![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
Zachwycam sie moim nabytkiem - moschino i love love
![]()
#152 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam dwie ściany zielone (trawiasty) i dwie żółte, ale mam zamiar przemalować je na taki jakiś fiolet ![]() ale mnie przestraszyłaś, idę do gina po nowym roku. Cytat:
![]() zrobiłam sobie opis graficzny z M&M'sami "dostałeś rózgę?" nagle starzy znajomi zaczęli się odzywać i pytać jak takie coś fajnego zrobić ![]() http://www.gadu-gadu.pl/lecawkulki/
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
ja ich nie umiem robić
![]() tylko opisy graficzne ściągnęłam sobie, póki są za darmoche ![]()
#155 |
Zakorzenienie
|
Mi same wyskakuja, jak ktos pisze np : )
#156 |
Zadomowienie
|
Spodziewałam się więcej spamu
![]() Przed chwilą wróciłam z zakupów z mokrymi skarpetkami ( kałuża w kozakach normalnie ![]() Nadrobię was wieczorem, bo jadę odebrać prezenciaki od cioci ![]() Aaaa, i Wesołych Świąt dla Żbików, które powoli nas opuszczają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Gdzieś mi ikonki wielocytowania poznikały
![]() Wam też ? To tak. Martyna - przebieram się w krótką później. Bo do poloneza ma być czarna długa spódnica i biała bluzka. Ktoś o sałatki pytał. Ja robię z tuńczyka z żółtym serem. Byłam w centrum handlowym. Nic sobie nie kupiłam, tylko tą płytę dla koleżanki. I ciasto kukułkę zrobiłam. Chyba szklankę rumu zużyłam ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Ściągnęłam sobie nową płytkę happysadu. Zobaczymy ile to warte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Siadłam do matmy zamiast do biologii.
![]() Bracia przyjechali, jeden piecze, więc mam luz dzisiaj. ![]() Cytat:
![]() Pochwal się na wątku egzaminacyjnym. ![]() ![]() ------------ Piszecie tyle o świętach, a ja ich nie lubię, więc nie mam co cytować. ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Idę zaraz oglądać 'Ring'. Łaaaa. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to i tak bym nie miała z kim konsultować, bo moja mama nie piecze ciast ![]() Cytat:
![]() a kolor ścian... marzyłam o podobnym, ale.. stanęło na innym, Martyna wie na jakim xD bo taki byłby za ciemny ![]() Cytat:
ooj, my się kochamy, c'nie Martyna ![]() wow, jakie przeceny ![]() ja nie bede o swoich zakupach mówiła, bo jestem taka wkur.zona, że zaraz chyba przetestuje swoje tabletki na uspokojenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a nie wiem co pisałaś ![]() ![]() o ![]() Cytat:
![]() szkoda, że nie mam gadu ![]() tż mi coś ostatnio mówił, że jak ja robię m&msowe emotki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() alkoholiczka? ![]() ![]() o, też ciekawa jestem, "pochwal" sie, jak wrażenia ![]() łaaaa, bój się ![]() miałam kiedyś problem z pęcherzem bardzo często. wystarczyło mi, że było zimno na dworzu i już. jak byłam młodsza to bez względu na pogodę ciągle coś mi się działo. ciągle miałam wrażenie ze chce mi się siku, szłam i nic ![]() okropne wrażenie, nic nie dało sie z tym zrobić i to bylo najbardziej irytujące. no a jak juz mialam tak hardcorowo, odkryłam ze jak sie duzo pije, to pomaga i rozgrzewa, czyli nasiadówki albo lezenie pod kocykiem ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piekłam biszkopt na spód i już przelewam do formy i myślę proszek do pieczenia ! Ale już za późno było, to upiekłam, ale nie urosło. Drugie musiałam robić. Gdzie tam alkoholiczka. Ale w przepisie było 5 kieliszków. ![]() ![]() A podobna do reszty. Chyba z piosenki mi do gustu przypadły. W ogóle od pewnego czasu jakoś happysadu nie mogę. Ta promująca płytę 'mów mi dobrze' to mi się wcale nie podoba. Takie flaki z olejem. A na teledysku jakieś wesele. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my jutro będzięmy stroic , bo ja w tym roku zażyczyłam sobie żywą choinkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() są kawałki naprawdę fajne, a nie które niestety słabe. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak popatrzyłam na tę biedną masę to mi się żal tych gości wszystkich zrobiło ![]() Teraz będę uważac przez święta, żeby mi się to zapalenie nie przeciągnęło do marca ![]() Cytat:
![]() Oczywiście kuchnia cała ubrudzona ![]() Mnie się bardzo podoba "mów mi dobrze" reszta piosenek mniej. Ale może jak przesłucham parę razy to się przekonam do tej nowej płyty ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;16023949]kiedyś było przez Kościół narzucone że ma byc post w Wigilię , ale tak jak Martyna pisała zostało to zniesione i teraz każdy sam podejmuje decyzję czy pości czy nie.
płyta nie jest zła, chociaż mogło byc lepiej ![]() są kawałki naprawdę fajne, a nie które niestety słabe. ![]() U mnie proboszcz zawsze mówił, żeby post zachowywać. Ten nowy to nie wiem co będzie mówić. Ale u nas w domu to i tak post będzie. No nie wiem, chyba mi się przejadł już happysad. Powtarzalni są, a ja chcę świeżości. Cytat:
No wszytko dookoła jest uwalone. A mama się drze tylko, że ma pracę dodatkową. No ale i ciasto super ma do tego ![]() A mi się spodobało 'Taką wodą być'. Bo 'w piwnicy u dziadka' i 'nie ma nieba' wcześniej już znałam. I lubię je. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ma nagrodę za ubrudzoną kuchnię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a potem po pasterce zawsze z siostrą odgrzewmy sobię mięsko ![]() świeżośc by się przydała. ![]() 'w piwnicy u dziadka' wolę zdecydowanie pierwszą wersję. 'pętla' też mi się podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, my się kochamy Czabanie. ;* widziałaś? ![]() btw,czemu wszyscy się z tego Dzbana śmieją? ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie to samo zawsze. mama mówi :"Ty to dobrze gotujesz... ale tak brudzisz..." ![]()
![]() |
#167 | |||
Zakorzenienie
|
Hej Emememsy w nowym wąciszu ;*
[tak,wiem, mam zapłon aż miło. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A właśnie, tak a'propos rybki! Pływa u mnie karp w wannie, aaa, ratujcie go! ![]() ![]() Iii.. upiekłam piernik for my TŻ! I fale dunaju (no, że ciasto takie, no ![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a właśnie. Pytam się wczoraj Młodej: -zabiłaś karpia? Ona: Nie! Ja: Nie wsypywałaś jej proszku do prania? Ona: nie! Ja: a może mydło jej wlałaś? Ona: a od mydła może zdechła... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kochacie się jak siostry ![]() ja z moimi siostrami zawsze się wyzywałyśmy, ale i tak się kochamy :-P znam to ![]() ![]() Cytat:
![]() ja zawsze jadłam ją hurtowo, a dzisiaj z tv się dowiedziałam, że to "zabojone" to alkohol jakiś ![]() no muszę w końcu tam zajrzeć ![]() a na pogotowiu?
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tata nam nie pozwala, w sumie dobrze. ![]() A nawet i ja bym na niego patrzeć nie chciała bo by mi później nie smakował ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
To trzeba umieć udawać ciężki przepadek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i właśnie skończyłam robic 3 sałatkę :P Wyszły dobre, tą z zupkami chińskimi polecam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#176 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie potrafię gotować ani piec (może dlatego, że nie chce mi się i tego nie robię). Ustalamy z dziewczynami menu na sylwestra. Każda miała coś zrobić i wywiązał się taki dialog: Ja: A co ja mam zrobić? Zaznaczam, że nie potrafię gotować. Koleżanka: To może nic nie rób. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz teraz dwa, czy wyrzuciłaś tamto ![]() ![]() święta mają smak alkoholu? ![]() ja już bardzo dawno nie słuchałam, bo już od tej płyty, która pamiętam jako ostatnią ( ![]() Cytat:
![]() a często tak bardzo jest, że jak słuchasz wiele razy czegoś, to się przekonujesz i Ci się podoba ![]() mi mama poradziła ciasto miksować w garnku, dzięki czemu podczas miksowania pierwszy raz w życiu nie uwaliłam wszystkiego w około ciastem ![]() (co się zdarza zawsze przy robieniu naleśników...) Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ja właśnie nie wiem, czemu się smieją ![]() Cytat:
![]() ja mam suchutkie ![]() ![]() no, ale przynajmniej coś w tej łazience robisz, a ja miałam tylko wrażenie ![]() ![]() no, to gratki za piernik ![]() ![]() lubie gotować dania w stylu BARDZO SZYBKO SIE ROBI, zajęło mi to 1,5 godziny, a jeszcze pieczenie... ![]() ![]() najgorzej było trzeć marchewe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() apropo to lody o tym smaku bardzo polubiłam ostatnio ![]() ta, albo Ci łaskę robią, że przyszłaś i coś Ci jest ![]() no, a teraz historia z cyklu Marta piecze ciasto zadowolona, w misce wymieszałam wszystkie sypkie składniki, a w garnku miałam utrzeć jajka z olejem i cukrem. no, tylko, że cukier zaliczyłam do tych suchych składników ![]() w efekcie jak próbowałam tej tajemnej masy cukier rozcierał się dopiero między zębami ![]() no cóż. Beata, wierzą w Ciebie ![]() kup picie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
No.
![]() Ale tak na poważnie to nie jest tak bardzo źle. Wbiłam sobie do głowy, że nie potrafię, bo nie robię tego zbyt często (a właściwie prawie nigdy xD). Coś bym zrobiła. ![]()
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to sam biszkopt. Da się go jakoś zjeść. Można w mleku utopić. Tylko, że ja mleka nie lubię. Albo w ponczu. Ale już rumu nie mam ![]() No też. I śledzia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
a może i zabajone, chociaż wydawało mi się, że zabojone
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.