|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Jutro ok.11.30 dowiemy się, kto zamieszkuje brzucholek
Poproszę o kciuki, żeby wszystko było dobrze.Idę prasować, dostałam powera
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to przesąd, ale często sprawdza się
Podawałam kiedyś w innym wątku Sprawdziłam wszystkich swoich znajomych, sprawdziło się u 90 % - jak czujecie pierwsze kopniaczki z lewej strony... to chłopak ![]() - jak z prawej to... dziewczynka ![]() Jest też taka wróżba matematyczna: policz za pomocą siódemek, ile lat miałaś w chwili poczęcia dziecka np.:mama- 26 lat= 7+7+7+5= 26 tata - 32 lata- 7+7+7+7+4= 32 5>4 Ostatnia cyfra po 7 jest większa u mamy, więc dziewczynka jakby ostatnia cyfra była większa po stronie taty, to chłopiec![]() Jak macie tyle samo lat, to proste: albo chłopiec, albo dziewczynka Przyjemnej zabawy
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jest dokładnie 1=1
![]() wg. chińskiego kalendarza poczęliśmy dzidka gdzieś na pograniczu chłopca i dziewczynki. i co?? zgaduj-zgadula
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrobiłam Was bo mam już gości na święta i czasu brak ale weszłam na chwilkę tylko się pochwalić wynikami dzisiejszego usg.
W brzuszku pod serduszkiem mam wielkiego, zdrowego SYNUSIA mamusi ![]() Intuicja mnie nie zawiodła... Ale nie powiem, przed badaniem miałam wielkiego stresa ![]() Cytat:
|
|
#2315 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
dziś miałam usg i coś między nóżkami się pokazało, raczej chłopak więc
imienia na razie brak ![]() wielkościowo większy o tydzień/półtora w stosunku do wyliczeń z miesiączki co ostatecznie będzie pewnie wiadomo w połowie stycznia, wtedy mam kolejne usg, w ok. 22tyg ciąży EDIT; kopniaków na razie ni śladu, ale buszował ostro, najpierw sie wiercił, potem ziewał, a na koniec, gdy przyszła pora na 4d, to zlosliwie za glowę sie zlapał
Edytowane przez oolong Czas edycji: 2009-12-21 o 22:25 |
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
co do wymiany numerów to u nas na wątku było tak,że 1 osoba zbierała numery(te osoby,które chciały pisały do niej na PW) a później rozsyłała tym wszystkim,które były na liscie
tyle,że nas była garstka Margo-chudzielcu ,pokaż jeszcze spodnie na sobie a nam już 16tydzień leci,strasznie szybko ta ciąża mi ucieka cieszę się,że wszystkie dzieciątka zdrowe i pięknie rosnące |
|
|
|
#2318 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz te dzieci jakieś cwane i nie zabardzo chcapokazywać co tam mają więc może następnym razem ![]() Cytat:
na bank będą ![]() a też dzisiaj miałam powera. Właśnie skończyłam wszystko co miałam zaplanowane na dzisiaj. Jestem padnięta. Cytat:
![]() Jutro policzę ![]() Cytat:
![]() Idę spać. Dobranoc babczki
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Uff przeczytałam już wszystko..
