
|
|
|
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie chciałam być kusicielką
To w dobrej wierze ...nie mam z tego profitów...ale mi naprawdę to wiele upraszcza w kuchni...np dziś ![]() ps W środę będę w nim mieliła (tz blenderowała ) mak do makowca...bo nie posiadam...maszynki do mięsa o ona sprawdza się bo już w zeszłym roku robilam Świąteczny makowiec ![]() Xmila, Youyou dziewczyny widzę że wizyty udane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
***************** Noga mi spuchła jak bania ......idę poleżakować
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż w koncu przywiózł z apteki zamówione rzeczy, a i tak zapomniał dokupić jedną maść... No cóz... to już przy okazji...
A generalnie to mnie wkurzył i wygarnełam mu wszystko, że mnie nie docenia, że jak siedzę w domu to uważa mnie za Marysię co wszystko zrobi itp. a jak ja go o coś poproszę to marudzenie, że on to musi zrobić... ale jak ja robię to wszystko jest ok! No więc obiecał poprawę - pożyjemy - zobaczymy. W każdym bądź razie bez skrupułów będę mu wypominać jak cos będzie nie tak. Miał mi też pofarbować włosy i oczywiście znowu gadanie, że czemu on, że mogę iść do fryzjera... itp... No to z fochem powiedziałam, że sama sobie zafarbuję, nie potrzebuję jego pomocy, to on z gadką że nie, że mi zfarbuje, itp... To w końcu z łaską pozwoliłam mu zafarbować mi włoski jutro hehehe, bo dziś chciał wyjść grać na PS3. No niech mu będzie. Raz na jakiś czas niech sobie idzie. Mam wieczór dla siebie.
|
|
#2799 |
|
Zadomowienie
|
hej słoneczka ja już po wizycie
rozwarcie na 2 palce ,ale główka wcześniej siedziała w kanale a teraz poszła do góry i balansuje gina mówi ze to dobrze zmniejszyła dawkę leku i mam brać do nowego roku w realu byłam iiiii masakra , nawet nie kupiłam połowy rzeczy co maiłąm na liście bo masa ludzi , nawet na koszyk musieliśmy czekać ![]() a teraz mi tak niedobrze , zaraz chyba zwymiotuję ![]() przepraszam ale jutro was nadrobię
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2800 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam..
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zazdroszczę przyrostu wagi bo mi od ostatniej wizyty przybyło 3kg!! ( a to było 2 tyg temu) , mam już 13kg na plusie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi też dziś gin nie badał małego wiec nie mam pojęcia ile waży...nie za dobrze z tym grzybem ale lekarstwo powinno go a co do terminu to ja bym nie wytrzymała tak długiej przerwy szczególnie że to już końcówka... może pójdziesz do jakiegoś innego gina?
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko zleci ![]() youyou, xmila, gosbaj, ula fajnie po wizytach ![]() Pysia, ze tez Ci się chce babrac z makiem ja kupuję masę makową i makowiec wychodzi taki, ze jestem w stanie pozrec cały blok lila gratulacje!!! oj jak ja bym tez juz chciała ![]() Agape
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-21 o 20:32 |
|
|
|
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2803 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2804 | |
|
Zadomowienie
|
Słodka Panienka
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2805 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyte, a z tymi sklepami to jakas masakra, tez bylam wczoraj i miedzy alejkami to normalnie sie zatory robily. powinni wymyslec jakies przepisy jazdy wozkami po sklepach w okresach przedswiatecznych, bo idzie oszalec. mozna utknac pomiedzy makaronem a ryzem na dobre 20min, no chyba ze sie idzie do przodu nie patrzac na innych.![]() Tesciowa dzwonila do Tz na skype'ie i jak mnie zobaczyla, to z usmiechem na buzi "czesc grubasie"!!! i po takim wstepie stwierdzilam, ze ide jednak salatke robic......
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ja też a nic o tym nie wiem Dowiem się za tydzień ![]() madzikUK moja teściowa te wczoraj do mnie coś "grubasku" ale tak z uśmiechem - to mimo że ją lubię a nie cierpię tego określenia to powiedziałam, delikatnie, żeby tak do mnie nie mówiła
|
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
ale mnie dzis ciagnie do dołu!!!!zrobiłam dziś zapiekanke i kokosanki(chyba od pysi) i zaczeło boleć
jeszcze 2,5tyg![]() jak ja zrobie na świeta kilka mięs i sałatke i rybkę po grecku,chyba tż pogonie do kuchni. a dziś już odebralismy ławostól i już stoi ![]() a ja lubie jak tż mówi do mnie Hipcio i raczej jak ktos do mnie mówił grubasku to odbierałam to w zartach
Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-12-21 o 21:12 |
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Ula to supcio, że wszytsko gra
![]() Patka czasami tzreba ja mojemu otwarcie mówię co mnie boli drażni... jak się czasem czuję niedoceniana i jest lepiej!!! Naprawdę są efekty a nie, że ja sobie gadam a on to ma gdzieś ![]() Kocurazzab no niestety na wiosne się nastawiam dopiero, jutro może będą stawiać ściankę działową z drzwiami... i reszte sam mój mąż będzie robił w czasie wolnym od pracy- czyli neiwiele bedzie go miał... wiec to potrwa. Ale mam satysfakcje zrobiłam dwa prania, pozamiatałam podłogi, umyłam je, posprzątałam kuchnie i wytarłam kurze w pokojach, wyszorowałam kibelek i półeczke nad nim![]() Patka niop Ula ma rozwarcie a ja mam ten sam termin co ona i zero rozwarcia... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-21 o 21:13 |
|
|
|
#2809 | ||
|
Zadomowienie
|
kocurazab no to kuruj się. A co do wizyty u lekarza, to może w ciąży to będzie łatwiej
madzik - dziwaczni ci Angole, zamiast zrobić usg to mierzą jakimiś miarkami ![]() No i jak widać zima potrafi zaskoczyć wszystkich, u nas jest podobnie xmila wynikówMoże zdaniem gina jeszcze za wcześnie na te badania do szpitala i dlatego jeszcze nie dostałaś skierowania a te grzybki to niech szybko zdychają ![]() youyou a z tą szyjką to rzeczywiście ciekawa sytuacjaCytat:
Najbardziej mnie przekonały placki ziemniaczane i cebula![]() A co do maku, to ja jak Kancia kupuję od razu gotową masę makową ula no to chyba też nie jest źle, skoro gin zmniejszyła dawkę leku Cytat:
![]() My już po zakupach, a że robiliśmy w Selgrosie (wstęp na karty, podobnie jak Makro) to nie było dużo ludzi |
||
|
|
|
#2810 |
|
Rozeznanie
|
Ula uważaj z tym rozwarciem. Ciekawe co u mnie wyjdzie w środę, bo terminem różnimy się o 1 dzień i podobne problemy mamy.
|
#2811 |
|
Rozeznanie
|
GRATULACJE DLA NASZEJ MAMUSI I SYNKA LENKA1000 ja też si ę męczę z infekcja pochwy ju ż chyba z pół roku i nic....co chwilę muszę brać dopochwowe tabletki, i już myślę, że ok, a tu cholerstwo wraca....ale ginka mi nic nie mówiła, że to jest wskazanie na cc, mam teraz wizytę 29 grudnia więc nie omieszkam zapytać jak to przy porodzie jest, jeśli będe miała infekcję...super, że podjęłaś temat wszystkim mamom z okazji wizyt a ja wracam do przeprowadzki łojeju...kręgosłup to mi chyba pójdzie....ale najwazniejsze jest to, że już złozyliśmy łóżeczko
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez niby zero rozwarcia Choć kto wie co tam się robi od ostatniej wizyty Ale kto wie, może nas weźmie z niespodzianki, niby nic a tu hyc! Skurcze, od razu rozwarcie i wio na porodówkę Oczywiście w styczniu
|
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Patka też liczę na taki obrót spraw
Jak donoszę tylko ciąże to łudze się, że wszystko pójdzie raz dwaZadławiłam się herbata:\ starszne to było!!! nosem mi wyleciało nawet
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Ulcia rozwarcie na 2 palce
