|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
majkela12 to trzymam kciuki
![]()
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewuszki SUPER WIADOMOSC OD SWEET WRACA DZIS DO DOMU !!!!!!!!!! Pozdrawiam wszytskie mamusie i 3mam kciuki za wsyztskie wizyty ja wracam dalej do peracy |
|
|
|
#2883 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
przylazłam się przywitać i podczytać co naskrobałyście-zaraz zabieram się za sprzątanie:/
|
#2885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bombka z brzuszkiem to mega hicior jak dla mnie !!! super
|
|
|
|
|
#2886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
_________________________ ___________________ Czy ktoś widział moje kostki?? Znikneły ![]() No i się zaczęło... Wcześniej było tak, że jedynie pod koniec dnia bywały opuchnięcia, a tu patrzę i co? Zonk. Nie mam kostek - tzn mam, ale nie są już takie jak były I stopy jakoś dziwnie wyglądają... palce ok, ale stopy dziwnie...I co tu robić?? Wcześniej pietruszkę piłam raz na jakiś czas bo nie było potrzeby a teraz to już piję regularnie, tylko nie wiem ile dziennie można? I co jeszcze można sobie na to poradzić?? I pod piersiami jakoś tak mi dziwnie... Tzn tam gdzie jest dół biustonosza i niżej ok 5-8cm - nie swędzi mnie to, ale skóra jest taka jakby podrażniona, jak się na nią patrzę to jest bez zmian - nic nie ma na niej, ani zaczerwienienia ani krostek, ale jak dotykam to jest obolała - może od rozciągnięcia? Nic mnie nie swędzi, więc to nie jest chyba ta gestoza, tak? Zaraz nasmaruję to jakimś Alantanem czy Linomagiem... Ciśnienie mam 130 na 78, puls 112... Ale ciśnienie juz na wizytach normalnie miałam 130 na 80 i lekarz mówił, że ok... Ma tak też któraś z Was?
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie mogę się doczekac jej relacji Majkela kciuki zaciśnięte
|
|
|
|
|
#2888 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio puchnę, ale tylko wtedy jak za długo siedzę lub chodzę to aż bolą mnie żyły na nogach. Nogi robią się jak balony, a rano jak się budzę to mam serdelki zamiast paluchów u rąk aż obrączkę musiałam zdjąć![]() Może lepiej pójdź do lekarza przed świętami jak coś Cię nie pokoi |
||
|
|
|
#2889 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski z rana, ja tylko na chwile, bo jade na polowanie polskiego sklepu, bo sie trzeba troche na swieta zaopatrzyc
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie zamecz sie w tej kuchni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Patka, moje kostki tez zaginely w akcji jakis tydzien temu, do tego jak dotykam w tym miejscu gdzie byc powinny to troche boli
|
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek.
Dzisiaj miałam ciężką noc, obudziłam się po 3 z bólem brzucha. Przynajmniej nad ranem troszkę nadrobiłam spanie bo pospałam do 10:30. Ostatnio mam trochę problem z zaparciami nie wiem czym można sobie pomóc, bo jak narazie nic nie działa z domowych sposobów. Normalnie jak nie sracka to zaparcia. Z dwojga złego nie wiem co lepsze. Nogi też coraz częściej spuchnięte . Już niedługo.... trzeba będzie to przetrwać. -------------------- Wy mnie tu krzyczycie że wigilie robię, a widzę że każda albo robi wielkie porządki albo wypieki. Ja z jakiś generalnych porządków zrezygnowałam. Będzie tak jak teść z mężem zadbają. Z wigilią się tez trochę rozłożyło. Zresztą pierogi uszka gołąbki część ciasteczek zrobione. Szwgierka się zaoferowała że jednak przywiezie coś. Także nawet nie bedzie tak dużo roboty. -------------------------- Pysiamn również składam wszystkim mamusiom życzenia: Niech te święta Bożego Narodzenia przyniosą Wam wiele radości, Niech uśmiech zagości w domach, Niech ogarnie Was ciepło wigilijnej świecy, a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach, Niech dobry Bóg namaluje szczęście na Waszych twarzach, Niech miłość dotyka Was delikatnie, lecz bez ustanku, Niech marzenia płyną wysoko w górę i spełniają się... Wszystkiego najlepszego mamusie
|
#2891 |
|
Raczkowanie
|
Majkelaza wizytę
YouYou ja się nie zdziwię jak się jednak przeterminuję
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na święta robię tylko piernika i postanowiłam, że jeszcze zrobię ciasteczka z makiem - ale jak będą pyszne to zostawię je w domku dla siebie hehehe
|
|
|
#2893 |
|
Raczkowanie
|
Ja na momencik i zmykam do świątecznych przygotowań
Dziś w planach śledzie, snikers , sprzątanie z pomocą tż i prasowanie, uffff....Więc pewnie zajrzę do was późnym wieczorkiem. Mam nadzieję, że Lila i maleństwo czują się dobrze. Super, że Sweet już wychodzi Cudny ma prezent na święta ![]() Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Narka
|
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
MELDUJE SIE PO WIZYCIE
Byla to rutynowa wizyta u Gp - czyli tzw lekarza rodzinnego ktory pomacal brzuszek i konsultacja z pielegniarka, ktora osluchiwala serduszko malego - cichutko dzis bylo bardzo, ale wazne ze bylo, cisnienie, badanie moczu i waga I uwaga teraz w 30tygodniu mam na + 8kg Wszystko wskazuje na to ze jest wszystko w porzadku ![]() ![]() Bardotk_a - namocz szybciutko ciuszki w vanishu, niech troszke poleza, a pozniej do pralki i wypierz tym razem same jasne Sweet - super ze juz wraca do domku - to beda chyba ich najpiekniejsze swieta jak do tej pory, taka mala istotka juz bedzie z nimi na zawsze. Ale wiecie co Wam powiem... W zeszlym roku spedzalismy wigilie sami tutaj w Irlandii, po wigilii tak przytuleni do siebie i stwierdzilismy, ze szkoda ze nie mamy jeszcze dzieciatka, bo tak glucho i taka pustke poczulismy oboje a teraz choc naszego malenstwa jeszcze nie ma na swiecie ale jest juz w moim brzuszku to tez beda juz piekne swieta, bo jest ta mysl ze za dwa miesiace bedziemy mieli nasze kochane malestwo przy sobie - dziekujemy Bogu - bo to NAJWIEKSZY SKARB. Ale mnie natchnelo łoj ![]() ![]() Dobra, zabieram sie za bigosik, flaczki i rybe po grecku ![]() ![]() Bede Was sledzic, ale nie piszcie za duzo ![]()
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro profilaktycznie wyśle męża do labka niech mój mocz zawiezie, czy czasem białka tam nie ma. Lepiej sprawdzić, dużo nie kosztuje.
|
|
#2896 |
|
Raczkowanie
|
Gooha - przeczytalam o Twoich zaparciach. Sprobuj sloneczko zjesc suszone sliweczki lub jabluszko, pomaga
|
|
|
|
#2897 |
|
Raczkowanie
|
Majkela
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Syla dobrze, ze wizyta udana
Patka mnie tak czasem boli skóa... pewnie od naciągnięcia a o puchnięciu palców stóp nie mówię już, bo czasem buta ubrać nie mogę
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Palce stóp mi nie puchną i bym wolała żeby nie puchły, bo mam problemy z wrastającymi paznokciami... Zadzwoniłam do gościa od tego łóżeczka, podali mi numer przesyłki, sprawdziłam na stronie no i dzisiaj widnieje jako data doręczenia Czyli dzisiaj powinno być Ale się cieszę Tylko ciekawe o której godzince będą Ale co tam Kurier będzie miał farta jak wniesie to na 3 piętro
|
|
|
#2900 |
|
Raczkowanie
|
Patka pewnie, że lepiej sprawdzić, czy jest ok, żeby być spokojniejszą na święta
Trzymam kciuki za badanie moczuSyla no to fajnie, że wszystko ok A jestem w mega szoku Wszyscy mi mówią, że jakoś ostatnio brzuch urósł no i go zmierzyłam- nie do wiary w tamtym tygodniu było 100cm a dziś 103 cm![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Gooha ja też mam problem z zaparciami, chociaż ostatnio mniej. Polecam na czczo woda- 1 szklanka, potem kefir i picie dużej ilości płynów cały dzień. Jak było bardzo źle to piłam laktulozę mip- pomagało bardzo szybko, tak zaleciła lekarka, bo zaparcia nie są dobre dla dziecka, jelita uciskają macicę ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Patka ja też puchnę, wyglądam trochę jak napompowana
|
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
sweet fajnie ze ju,z do domku
pierwsze świeta w filipa.napewno mu sie pokiok spodoba.patka ja tez puchłam jak cholerka i od czwartku moja opuchlizna sie zmniejszyła,jestem nadal spuchnięta ale tylko troche,dziwne czemu minęło .a puls też mam zawsze wysoki.własnie lecę zmierzyc cisninko. chyba już sie niedługo u nas zacznie....chyba puszczą eudomonie na świeta ![]() musze iśc na bazar po mięcho bo wykupią
|
|
|
|
#2902 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziekuję za rady
Wyprałam je właśnie z vanishem ale nic to nie dało, teraz się płuczą z Vanishem później znów je wypiore ale jestem na siebie zła ![]() Patka fajnie, że dostaniesz juz łóżeczko, to teraz sama przyjemność z jego montowaniem was czeka
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek.
Wrocilam od gina. Mialam tylko USG, bo 2 tygodnie temu mialam wizyte. Zuzia wazy juz 1970g, czyli juz niemalze 2 kilo. Wiec juz taka duza mi sie wydaje. Wszystko z nia w porzadeczku.A ze ginek idzie na urlop to mam wizyte dopiero za 5 tygodni!!! Czyli na poczatku 37 tygodnia (36t1d). No i badania ginekologicznego nie bede miala w sumie przez 7 tygodni. Troche mnie martwi ten odstep czasu Teraz to chyba powinnam miec co raz czesciej wizyty a nie tak rzadko. Chyba pojde gdzies w miedzyczasie prywatnie.xmila - a Ty kiedy masz wizyty? Bo przeciez chodzimy do tego samego lekarza. |
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny również dziękuje za miłe slowa i za życzenia
Co do fotki z Bombka z brzuszkiem....to przyznam się że pomysł już miałam w pierwszej ciąży, ale nie zgralo się z porą roku ![]() Więc teraz musiałam....2 dni robilam fotki by wyszlo jak chciałam...ciężko w taką pogodę o dobre światło itp. *************** Co do kuchni to nie przemęczaqm się...mama przyjechała i pomagamy sobie....teraz upiekłam ciasto dla mężusia na jutro do pracy mają Wigilię ![]() Naszczęście w Wigilie ma wolne ************************* *** Widzę że są wieści od Sweet....super że święta będzie już z małym w domku Ciekawe jak Lila...czy na Wigilie będzie w domku ??? Kancia dziekuje Ci skarbie za info co do masy makowej...a powiedz mi czy do niej też dodajesz ubite białka tak jak to się robi w tradycyjnych przepisach ??? czy tylko robisz ciasto drozdzowe i gotową masęz puszki na placek ![]() bardotka_a ojjjj się narobiło...pewnie po kilku praniach zblednie...ale raczej śniezno biale to one już nie bedą ;/ .... może też Vizir ten do bieli by coś pogogł z vaniszem ??? Sama nie wiem ps będę jeszcze do Was zaglądała ps za dzisiejsze wizyty...widzię że co niektóre to już po i widzę że dobre wieści ....więc ![]() No a my we 3 jeszcze jutro do gin ....nie bardzo mi się chce....ale też jestem ciekawa...co z szyjką
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-22 o 13:17 |
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Celka to duza ta Twoja córcia
![]() Bardotka niestety moim zdaniem Vanish jest do mówię tu głownie o ciuchach mojego synka. Podobno na takie zwykłe plamy lepszy jest Vanish do dywanów ale nie sprawdzałam. Na całe zafarbowane ubranka nie mam pomysłu ![]() Pysia nic nie dodawałam, na rozwałkowane ciacho wyłozyłam masę ( w zasadzie powinnam napisac nawaliłam masy Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-22 o 13:27 |
|
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
Bardotk_a - jest jeszcze jeden sposob, ale troszke pracochlonny. A mianowicie, kup szare mydlo zetrzyj na grubym oczku zalej wrzatkiem i namocz w tym ciuszki powinno pomoc, szare mydlo jest niezastapione na takie cos - warto sprobowac
|
|
|
|
#2907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No ale trudno, jak coś się będzie działo to na ip, mogę też w razie czego jechać do klinik na patologię, bo tam też przecież chodzę, albo jak piszesz prywatnie... |
|
|
|
|
#2908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ta moja córeczka ma głupią matke |
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka ja jakiś czas temu wyprałam białe z jedną koszulką niebieską, bo się zaplatała jakoś. Jaka byłam zdziwiona jak je wyjęłam- wszytsko szaro niebieskie!!! Masakra.
|
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
wy już pieczecie na świeta?bo ja sie własnie zastanawiam czy robic ciacho dzis czy jutro wieczorem
jedno mam bez pieczenia wiec napewno jutro wieczorem zeby swieze było,a tymczasem kupiłam sobie kawałek makowca i zajadam makowiec bede kupować nie bede sie bawić z tym.kurcze dziwne z tym moim cisnieniem,bo znów mam 148/98 a w szpitali najwyzsze mialam 135 wiec nie wiem ale mała kopie wiec jestem spokojna. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

I stopy jakoś dziwnie wyglądają... palce ok, ale stopy dziwnie...

, sprzątanie z pomocą tż i prasowanie, uffff....

Wszyscy mi mówią, że jakoś ostatnio brzuch urósł no i go zmierzyłam- nie do wiary w tamtym tygodniu było 100cm a dziś 103 cm

mówię tu głownie o ciuchach mojego synka.