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15958181] Dziewczyny, gdy lekarz powiedział wam płeć albo na normalnym usg albo na połówkowym - dostałyście to na piśmie? Ja dostałam wyniki badań połówkowego i mam napisane: prawidłowe genitalia żeńskie ![]() [/QUOTE] U mnie jest napisane: "Budowa syna bez zastrzeżeń" [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15955799] Maksiu wciąż niespecjalnie, więc dzisiejsze sanki znów nas ominęły, zresztą przed południem było 18 stopni na minusie, więc chyba i tak bym nie wyszła z domu. brrr... Ale chyba przed świętami lekarz nas nie ominie... wodnisty katar Maksia zmienił się w taki co zalega nie wiadomo gdzie... i jak dziecko smarka to aż się krztusi. ![]() [/QUOTE] Życzę zdrówka dla Maksia Cytat:
![]() Dziękuję Dziewczyny, mogę clotrimazol maść stosować? A jak nie to to co innego bez recepty? Coś mnie zaczęło swędzieć... Nie mogło wczoraj? to bym dziś gina zapytała co i jak
|
|
#2320 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urośnie, spokojnie, jeszcze Cię zadziwi. Ano mnie też nie. ![]() A jak się to wszystko roztopi... o mamo, ale będzie ciapa. :/ Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
Cytat:
Wg 2 - dziewczynka. ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
życzę, żeby się potwierdziło.to nie jest zły pomysł, bo wtedy widać by było mój brzuch, co to niektóre wątpią, że jest ale dziś raczej się nie wyrobię, mam dużo zaplanowanych spraw od rana do wieczora, a jutro raniutko wyjeżdżamy... może w trakcie pobytu albo po powrocie się uda
|
||
|
|
|
#2322 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam po weekendzie ![]() Był on bardzo pracowity, ale za to mam już prezenty dla wszystkich, choinka stoi ubrana i cudownie pachnie Pozostało mi tylko pomóc mamie (bo u niej jest wigilia) w przygotowywaniu potraw ![]() Wczoraj za to w pracy miałam wydziałową wigilię, więc najpierw robiłam zakupki, a potem się obżeraliśmy sama się dziwie gdzie te wszystkie specjały się zmieściły Dawno takich różności na raz nie pochłonęłam...a potem się zastanawiałam co z tego będzie Do tego wszystkiego na kolację zaprosili nas znajomi na pizzę Też nie odmówiliśmy Byłam też wczoraj u mamy, bo musiałam przymierzyć spodnie ciążowe, które kupiła w lumpku. No i pasują i dostałam jeszcze od mamy pozytywkę dla dzidzi W piątek miałam też wizytę u państwowego gina Tyle samo informacji co na wizycie mogłam przekazać telefonicznie Jak wyszłam z gabinetu to normalnie głupawka mnie wzięła, ręce i inne części ciała opadły ![]() No a z dobrych wiadomości, to jutro już pierwszy dzień 21 tygodnia ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
i razem z TŻtem mamy po tyle samo lat ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- I jeszcze jedno: od czasu do czasu ostatnio dopada mnie zgaga Nie jest to aż tak uciążliwe, ale do przyjemnych doznań raczej nie należy i się tak zastanawiam czy jak to się jeszcze pogorszy to czy można jakieś specyfiki stosować? ..... może się w święta przydać ....
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-12-22 o 08:25 |
|||
|
|
|
#2323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężarnej żadne cuda nie szkodzą. ![]() Cytat:
![]() A moje jeszcze nie przyszły. :/ Cytat:
![]() Gratki. ![]() U nas od dziś leci 20 tydzień. ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
To tylko węglan wapnia i węglan magnezu - można szamać bez obaw. Ja na tym cały 1szy trymestr przeżyłam. Tylko z rozsądkiem, bo zmniejsza kwaśność soków żołądkowych, przez co niektóre jedzonko, witaminy, leki mogą mieć problem z wchłanianiem. |
||||
|
|
|
#2324 | ||
|
Zadomowienie
|
No troszkę mi coś we flaczkach poburczało i luz
Cytat:
W sumie nie wiem jak to jest bo ja do niego nie chcę prywatnie chodzić ![]() Dziękuję i Tobie również ![]() Cytat:
Dziękuję |
||
|
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i słusznie, płacić komuś za to, żeby łaskawie zmienił do nas podejście - to ponad moje siły. Ja też prywatnie do niego nie chodzę.
|
|
|
|
|
#2327 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15984515]
Ja dzisiaj byłam mega brutalna w pracy. Niestety, moje dziewuszki wchodzą w wiek dojrzewania i zdaje im się, że są super, hiper i szalenie mądre i w ogóle naj w całej szkole. Do tego dochodzi nieładne traktowanie uczniów niepełnosprawnych. No to im dobitnie pokazałam, że są malutkie, że nie różnią się niczym od chorych dzieci (w sensie - że nie mają się czym wywyższać), a każda dorosła osoba jest o lata świetlne mądrzejsza od nich. [/QUOTE] i bardzo dobrze, niektórym dzieciakom to się w głowach poprzewracało i trzeba je do odpowiedniego poziomu sprowadzić. Cytat:
Całkowitego ujawnienia numerów nie widzę... jednak to takie prywatne jest. Ja oczywiście każdej swój numer podeślę, ale numery innych kobietek zostana tylko w moim prywatnym posiadaniu, Jeśli Wam się to widzi w takim formacie to podsyłajcie nr tel na PW, możecie też swoje imię podać. Cytat:
Cytat:
- i to ostatnia rzecz którą muszę zrobić przed świetami, nie licząc zapakowania już skompletowanych prezentów.A że jutro mam do pracy na 14:00, to przed uda mi się do Biedronki skoczyć. O! Własnie, w przyszłym tygodniu w Biedronece będzie 2-pak body z długim rękawem za 14,99zł. w rozm. 56-86. http://www.biedronka.pl/str/2/i/20.php Cytat:
![]() Cytat:
według naszego wieku - chłopak. Cytat:
Cytat:
a na imię masz jeszcze czas. Cytat:
Chyba rzeczywiście chce na Tobie zarobic, i Cię "nakłania" do prywatnej wizyty. Ja bym za chiny prywatnie do takiego dupka nie poszła, lepiej zmienić lekarza. Wychodzę z założenia, że nie będę płącić za coś, co mi się należy. Ze zgagą też Cię chyba nie pocieszę, w pierwszej ciąży pojawiła mi się jakoś w połowie, i aż do rozwiazania mnie męczyła. ![]() Pomagąło Rennie.
|
||||||||
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
dorzucam kciuki dla Bygdosi
i spadam odhaczać kolejne punkty z listy do wykonania na dziś
|
|
|
|
#2329 |
|
Konto usunięte
|
kropka, udało Ci się skontaktować z dafreen?
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15993982]
oki, dziewczyny, ja to widzę tak: zbieram listę numerów. Całkowitego ujawnienia numerów nie widzę... jednak to takie prywatne jest. Ja oczywiście każdej swój numer podeślę, ale numery innych kobietek zostana tylko w moim prywatnym posiadaniu, To ja proszę o dysponowanie moim nr w ramach wzajemnych kontaktów między nami, poza listą. I o nie przesyłanie go nikomu ani przed ani po rozpakowaniu. ![]() Babeczki jak chcecie - to podajcie swoje nry Margo albo innej czerwcówce - nie ma przeciwwskazań. ![]() ________________ Daf milczy. Zaczynam się denerwować.
|
|
|
|
#2331 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a z daf dziwna sprawa... tak nagle umilkła, a przecież dużo pisała...
|
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15994172]oki, wedle życzenia.
a z daf dziwna sprawa... tak nagle umilkła, a przecież dużo pisała... [/QUOTE]Dziwna, dziwna, tym bardziej, że ona odpisuje na sms'y raczej sprawnie. Może nie w ciągu minuty, ale nie są to też godziny. Tymczasem leci druga doba... Napisałam kolejnego - też nic. Boję się, że coś się stało.
|
|
|
|
#2333 |
|
Konto usunięte
|
cześć wszystkim... widzę że jak zwykle rozprawiacie dużo i zawzięcie, a ja nie kumam o czym...
![]() no to nadrabiam czytanie. tymczasem powiem tylko, że tęsknię za ginekologiem... tzn za wizytą. ostatnio byłam w listopadzie, grudzień nic, mam iść dopiero w styczniu. niby wszystko ok, ale chętnie zobaczyłabym nowy wpis w karcie, a najchętniej poszłabym już na usg, a to jeszcze prawie miesiąc... |
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1599502 0]
tymczasem powiem tylko, że tęsknię za ginekologiem... [/QUOTE] Ale zabrzmiało ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1599502 0] tzn za wizytą. ostatnio byłam w listopadzie, grudzień nic, mam iść dopiero w styczniu. niby wszystko ok, ale chętnie zobaczyłabym nowy wpis w karcie, a najchętniej poszłabym już na usg, a to jeszcze prawie miesiąc... To czemu nie zrobisz sobie gdzieś krótkiego USG w międzyczasie? ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Daf się odezwała... Przeleżała ostatnie parę dni z migreną. Dziś odżyła. Pewnie emocje ją natchnęły, bo miała USG połówkowe - mały super rośnie, ma już 370g i 18,5cm - byk.
|
|
|
|
#2335 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2336 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15958347]A nie wiem
Małżonek chyba już trochę ochłonął po szoku Agatkowym Tzn. on rzecz jasna cieszy się, nie to, że on tylko syna chciał i koniec, dziewczynki eni będzie akceptował. Mam wrażenie po prostu, że tu zabolała go męska duma, że to ja wygrałam zakład, a nie on On ma super kontakt ze swoją 8letnią siostrzenicą, potrafi się nią zająć, rozmawiać z nią itd. Będzie dobrze [/QUOTE]wiesz co mu powiedz, to co mój powtarza do znudzenia. "bo z faceta zucha jest pierwsza dziewucha". może duma powróci i łatwiej przełknie tą stówę ![]() Cytat:
![]() i kopniaków też brak... ale bulgotki się zaczęły. przynajmniej tyle... Cytat:
![]() a na usg to ja chwilowo nie mam w ogóle czasu... teraz jestem tak zalatana, że ledwo ogarniam co się dzieje. od remontu, przez przygotowania do ślubu, do świąt... jak już znajdę wolną choćby godzinę to marzę o pozycji poziomej i drzemce. no bo przecież skoro nie pracuję, to mam czas na wszystko. tak sobie wykminiłam. no i okazało się, że jednak wszystko, to trochę za dużo... jak się cieszę że teraz zostałam sama w domu, zrobiłam sobie ciepłą kąpiel a potem czas na wizaż. ale o trzynastej znowu muszę śmigać do miasta... |
||
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
To do Lea przesyłać numerki taak
? Ja nie mam zastrzeżeń I jak Lea polegnie na porodówce to i numer moj mozna przesłać czerwcówce ![]() uu.. Chłopak Daff, raczej chłop spory.. 18 cm.. a ona taka chudzina.. ![]() Kurcze nie wiem co z moim ginem, bo nie można było zapisac się na wizyty.. tylko na 11.01. a pozniej to nie chciała bo nie wiadomo jak to bedzie Tylko tak wyjaśniała że nic nie zrozumiałam.. No ale tego 11 przejde sie i zapisze na koniec stycznia ![]() A o płeć się nie martwie Mój gin nie jest za takim 'szukaniem' między nogami. Powiedział ze jak zechce to sam pokaze i im później tym większa pewnośc.. ![]() A teraz Wam się pochwalę główką mojego szkraba bo się nie pochwaliłam
|
|
|
|
#2338 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A Twój gin pewnie nie ma jeszcze podpisanej umowy z NFZ i pewnie nie wie, czy podpisze, dlatego nie zapisuje. - tak przypuszczam. |
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz co nie wiem o co chodzi
Ale ja zrozumiałam tak. bo on jest ogólnie ordynatorem ale w innym miescie. u mnie przyjmuje tylko prywatnie. i ja zrozumiałam tak, że niewiadomo czy TU bedzie przyjmował.. Tylok że otworzy prywatnie w tamtym mieście.. ja zrozumiałam to tak.. a pozniej zrozumiałam że on wyjeżdza gdzieś na jakiś urlop i tego 11 wraca i przyjmuje i że pozniej może też gdzies wyjeżdża ale nie wiadomo jeszcze i oo..
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-12-22 o 12:25 |
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
załatwilam część rzeczy, resztę chwilowo przerwal telefon, który powoduje, że niezbyt to będą wesołe Święta...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

Poproszę o kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Podawałam kiedyś w innym wątku

za wizytę

i wogole tak leżał że nic nie można było zmierzyc..
Ale wszystko jest oki i najważniejsze.. 
Dzisiaj tak fajnie prószył śnieg.

Jak wyszłam z gabinetu to normalnie głupawka mnie wzięła, ręce i inne części ciała opadły