no to musisz się oszczędzać by przetrwać święta w domku... trzymaj się Kancia, Adiccted ....gotową masę mówicie a jakiej firmy Bacalnd ?Przyznam się że ja robiłam po raz pierwszy w życiu w zesłym roku...i wszyscy się tak oblizywali że dwa wielkie makusie poszły jak burza ![]() A tego w puszce balam się że będzie za suche....tu daje tyle bakali jakie chce i ile chce...a z mieleniem to bziuuu i blęder robi ...ta masa to ok 10-15 min roboty więc... ![]() Teraz już mam skąłdniki kupione więc przepadło....ale może następnym razem zobacze tę masę...tylko napiszcie mi która fima ma dobrą ... Dzieki za radę Adiccted a jednak skusiłam ...ale zobaczysz że nie będzieszz załowała ![]() U mnie dziś były placki ziemniaczane i mieliłam cebulkę (tylko jak do smarzenia np. do farszu to tak krócej by była jak posiekana... nie było papki) A na placki ziemniaczane to na maxa i na papkę surowe ziemniaki i cebulę ![]() Zebcia ...gapo....a ja własnie mialam iść na herbatkę :P
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-21 o 21:53 |
|
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2817 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję. Również trzymam kciuki za Ciebie
Właśnie doczytałam, że Pysia też idzie w środe - oczywiście kciuki zaciśnięte. A na, którą?Cytat:
- 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2009-12-21 o 22:08 |
|
|
|
|
#2818 |
|
Raczkowanie
|
Hej
No to super, ze po wizytach OK. Czlowiek tak sie zmartwia, czasem niepotrzebnie, musimy zmienic swoje nastwienie i miec nadzieje ze wszystko jest dobrze i nie zamartwiac sie na zapas - coby dzidzi sie nie udzielalo. Jesli chodzi o prezent dla tzow to my choc w tym roku nie robimy sobie prezentow, to moge doradzic ze maszynka do golenia to chyba trafiony zakup.A jesli chodzi o firme to chyba z philipsa sa dobre. Ja dwa lata temu kupilam mojemu tz i jest bardzo zadowolony. A jesli chodzi o blendery to tez popieram - super sprawa. Na dzis sie zegnam kochane z Wami, mykam pod prysznic i powoli do spanka bo jutro na 10 na wizyte do lekarza ![]() Dziwne, ale ostatnio dobrze sypiam - goodbye bezsennosc - ciekawe jak dlugo ![]() ![]() Jeju 30 tydzien u mnie - ale to zlecialo. A moj niunio od wczoraj spokojnutki raz na jakis czas da znac ze oki i dalej leniuszkuje. Zycze spokojnej nocki - milych snow |
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
MadzikUK
Lenka dziekujemy i wzajemnie Co do cc, to o tym decyduje lekarz,a nie Ty Skoro ginka nie widzi wskazan, to widocznie wie co mowi.A jak Cie to bardzo niepokoi, to idz skonsultuj z innym ginemFilka super,ze jestes znow z nami Bardotka a co z twoja kuchnia ?? Gosbaj tez mam kolejna wizyte 11.01 i tez bedzie to juz 38tc ![]() Pysiamn dziekujemy za wiesci Lila GRATULUJE Agape Olcia cuuudowna ![]() Kocurazab oby sie nie rozchorowala na same swieta.Mi sie powolutku poprawia, ale zjadlam juz pol opakowania antybiotyku ;/ Xmila,Youyou,Ula ![]() PatkaM takiego smaka robilas tym makowcem, ze oczywiscie musialm wczoraj zjesc kawalek :P Kochane dziekuje za kciuki - ojjj musialyscie mocno trzymac, bo Lu pieknie przybrala na wadze (przepisowe 600g Ja jeszcze pozamykana na 4 spusty, wiec mam nadzieje, ze do stycznia wytrzymam ![]() Odebralam tez powtorny posiew i wyszedl ujemny W pociagach na szczescie bylo cieplutko.Wlasciwie to caly dzien moge zaliczyc jako udany.dostalam juz druk do becikowego i dowiedzialam sie co zabrac dla siebie i malenstwa do szpitala, w ktorym planuje rodzic
|
|
|
|
#2820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po 1 stycznia niech się dzieje co chce, ale w grudniu to ja jeszcze chce pochodzić spokojnie ![]() Cytat:
Jakoś to wyjdzie Ciekawa jestem, ale to zrobię dopiero w środę. Do tego 2 pierniki muszę upiec - na wigilię do teściowej i na pierwszy dzień świąt do moich rodziców.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

, wypakowalam jedzenie i dzis rano ogladam reszte rzeczy, ktore nam przeslala tesciowa i pol paczki to ciuchy dla Tz, troche jedzenia, ciuszki dla malej

Widzę że mamy już obstawione 3 miejsce na podium

dobrze, że z dzidziolkami w porządku... Ale co do wyników nie pomogę

miałam skoki cisnienia,mała sie malutko ruszala i bóle brzucha.
:
dostałam leki na paskudy i liczę, że szybko zdechną.

no to musisz się oszczędzać by przetrwać święta w domku... trzymaj się
a jakiej firmy Bacalnd ?