|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zaba, rzekotka:)
Ma ktos posrod swoich zwierzakow zabki?? szukam szukam, strasznie ciezko jest znalezc wlasicieli tych milusinskich
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zaba, rzekotka:)
Jejku, naprawde nikt nie ma zadnej zaby??
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Rzekotka
Jeśli ktokolwiek wie coś na ich temat, proszę o pomoc.
W zeszłe wakacje byłam w Holandii, kolega pracował w kwiaciarni i w kielichu kwiatu była ta mała rzekotka, przywiózł ją do domy żeby dać ją na pożarcie swoim pielęgnicom ![]() ![]() Mieliśmy ją oddać do Zoo, ale przyznam szczerze, że nie znam się na prawie przewozu egzotycznych zwierząt. Dla mnie było ważne żeby żabka żyła i nikt jej nie zjadł. Nie do końca wiem, co jest dla niej dobre, z pewnością nie trafi już na wolność ![]() Codziennie przeżywam koszmar "muchowania" teraz mam robaki wędkarskie, które przepoczwarzają się w muchy. To jest dość trudne, bo żabka zjada może ze trzy dziennie, a bywają dni, jak dziś, że "wykluło" mi się 10 much. Suchej specjalistycznej karmy, nawet nie powącha, je TYLKO i wyłącznie muchy. I teraz pytanie do Was, jak mogę ją uszczęśliwić, co zrobić, czy oddać ją do zoo? Czy tam będzie szczęśliwsza? Może poznacie jaki to gatunek, wiedziałabym co jada i w jakich warunkach żyje. Zdjęcie zrobione przed chwilą telefonem więc koszmarna jakość, ale ona żyje nocą, więc musiałam ją wykurzyć z "zameczku" i szybko machnąć fotkę. Aha co dziwne w nocy robi się prawie "przeźroczysta", nie wydaje żadnych dźwięków słyszalnych dla mojego ucha. Jest świetnym i humanitarnym myśliwym ![]() Broniłam się przed tym strasznie, bo mówiąc szczerze nie było mi na rękę opiekowanie się kolejnym znalezionym zwierzęciem, ale nie mogłam jej odmówić, poza tym stało się, pokochałam ją i wiem, że trudno by mi było ją gdzieś oddać. Jeszcze coś, nie wiem czy nie jest za gruba ![]()
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. Edytowane przez coldold Czas edycji: 2009-12-22 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rzekotka
http://grono.net/terrarystyka/topic/.../0/0/0/#bottom
tu jest jakaś grupa wsparcia, popisz na forach tego typu, chętnie odpowiedzą, nawet nie wiedziałam ile jest miłośników różnych dzikich stworzonek, zanim nie miałam jerzyka.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=iloneczka1;16000012 zanim nie miałam jerzyka.[/QUOTE]
znaczy jeża o imieniu jerzyk ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ptaka jerzyka, to był prawdziwy sajgon.
:-* ![]() Nie chowają się w domu, ale liczyłam z wetem, ze odrosną mu lotki ktore zniszczył inny wet i odleci za rok. Ciężko było, 80 mączników dziennie pozbawić głowy i to malo. Ale nie umiał pić z zakraplacza a vet nie miał już gdzie wbić kroplówki. No i serdusio nie wytrzymało, umarł w nocy na poduszce obok mnie. Miał na imię Rózia.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.