![]() |
#2941 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kozaki EMU nadal modne?
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
normanie antynobel... tak a propos tej dyskusji o wieku. emu rzutują bardziej na styl niż na wiek. więc nawet jeśli osoba w nieco poważniejszym wieku je nosi, wcale nie muszą wyglądać dziwnie. z całą pewnością nie są to jednak buty eleganckie. do sądu bym ich nie założyła (mam 24 lata, jestem aplikantem i na rozprawy zdecydowanie chodzę ubrana bardziej klasycznie, choć strój galowy przecież wymagany nie jest), ale na uczelnię - jak najbardziej tak (poza tym jestem też asystentem na wydziale prawa jednej z państwowych uczelni, w jakimś plebiscycie zajęłam 2 miejsce w kategorii "najlepiej ubrany belfer" więc chyba w oczach studentów wcale nie noszę się "śmiesznie" ![]() i jeszcze prośba. czy ma ktoś szare stingery? o fotkę bym poprosiła, bo chciałabym wyczaić, jak ten kolor się prezentuje w warunkach normalnych, a nie podczas profesjonalnych sesji zdjęciowych z fałszującym wrażenie oświetleniem.
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2009-12-20 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zadomowienie
|
W koncu przyszly moje UGGi wszystko jest ok tylko nie stem pewna czy na 100% to orginaly bo na filmikach gdzie sa pokazywane podroby i orginalne pokazuja ze powinny sie zginac a te sie nie zginaja, mam tez emu ale one tez nie za bardzo sie wiginaja a one sa 100% orginaly. wiec nie wiem co mam zrobic czy odeslac je popdostu bo pietki wydaja mi sie troche za twarde sa poprostu sztywniejsze
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zadomowienie
|
Podeszwa sie zgadza a na metce jest made in china czyli tez ok tylko ze nie przekonuje mnie ciemny znaczek z tylu jak przegladalam ebay to tylko kilka aukcji znalazlam z ciemnym znaczkiem a tak to byl jasny
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zadomowienie
|
to sa te UGGi
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Rozeznanie
|
orientujecie sie moze jakie ceny są tych butów w Veneci albo Zebrze ? Or Heavy Duty ?
mam zamiar kupic bronte lo black , albo bronte mini sand : D narazie szukam gdzie najtanije je znajde :P aa i mogłybyscie mi powiedziec czy te butki są oryginalne ? http://www.allegro.pl/item853883785_...czarne_36.html http://www.allegro.pl/item853898391_...i_sand_36.html Pozdroo ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Rozeznanie
|
Co myślicie o tych butach? bo pierwszy raz widze zrobione emu z takiego materiału
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zakorzenienie
|
ja w zebrze kupilam emu hi czarne, klasyk, za 395,50zl
![]()
#2952 |
Raczkowanie
|
HelloKittyHello skąd Ty się tak znasz na tych wszystkich butach...?
hęę... |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Rozeznanie
|
Kobieto, z wszystkich zamówionych przeze mnie Emu i UGG, tylko 30 % to oryginały. Wiele razy już się kłóciłam o to ze sprzedawcami, musiałam udowadniać, te buty to moja pasja, hobby (choć nie wiem czy to można tak nazwać). Na pierwszy rzut oka już to widzę, zresztą moja mama też już zaczyna "łapać" to, bo często ze mną ogląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Zadomowienie
|
Nie bede nikogo bronic, ale obiektywnie - sledze ten watek od dluzszego czasu, i jakos nie zauwazylam. Skoro ktos pyta - to dostaje odpowiedz, to, ze nie jest ona adekwatna do tego, co by sie chcialo uslyszec - inna bajka. Nikt tutaj nie zmusza do sluchania rad, sugestii itp. Wolna wola.
Sama rowniez wypowiadalam sie o butach wyzej pokazanych jako podrobkach, i co w zwiazku z tym? ![]() Dla mnie, mysle, ze rowniez dla HelloKittyHello (jesli nie, prosze o poprawienie) i wiekszosci, wypowiadajacych sie to wsio ryba czy ktos suma sumarum pakuje kase (czesto nieswiadomie, czasem upierajac sie przy swoim) w podroby. Po prostu - jest pytanie, jest odpowiedz. Tyle ode mnie. Cytat:
![]() Edytowane przez whoaboa Czas edycji: 2009-12-23 o 00:03 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
w shaffie shoes stingery hi można obecnie kupić za 599. do tego 10% zniżka z fbooka i się robi całkiem sympatycznie. biorąc pod uwagę, że sugerowana cena to 799... nawet bardzo
![]() to oczywiście dalej sporo kasy, ale kupno emu za 150 zł musi wzbudzać podejrzenia - albo buty są używane czy zniszczone, albo to nie emu (i proszę nie mówicie, że w new yorkerze kupicie emu - pewnie się czepiam, ale ta nazwa jest zastrzeżona i w ny kupicie co najwyżej new-yorker-ki). wyprodukowanie tego buta odrobinę kosztuje, do tego płaci się za samą markę i nawet jeśli ktoś kupuje je za granicą - trochę za nie zapłaci. na www producenta jest dokładny opis oryginalnego obuwia, są pokazane modele itd. więc sobie zajrzyjcie i porównajcie, czy znaczek wygląda aby tak samo, czy szew jest taki jak trzeba, jaki jest kolor i materiał wierzchni. alternatywnie - kupujcie w sklepach internetowych a nie od prywatnych użytkowników. jak widać na powyższym przykładzie można upolować przyzwoite okazje, a przynajmniej wiadomo, że nikt nas nie wycycka. jeśli natomiast tak się zdarzy - możliwość dochodzenia zwrotów czy wymian itd przemawia na naszą korzyść.
#2958 |
Przyczajenie
|
Ja kupiłam na ursynowie w sklepie shaffashoes.
na promocji czarne za kostkę w cenie 280zł na hasło "Gwiazdka dostałam na nie 10%zniżki. ta promocja jest ważna do 24grudnia więc news jest dla już zdecydowanych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co sądzicie o śmiganiu po mieście w Emu japonkach? Wypada w lipcu oczywiście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
A czym czyścicie emu? Ja mam czarne i mam zacieki z soli
![]() ![]()
#2962 |
Raczkowanie
|
Mam to samo pytanie. Czym wyczyścić zacieki z soli z Emu? Dodam, że szmatka z wilgotną wodą, skórka chleba, a nawet czarny spray do zamszu nie dały rady
![]()
#2963 |
Rozeznanie
|
Ja czyszczę tylko szczotką do zamszu, kupiłam za 3 zł w sklepie obuwniczym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Raczkowanie
|
Do gazelii
odrazu widać po futerku że to podóbka, gdyż też się raz nabrałam na allegro, i te futerko to jest na podszewce przyklejone do skóry- spróbuj sobie nim poruszyć to poczujesz ze szeleści i jest oddzielnie jakby podszewka, a gdyby był to orginał to by bylo /futerko/ zespojone ze skórą bo jest wtedy jakby z jednego kawałka- owca nie jest golona tyko skóra już z futrem jest garbowana i dalej przerabiana w uggach i stringerach, a w podrobkach to dają sztuczne futerko i jeszcze się nawet błyszczy a naturalne jest bardziej matowe i grubsze włoski, w podróbach podeszwa jest tez sztywna. A poza tym cena tez znacznikiem jest. a co myslicie o tych emu stingerach? http://www.allegro.pl/item862174046_..._lo_38_39.html ---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ---------- Z emu to ostatnio się przeżuciłam na emu stingery gdyż futerko się w nich tak nie ubija jak w emu bronte- mam jedne stingery od roku to wogole sa jak nowe jedynie na wkladce futro się ubiło, a ostatnio też kupiłam sobie fajne emu stinger i chodze w nich nawet po mokrej chlapie i sie wogole nie zmoczyly nie przemokly, super butki a jak w nich cieplo..... mam tez 1 pare ugg ale za duze o rozmiar bo kupilam jako uzywane na allegro. ---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Jak ktoś nie wie jak wygladaja orginal to zamieszczam moje futerko w moich uggach- te widac ze jest matowe geste jakby afro takie troche się kręcące Edytowane przez meg27 Czas edycji: 2009-12-25 o 04:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Raczkowanie
|
tu daje fotki moich uggów jak wyglada futerko
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zadomowienie
|
dziewczyny czyli oryginały powinny mieć na wewnętrznej metce made in.. ?
i czy to emu bronte czy stingery wszystko jest napisane na metce? mój tata ma mi kupić je w Anglii i nie wiem jak mu wytłumaczyć żeby kupił takie jakie chce;p Edytowane przez malinoweciastko Czas edycji: 2009-12-25 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 |
Rozeznanie
|
http://www.allegro.pl/item844976618_...bacz_sama.html
emu bronte hi za 304 zł ?! ![]() ![]() cos mi tu śmierdzi . ale ocencie same ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo podobają mi się natomiast rzymianki o nazwie bellbrae. mojemu kumplowi z melbourne już wysłałam maila, czy mógłby się zorientować ile kosztują i ew. kupić mi i je przysłać, bo internetowe poszukiwania tak mnie zniechęciły, że postanowiłam nabyć u źródła. Cytat:
sugerowana przez dystrubutora cena emu bronte hi to 399,00 pln. obniżenie ich o 25% w sezonie wyprzedaży, tym bardziej, że mowa tu o raczej niezbyt popularnym rozmiarze 42, nie jest wg mnie niczym podpadającym i promocja jest bardzo kusząca ![]()
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2009-12-25 o 15:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Rozeznanie
|
Ja 2 lata temu kupowałam bronte hi za 259 zł, wtedy wszystkie modele były dużo tańsze.
Myślę, że hurtownia nie zmienia cen, tylko sklepy wykorzystują możliwość zarobku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.