Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-23, 16:26   #2401
Narek
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV

Hm, niby podobno mam takie czerwone plamy na linii włosów(kiedyś siostra mi mówiła), ale chyba powinnam mieć bardziej nasilone objawy, tak, jak na przykład u Ciebie.
Nie ma co się nakręcać, pewnie to tylko podrażniony łeb

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 16:28   #2402
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Hm, niby podobno mam takie czerwone plamy na linii włosów(kiedyś siostra mi mówiła), ale chyba powinnam mieć bardziej nasilone objawy, tak, jak na przykład u Ciebie.
tez tak mam, na samej skorze głowy nie widze co jest, ale czasami jak mam silny nawrót robia sie strupy

u mnie czasem strupy są, czasem nie, zawsze jest inaczej i nigdy nie wiem kiedy to wyskoczy

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 16:47   #2403
kosmetolog1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dysk Pokaż wiadomość
Truskawkowa - wiem, że mi pisałaś, tylko pamiętam, że ktoś wtedy wspominał bym spróbowała metody mycia odżywką... najpierw jej spróbuję, dla mnie apteczne szampony to ostatnia deska ratunku (nie testowałam żadnego poza Seboradin Niger). A do derma wybiorę się do Warszawy, bo tu mamy takie dwie panie, że ręce opadają. U jednej terminy są od dwa miesiące naprzód, poza tym ma niezłą sklerozę. A druga nie umie leczyć, zignorowała mój problem z włosami (pokazywałam jej skórę głowy) i uznała, że na łupież to tylko Nizoral.
Dlatego po nowym roku zadzwonię do doktor z Nova Derm Myślałam, że to wynika z niedomycia włosów, a jak się okazuje nie z tego powodu. Muszę się zastanowić nad farbą - Spróbuję Castinga - tego bez amoniaku.
a nie możesz przez pewien czas zaprzestać farbowania i dać włosom i skórze głowy trochę odetchnąć? bo farby z amoniakiem czy bez zasadowy odczyn muszą mieć, a zarówno silnie kwaśny jak i zasadowy odczyn może dodatkowo podrażniać i pomimo że coś uda ci się zaleczyć to po farbie znów może nawrócić
kosmetolog1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 16:51   #2404
201604211128
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kosmetolog1 Pokaż wiadomość
a nie możesz przez pewien czas zaprzestać farbowania i dać włosom i skórze głowy trochę odetchnąć? bo farby z amoniakiem czy bez zasadowy odczyn muszą mieć, a zarówno silnie kwaśny jak i zasadowy odczyn może dodatkowo podrażniać i pomimo że coś uda ci się zaleczyć to po farbie znów może nawrócić
Niezbyt... będę wyglądać nieciekawie Odrost w kolorze jasny brąz/ciemny blond i reszta czerwony brąz I będę musiała zrobić to - , bo nie chcę do ludzi wychodzić z takimi włosami. Może to wysuszenie jest od amoniaku? Może jak spróbuje bez amoniaku to coś z tego wyjdzie. A farbuję raz na 2-3 miesiące.

Edytowane przez 201604211128
Czas edycji: 2009-12-23 o 16:54
201604211128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 17:06   #2405
paspartu
Wtajemniczenie

Jestem po użyciu waxa mlecznego. przyznam, ze oczekiwałam lepszych efektów...
a dziś kupiłam sobie romantic, bedziemy dzis testować
Stary 2009-12-23, 17:17   #2406
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Truskawkowa - wiem, że mi pisałaś, tylko pamiętam, że ktoś wtedy wspominał bym spróbowała metody mycia odżywką... najpierw jej spróbuję, dla mnie apteczne szampony to ostatnia deska ratunku (nie testowałam żadnego poza Seboradin Niger). A do derma wybiorę się do Warszawy, bo tu mamy takie dwie panie, że ręce opadają. U jednej terminy są od dwa miesiące naprzód, poza tym ma niezłą sklerozę. A druga nie umie leczyć, zignorowała mój problem z włosami (pokazywałam jej skórę głowy) i uznała, że na łupież to tylko Nizoral.
Dlatego po nowym roku zadzwonię do doktor z Nova Derm Myślałam, że to wynika z niedomycia włosów, a jak się okazuje nie z tego powodu. Muszę się zastanowić nad farbą - Spróbuję Castinga - tego bez amoniaku.
dlaczego traktujesz apteczne szampony jak ostatnia deske ratunku? one nie zawsze sa strasznie drogie, nawet jesli warto na czyms zaoszczedzic, aby pomoc swojej skorze.

pamietam, ze polecilam Ci kiedys moj ukochany krem Toleriane i chyba Ci sluzyl? LRP to moja ulubiona firma apteczna i z niej polecam szampon Kerium http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...na-kuracja.htm

moim wlosow zupelnie nie wysuszal jak np. ziolowe szampony

moze byc tez tak, ze na skora przestaje reagowac na niektore substancje lecznicze, dlatego najlepiej byloby stosowac rozne na zmiane

o tym Ci chyba pisalam http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...mocznikiem.htm dla mnie do uzywania codziennego, na zmiane z typowo leczniczymi typu Nizoral, dla mnie bardzo wydajny

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-z-odzywka.htm bardzo dobrze wspominam tez ten, chociaz nie domywa tak dobrze, jakbym chciala

moim zdaniem lepiej wybrac szampon bezpieczny dla skory, a ewentualne siano leczyc odzywkami. powinnas wybrac cos bardziej odzywczego, a polski Wax? dla mnie Gloria to dosc lekka odzywka, na pewno nie dla wlosow bardzo suchych. zawsze mozesz kupic zwykla gliceryne w aptece (koszt minimalny) i dodawac kilka kropelek do porcji odzywki, wlosy obwinac workiem foliowym, zawiazac gumka i pod recznik, na glowe nie nakladalabym foliowki, bo kiszenie chorej i wrazliwej skory to nie jest dobry pomysl.

a wszystkich silikonow nie tolerujesz? przynajmniej dla mnie amodimethicone to najfajniejszy silikon, maja go odzywki loreal i frusctis (one tez maja w wiekszosci pseudoceramidy, ktore wlosom po przejsciach bardzo sluza)

a dermatolog koniecznie niech obejrzy dokladnie skore glowy, a wlosy Ci nie wypadaja? zwykle przy ŁZS glowy mamy swedzenie, łojotok i wypadanie (mnie na szczescie to 3 ominelo).

a bierzesz cos z cynkiem np. Salfazin? pijesz sporo mleka, spozywasz serow bialych, jogurtow itp? mi wykluczenie mleka i redukcja produktow z niego powstajacych zredukowala LZS w bardzo duzym stopniu

Cytat:
Truskawkowa, mogłabyś troszeczkę więcej napisać o ŁZS? Od kiedy pamiętam mam na głowie takie niezidentyfikowane coś, co niby jak łupież wygląda, ale nim nie jest. Po regularnym myciu Babydreamem znika, a kiedy użyję jakiegoś drogeryjnego szamponu, zaraz znów się pojawia.
Cytat:
a masz taka wyraznie inna skore na granicy wlosow i czola? to jest typowe dla ŁZS skory owlosionej, czasem to niestety schodzi na twarz i wtedy zaczyna sie dramat w okolicy miedzybrwiowej, przy nosie, ok ust łuszczenie i podraznienie non stop

a jak przejezdzasz palcem po skorze glowy to zostaje czasem takie dziwne COS?
musialby ktos obejrzec Twoja skore z bliska, bo to moze byc rownie dobrze nadwrazliwosc na kosmetyki
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 17:29   #2407
201604211128
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
dlaczego traktujesz apteczne szampony jak ostatnia deske ratunku? one nie zawsze sa strasznie drogie, nawet jesli warto na czyms zaoszczedzic, aby pomoc swojej skorze.

pamietam, ze polecilam Ci kiedys moj ukochany krem Toleriane i chyba Ci sluzyl? LRP to moja ulubiona firma apteczna i z niej polecam szampon Kerium http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...na-kuracja.htm

moim wlosow zupelnie nie wysuszal jak np. ziolowe szampony

moze byc tez tak, ze na skora przestaje reagowac na niektore substancje lecznicze, dlatego najlepiej byloby stosowac rozne na zmiane

o tym Ci chyba pisalam http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...mocznikiem.htm dla mnie do uzywania codziennego, na zmiane z typowo leczniczymi typu Nizoral, dla mnie bardzo wydajny

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-z-odzywka.htm bardzo dobrze wspominam tez ten, chociaz nie domywa tak dobrze, jakbym chciala

moim zdaniem lepiej wybrac szampon bezpieczny dla skory, a ewentualne siano leczyc odzywkami. powinnas wybrac cos bardziej odzywczego, a polski Wax? dla mnie Gloria to dosc lekka odzywka, na pewno nie dla wlosow bardzo suchych. zawsze mozesz kupic zwykla gliceryne w aptece (koszt minimalny) i dodawac kilka kropelek do porcji odzywki, wlosy obwinac workiem foliowym, zawiazac gumka i pod recznik, na glowe nie nakladalabym foliowki, bo kiszenie chorej i wrazliwej skory to nie jest dobry pomysl.

a wszystkich silikonow nie tolerujesz? przynajmniej dla mnie amodimethicone to najfajniejszy silikon, maja go odzywki loreal i frusctis (one tez maja w wiekszosci pseudoceramidy, ktore wlosom po przejsciach bardzo sluza)

a dermatolog koniecznie niech obejrzy dokladnie skore glowy, a wlosy Ci nie wypadaja? zwykle przy ŁZS glowy mamy swedzenie, łojotok i wypadanie (mnie na szczescie to 3 ominelo).

a bierzesz cos z cynkiem np. Salfazin? pijesz sporo mleka, spozywasz serow bialych, jogurtow itp? mi wykluczenie mleka i redukcja produktow z niego powstajacych zredukowala LZS w bardzo duzym stopniu
Z powodu ceny. Niestety budżet studencki na niezbyt wiele pozwala. Toleriane mi bardzo służy. A włosy mi wypadają - mam strasznie plączące się, ale mimo to lecą jak szalone - w trakcie mycia też. Cynku nie biorę. Ostatnio sporo piję mleka, ale to przez colę, by nieodwapnić kości. Spróbuję kupić dwa z poleconych przez ciebie. Na pewno moje włosy źle reagują na dimethicone - są oklapnięte. Teraz mam odżywkę i szampon (i maskę - nieużywaną Sephorę) z nim, i są padnięte następnego dnia - jutro nie będą się już nadawać, a dziś są już przetłuszczone (myłam wczoraj wieczorem). Glorię moje włosy bardzo lubią, może kupię glicerynę, bo nie chcę testować nowych rzeczy by nie pogorszyć sytuacji.
Stary 2009-12-23, 17:36   #2408
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Z powodu ceny. Niestety budżet studencki na niezbyt wiele pozwala. Toleriane mi bardzo służy. A włosy mi wypadają - mam strasznie plączące się, ale mimo to lecą jak szalone - w trakcie mycia też. Cynku nie biorę. Ostatnio sporo piję mleka, ale to przez colę, by nieodwapnić kości. Spróbuję kupić dwa z poleconych przez ciebie. Na pewno moje włosy źle reagują na dimethicone - są oklapnięte. Teraz mam odżywkę i szampon (i maskę - nieużywaną Sephorę) z nim, i są padnięte następnego dnia - jutro nie będą się już nadawać, a dziś są już przetłuszczone (myłam wczoraj wieczorem). Glorię moje włosy bardzo lubią, może kupię glicerynę, bo nie chcę testować nowych rzeczy by nie pogorszyć sytuacji.
za szampon oceanic dalam niecale 14zl w dozie, niby szkoda wydawac na myjadla, ale skoro pijesz duzo coli, to przelicz ile miesiecznie wydajesz.

sprobuj zupelnie odstawic mleko i biale sery na jakis tydzien i zastapic je warzywami nawet gotowanymi lub z patelni, byc moze swedzenie sie zmniejszy.

moje tez sa klpniete po dimethicone, dlatego staram sie unikac, ale przy amodimethicone wystarczy plukanie wlosow strumieniem wody 2-3 minuty, chyba czasem lepsze oklapniecie niz szorstkie, porowate wlosy, niefajne w dotyku

i jak najrzadziej czesz, nie dosc, ze przyspieszasz przetluszczanie to jeszcze uszkadzasz mechanicznie juz uszkodzone wlosy
Stary 2009-12-23, 17:54   #2409
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
a masz taka wyraznie inna skore na granicy wlosow i czola? to jest typowe dla ŁZS skory owlosionej, czasem to niestety schodzi na twarz i wtedy zaczyna sie dramat w okolicy miedzybrwiowej, przy nosie, ok ust łuszczenie i podraznienie non stop

a jak przejezdzasz palcem po skorze glowy to zostaje czasem takie dziwne COS?
musialby ktos obejrzec Twoja skore z bliska, bo to moze byc rownie dobrze nadwrazliwosc na kosmetyki
Skóra na tej linii jest taka, hm... wysuszona? Ale kurczę, z drugiej strony to może Neril tak działa Te czerwone miejsca mam tylko po jednej stronie głowy, za uchem.
Żadnego cosia nie zauważyłam, a macałam się przed chwilą dokładnie po głowie U mnie pojawiają się takie jakby skorupy z tego łupieżu we włosach nad karkiem, reszta łba jest czysta.

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2009-12-23, 18:29   #2410
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Skóra na tej linii jest taka, hm... wysuszona? Ale kurczę, z drugiej strony to może Neril tak działa Te czerwone miejsca mam tylko po jednej stronie głowy, za uchem.
Żadnego cosia nie zauważyłam, a macałam się przed chwilą dokładnie po głowie U mnie pojawiają się takie jakby skorupy z tego łupieżu we włosach nad karkiem, reszta łba jest czysta.
a masz takie jakby mikrozluszczanie w tej okolicy? taka napieta skora? za uszami mowisz? w sumie tez typowe dla LZS, bo w tych okolicach jest duzo gruczolow lojowych, a ŁZS wlasnie te okolice wybiera.

u mnie zawsze najgorzej sie dzialo w czesci potylicznej glowy, zwykle tam najbardziej sie przetluszcza, swedzi i wyskakuja dziwne rzeczy

a uzywasz czasem Nizoralu?
Stary 2009-12-23, 18:30   #2411
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paspartu Pokaż wiadomość
Jestem po użyciu waxa mlecznego. przyznam, ze oczekiwałam lepszych efektów...
a dziś kupiłam sobie romantic, bedziemy dzis testować
To miłego bo ja tez wczoraj kupiłam

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 18:33   #2412
201604211128
Konto usunięte

Cytat:
za szampon oceanic dalam niecale 14zl w dozie, niby szkoda wydawac na myjadla, ale skoro pijesz duzo coli, to przelicz ile miesiecznie wydajesz.

sprobuj zupelnie odstawic mleko i biale sery na jakis tydzien i zastapic je warzywami nawet gotowanymi lub z patelni, byc moze swedzenie sie zmniejszy.

moje tez sa klpniete po dimethicone, dlatego staram sie unikac, ale przy amodimethicone wystarczy plukanie wlosow strumieniem wody 2-3 minuty, chyba czasem lepsze oklapniecie niz szorstkie, porowate wlosy, niefajne w dotyku

i jak najrzadziej czesz, nie dosc, ze przyspieszasz przetluszczanie to jeszcze uszkadzasz mechanicznie juz uszkodzone wlosy
Kupię ten oceanic i wypróbuję. Będę dopiero po świętach i nowym roku w stolicy to kupię. A mleko odstawię. Tylko jak rozczesać tą szopę - strasznie mi się plączą? Co najciekawsze zastanawiam czy nie używać Glorii 2 razy w tygodniu, bo nawet po odżywce z dimethicone (obecnie Toni & Guy i różne balsamy Mrs potter's) mam nieco szorstkie, aczkolwiek klapnięte włosy .

Edytowane przez 201604211128
Czas edycji: 2009-12-23 o 18:40
Stary 2009-12-23, 19:41   #2413
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
a masz takie jakby mikrozluszczanie w tej okolicy? taka napieta skora? za uszami mowisz? w sumie tez typowe dla LZS, bo w tych okolicach jest duzo gruczolow lojowych, a ŁZS wlasnie te okolice wybiera.

u mnie zawsze najgorzej sie dzialo w czesci potylicznej glowy, zwykle tam najbardziej sie przetluszcza, swedzi i wyskakuja dziwne rzeczy

a uzywasz czasem Nizoralu?
Napiętej skóry raczej nie czuję, ale wszelkie złuszczenia tam się dzieją.
U mnie właśnie też część potyliczna jest zaatakowana. Przetłuszczanie chyba jest w normie, ale te skupiska złuszczonej skóry tam się znajdują. W ogóle to bardzo apetycznie wszystko brzmi, mniami
Nizoralu nie używam, bo jak wcześniej napisałam, kiedy myję regularnie Babydreamem, to jest wszystko ok. Chyba, że zacznę jakiegoś zwykłego szamponu używać, wtedy wszystko się zaostrza.

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2009-12-23, 20:39   #2414
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napiętej skóry raczej nie czuję, ale wszelkie złuszczenia tam się dzieją.
U mnie właśnie też część potyliczna jest zaatakowana. Przetłuszczanie chyba jest w normie, ale te skupiska złuszczonej skóry tam się znajdują. W ogóle to bardzo apetycznie wszystko brzmi, mniami
Nizoralu nie używam, bo jak wcześniej napisałam, kiedy myję regularnie Babydreamem, to jest wszystko ok. Chyba, że zacznę jakiegoś zwykłego szamponu używać, wtedy wszystko się zaostrza.
o rany
umylam dzisiaj wlosy i zauwazylam ze mam skore sucha i zluszczona.jak podrapalam to az sie sypalo i swedzi mnie teraz....
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 20:41   #2415
motylek1007
Zakorzenienie

dziewczyny nie nakręcajcie sie, chcecie zobaczyc jak to u mnie wygląda?

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-23, 20:50   #2416
Narek
Zakorzenienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1602451 7]o rany
umylam dzisiaj wlosy i zauwazylam ze mam skore sucha i zluszczona.jak podrapalam to az sie sypalo i swedzi mnie teraz....[/QUOTE]
Od razu zaznaczam, że to nie jest widoczne, nic nie sypie mi się tonami z głowy na ramiona, ja o tym wiem, bo się po łbie macam

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie nakręcajcie sie, chcecie zobaczyc jak to u mnie wygląda?
No właśnie, moja głowa przy Twojej to małe miki są. Pamiętam, jak kiedyś wrzucałaś zdjęcie Twojego podrażnienia i nigdy takiego stanu zapalnego nie miałam.

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2009-12-23, 20:56   #2417
motylek1007
Zakorzenienie

Narek ja mysle ze z Toba jest wszystko ok, ale jakby co, polecilabym Ci szampon, który jest typowo na ŁZS i mi zawsze pomaga

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-23, 20:59   #2418
Narek
Zakorzenienie

Też tak myślę, po prostu mam bardziej wrażliwą skórę na głowie(zresztą, generalnie wrażliwcem jestem) i muszę uważać z myjadłami
Na Selsun Blue zdecyduję się, kiedy mojej głowie Babydream już nie będzie wystarczał

Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Stary 2009-12-23, 21:03   #2419
motylek1007
Zakorzenienie

ja zuzywam wlasnie Babydrem (mi nie słuzy), ale na razie myje najpierw nim, spłukuje, potem jakims innym szamponem i na razie JAKOS jest

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-23, 22:31   #2420
majreg
Wtajemniczenie

Ja też miałam takie czerwonawe coś,czasami mokre i sączące się w bardzo zaostrzonym stadium, które jak sie goiło zaczynało się łuszczyć. I mi pomógł seboradin lotion. Ale to było dawno temu jak jeszcze stosowałam starą zwykłą pielęgnację. Nie wiem czy to był ŁZS. Na twarz mi nie schodziło.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 10:35   #2421
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Ja też miałam takie czerwonawe coś,czasami mokre i sączące się w bardzo zaostrzonym stadium, które jak sie goiło zaczynało się łuszczyć. I mi pomógł seboradin lotion. Ale to było dawno temu jak jeszcze stosowałam starą zwykłą pielęgnację. Nie wiem czy to był ŁZS. Na twarz mi nie schodziło.
to sie ciesz, bo mi zeszło i to mocno

[*] 11.09.2012
Stary 2009-12-24, 11:22   #2422
Paulinka675
Zakorzenienie

ja miałam nie wiem czy to był zwykły łupież czy łuszczycowe, ale na linii włosów z czołem zrobiła się biała łuszcząca się linia, nie mogłam się tego pozbyć, często mi się to nawracało, pomógł mi szampon kerium

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 11:32   #2423
ImmortalLover
Zakorzenienie

Nie sądziłam,że coś takiego nawet istnieje...
Jak podrapię się w głowę to leci coś białego,ale nie przywiązuje do tego większej wagi.
w ogóle to wesołych świąt. Zdrowych, długich i jak najlepszych włosków

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 15:42   #2424
klada
Zakorzenienie

A ja zauwazylam, ze jak codziennie nie umyje wlosow, to na drugi dzien swedzi mnie glowa i mam lupiez...
A jak myje co dzien, to nie mam takiego problemu...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 15:59   #2425
Magdzia94
Zakorzenienie

Tez tak mam Po prostu włosy są juz brudne i sie domagaja mycia.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 15:59   #2426
201604211128
Konto usunięte

Klada - u ciebie nie musi być to ŁZS. Mnie głowa swędzi codziennie, niezależnie od tego czy mam umyte tego dnia włosy czy też nie i niezależnie od szamponu. A próbowałam szamponów dla włosów z łupieżem - dziegieciowego i Nizoralu - więc środków mocnych (H&S nie ufam ).
Stary 2009-12-25, 17:56   #2427
Sylvana
Zadomowienie

Zakupilam tak jak Truskawkowa poleca szampon babydream z rossmana. wlosy po nim blyszczace jednak mocniej splatane, ze wiecej odzywki musialam nalozyc, wtedy jak ją splukalam wlosy byly juz 'normalne' do rozczesania
Czy jesli dalabym olej kokosowy na cala noc to czy po rannym myciu babydream nie bede miala wlosow bardziej przetluszczonych niz po bardziej oczyszczajacym szamponie? Bo wlosy mam suche ale u nasady lubia sie troszke przetluszczac i obawiam sie, ze babydream i olej to nie najlepsze polaczenie
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 18:37   #2428
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
A ja zauwazylam, ze jak codziennie nie umyje wlosow, to na drugi dzien swedzi mnie glowa i mam lupiez...
A jak myje co dzien, to nie mam takiego problemu...
też tak mam

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 19:11   #2429
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
też tak mam
A jakich odżywek i szamponów używacie?
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 19:18   #2430
klada
Zakorzenienie

Ja uzywam szampon z Polleny Familijny
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości