|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Cytat:
i juz się kochana nie denerwuj
||||||||||||||||||||||
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Plamienie popołudniami niewielkie mam ciągle, ale sutki chyba przestają mnie boleć, takie mam wrażenie. Trochę mnie muli w podbrzuszu. U mnie to nie może być wywołane owu, bo ja testy robię i wiem na pewno, że miałam 15
Już sama nie wiem, po prostu poczekam.Serduszkowata, paskudna sytuacja tak przed świętami. Mam nadzieję, ze tata się zreflektuje i wszystko się ułoży Lindsley, gratuluję chłopaka ![]() Marcelko, a ty wolałaś w końcu dziewuszkę czy chłopca? Bo teraz to masz całą rozpiętość ![]() Kakusiu, jak samopoczucie? Spokojniejsza już dzisiaj? Kretencjo, a gin nie zaproponował ci monitoringu, zeby sprawdzić, kiedy i czy jest owu? Może to powinno sie zrobić? Lecę na Wigilię szkolną, nie chce mi się strasznie. Miłego dnia kochane |
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley GRATULUJE SYNUSIA MAMUSI
To synek tak dużo waży czy jak ? tak książkowo to ile powinien mieć ? serduszkowata kakusia emocjonalnie reagujesz i Twoj TŻ jak o tym wie to powinien troche przystopować szczegolnie teraz dzisiaj już lepszy nastrój?pomidorko miłej Wigilii , ja za godzinę też jadę na Wigilię grupową ![]() ale się rozchorowałam na dobre chyba
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt mi nic nie zaproponował, ani monitoringu, ani brania lutki później...
W****iona jestem dziś, przepraszam. Oczywiście jedna kreska, ale tym razem to akurat dobrze, bo inna lekarka usłyszała ślady infekcji i dała mi jeszcze inny antybiotyk, dla pewności, żeby to już do końca wybić. I przez miesiąc nie powinnam się starać o dziecko, żeby organizm odzyskał siły. Mam się oszczędzać, ale leżeć nie muszę i zwolnienia na ten ostatni dzień pracy też nie mam. Więc łykam antybiotyk, wkurzona jak nie wiem, i szykuję się do roboty. Ciekawe czy nie zamarznę po drodze Dziękuję za pamięć co do Taty. Czuje się nie najgorzej, choć bardzo na siebie uważa. Mam nadzieję, że go nie zarażę, bo w poniedziałek idzie na chemię... PS.Lindsley, wielkie gratulacje! Dobrego dnia, dziewczyny.
|
#3635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie to samo też robiłam testy i wyszły tak jak i Tobie wiec dziwie, sie, że mój gino powiedział mi przez telefon, że to dopiero mógł pęcherzyk pęknąć....hm.. też czekam Lindsley, gratuluję chłopaka ![]() Serduszkowata, rzeczywiście dziwna sytaucja, ale z rodzicami tak jest, u mnie to moja teściowa czasem ma LOTy.. ale potem jej przechodzi i się podlizuje,,,wiec u Ciebie też się ułoży Słuchajcie znalazłam na necie fajny program do obcerwacji cyklu -tylko nie wiem czy moge tu wklepic adres.. ????program do sciagniecia i nie trzeba placic za jakis abonamenty.... a co tam wkleje,, nawyzej dostane opier papier http://www.tylkoprogramy.pl/karta.phpPozdrowionka
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2009-12-22 o 09:06 |
|
|
|
|
#3636 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki ;*
Serduszkowata, przykro mi strasznie z powodu całej tej sytuacji, domyślam się jak było i jest Ci przykro... Trzymam kciuki, żeby tata się zreflektował i przeprosił ![]() Lindsley, gratuluję synka, po cichu też tak czyłam, że u Ciebie chłopczyk będzie ![]() Kakusiu, kochana, spróbuj tak się tym wszystkim nie stresować i nie myśleć, bo to wszystko dzidzia odczuwa i też jest niespokojna... Widzę to po mojej przyjaciółce, która jest teraz w 28 tyg. i niedawno miała problemy w domku... W momencie pojawiały się jakieś bóle, a gdy się uspokoiła, to wszystko wracało do normy... Kobietki, trzymam kciuki, aby były to plamienia implantacyjne ![]() I była niespodzianka na ŚwiętaU nas na razie zastój, dzidzia odłożona do kwietnia, a to dlatego, że zamówiłam już sukienkę ślubną i żadnych poprawek większych już wprowadzać nie mogę. Więc chcąc nie chcąc muszę się pilnować. A do ślubu już tylk 143 dni ![]() Btw, opowiem Wam jedną historię. Dziewczyna naszego przyjaciela dowiedziała się, że jest w ciązy jak była w... 12 tygodniu Miała normalnie okres, zero objawów, dopiero po urodzinach mojego TŻ, gdzie troszkę wypiła zaczęła się źle czuć... Efekt-za 17 tygodni będzie dziewuszka Jak widać okres nie zawsze wyklucza ciążę
|
#3637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te 143dni zlecą w mig zobaczysz Cytat:
![]() swoją drogą nieźle musiała być w szoku ![]() tak, dziś już jestem spokojniejsza, dziękuję Wam Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było w porządku a te kłucia brzuszka nie były niczym poważnym. Idę gotować zupkę a potem kąpanko, zakupy i w drogę! |
||
|
|
|
#3638 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki Następna którą bym chętnie sama do łóżka przykuła... I trzymaj się jakoś Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję Cytat:
|
|
#3639 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no mógł już zadzwonic, zawsze to jakoś tak lepiej, chociaz moja szwgierka jak coś potrzebuje to sama dzwoni, ale jak trzeba do teściów zadzwonic to wolę zeby mąż dzwonił, on też woli zebym ja z moimi rodzicami coś załatwiła niz on... Cytat:
![]() pokażesz sukienkę??? pliz
|
|
#3640 |
|
Raczkowanie
|
Z chęcią
Już wklejam Sukienka na zdjęciu jest za duża jak widać przy okazji zdjęcia mieszkanka, które obiecałam... Co prawda brakuje wszelkich dodatków, ktore sprawiają, ze wnętrze jest przytulne, ale to z czasem, jak pieniążki jakieś będą. ![]()
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzisz do solarium czy masz taką ładna karnację? Bo widzę, ze jesteś opalona.Mieszkanko również bardzo gustownie urządzone, bez przepychu, ładne kolorki ścian, tez bym mogła takie mieć
|
|
#3642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o mieszkanko, to na kolory ścian nie mieliśmy wpływu, bo to wynajem i już było tu po remoncie... Ale mnie sie również podobają Musieliśmy tylko zainwestować we wszelkie meble-było tu wcześniej goło i wesoło
|
|
#3643 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jasiulko ślicznie wyglądasz w tej sukni
![]() Mieszkanko mi się podoba, a to dlatego, że jest prosto i na temat Mnie ostatnio denerwują wszelkie ozdoby, upiększacze, wazoniki grrrrr Ślicznie ![]() Pomidorko ciężko powiedzieć kogo bym wolała, nie mam sprecyzowanego wyboru płci Poczekam spokojnie jeszcze 2 tyg U mnie praca wrze Choinki ubrane, chata przystrojona, mięsko na pasztet zmielone, pozostałe mięska jeszcze zalegaja w zamrażalniku, czekają na swoją kolej ![]() Jeszcze tylko 2 dni a ja już chodzę i się podniecam świętami
|||||||||||||||||||||
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oczywiscie atmosfery świat nie czuję za bardzo, ale wiem, ze nadchodzą. Lubie święta. Może jak ubiore choinkę to jakoś inaczej sie zrobi w domu.
Teraz jeszcze w pracy, ale chyba zaraz zawijam sie do domu, bdę robic pasztet rybny, pierwszy raz w życiu, z przepisu z netu, mam nadzieję, ze bedzie zjadliwy, bo za same ryby zapłaciłam 27zł Muszę tez spakowac prezenty, w sumie mam ich kilka, ale pakować prezenty też bardzo lubie ![]() Właśnie sobie przypomniałam, ze miałam śledzie namoczyc w wodzie, bo w zeszłym roku za mało wymoczyłam i były za słone PS. mimo tego, ze lubię święta to jakoś denerwuję sie i stresują na myśl o wigilii u teściów (juz o tym pisałam), do tego u nich śpiewa się wspólnie koledy po kolacji (u mnie kiedys też tak było ale jakoś tradycja upadła), ale ja sie jakoś "wstydzę" chyba...Jak ja to przeżyje??
od 26 kwietnia 2008 - żona // nasz ślub mamy Synka: Krzysiu ur. 24-09-2010 i znowu serca mam dwa... Edytowane przez abz Czas edycji: 2009-12-22 o 14:08 |
|
|
|
#3645 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Abz zawsze możesz ustami poruszać
Ja na szczęście wypad do teściowej mam z głowy i dzięki Bogu... Nie dość, że marna pogoda, żeby dojechać, to i tak bym się tam tylko nadenerwowała... Nigdy nie myślałam, że się przekonam do picia wody, a tu codzinnie prawie całą butle wypijam i żyje hihihi Kiedyś woda była ostatnim "napojem" który bym tknęła...
|||||||||||||||||||||
|
|
#3646 | |
|
BAN stały
|
]lindsley GRATULUJE SYNUSIA
Cytat:
Dzisija juz jade do rodzinki a tam nie mam neta wiec.....bede dopiero w PN.... wiec... Wesolych SWIAT!!!!!!!!!!!!!!!!!! -spokojnych,wesolych,udany ch -udanych w gronie rodziny - udanych porodow dla zaciazonych a dla strajacych sie..rozowych resek.. ![]() Ogolnie Wielkia BUZKA! ![]() moj brzus 37 tc |
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja byłam na zakupach znów ) i zabrałam się za pieczenie... Teraz szukam przepisu na pierniczki bo kupiłam sobie foremki i muszę je wypróbować
|
|
#3649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jejku Dziewczyny Wy już kuchcicie?? To ja - taka ulubienica gotowania, a ograniczam się do barszczu, żurku i karpia
chyba zrobię jakiś pasztecik bo tak o nim wspominacie ![]() Cytat:
Cytat:
bądź zbuntowała jak kto woli Ja się cieszę, że w Wigilię zrobię tylko "wpadł i wypadł" do teściów ![]() Cytat:
a teraz to suszy mnie i ciągle mam przy sobie wodę mineralną Jasiulek cudnie wyglądasz w tej sukni Co do mieszkanka, to Wy wynajeliście i tak pięknie urządziliście?? opłacało Wam się? podoba mi się bo tak z klasą prosto a ze stylem ![]() Ja już po wizycie! Przebadana palpacyjnie wyjątkowo długo ze względu na moje zmartwienia z kłuciem. Ale lekarz powiedział, że tam wszystko ładnie rośnie i jest w porządku, więc te bóle są przez rozciągające się mięśnie macicy i nasilają się przy większym wysiłku fizycznym lub stresie Pierwszy raz posłuchałam sobie tętna dziecka na tym fajnym małym sprzęciku jeszcze słabe, ale lekarz powiedział, że dlatego małe bo dzidzia jeszcze mała Następna wizyta tradycyjnie za 3tyg i po 20 stycznia usg połówkowe Ależ zgłodniałam! idę coś przekąsić Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-22 o 17:20 |
|||
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Mam dziś okropny dzień, psychicznie i fizycznie. Jak kaszlę i kicham (na szczęście nie za wiele), znowu w boku mnie rwie bardziej. A lekarstwo dostałam (poza antybiotykiem i wziewkami rozszerzającymi oskrzela) wykrztuśne, żeby się wydzieliny pozbyć. Więc zamiast kaszleć mniej, to niestety jakiś czas po jego wzięciu kaszlę więcej. Na szczęście tylko raz dziennie to biorę. Umierając z powodu nadwerężonego ścięgna w boku, czy bóg jeden wie czego, idę zmywać i sprzątać. Nikt tego za mnie nie zrobi. Mąż już sporo mi pomógł, nie mogę wszystkiego na niego zwalić. A święta za pasem, jutro już mamy wigilię u Rodziców... Dobrego popołudnia.
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
lindsley, to gratuluję synka mamusi
![]() serduszkowata, wierzę, że strasznie Wam musiało być przykro, zwłaszcza teraz, przy okazji świąt ![]() Kakusia, to teraz trzymamy kciuki za Twoją dziewczynkę ![]() Mpik, a ty ściągnęłaś sobie ten program?? jasiulek, suknia cudna ![]() abz, u nas też się śpiewa kolędy:/ nie martw się, będzie na pewno bardzo miło ![]() Malga19, brzuszek masz piękny Dziewczyny, ja jestem jeszcze tylko dziś na wizażu, jutro o 14.00 prosto po pracy jedziemy do Wrocławia... Trochę się boję tej drogi.. Wczoraj byliśmy u teściów z prezentem gwiazdkowym, połamaliśmy się opłatkiem. W ogóle jest jakoś inaczej niż dawniej, rodzice są dla nas bardziej serdeczni..
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!jasiulek suknia cudna
lindsley gratuluję synka Ja oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test, wczoraj cień kreski który przypuszczam tylko ja widzialam, dzisiaj to samo tylko już bardziej widoczny ten cień nie trzeba było sie zbytnio przyglądać i już sama nie wiem
|
|
|
|
#3653 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
gabisun
![]() Lindsley akurat musiałas na szefa natrafić Kakusiu, mi na napinający sie brzuchol ginka przepisała nospe forte... Niestety przy wyprawach do stolicy/sklepu/długiej przechadzce muszę ją zażyć... Kretecjo zdrowiej ![]() Ja się dowiedziałam o przykrej sprawie i od razu minę mam
|||||||||||||||||||||
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
czesc wszystkim
wczoraj mialam "kryzys" i nawet nie mialam siły wstac z łózka jestem chora na maxa kolejna kasa poszla na leki ale za to młody zdrowieje - a to najwazniejsze nie nadrobie zaległości lindsley gartuluje jasiulek śliczna suknia i super mieszkanko malga śliczny brzusio ![]() wszystkim kichajacym zycze zdrowka zmykam do lozeczka bo znowu zaczynam miec temperature |
|
|
|
#3656 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie będę smucić
aż wole nie myśleć o świętach... jakoś trzeba będzie przetrwać Wigilię... Czekam na jutrzejszy teścior ![]() Tity jak Twoje oczko??
|||||||||||||||||||||
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiulek piękna suknia, na pewno będziesz cudnie wyglądać.
zgadnij tak sobie, nie kłuje już, ale nie widzę dobrze, ciekawe jak długo. A mój głupi mąż i ojciec właśnie wrócili nachlani z wigilii pracowej....jutro opier....mąż dostanie...ja mu dam piwka popołudniami....
|
|
|
|
#3658 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tity kontrole będziesz mieć u okulisty?
U nas w firmie w zeszłym roku mieli podobną Wigilie ( w szczegóły nie ma się co wdawać chłopaki wrzucili na luz i popili) ja na tych ich spotkaniach nie byłam, bo rodzynką jestem
|||||||||||||||||||||
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
No bede mieć kontrolę na początku stycznia. A mąż żygał chyba z 10 minut w kiblu, porozwalał ciuchy, pozwalał kosmetyki i tak zostawił. I uciekł przede mnie szybko spać. Jutro mu dam na trzeźwo. Wściekła jestem.
|
|
|
|
#3660 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tity
to mąż "zaszalał" ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ja bym swojemu nie popuściła Pamiętacie DOMI?? Urodziła małą Polę 2850g, 52cm, dzis o 16:30, jeżeli dobrze zapamiętałam ![]() Moje gratulacje
|||||||||||||||||||||
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

i juz się kochana nie denerwuj

Już sama nie wiem, po prostu poczekam.
dzisiaj już lepszy nastrój?

Miała normalnie okres, zero objawów, dopiero po urodzinach mojego TŻ, gdzie troszkę wypiła zaczęła się źle czuć... Efekt-za 17 tygodni będzie dziewuszka

) i zabrałam się za pieczenie... Teraz szukam przepisu na pierniczki bo kupiłam sobie foremki i muszę je wypróbować
to mąż "zaszalał" ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ja bym swojemu nie popuściła