Kozaki EMU - zbiorczy - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-19, 21:20   #2941
Eggnogg
Zakorzenienie

Dot.: Kozaki EMU nadal modne?

Cytat:
Napisane przez whoaboa Pokaż wiadomość
za stingery? Porownujac np z cenami w PL to jest bardzo okazyjna. Tutaj bronte hi kosztuja ponad 3 stowy, nie mowiac o stingerach. No, w USA i Uk sa tansze, jednak mimo wszystko (o ile to sprawdzona strona; moglabym prosic link?) - bierz, jesli idzie o cene, bo taniej nie bedzie.
Oj, jakies 1,5 miesiaca temu byly Stingery Hi za mniej niz £40 - to dopiero byla okazja! Do dzisiaj nie moge odzalowac, ze ich nie kupilam Zdecydowalam sie o dzien za pozno i cena podskoczyla. Buty sa do kupienia na amazon.co.uk i tam wlasnie nabylam Emu Bronte Hi w zeszlym roku za £29 .

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie!

Pytanie odnośnie rozmiarówki zwykłych bronte i bronte stingerów
Mianowicie czy rozmiar wybierać wg tych samych reguł? czy np. stingery mniej się ubijają?

Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?

Zwykłych bronte noszę 37 a stingery, no właśnie ... nie wiem jaki rozmiar wybrać ... czy 37 czy może 38
Slyszalam, ze Stingery sie tak nie ubijaja, ale poniewaz sama rozwazam ich zakup, to sie chetnie podczepie pod pytanie .
Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 18:52   #2942
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubeeeczek Pokaż wiadomość
A ja jestem KOMPLETNIE załamana.
Miałam cudowne emu bronte low takie błękitne, cudowne. I zabrudziły mi się przy cholewce i na dole trochę. Najpierw zrobiłam specjalną pianką do czyszczenia zamszu i nubuku (40zł) i nic, kompletnie nic to nie dało. Więc wypraliśmy je w pralce na delikatnym programie 30C i na najmniejszych obrotach i to jeszcze w perwollu. I co? Z moich ślicznych błękitnych emu, zrobiły się teraz spłowiałe ni to krem ni to niebieski. Szukam wszędzie teraz niebieskiego sprayu do zamszu, bo one pod względem koloru nie nadają do noszenia. Aż mi się płakać chce.. A, i przy okazji zaznaczam, że to są EMU a nie podróbki.
wybacz ale muszę zapytać, bo nie wierzę. co cię podkusiło, żeby skórzane buty wrzucać do pralki?! i to jeszcze z perwolem!?
normanie antynobel...

tak a propos tej dyskusji o wieku. emu rzutują bardziej na styl niż na wiek. więc nawet jeśli osoba w nieco poważniejszym wieku je nosi, wcale nie muszą wyglądać dziwnie. z całą pewnością nie są to jednak buty eleganckie. do sądu bym ich nie założyła (mam 24 lata, jestem aplikantem i na rozprawy zdecydowanie chodzę ubrana bardziej klasycznie, choć strój galowy przecież wymagany nie jest), ale na uczelnię - jak najbardziej tak (poza tym jestem też asystentem na wydziale prawa jednej z państwowych uczelni, w jakimś plebiscycie zajęłam 2 miejsce w kategorii "najlepiej ubrany belfer" więc chyba w oczach studentów wcale nie noszę się "śmiesznie" )

i jeszcze prośba. czy ma ktoś szare stingery? o fotkę bym poprosiła, bo chciałabym wyczaić, jak ten kolor się prezentuje w warunkach normalnych, a nie podczas profesjonalnych sesji zdjęciowych z fałszującym wrażenie oświetleniem.

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2009-12-20 o 19:29
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 15:35   #2943
gazelaa
Zadomowienie

W koncu przyszly moje UGGi wszystko jest ok tylko nie stem pewna czy na 100% to orginaly bo na filmikach gdzie sa pokazywane podroby i orginalne pokazuja ze powinny sie zginac a te sie nie zginaja, mam tez emu ale one tez nie za bardzo sie wiginaja a one sa 100% orginaly. wiec nie wiem co mam zrobic czy odeslac je popdostu bo pietki wydaja mi sie troche za twarde sa poprostu sztywniejsze
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 15:42   #2944
whoaboa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gazelaa Pokaż wiadomość
W koncu przyszly moje UGGi wszystko jest ok tylko nie stem pewna czy na 100% to orginaly bo na filmikach gdzie sa pokazywane podroby i orginalne pokazuja ze powinny sie zginac a te sie nie zginaja, mam tez emu ale one tez nie za bardzo sie wiginaja a one sa 100% orginaly. wiec nie wiem co mam zrobic czy odeslac je popdostu bo pietki wydaja mi sie troche za twarde sa poprostu sztywniejsze
Ja juz sie wypowiadalam na temat tych ugg, ale jak wolisz - mozesz zostawic, Twoje pieniadze
whoaboa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 16:20   #2945
Manehajera
Zakorzenienie

Cytat:
możesz porobić parę fotek? a jak z innymi aspektami? co jest napisane na metce wewnętrznej? made in china czy australia lub new zeland? jak wygląda podeszwa?
Manehajera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 16:25   #2946
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Manehajera Pokaż wiadomość
możesz porobić parę fotek? a jak z innymi aspektami? co jest napisane na metce wewnętrznej? made in china czy australia lub new zeland? jak wygląda podeszwa?
Podeszwa sie zgadza a na metce jest made in china czyli tez ok tylko ze nie przekonuje mnie ciemny znaczek z tylu jak przegladalam ebay to tylko kilka aukcji znalazlam z ciemnym znaczkiem a tak to byl jasny
Stary 2009-12-21, 16:50   #2947
gazelaa
Zadomowienie

to sa te UGGi
Stary 2009-12-21, 19:44   #2948
kar0ola
Rozeznanie

orientujecie sie moze jakie ceny są tych butów w Veneci albo Zebrze ? Or Heavy Duty ?

mam zamiar kupic bronte lo black , albo bronte mini sand : D
narazie szukam gdzie najtanije je znajde :P

aa i mogłybyscie mi powiedziec czy te butki są oryginalne ?

http://www.allegro.pl/item853883785_...czarne_36.html

http://www.allegro.pl/item853898391_...i_sand_36.html

Pozdroo ;*
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 13:16   #2949
lybecka
Rozeznanie

Co myślicie o tych butach? bo pierwszy raz widze zrobione emu z takiego materiału http://allegro.pl/item856599892_emu_..._szare_38.html
lybecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 14:01   #2950
HelloKittyHello
Rozeznanie

Cytat:
to sa te UGGi
Nieźle wykonane te podróbki.
HelloKittyHello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 15:02   #2951
vikuniaa
Zakorzenienie

ja w zebrze kupilam emu hi czarne, klasyk, za 395,50zl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-22, 15:16   #2952
kollorek
Raczkowanie

HelloKittyHello skąd Ty się tak znasz na tych wszystkich butach...?
hęę...
kollorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 18:31   #2953
HelloKittyHello
Rozeznanie

Kobieto, z wszystkich zamówionych przeze mnie Emu i UGG, tylko 30 % to oryginały. Wiele razy już się kłóciłam o to ze sprzedawcami, musiałam udowadniać, te buty to moja pasja, hobby (choć nie wiem czy to można tak nazwać). Na pierwszy rzut oka już to widzę, zresztą moja mama też już zaczyna "łapać" to, bo często ze mną ogląda.
Stary 2009-12-22, 19:19   #2954
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez HelloKittyHello Pokaż wiadomość
Kobieto, z wszystkich zamówionych przeze mnie Emu i UGG, tylko 30 % to oryginały. Wiele razy już się kłóciłam o to ze sprzedawcami, musiałam udowadniać, te buty to moja pasja, hobby (choć nie wiem czy to można tak nazwać). Na pierwszy rzut oka już to widzę, zresztą moja mama też już zaczyna "łapać" to, bo często ze mną ogląda.
z tego co widze to Ty wszedzie widzisz podróbki...
Stary 2009-12-22, 23:57   #2955
whoaboa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Nie bede nikogo bronic, ale obiektywnie - sledze ten watek od dluzszego czasu, i jakos nie zauwazylam. Skoro ktos pyta - to dostaje odpowiedz, to, ze nie jest ona adekwatna do tego, co by sie chcialo uslyszec - inna bajka. Nikt tutaj nie zmusza do sluchania rad, sugestii itp. Wolna wola.
Sama rowniez wypowiadalam sie o butach wyzej pokazanych jako podrobkach, i co w zwiazku z tym? Mam klamac?
Dla mnie, mysle, ze rowniez dla HelloKittyHello (jesli nie, prosze o poprawienie) i wiekszosci, wypowiadajacych sie to wsio ryba czy ktos suma sumarum pakuje kase (czesto nieswiadomie, czasem upierajac sie przy swoim) w podroby. Po prostu - jest pytanie, jest odpowiedz. Tyle ode mnie.
Cytat:
orientujecie sie moze jakie ceny są tych butów w Veneci albo Zebrze ? Or Heavy Duty ?
W sklepie internetowym Zebry wysokie 370zl . W Venezii z tego co kojarze drozej troche.

Edytowane przez whoaboa
Czas edycji: 2009-12-23 o 00:03
whoaboa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-23, 12:14   #2956
HelloKittyHello
Rozeznanie

Cytat:
Ja tylko stwierdzam fakt. Ktoś chce wiedzieć to mówię mu prawdę.

Rozumiem, ze każdy chce oszczędzić jak najwięcej, ale decydując się na te buty należy być przygotowanym na dość dużą kwotę.
Stary 2009-12-23, 14:41   #2957
pani_smith
Zakorzenienie

w shaffie shoes stingery hi można obecnie kupić za 599. do tego 10% zniżka z fbooka i się robi całkiem sympatycznie. biorąc pod uwagę, że sugerowana cena to 799... nawet bardzo

to oczywiście dalej sporo kasy, ale kupno emu za 150 zł musi wzbudzać podejrzenia - albo buty są używane czy zniszczone, albo to nie emu (i proszę nie mówicie, że w new yorkerze kupicie emu - pewnie się czepiam, ale ta nazwa jest zastrzeżona i w ny kupicie co najwyżej new-yorker-ki). wyprodukowanie tego buta odrobinę kosztuje, do tego płaci się za samą markę i nawet jeśli ktoś kupuje je za granicą - trochę za nie zapłaci. na www producenta jest dokładny opis oryginalnego obuwia, są pokazane modele itd. więc sobie zajrzyjcie i porównajcie, czy znaczek wygląda aby tak samo, czy szew jest taki jak trzeba, jaki jest kolor i materiał wierzchni.
alternatywnie - kupujcie w sklepach internetowych a nie od prywatnych użytkowników. jak widać na powyższym przykładzie można upolować przyzwoite okazje, a przynajmniej wiadomo, że nikt nas nie wycycka. jeśli natomiast tak się zdarzy - możliwość dochodzenia zwrotów czy wymian itd przemawia na naszą korzyść.

wróciłam
Stary 2009-12-23, 14:42   #2958
angelalala
Przyczajenie

Ja kupiłam na ursynowie w sklepie shaffashoes.
na promocji czarne za kostkę w cenie 280zł na hasło "Gwiazdka dostałam na nie 10%zniżki.
ta promocja jest ważna do 24grudnia więc news jest dla już zdecydowanych. D
angelalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 16:49   #2959
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
Ja tylko stwierdzam fakt. Ktoś chce wiedzieć to mówię mu prawdę.

Rozumiem, ze każdy chce oszczędzić jak najwięcej, ale decydując się na te buty należy być przygotowanym na dość dużą kwotę.
przepraszam jezeli to gupio zabrzmiało , jakos tak po prosu mi sie zuciło to w oczy . nie miałam zamiaru nikogo urazic czy cos

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-23, 20:55   #2960
HelloKittyHello
Rozeznanie

Cytat:
przepraszam jezeli to gupio zabrzmiało , jakos tak po prosu mi sie zuciło to w oczy . nie miałam zamiaru nikogo urazic czy cos
Ja natomiast źle to odebrałam, myślałam, że twierdzisz, że mam obsesję.

A co sądzicie o śmiganiu po mieście w Emu japonkach? Wypada w lipcu oczywiście?
Stary 2009-12-24, 11:18   #2961
vikuniaa
Zakorzenienie

A czym czyścicie emu? Ja mam czarne i mam zacieki z soli i nie wiem, czym to wyczyścić ((
Stary 2009-12-24, 11:21   #2962
bialinka
Raczkowanie

Mam to samo pytanie. Czym wyczyścić zacieki z soli z Emu? Dodam, że szmatka z wilgotną wodą, skórka chleba, a nawet czarny spray do zamszu nie dały rady
Stary 2009-12-24, 15:23   #2963
HelloKittyHello
Rozeznanie

Ja czyszczę tylko szczotką do zamszu, kupiłam za 3 zł w sklepie obuwniczym.
Stary 2009-12-25, 03:59   #2964
meg27
Raczkowanie

Do gazelii
odrazu widać po futerku że to podóbka, gdyż też się raz nabrałam na allegro, i te futerko to jest na podszewce przyklejone do skóry- spróbuj sobie nim poruszyć to poczujesz ze szeleści i jest oddzielnie jakby podszewka, a gdyby był to orginał to by bylo /futerko/ zespojone ze skórą bo jest wtedy jakby z jednego kawałka- owca nie jest golona tyko skóra już z futrem jest garbowana i dalej przerabiana w uggach i stringerach, a w podrobkach to dają sztuczne futerko i jeszcze się nawet błyszczy a naturalne jest bardziej matowe i grubsze włoski, w podróbach podeszwa jest tez sztywna. A poza tym cena tez znacznikiem jest.
a co myslicie o tych emu stingerach?

http://www.allegro.pl/item862174046_..._lo_38_39.html

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Z emu to ostatnio się przeżuciłam na emu stingery gdyż futerko się w nich tak nie ubija jak w emu bronte- mam jedne stingery od roku to wogole sa jak nowe jedynie na wkladce futro się ubiło, a ostatnio też kupiłam sobie fajne emu stinger i chodze w nich nawet po mokrej chlapie i sie wogole nie zmoczyly nie przemokly, super butki a jak w nich cieplo.....
mam tez 1 pare ugg ale za duze o rozmiar bo kupilam jako uzywane na allegro.

---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ----------

Jak ktoś nie wie jak wygladaja orginal to zamieszczam moje futerko w moich uggach- te widac ze jest matowe geste jakby afro takie troche się kręcące

Edytowane przez meg27
Czas edycji: 2009-12-25 o 04:00
meg27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 04:04   #2965
meg27
Raczkowanie

tu daje fotki moich uggów jak wyglada futerko
meg27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 09:39   #2966
malinoweciastko
Zadomowienie

dziewczyny czyli oryginały powinny mieć na wewnętrznej metce made in.. ?

i czy to emu bronte czy stingery wszystko jest napisane na metce? mój tata ma mi kupić je w Anglii i nie wiem jak mu wytłumaczyć żeby kupił takie jakie chce;p

Edytowane przez malinoweciastko
Czas edycji: 2009-12-25 o 09:48
malinoweciastko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 12:16   #2967
HelloKittyHello
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meg27 Pokaż wiadomość
tu daje fotki moich uggów jak wyglada futerko
Dziwne futerko, ale może tak wyszło na zdjęciach, bo buty wyglądają na oryginalne. Poza tym są one już noszone, więc trochę mogło się futerko wytrzeć.

Jaki masz rozmiar tych butków?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-25, 13:16   #2968
kar0ola
Rozeznanie

http://www.allegro.pl/item844976618_...bacz_sama.html

emu bronte hi za 304 zł ?!

cos mi tu śmierdzi .
ale ocencie same
Stary 2009-12-25, 14:53   #2969
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
A co sądzicie o śmiganiu po mieście w Emu japonkach? Wypada w lipcu oczywiście?
które masz na myśli? oglądam właśnie kolekcję wiosna 2010 i widzę tu kilka modeli, wszystkie dosyć mocno sportowe, czyli raczej bym ich nie wybrała (moja praca wymaga raczej czegoś, co zakrywa stopy, dlatego jeśli już wybieram coś w wersji "open", to musi być eleganckie). no ale tak poza tym, to nic w nich podpadającego nie widzę

bardzo podobają mi się natomiast rzymianki o nazwie bellbrae. mojemu kumplowi z melbourne już wysłałam maila, czy mógłby się zorientować ile kosztują i ew. kupić mi i je przysłać, bo internetowe poszukiwania tak mnie zniechęciły, że postanowiłam nabyć u źródła.

Cytat:
http://www.allegro.pl/item844976618_...bacz_sama.html
emu bronte hi za 304 zł ?!
cos mi tu śmierdzi .
ale ocencie same
zebra to sklep. jeśli zobie zażyczysz, wystawią ci nawet fakturę. źródło zdecydowanie pewne.
sugerowana przez dystrubutora cena emu bronte hi to 399,00 pln. obniżenie ich o 25% w sezonie wyprzedaży, tym bardziej, że mowa tu o raczej niezbyt popularnym rozmiarze 42, nie jest wg mnie niczym podpadającym i promocja jest bardzo kusząca

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2009-12-25 o 15:02
Stary 2009-12-25, 15:15   #2970
HelloKittyHello
Rozeznanie

Ja 2 lata temu kupowałam bronte hi za 259 zł, wtedy wszystkie modele były dużo tańsze.
Myślę, że hurtownia nie zmienia cen, tylko sklepy wykorzystują możliwość zarobku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości