Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-22, 14:27   #2911
bardotka_a
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
wy już pieczecie na świeta?bo ja sie własnie zastanawiam czy robic ciacho dzis czy jutro wieczoremjedno mam bez pieczenia wiec napewno jutro wieczorem zeby swieze było,a tymczasem kupiłam sobie kawałek makowca i zajadammakowiec bede kupować nie bede sie bawić z tym.
kurcze dziwne z tym moim cisnieniem,bo znów mam 148/98 a w szpitali najwyzsze mialam 135 wiec nie wiem ale mała kopie wiec jestem spokojna.
ja na świeta nie robie nic nawet nic nie kupuje ide na gotowe i mam zamiar pozabierac cos do domku

Zresztą nie chce mi się ruszać ani ręką ani nogą

A te ciśnienie to masz wysokie ja bym już dzwoniła do gina albo na IP, bo może masz w domu jakiś kiepski aparat do ciśnienia, w szpitalu chyba najpewniej sobie zrobić pomiar

Zebcia ale ty to przez przypadek zrobiłaś a ja z pełna premedytacja wcisnęłam tam te spodenki
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 14:38   #2912
zebra666
Zakorzenienie

Bardotka ale ja to uczyniłam już drugi razNipuciumana jakaś jestem i roztrzepana i czasem tak mam

Filka ja bym na Twoim miejscu pojechała to sprawdzić żeby mieć spokojne święta bez stresów i martwienia sie ciśnieniem

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 14:44   #2913
Malga19
BAN stały

U mnie dobrze....lenie sie...

Dzisija juz jade do rodzinki a tam nie mam neta wiec.....bede dopiero w PN....

wiec...

Wesolych SWIAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-spokojnych,wesolych....
-udanych w gronie rodziny
- udanych porodow..(oby nie w swieta) chodz to bylby najlepszy prezencik...

Ogolnie Wielkia BUZKA!

ps; moj brzuchol 37tc+3d
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 14:44   #2914
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

cześć mamuśki....ale miałam dwa dni pełne wrażeń, wczoraj przeprowadzka i wywóz motoru, dzisiaj od rana zakupy i rece to ja już mam do kolan....i miałam się brac za okna i pranie i jak usiadłam, tak siedzę i się zmobilizować nie mogę do niczego. Miałam tżtowi zrobić jakies ciasto bo ma dzisiaj urodziny, ale nie mam siły....kupiłam mu ciepłą pidżamkę i niech sie chłopak cieszy bo nie mam siły latac po sklepach i wymyslać teraz co mu kupić....chociaz i tak mnie to czeka jeszcze bo na gwiazdkę nic mu nie kupiłam....na szczęście odpada mi w wydatkach strój wigilijny, bo moja mama znalazła u siebie w szafie fajną bombkowa sukienkę, w która o dziwo się zmieściłam, chociaż w biuście troszkę przy chuda, ale ważne, że brzucho ma swobodę....i założę do tego golf i leginsy albo rajstopy...i adidasy i musi być teściowa usatysfakcjonowana. a najlepsze jest to, że wczoraj nie miałam juz w co sie ubrac bo wszystko czeka na pranie i mój tż dał mi swoje ciepłe kalesoniki i założyłam dresy na to i było suuuuper kochany Tż
Stary 2009-12-22, 14:44   #2915
joli31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku!!!!

Właśnie wyciągnęłam pranie z pralki i co oczywiście zafarbowało
Jaka ja jestem głupia włożyłam jasne ciuszki z jeansami
Teraz wszystkie białe rzeczy są niebieskawe, płakać mi się chce

Te jeansy kupiłam na początku ciąży w h&m bo były takie słodkie
I to jeszcze takie malutkie, wariatka nie pomyślałam wtedy, że dziecku w tym niewygodnie itp, i przez ten zakupu wszystkie piękne pajace są do dupy

Co ja mam teraz zrobić?
puść białe pranie, a do proszku dodaj łyżkę, dwie zwykłej sody kuchennej, powinno pomóc.
Tak się wtyknę
No ja po wizycie, to co do porodu chyba mnie przeczucie zawiodło ( ciążę "przeczuwałam" już tydzień przed spodziewaną miesiączką).
Wszystko pozamykane, po 3 królach coś może się dziać. Wizytę mam 5 stycznia i wtedy dowiem się więcej. Powiedział, że nawet gdybym teraz nagle i niespodziewanie zaczęła rodzić, to synuś potraktowany by został jako dziecko donoszone...
Pytałam go czy mogę myć okna, powiedział:
-"oczywiście, bo jak to by wyglądało, brudne okna na święta "Jedynie uważać , wziąć stabilny stołek, i nie skakać
Mały jest zdrowy, ładnie rośnie i ponad 3,5 kg do porodu spokojnie pociągnie . Ja mam 154 cm, uu to będzie bolało....
Przepraszam, że tak krótko, ale wpadłam się pochwalić nowinami. Odpocznę, ugotuję obiad, dziś zupa grzybowa z makaronem mniam, pomyję okna i zajrzę do Was. Potem jeszcze msza za tatę ( miesiąc po śmierci), uff, dużo dziś się dzieje
Narazie,
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 14:47   #2916
addicted to wizaz
Zadomowienie

Ja niedawno wróciłam z wigilii u synka, zjedliśmy obiadek i w końcu was nadrobiłam, ale żeście tyle naskrobały, że wybaczcie, ale nie odniosę się do wszystkich postów

Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty, a tym za które nie zdążyłam gratuluję dobrych wyników

pysia, gooha dziękuję za świąteczne życzenia, pysia karki superanckie
(zwłaszcza z małym Mikołajem)

aldii - Lui tobie też

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A ja sobie postanowiłam, że jutro na zakupach kupię też mak w puszce, mamy ciasto francuskie w ruloniku i zrobię ciasteczka Jakoś to wyjdzie Ciekawa jestem, ale to zrobię dopiero w środę. Do tego 2 pierniki muszę upiec - na wigilię do teściowej i na pierwszy dzień świąt do moich rodziców.
Ja smaruję ciasto francuskie masą makową i zawijam po dłuższym boku do połowy z jednej i z drugiej strony. Potem kroję na mniej więcej 2 cm paski i układam na blaszce tą ukrojoną stroną do góry. Piekę ok. 15 min w 200-220 stopniach i wychodzą takie fajnie palmiery.
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Napisała do mnie Eudaimonia. zostaje na kilka dni w szpitalu na obserwcji ponieważ ma lekkie skurcze i rozwarcie 1,5 cm - aczkolwiek podkreśla, że jeszcze nie rodzi Ma jakby cosik informować... Pozdrwoiłam ją i ucałowałam od nas
No to trzymam kciuki, żeby na święta mogła być w domu

Cytat:
Wr miałąm na początku ciąży i nie wiem czy teraz kolejny raz też mam robić

Moja córeczka nareszcie przekręciła się główką w dół - a już sie stresowałam
Tak WR powtarza się jeszcze raz
A córci gratuluję, grzeczna dziewczynka

mamaidy - to może jeszcze święta spędzisz w domu

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Czesc dziewuszki

SUPER WIADOMOSC OD SWEET

WRACA DZIS DO DOMU !!!!!!!!!!

Pozdrawiam wszytskie mamusie i 3mam kciuki za wsyztskie wizyty ja wracam dalej do peracy
Dzięki za info
To świetnie, że święta spędzą już w domku

celka dla prawie 2 kg skarba

pysia - ja używałam różnych mas makowych i już nie pamiętam jakich. Teraz mam firmy Helio i jest fajna - dość mokra, więc spokojnie można się obyć bez białka i jest w niej sporo rodzynek.
Oczywiście można dodać też białko i trochę bakalii (tak zrobiłam w zeszłym roku, jak masa była trochę za sucha, ale nie pamiętam jakiej to było firmy).

I to by było na razie na tyle
Do zobaczenia później
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 14:48   #2917
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

ja pieczenie zostawiam tesciowej, kupiłam mięcho a jak ona chce to niech się bawi, zresztą we dwie w kuchni się nie pomiescimy, ja jutro będę walczyła z sałatkami, TŻ ma robić ciasto, a resztę niech sobie robi tesciowa, siedzi na emeryturze to ma czas i siłę a co.....
Stary 2009-12-22, 14:50   #2918
addicted to wizaz
Zadomowienie

jak widać jeszcze nie pa pa
Malga19 - fajny brzusio
i dzięki za życzenia
joli to dobrze, że wszystko pozamykane
I i lekarz na poziomie (a propos mycia okien)
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 14:52   #2919
oliviaoO
Rozeznanie

witam

pojechałam dziś na to ktg po 10 i myślałam, że raz dwa załatwię ale nie - w domu byłam dopiero przed 12
pierwsze ktg miałam 20min. , pani która mi je robiła stwierdziła iż zostały zanotowane jakieś spadki tętna dzidzi kilka razy (60-80) i poleciała po mojego gina na górę z tym ktg. Jak na moje oko to ten sprzęcik był trochę nie w tym miejscu i dlatego no ale nic. Gin kazał powtórzyć ktg. No i drugie ktg miałam 15 min. Tutaj wszystko z tętnem się ładnie zapisało, ale gin wziął mnie jeszcze dla pewności na usg z przepływami (mimo że miałam tydz temu) i wszystko jest ok łożysko II stopień dojrzałości - czyli co, jeszcze nie będę rodzić natomiast co do zapisu skurczy na ktg to jest świetna sprawa - cały czas mi wychodziły i to takie mega od 50% do nawet 100% ale to chyba przez to, że mała cały czas skakała a nie jakieś skurcze, przecież bym czuła, a te 100% to już na pewno więc trochę jakaś lipa jest z tym ktg albo ten sprzęt taki super

za 4h jeszcze idę na wizytę, może jeszcze coś nowego się dowiem

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 14:52   #2920
zebra666
Zakorzenienie

Malga nawzajemśliczny brzusioSpokojnych i radosnych

Stary 2009-12-22, 14:56   #2921
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syla2311 Pokaż wiadomość
Gooha - przeczytalam o Twoich zaparciach. Sprobuj sloneczko zjesc suszone sliweczki lub jabluszko, pomaga
oj niestety nie pomaga, a już się ich trochę najadłam i brzuch tylko bardziej boli

Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość

Gooha ja też mam problem z zaparciami, chociaż ostatnio mniej.
Polecam na czczo woda- 1 szklanka, potem kefir i picie dużej ilości płynów cały dzień. Jak było bardzo źle to piłam laktulozę mip- pomagało bardzo szybko, tak zaleciła lekarka, bo zaparcia nie są dobre dla dziecka, jelita uciskają macicę

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Patka ja też puchnę, wyglądam trochę jak napompowana
Woda tez nie skutkuje dosyć jej pije. Do tego jogurty (kefirów nie lubię) ale nic z tego. Jak bedzie mnie dziś tak dalej meczyc to chyba sie przejde po coś do apteki.

i ja się dołączam do napompowanych. Puchną mi łydki, właśnie teraz leże z nogami do góry bo chodzić ciężko.

Cytat:
wy już pieczecie na świeta?bo ja sie własnie zastanawiam czy robic ciacho dzis czy jutro wieczoremjedno mam bez pieczenia wiec napewno jutro wieczorem zeby swieze było,a tymczasem kupiłam sobie kawałek makowca i zajadammakowiec bede kupować nie bede sie bawić z tym.
kurcze dziwne z tym moim cisnieniem,bo znów mam 148/98 a w szpitali najwyzsze mialam 135 wiec nie wiem ale mała kopie wiec jestem spokojna.
Właśnie wstawiłam serowiec do piekarnika. Orzeszki i inne drobne ciasteczka zrobione. Zostawiać wszystko na jutro nie miałabym siły. Trzeba było sobie rozłożyć. Jutro przygotuje sobie jakies zupy na wigilie.
-------------------------------

koniec leżenia idę zrobić obiadek. DZiś zupka brokułowa

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 15:15   #2922
Kancia
Zakorzenienie

gooha mój synek ma z reguły twarde kupole a ostatnio jak jadał czekoladę to już całkiem nic nie pomagało zaczęłam podawać mu probiotyki ( teraz Linex) a wczoraj dałam mu jogurt activie z suszonych sliwek ( takich "czystych" by nie ruszył )
w koncu wczoraj zrobił normalną kupę po prawie 2 tygodniach twardych jak kamień bobków
Dziś juz wyduldał 300 ml activii do picia tej sliwkowej zobaczymy jak będzie wieczorem.

On na prawdę jest takim dośc cięzkim przpadkiem bo zawsze ma twardsze kupy ale teraz to juz był kryzys

Może spróbuj
Stary 2009-12-22, 15:16   #2923
Malga19
BAN stały

dziekuje do uslyszenia...
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 15:34   #2924
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
dzien doberek.
Wrocilam od gina. Mialam tylko USG, bo 2 tygodnie temu mialam wizyte. Zuzia wazy juz 1970g, czyli juz niemalze 2 kilo. Wiec juz taka duza mi sie wydaje. Wszystko z nia w porzadeczku.
A ze ginek idzie na urlop to mam wizyte dopiero za 5 tygodni!!! Czyli na poczatku 37 tygodnia (36t1d). No i badania ginekologicznego nie bede miala w sumie przez 7 tygodni. Troche mnie martwi ten odstep czasu Teraz to chyba powinnam miec co raz czesciej wizyty a nie tak rzadko. Chyba pojde gdzies w miedzyczasie prywatnie.

xmila - a Ty kiedy masz wizyty? Bo przeciez chodzimy do tego samego lekarza.
dla dzidziusia

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Co do fotki z Bombka z brzuszkiem....to przyznam się że pomysł już miałam w pierwszej ciąży, ale nie zgralo się z porą roku
Więc teraz musiałam....2 dni robilam fotki by wyszlo jak chciałam...ciężko w taką pogodę o dobre światło itp.

No a my we 3 jeszcze jutro do gin ....nie bardzo mi się chce....ale też jestem ciekawa...co z szyjką
Świetne życzenia. Chyba odpatrzę i zrobię w wigilię zdjęcie w bombce Nie obrazisz się chyba. napisze copyright by pysiamn

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Celka to duza ta Twoja córcia

Bardotka niestety moim zdaniem Vanish jest do jeszcze mi się nie zdażyło, zeby poradził sobie z jakąs plamą mówię tu głownie o ciuchach mojego synka.
Podobno na takie zwykłe plamy lepszy jest Vanish do dywanów ale nie sprawdzałam. Na całe zafarbowane ubranka nie mam pomysłu

Pysia nic nie dodawałam, na rozwałkowane ciacho wyłozyłam masę ( w zasadzie powinnam napisac nawaliłam masy ) i zwinęłam. Ja uwielbiam taki mokry makowiec i jak dla mnie ta masa była super. Dużo i mokra ale w sam raz
Oj jak ja lubie makowca

Cytat:
Napisane przez syla2311 Pokaż wiadomość
Bardotk_a - jest jeszcze jeden sposob, ale troszke pracochlonny. A mianowicie, kup szare mydlo zetrzyj na grubym oczku zalej wrzatkiem i namocz w tym ciuszki powinno pomoc, szare mydlo jest niezastapione na takie cos - warto sprobowac
Ja bym próbowała wszystkiego

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
U mnie dobrze....lenie sie...

Dzisija juz jade do rodzinki a tam nie mam neta wiec.....bede dopiero w PN....

wiec...

Wesolych SWIAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-spokojnych,wesolych....
-udanych w gronie rodziny
- udanych porodow..(oby nie w swieta) chodz to bylby najlepszy prezencik...

Ogolnie Wielkia BUZKA!

ps; moj brzuchol 37tc+3d

Brzusio śliczny, nic tylko taką bombkę na choinkę

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
cześć mamuśki....ale miałam dwa dni pełne wrażeń, wczoraj przeprowadzka i wywóz motoru, dzisiaj od rana zakupy i rece to ja już mam do kolan....i miałam się brac za okna i pranie i jak usiadłam, tak siedzę i się zmobilizować nie mogę do niczego. Miałam tżtowi zrobić jakies ciasto bo ma dzisiaj urodziny, ale nie mam siły....kupiłam mu ciepłą pidżamkę i niech sie chłopak cieszy bo nie mam siły latac po sklepach i wymyslać teraz co mu kupić....chociaz i tak mnie to czeka jeszcze bo na gwiazdkę nic mu nie kupiłam....na szczęście odpada mi w wydatkach strój wigilijny, bo moja mama znalazła u siebie w szafie fajną bombkowa sukienkę, w która o dziwo się zmieściłam, chociaż w biuście troszkę przy chuda, ale ważne, że brzucho ma swobodę....i założę do tego golf i leginsy albo rajstopy...i adidasy i musi być teściowa usatysfakcjonowana. a najlepsze jest to, że wczoraj nie miałam juz w co sie ubrac bo wszystko czeka na pranie i mój tż dał mi swoje ciepłe kalesoniki i założyłam dresy na to i było suuuuper kochany Tż
Strój odjazdowy! A co, mamy prawo do eksperymentów...

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
ja pieczenie zostawiam tesciowej, kupiłam mięcho a jak ona chce to niech się bawi, zresztą we dwie w kuchni się nie pomiescimy, ja jutro będę walczyła z sałatkami, TŻ ma robić ciasto, a resztę niech sobie robi tesciowa, siedzi na emeryturze to ma czas i siłę a co.....
Niech żyje "mamusia" A ty się nie przemęczaj. Nie w tym roku

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
witam

pojechałam dziś na to ktg po 10 i myślałam, że raz dwa załatwię ale nie - w domu byłam dopiero przed 12
pierwsze ktg miałam 20min. , pani która mi je robiła stwierdziła iż zostały zanotowane jakieś spadki tętna dzidzi kilka razy (60-80) i poleciała po mojego gina na górę z tym ktg. Jak na moje oko to ten sprzęcik był trochę nie w tym miejscu i dlatego no ale nic. Gin kazał powtórzyć ktg. No i drugie ktg miałam 15 min. Tutaj wszystko z tętnem się ładnie zapisało, ale gin wziął mnie jeszcze dla pewności na usg z przepływami (mimo że miałam tydz temu) i wszystko jest ok łożysko II stopień dojrzałości - czyli co, jeszcze nie będę rodzić natomiast co do zapisu skurczy na ktg to jest świetna sprawa - cały czas mi wychodziły i to takie mega od 50% do nawet 100% ale to chyba przez to, że mała cały czas skakała a nie jakieś skurcze, przecież bym czuła, a te 100% to już na pewno więc trochę jakaś lipa jest z tym ktg albo ten sprzęt taki super

za 4h jeszcze idę na wizytę, może jeszcze coś nowego się dowiem
Ja bym chyba padła na tym badaniu. Dobrze że powtórzyli

Ja nie lubię świąt ale dziękuję za życzenia i Wam oczywiście też życzę wszystkiego dobrego. Wam, waszym dzieciaczkom i całej rodzinie

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 15:35   #2925
pysiamn
Zakorzenienie

Addicted, Kancia...dziekuje za porady co do masy makowej

Mlgo piękny i duży brzuszek....już niedługo...

Addicted dziekuje za miłe slowa co do kartek
Przyznam że kartki zaczeliśmy je robić od kiedy Kubuś jest na Świecie....jednak najmilej z sentymentem wspominam tę pierwszą
z małym Kubusiem na mamy ramieniu

ps Miałam silne (aż bolące) 3 "skurczyki"

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-12-22 o 15:39
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 15:38   #2926
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Jak się nie uda z Vanishem to zobacze z tym mydłem

Ale ta moja córeczka ma głupią matke
hahaha, nie gadaj takich głupot
Mi się kiedyś do białego prania zaplątała czarna skarpetka mojego męża taka garniturowa hehehe, to wyobraźcie sobie jak to wszystko wyglądało

Cytat:
.
Ja będę jutro wszystko robić

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Ja smaruję ciasto francuskie masą makową i zawijam po dłuższym boku do połowy z jednej i z drugiej strony. Potem kroję na mniej więcej 2 cm paski i układam na blaszce tą ukrojoną stroną do góry. Piekę ok. 15 min w 200-220 stopniach i wychodzą takie fajnie palmiery.
No tak właśnie zamierzam zrobić Tylko myślałam, aby normalnie zawijać z jednej strony a nie tak z dwóch Ale już mi ślinka na to cieknie

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 15:54   #2927
malinka118
Rozeznanie

Oglądając kartki Pysi wzięło mnie na wspomnienia i życzenia złożę Wam kartką z pierwszych Świąt Olafka Miał wtedy 4 miesiące.

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2009-12-22 o 15:57
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 16:05   #2928
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

To się wzięłam do roboty....poprałam córci zabawki, bo juz troche dostała pluszaków, w końcu wyprałam czapeczki i łapki, umyłam okno, bigos wstawiony....jakiegos powera dzisiaj mamchyba po Ince z mlekiem kawy nie piłam juz z 8 miesięcy więc jak teraz trochę wypiłam to nie wiem za co się złapać no ale wiem, że szalec nie mozna, więc grzecznie już siadam i odpoczywam...a córcia ma czkawkę, już czuję jej główke coraz niżej...tesciowa nawet powiedziała, że chyba trochę brzuch mi opadł no ale ona ma wadę wzroku

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Oglądając kartki Pysi wzięło mnie na wspomnienia i życzenia złożę Wam kartką z pierwszych Świąt Olafka Miał wtedy 4 miesiące.
malinka ale słodki syncio Piękniutki
Stary 2009-12-22, 16:19   #2929
kasiorekzeta
Rozeznanie

Witam Mamusie i ich brzuszki przed świętami

Niestety od czwartku nie czytałam co się działo u Was. U mnie działo się niesamowicie dużo.
W czwartek wieczorem byłam u ginekologa, mieliśmy usg i Nasza Majeczka waży już całe 1400gram. Wszystko z Nią w jak najlepszym porządku. Jedynie ja mam za często twardnienie macicy i szyjka była krótsza, dlatego od piątku do wczoraj byłam w szpitalu
Trafiłam tam aby w razie co przygotować dzieciaczka do przedwczesnego porodu
Dostałam 6 dawek sterydów, które pomagają w szybszym wykształceniu się płucek. Miałam kroplówkę na twardnienie macicy. Dodatkowo pisałam wcześniej (w środe), że dopadło mnie jakieś zatrucie pokarmowe, jak zrobili mi badania to CRP (odpowiedzialny za stan zapalny w organizmie) miałam bardzo podwyższone (norma do 10, a ja miałam 46). Następnego dnia już miałam 23, a później się wynormowało. Przyczyną tak wysokich wyników było pewnie zapalenie jelita. Ogólnie jestem pokuta wszędzie (bo kilka razy mi się wbijali do badań, bo ja mam słabe żyły, dlatego moje ręce wyglądają okropnie, całe w krwaiakach i siniakach), ale już w domeczku :j upi:
Cieszę się z tego powodu bardzo.
Dodatkowo leżałam na sali 3 osobowej i dwie dziewczyny, które były ze mną przekroczyły 10 dni po terminie porodu. Z soboty na niedzielę jedna miała całą noc skurcze, więc nie spałyśmy i chodziłyśmy koło niej, czekała aż skurcze się nasilą i bęzie rozwarcie. Wzięli ją o 11 rano na porodówkę, rozwarcie miała na 4 cm, urodziła chłopca dużego o 21:50. I tak o 22 w niedzielę (chwilę później jak dowiedziałyśmy się ze Nasza kolezanka z sali jest już Mamusią) druga koleżanka zaczęła rodzić. U niej to szybko już szło. Ja liczyłam jej skurcze, bardzo krzyczała, a rozwarcia nie było, a po 15 min już na 2 cm. Wzięli ją na porodówkę i za godzinę położna powiedziała mi, że druga koleżanka urodziła synka Ta to była niesamowicie szybka. Naoglądałam się strasznie. Mam już bardzo duży obraz jak wygląda początek porodu

Ale My mamy jeszcze dwa miesiące z Majeczką, niech ona się jeszcze grzeje w brzuszki do daty porodu . Ale cieszę się, że w razie co płucka będą lepiej wykształcone I tak do dnia porodu muszę leżeć ciągle, wszystko dla tej Kruszynki w brzuszku
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 16:24   #2930
mamaidy
Raczkowanie

Malinka prześliczny bobasek

Olivia Ty to chyba jakiś numer chcesz nam wywinąć na święta z tymi skurczami?

Malga dzięki za życzenia. Tobie też wszystkiego naj, a przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania

Celka no naprawdę spora córciaA co do przeczucia to w drugiej i teraz w trzeciej ciąży też miałam przeczucie od samego prawie początku, jak mnie tak dziwnie mrowiło w piersiach. Teraz mam przeczucie, że urodzę po terminie. Zobaczymy jak tam z moją intuicją w ciąży.
Dobrze że jesteś pozamykana, bo jeszcze czas na otwarcie

Joli gratuluję udanej wizyty, a na kiedy Ty masz termin? Bo Ciebie to chyba na naszej liście nie ma
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 16:27   #2931
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Witam Mamusie i ich brzuszki przed świętami

