|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Soraya to trzymam kciuki ale super, że aż tyle warzy
![]() ![]() ![]() Gosbaj zapewne im bliżej końca to łatwiej nam nie bedzie |
|
|
|
#2972 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sama słodycz, karteczka cudna Cytat:
Cytat:
za wynikiChoinka ładna proszę pochwalić mężą Całuski dla Majeczki niech się "babka" trzyma Pranie juz się moczy w takim sproszkowanym od 15.00 i tez myślałam włąśnie, że ze 2 razy będe musiała to wszytsko wyprać + dodatkowe płukanie soraya kciuki zaciśnięte Aldii Dziękujemy Edytowane przez bardotka_a Czas edycji: 2009-12-22 o 22:17 |
|||||||
|
|
|
#2973 | |
|
Zadomowienie
|
oj zgaga pali
wpadłam zobaczy co u was cieszę się ze wizyty u lekarzy przebiegły bez komplikacji i buziaczki dla każdej ![]() moich kostek też nie widać wyniki moczu dobre , ale za dużo soli pochłaniamGosiu ja na zaparcia mam syrop DUPHALAC , co prawda jest ochydny , ale jedna łyżka dziennie wystarczy żeby normalnie funkcjonować Cytat:
a co jak ktoś ma chude palce? bo mój jeden palec to połowa mojej ginekolog a ja przy niej z prawie 80kg wyglądam jak wieloryb w ciąży ![]() na szczęście skurcze się uspokoiły , zdarza się 1-2 na dzień idę po mleko , może zgaga przejdzie
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
a mi sie wydawało ze ja mam skurcze bo normalnie mogłam policzyc na zegarku co ile minut sciskał mnie taki ból jak na@ a na ktg nic,nawet jednego skurczyku!!!!wiec nie wiem
|
|
|
|
#2975 |
|
Raczkowanie
|
Gooha kup sobie tę laktulozę. Mi lekarka ją zaleciła, ona jest bez recepty, bo ją się nawet malutkim dzieciom podaje. Ja też mam hemoroidy i czopki raczej nie są wtedy wskazane. Poza tym czopek może wywoływać skurcze, bo pobudza jelita do ruchów, a one mogą wzbudzać skurcze. Najlepiej zadzwoń jutro do gina, bo ja nie lekarz, ale to wiem od lekarzy. W szpitalu brałam laktuloze cały czas, bo bym chyba w ogóle nic nie zrobiła.
|
|
|
|
#2976 |
|
Zadomowienie
|
teraz masz te skurcze????
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#2977 |
|
Raczkowanie
|
Soraya bardzo się cieszę Twoją córcią
|
|
|
|
#2978 |
|
Zadomowienie
|
mamaidy, ula dziękuje za rady jutro spytam w aptece o te środki.
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
z tego co wiem to laktuloza i duphalac to to samo , bo duphalac w składzie ma laktulze i środek pomocniczy-glukoze
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
ula teraz już nie czuje tych skurczy,miałam w pt i sobote.na ktg jak leżałam tez je czułam niby a tu nic
![]() a ja mam już też łożysko dojrzałe,ale chyba do 2010 dotrwam.jutro pakuje torbe od nowa,bo wszystko po wizycie w szpit wyprane.ide obrac i pokroić jabłka i rano wstaje i sie biore za ciacho i inne smakołyki. ach przypomniało mi sie ze dziś byliśmy w carrefourze i poszłam do kolejki dla brzuchatek i kolejka duza i pytam kasjerki to ona 2razy na mnie spojrzała czy aby napewno jestem w ciązy(co mnie rozsmieszyło na 2tyg przed porodem że szukała mojego brzucha) i powiedziała ze moge bez kolejki a wszyscy w kolejsce sie oburzyli.....no myślałam ze tż ich tam powybija zaczeli gadać pod nosem i w ogóle....ech....
|
|
|
|
#2981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie to jakbym przeczytała Twój wcześniejszy post ze zrozumieniem , to domyśliłabym się , bo gdzie byś teraz KTG miała robione? wytrzymamy do newego roku , ja mam przeczucie ze wytrzymamy ![]() idę nynać , dobranoc
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Soraya
a rozwarcie masz minimalne.Oszczedzaj sie i do stycznia powinnas spokojnie doczekac Celka bo chusteczki sa mokre,a wilgoc lepiej chlonie bakterie.Wszystkie inne rzeczy mozna wrzucic do pralki i wygotowac przeciez ![]() Ula dzisiaj na SR dowiedzialam sie jak sie przelicza te place i tak 1 palec = 2cm |
|
|
|
#2983 |
|
Zadomowienie
|
zebra dzięki za dobrą wiadomość o eudaimonia i oby to jednak nie było w każdej chwili tylko na spokojnie po świętach
Jasne że fajnie, tylko jak tu się zorientować że już rodzisz ![]() Chociaż ostatnio koleżanka opowiadała o swojej znajomej, która się strasznie zdziwiła jak jej powiedzieli bodajże po ktg i badaniu, że już rodzi - miała jakieś bóle podbrzusza i w krzyżu, ale nie sądziła że to już skurcze porodowe mamaidy - a propos tego artykułu, to u mnie na SR właśnie było sporo o psychologii ciąży i porodu i że tak naprawdę to nasz organizm jest mądry i sam będzie wiedział jak sobie poradzić. Na początku byłam trochę zawiedziona, bo pamiętam, że na pierwszej SR (czyli prawie 6 lat temu) mieliśmy sporo ćwiczeń oraz oddychania i w sumie tutaj nastawiłam się na coś podobnego, a jak się okazało to tu było zupełnie inne podejście. Cwiczenia były tylko 1 raz, a oddychania w ogóle nie ćwiczliśmy aldii - to dziwne z tymi chusteczkami. Kupiłam chusteczki razem z opakowaniem z Rossmana i trochę szkoda byłoby mi wszystko wyrzucić te wszystkie chusteczki, tym bardziej że pewnie jest ich tam ok. 70 sztuk, a wiadomo że tylu nie zużyję. Mam jeszcze małe opakowanie 24 szt. ale tyle z kolei to pewnie za mało soraya no i jak widać niepotrzebnie się martwiłaś (ale wiem, ze łatwiej powiedzieć niż się zastosować )A co do szyjki to 1 cm to dość mało, ale skoro nie ma skurczy to chyba na razie nie ma się czym martwić. I oczywiście trzymam kciuki za styczeń Kamyku akurat tych ciasteczek nie smarowałam (myślę, ze jak posmarujesz to na pewno nie zaszkodzi), ale jak robiłam kurczaka to wtedy posmarowałam rozkłóconym jajkiem, bo po tym nabiera ładniejszego koloru filka - oby do stycznia ![]() ale ci ludzie to po co stoją w takiej kolejce? A jak już stoją to niech nie protestują, że chce z niej skorzystać osoba, dla której właśnie taka kolejka jest stworzonaNie ma co, trzeba się kłaść do łóżeczka bo już późno |
|
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny - ja się chciałam zapytać czy wiecie jak to jest z tym terminem porodu
wiem że istnieje kilka metod na jego wyliczenie ale i tak chyba tylko 5 czy 10% dzieci rodzi się faktycznie w terminie ale czy wynika to z błędu statystycznego czy uzależnione jest od tego kiedy dzidzia gotowa jest do przyjścia na świat? a ja się zastanawiam czy jeśli jestem w stanie określić datę poczęcia z 100% pewnością to jaką mam szansę że jeśli doliczę sobie 38 tygodni to maleństwo faktycznie przyjdzie na świat w tym czasie (dopuszczam oczywiście jakiś minimalny próg błędu, +/- 2 dni) jest to dla mnie o tyle ważne że jesteśmy z TŻ na czas ciąży osobno - ja w PL a on w UK, bo ja nie chciałam tam rodzić - no ale chciałabym żeby przyjechał na poród ale już sama nie wiem czy lepiej bookować bilet dla niego na termin czy wcześniej czy później... wiadomo że nie dostanie urlopu na 4 tygodnie żeby siedzieć i czekać kiedy panienka łaskawie raczy wyskoczyć z brzuszka mamy, a nie chcę aby siedział w PL, urlop się skończy, on pojedzie a ja na następny dzień na porodówkę.... wolę już żeby przyjechał nawet kilka dni po narodzinach ale żebyśmy mogli być w tym czasie razem we trójkę... ehhh... gdybym miała pewność że dzidzia urodzi się w terminie
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pędzę do szpitala...
Dzisiaj już drugi raz... Miałam plamienia, ale odesłali mnie do domu... Akurat był mój gin... Niestety teraz mi wyskoczyło 160/95 więc wolę już w święta tam być niż się zamartwiać o Paulinkę... Coś mnie kłuje w boku na wysokości pępka, ale to chyba nie skurcze... Powodzenia i pozdrawiam... Wesołych Świąt... Informujcie mnie jakby się coś urodziło
|
#2987 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie.....
Kamyku kciuki zaciśnięte buziaki i odpoczywajcie sobie dziewczynki, oby wszystko było ok a ja już wstałam, bo zaraz trzeba biec do sklepu i po prezent dla TŻ, i zaczyna się świąteczne gotowanie z teściową co do terminu porodu, to Kamyil tylko 5 % dzieciaków rodzi się o czasie, reszta przychodzi " jak chce" termin porodu jest orientacyjny, chyba tak naprawde cięzko jest przewidzieć kiedy to nastąpi ja mam już ze 3 terminy wyznaczone, ale trzymamy się dzielnie z ginką pierwszego z usg w 12 tygodniu....ale i tak mi moja lekarka powiedziała, że urodze wczesniej bo jestem małej postury
|
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyil chyba nie da się okresli dokładnego terminu, nawet jesli zna się na 100% datę poczęcia. Ja w poprzedniej ciązy znałam datę zapłodnienia na 100%
a człowiek urodził się tydzien wczesniej. Nie jestes tez w stanie przewidzec jakichs nagłych wypadków. Np jakiegoś zakażenia. Oczywsicie to czarniejszy scenariusz ale tez tak może byc, ze przed porodem cos sie przypałeta i dziecko bedzie się ratować przychodząc na świat No a to, ze dzieci lubia sobie posiedziec w brzuszku to co im się dziwic jak tam cieplutko i miło Kamyk cos czuje ze jednak bedzie rodzenie bo cisnienie niefajne...
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Po Świętach idę do gina i poproszę go jeszcze raz o zwolnienie, a jak mi nie da
, to pójdę do tego drugiego - da mi bez łaski Zostanie mi jakieś 6 tyg. do porodu, więc myślę, że najwyższy czas będzie odpocząć.Gratuluję Lili synka! A już dzisiaj życzę Wam wszystkim Wesołych, spokojnych i rodzinnych Świąt, a w Nowym Roku wszystkiego najpiękniejszego i żeby się spełniło choć jedno z najskrytszych marzeń!
|
#2990 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane!
Nigdy nie zgadniecie, gdzie wczoraj byłam, na dyskotece Nie można to było nazwać oczywiście dyskoteką, ale było bardzo fajnie W firmie u męża było spotkanie przed świetami, a że szef zajmował się kiedyś djowaniem i dalej jest to jego hobby to ma cały ten sprzęt, światła, kula, dymy i tego typu gadżety. Zatańczyłam tak wolniutko kilka razy A mój mężuś, co chwilę mi powtarzał, jaka to jestem niesamowita, że w 9 miesiącu ciąży, kiedy jest mi już tak ciężko, tak super się ruszam i że kiedyś powie małemu, jak to mamusia z nim brzuszku tańczyła ![]() ![]() Ale ja znowu dzis tylko na chwilkę, mam coś do dokończenia na kompie, później chce pojechać jeszcze do miasta, bo mąż wraca dzis wcześniej z pracy Więć będę miała pomoc przy sprzątaniu, a jeszcze trzeba dokupić kilka rzeczy, a tu taki młyn w sklepie od rana, że uff!!! Chce dziś też upiec serniczka i może będę mieć jeszcze siłę na zrobienie kapustki ![]() Ale teraz chciałabym: Boże Narodzenie wkrótce, więc życzymy Wam szczerze
Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę, Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni, Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei, By spełniło się choć jedno z Waszych marzeń, Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń! Magdalena i Wojtek oraz Szymon ![]() P.S. Oraz oczywiście szybkich porodów ![]()
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu termin masz na grudzień![]() ![]() Filka nie licze na cuda w takich kasach chociaż już nie dopinam kurtki ani najszerszego płaszcza, czuję się jak dinozaur i kiwam się na boki... w nocy miałam nieprzyjemną pobudkę bólem w krzyżu, bólami jak na @, i twardym brzuszkiem:\ Dobrze, że minęło ale nie przyjemne doświadczenie. Madziulka wzajemnie |
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
azzis - to by normalnie porazka byla, gdyby 6 tygodni przed porodem nie dal Ci zwolnienia...
![]() Kamyil - nie sadze, zeby sie dalo przewidziec. No moze gdybys miala wizyty co kilka dni u gina, ale wowczas to i tak nie uda sie z duzym wyprzedzeniem, zeby bilet zarezerwowac... Kamyczku - trzymam kciuki! aldii, addicted - nie wydaje mi sie, zeby te 24 szt mogly starczyc na 3 dni |
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pójdę prywatnie i zapłacę za wizytę, ale za zwolnienie nie dam tamtemu ani złotówki!
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Azzis wzajemnie Wesołych Świąt
![]() Wam wszystkim dziewczyny!!! Spokojnych Świąt i rozpakowań w terminach, szybkich porodów bez komplikacji ![]() ![]() Zdrowych i silnych dzidziusiów |
|
|
|
#2995 | |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski, widze ze juz przygotowania do swiat pelna para, a moj Tz wczoraj wpadl na pomysl, zeby futryny na dole malowac, tzn najpierw szlifowac a dzis bedzie malowal. no, wkurzyl mnie na maxa, ja siedze w kuchni i gotuje a on mi tego pylu nawalil doslownie wszedzie, czyli dzis sprzatam caly dzien
Cytat:
szkoda tylko, ze swieta w szpitalu. trzymamy kciukasy i zapewne wrocisz juz z malenstwem Pysiamn, takie male pytanko, te kartki swiateczne to w jakim programie robisz?? a tymczasem zyczonka dla Was wszystkich mamuski, Waszych Tz'ow i malych dzidziolkow w brzuszkach (i tych, co juz na zewnatrz )Niech się weseli święty,
Bo bliski jest zwycięstwa, Niech się raduje grzesznik, Bo dane jest mu przebaczenie. Niech powróci do życia poganin, Bo do życia jest powołany. W małym Świętym Dziecku Bóg daje nam Zbawienie. Niech Gwiazda Betlejemska zwiastuje nam, W sercu na nowo tę Dobrą Nowinę, Niech się rozraduje serce i uwierzy Jezusowi, Niech się umocni nadzieją na cały Nowym 2008 Rok!
|
|
#2996 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
kasiorekzeta dobrze, że już w domku Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no to czekamy![]() Cytat:
i aby do stycznia a i za ktg.celka2000 także gratuluję udanej wizyty ![]() Malga19 ładny brzuszek ![]() Cytat:
i oczywiście -------------- Po wizycie (znowu był poślizg 2h) nie miałam już siły zajrzeć. No więc wszystko ok- mały waży 3715g a mamusia +12kg . To była moja ostatnia wizyta (pan dr już nie chce mnie widzieć ) a w poniedziałek ktg. Wymazy porobione teraz czekamy na wyniki. To tyle Więc w święta się opychamy------- A i dopóki też pamiętam: Życzę Wam kochane mamusie,
Zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt |
|||||
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
______________$$$$$$
______________$$$$$$$$$$ ____________$$$$$$$$$$$$$ $ __________$$$$$$$$$$$$$$$ $$ _________$__________$$$$$ $$$ _________$$$$$_________$$ $$$$ __________$___$$$$$$_____ $$$$ _________*$$$_$_$$_$$____ _$$$ ________$_$_$**_$_$_$$$__ _$$$ _________$(O)___(O)_$_$$_ *$$$ _______$$__________$*$_$_ _$$$ ____$*__$____*___$$$__$__ *_$$ ___$*_____*$$$*________$_ __.** ___$*_______*_________.*$ __**** ____$*_________________*$ __*** ___$$$$*_____________*$$§ §§§ _$$$$$$$$$*_______*$$$$$$ §§§§§ $$$$$__$$$$_$$_$$$$$$$$$$ $$§§§§ $$$*__*$$$$$$$$$$$$**$$$$ $$§§§§§ $$$*__*$$$$$$$$$$$*__$$$$ $$$§§§§ _$$$$*$$$*******$$$*__$$$ $$$§§§§ __$$$*$$$*$$$$$*$$$$*$*_$ $$$§§§ _____$$$$*$$$$$*$__$$$$$$ $$$§§ _____$*$$*******___*$$$$$ $$$§ _____$*__________________ __*$ _____$$*_*__*___*$$_*___* __*$ ______$$$$_$$$$$$$$$$$$$_ $$$ _________$_______$_______ _$ _________$*______*_______ *$ __________$$$$$$$$$$$$$$$ $ ______$$$$$$$$$$**$$$$$$$ $$ ____$$$$$$$$$_______$$$$$ $$$ ___$$$$$$______________$$ $$$$ Przez śnieżycę, zawieruchę ślę życzenia i otuchę, by te święta choć tak zimne były ciepłe i rodzinne. Moc prezentów i miłości w Nowym Roku pomyślności. |
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rowniez sie dolaczam do zyczen: WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
|
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
Kamyk to trzymamy kciuki
![]() Ja jem sniadanko i zabieram sie za jakies gotowanko maz spi po nocce a mi sie nic nie chce![]() WESOŁYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT, BEZ SZPITALNYCH NIESPODZIANEK NO I SZYBKICH PORODOW W 2010!!!! |
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyil nikt nie da Ci gwarancji, ze dzidzia urodzi sie dokladnie tego i tego dnia
Kamyku ![]() ![]() daj czasami znac co z Wami Azzis,Madziulka,Zebra,Mad zikUK,Majkela,Celka,Gosba j dziekujemy i wzajemnie Celka dziekuje, w takim razie biore duze ![]() Majkela ![]() ![]() klask i: to czekamy na rozpakowanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.

:j upi:
wyniki moczu dobre , ale za dużo soli pochłaniam

zaczeli gadać pod nosem i w ogóle....ech....

ja mam już ze 3 terminy wyznaczone, ale trzymamy się dzielnie z ginką pierwszego z usg w 12 tygodniu....ale i tak mi moja lekarka powiedziała, że urodze wczesniej bo jestem małej postury
, to pójdę do tego drugiego - da mi bez łaski
W końcu termin masz na grudzień
a mamusia +12kg
klask i: to czekamy na rozpakowanie