Niestety od czwartku nie czytałam co się działo u Was. U mnie działo się niesamowicie dużo.
W czwartek wieczorem byłam u ginekologa, mieliśmy usg i Nasza Majeczka waży już całe 1400gram. Wszystko z Nią w jak najlepszym porządku. Jedynie ja mam za często twardnienie macicy i szyjka była krótsza, dlatego od piątku do wczoraj byłam w szpitalu
Trafiłam tam aby w razie co przygotować dzieciaczka do przedwczesnego porodu
Dostałam 6 dawek sterydów, które pomagają w szybszym wykształceniu się płucek. Miałam kroplówkę na twardnienie macicy. Dodatkowo pisałam wcześniej (w środe), że dopadło mnie jakieś zatrucie pokarmowe, jak zrobili mi badania to CRP (odpowiedzialny za stan zapalny w organizmie) miałam bardzo podwyższone (norma do 10, a ja miałam 46). Następnego dnia już miałam 23, a później się wynormowało. Przyczyną tak wysokich wyników było pewnie zapalenie jelita. Ogólnie jestem pokuta wszędzie (bo kilka razy mi się wbijali do badań, bo ja mam słabe żyły, dlatego moje ręce wyglądają okropnie, całe w krwaiakach i siniakach), ale już w domeczku :j upi:
Cieszę się z tego powodu bardzo.
Dodatkowo leżałam na sali 3 osobowej i dwie dziewczyny, które były ze mną przekroczyły 10 dni po terminie porodu. Z soboty na niedzielę jedna miała całą noc skurcze, więc nie spałyśmy i chodziłyśmy koło niej, czekała aż skurcze się nasilą i bęzie rozwarcie. Wzięli ją o 11 rano na porodówkę, rozwarcie miała na 4 cm, urodziła chłopca dużego o 21:50. I tak o 22 w niedzielę (chwilę później jak dowiedziałyśmy się ze Nasza kolezanka z sali jest już Mamusią) druga koleżanka zaczęła rodzić. U niej to szybko już szło. Ja liczyłam jej skurcze, bardzo krzyczała, a rozwarcia nie było, a po 15 min już na 2 cm. Wzięli ją na porodówkę i za godzinę położna powiedziała mi, że druga koleżanka urodziła synka Ta to była niesamowicie szybka. Naoglądałam się strasznie. Mam już bardzo duży obraz jak wygląda początek porodu

Ale My mamy jeszcze dwa miesiące z Majeczką, niech ona się jeszcze grzeje w brzuszki do daty porodu . Ale cieszę się, że w razie co płucka będą lepiej wykształcone I tak do dnia porodu muszę leżeć ciągle, wszystko dla tej Kruszynki w brzuszku
to miałaś przeżycia faktycznie.....dobrze, że wszystko ok to teraz kochana nogi i brzuch do góry i odpoczywajcie
Stary 2009-12-22, 16:27   #2932
mamaidy
Raczkowanie

Kasiorekzeta no to obyś dotrwała. Dobrze, że dostałaś zastrzyki dla dzidzi. A który to tydzień?
Stary 2009-12-22, 16:33   #2933
Ingrid80
BAN stały

Mamaidy - to ty masz już dwójeczkę dzieci??
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 16:33   #2934
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki

Odebrał mi mężuś wyniki badani, wszystko cud miód orzeszki
Robiłam też anty HBs, czyli badające odporność na żółtaczkę po szczepionce... I najlepsze jest to, że nie umiem teraz tego zinterpretować Chyba mam odporność, ale nie jestem pewna... Może mój gin umie to odczytać?

Mój psiut znowu na antybiotyku Ma bidulka jakiś stan zapalny od zęba... Przyjechała mama - dentystka, pooglądała, stwierdziła, że węzeł chłonny jeden nieco powiększony jest, potem zadzwoniła do weta... Całe szczęście, że nie musimy jeździć za każdym razem do weta, bo mamy daleko, a już najlepiej, że nie musimy za to płacić...

Choineczka ubrana w załączeniu...

Bardotka wstaw to pranie do miednicy i dosyp vanisha ale w proszku, on jest mocniejszy... U mnie zadziałało na śpioszkach z ciucholandu, a wcześniej niczym nie chciało zejść... A no i koniecznie po tych próbach odplamiania musisz ciuszki bardzo, ale to bardzo dokładnie wyprać i wypłukać...

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Nie mam kostek - tzn mam, ale nie są już takie jak były I stopy jakoś dziwnie wyglądają... palce ok, ale stopy dziwnie...

I pod piersiami jakoś tak mi dziwnie... Tzn tam gdzie jest dół biustonosza i niżej ok 5-8cm - nie swędzi mnie to, ale skóra jest taka jakby podrażniona, jak się na nią patrzę to jest bez zmian - nic nie ma na niej, ani zaczerwienienia ani krostek, ale jak dotykam to jest obolała - może od rozciągnięcia? Nic mnie nie swędzi, więc to nie jest chyba ta gestoza, tak? Zaraz nasmaruję to jakimś Alantanem czy Linomagiem...
Swędzenie jest od cholestazy, a nie gestozy... Opuchnięte kostki nie świadczą jeszcze o gestozie, więc się nie martw... Zrób to badanie moczu na wszelki wypadek... Poodpoczywaj z nogami na płasko, posmaruj sobie czymś na opuchnięte stopy... Moje stopy też niby są teraz mnie opuchnięte, bo dużo odpoczywam, ale i tak mają dziwaczne kształty, no i kolory tęczy... A pod piersiami też mam takie podrażnione jak u ciebie, nie martwię się tym...

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Ostatnio mam trochę problem z zaparciami nie wiem czym można sobie pomóc, bo jak narazie nic nie działa z domowych sposobów.
Normalnie jak nie sracka to zaparcia. Z dwojga złego nie wiem co lepsze.

Wy mnie tu krzyczycie że wigilie robię, a widzę że każda albo robi wielkie porządki albo wypieki.
Ja z jakiś generalnych porządków zrezygnowałam. Będzie tak jak teść z mężem zadbają.
Z wigilią się tez trochę rozłożyło. Zresztą pierogi uszka gołąbki część ciasteczek zrobione.
Szwgierka się zaoferowała że jednak przywiezie coś.
Także nawet nie bedzie tak dużo roboty.
Ja przez wzdęcia i zaparcie trafiłam do szpitala ostatnio, bo ciśnienie chyba od tego mi wzrosło, namęczyłam się całą noc okrutnie i brzuch przez cały dzień mi chciało rozsadzić...
A na zaparcia kup sobie czopki glicerynowe, mnie bardzo pomogły...

Ja na święta nie robię nic... Oprócz ubrania choinki, której w końcu i tak nie ubrałam, tylko dyrygowałam TŻetem...

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
dzien doberek.
Wrocilam od gina. Mialam tylko USG, bo 2 tygodnie temu mialam wizyte. Zuzia wazy juz 1970g, czyli juz niemalze 2 kilo. Wiec juz taka duza mi sie wydaje. Wszystko z nia w porzadeczku.
A ze ginek idzie na urlop to mam wizyte dopiero za 5 tygodni!!! Czyli na poczatku 37 tygodnia (36t1d). No i badania ginekologicznego nie bede miala w sumie przez 7 tygodni. Troche mnie martwi ten odstep czasu Teraz to chyba powinnam miec co raz czesciej wizyty a nie tak rzadko. Chyba pojde gdzies w miedzyczasie prywatnie.
za wizytę... Ale faktycznie, coś długi ten dostęp...

Cytat:
Ja już bym siedziała w szpitalu... Ja już nawet nie chodzę na IP, tylko od razu lecę na oddział na górę
Ale musisz pamiętać, że wysokie ciśnienie może powodować odklejanie łożyska i niedotlenienie maluszka... Nie chcę Cie straszyć, tylko mówię po prostu...

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
puść białe pranie, a do proszku dodaj łyżkę, dwie zwykłej sody kuchennej, powinno pomóc.
Tak się wtyknę
A może kwasek cytrynowy? Ja tak srebro wybielam...
za wizytę...

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
Ja już mam III stopień dojrzałości...
A na ostatnim dzidzia szalała, a u mnie skurcze żadne nie wyszły...

Edytowane przez KarmazynowyKamyk
Czas edycji: 2009-12-22 o 16:35
KarmazynowyKamyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 16:37   #2935
mamaidy
Raczkowanie

Ingrid jedno mam w domciu, a drugie w niebie, teraz czekamy na trzecie
Stary 2009-12-22, 16:39   #2936
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

kasiorekzeta nie zazdroszczę przeżyć, ale dobrze, że już jesteście w domku...
Stary 2009-12-22, 16:42   #2937
soraya1
Raczkowanie

Kasiorekzeta bidulko - to sie nacierpialas ale dobrze, ze dali ci ten steryd - ja tez go dostalam jak wyladowalam w szpitalu w 32 tyg.
Najwazniejsze, ze sie poprawilo i jestes w domku

Kamyk - sliczna choinka
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 16:43   #2938
zebra666
Zakorzenienie

Kasiorekzeta dobrze, że już w domku i dzidzia na wszelki wypadek przygotowana

Kamyk śliczna choineczka

Ależ mam zgagę po obiedziewkurza mnie ona już!!! Codziennie po wszystkim zgaga...w nocy zgaga...

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-12-22 o 17:01
Stary 2009-12-22, 16:46   #2939
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Chinkę TŻ ubierał, trochę łyso na dole wyszło, ale on tego nie znosi robić
Zbieramy się do ciotki, choć nie wiem czy mam siłę na te odwiedziny...
Jeszcze sobie muszę ciśnienie zmierzyć...
Do wieczora, papapa...
Stary 2009-12-22, 16:57   #2940
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Ależ mam zgagę po obiedziewkurza mnie ona już!!! Codziennie po wszystkim zgaga...w nocy zgaga...[/QUOTE]
to samo u mnie migdały nie działają......nic nie działa....podobno im większa zgaga tym dłuższe włoski u dziecka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości