|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gorące zazdrośnice na mroźne wieczory-edycja III limitowana.
Cytat:
poza tym na pewno by mi sie dostalo od mamy
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje kochane.
Już na wstępie życzę Wam wszystkiego dobrego! Spokojnych i rodzinnych Świąt, pełnych radości Tym które spędzą go ze swoimi TŻtami, życzę ani grama kłótni i pretensji, niech to będzie cudowny czas pełen miłości Tym, które spędzą go bez TŻta (tak jak ja) życzę wytrwałości w tęsknocie Niech nadchodzący Nowy Rok przyniesie wiele sukcesów, zarówno osobistych i zawodowych tudzież szkolnych Oby był on lepszy od tego co odchodzi! Przede wszystkim powodzenia w związkach Składam życzenia ponieważ nie wiem czy wejdę jeszcze na kompa... Jaka niesprawiedliwość . mam dwóch braci, ale te ciołki nic nie zrobiąOgółem to wszystko zrobione, jeszcze musze tylko krówkę zrobić, ale to łatwo bo taką z paczki w proszku ![]() Z TŻ jest dobrze, tęskno nam do siebie, a przynajmniej mi do niego... A teraz lecę Was nadrobić ![]() to tak jak mój, czasem tego chyba nie doceniam i szukam dziury w całym, ale zmienię to |
|
|
|
#993 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja byłam u dwóch różnych księży i musiałam słuchać wywodu bo nie dość, że sypiam z facetem bez ślubu, to jeszcze pytał, czy stosuję kalendarzyk małżeński czy inną antykoncepcję
, gdy powiedziałam, że inną to już w ogóle o rozgrzeszeniu mogłam pomarzyć . no i byłam taka wściekła, że już do 3 księdza nie poszłam. Musiałam się nieźle nagimnastykować, żeby tylko z tatą do kościoła nie iść w święta![]() Zresztą to bez sensu. pójdę dziś do spowiedzi, a jutro po kolacji wigilijnej będę uprawiać seks, więc znów "zgrzesze" wwrrrr Edytowane przez Red Lipstick Czas edycji: 2009-12-23 o 18:53 |
|
|
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też zawsze dostawałam. A tak nawiasem mówiąc... spowiadać się z czegoś co nam się podoba i czego robić nie przestaniemy...
Troche niedorzeczne ![]() Dziewczyny, a wasi TŻ chodzą do kościoła?
Otwierał drzwi, przepuszczał ją przodem, a wówczas lekko ocierała się o niego ramieniem i żyła tym do końca dnia. Albo podawała mu szklankę herbaty i czubkami palców - przypadkowo? - dotykała jego palców, po czym rozmyślała o tym przez całą noc. Do następnego spotkania... |
|
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to pewnie co druga mlodsza osoba nie dostaje rozgrzeszenia ![]() Moi byli TZ nie chodzili do kosciola, chyba ze na sluby komunie itp wierzacy niepraktykujacy ja jestem wierzaca i co tydzien chodze do kosciola, wiec troche mnie wkurzalo ze nie chodzili ze mna. No ale coz ich sprawa
pokochaj jeśli potrafisz... Edytowane przez Lagunaaa Czas edycji: 2009-12-23 o 18:55 |
|
|
|
|
#996 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ tak samo... wierzący niepraktykujący. Ja też jakaś mega pobożna nie jestem, ale do kościoła czy tam do spowiedzi chodzę. Nie przeszkadza mi to tak bardzo bo myśle ze to jego sprawa, ale zastanawiam się co będzie w przyszłości, jak (ewentualnie) wychowamy dzieci itp...Najgorzej to z mamą moją, ciągle o to pyta, i co gorsze, każe mi go namawiać żeby zaczął chodzić (bo ona raczej z tych kościołowych).
Cholera, TŻ miał być już 1,5 godz temu u mnie. Ale nie...musiał mamusi choinke ubrać. Oczywiście on, a jego dwaj bracia ciągle siedzą i nic nie robą... Ale jestem zła. Ciekawe co dzisiaj z tego wyniknie
Otwierał drzwi, przepuszczał ją przodem, a wówczas lekko ocierała się o niego ramieniem i żyła tym do końca dnia. Albo podawała mu szklankę herbaty i czubkami palców - przypadkowo? - dotykała jego palców, po czym rozmyślała o tym przez całą noc. Do następnego spotkania... Edytowane przez m a d e i r a Czas edycji: 2009-12-23 o 19:07 |
|
|
|
#997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na poczatku chodzil zeby mi sie przypodobac a potem juz nie tylko na jakies sluby, pasterke, rezulekcje itp a w niedziele praktycznie nigdy ehhh... kurde znowu mi sie na smutki zebralo
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
heheh ja jeszcze sie nie wyspowiadałam z tego, że współżyję
pewnie dopiero przed ślubem to zrobie ![]() do czasu bierzmowania ja chodziłam co tydzień, teraz już tak nie. mój TŻ nie chodzi do kościoła, ale jak był u mnie z soboty na niedzielę to nie raz poszedł ze mną i moja mamą ![]() ogółem nie wiem nie mam mu tego za złe, on mówi że wierzy w Boga ale nie w księży... w sumie ma rację... |
|
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo ile tu jest do czytania
![]() zaraz wrócę ![]() no tak.. teraz nikogo nie ma...
Edytowane przez jagaaaaa Czas edycji: 2009-12-23 o 19:46 |
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
jagaaaaa ja jestem
![]() Tez chcialabym WAm juz teraz zyczyc zdrowych, wesolych i wolnych od zazdrosci Świat Bozego Narodzenia ![]() ![]() ![]() z podkresleniem tego ostatniego
|
|
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja tez tu napisze życzenie ...
![]() ![]() |
|
|
|
#1002 |
|
BAN stały
|
Ehhh dziewczyny, tamten (nie wiem jak go teraz juz nazwac...)do mnie dzwonil i pisal na gg. Ale akurat mnie nie bylo i oddzwonilam. I wiecie co mi powiedzial ? Najpierw, ze dzwonil, zeby mi powiedziec, ze jednak w tym roku dostane prezent na gwiazdke...
I juz zapowiadalo sie ze bedzie ok, no i ja musialam wszystko popsuc... Bo zaczelam mowic, ze skoro on sie tak dlugo zastanawial to ja nie wiem czy to w ogole ma sens i ze mu nie zalezy pewnie itp.... No i zaczelo sie, diametralnie w ciagu jednej sekundy zmienil zdanie i powiedzial, ze nie chce ze mna byc, ze powiedzialam za duzo i ze takich rzeczy sie nie mowi... A chodzilo o to, ze napisalam mu na gg przedwczoraj, ze jego rodzice mu zadnych pieniedzy nie daja, nawet czasem musi sobie sam jedzenie kupowac, ktore chce zjesc w domu. I nie chodzi o to, ze ich nie stac. Ok, nie maja zadnych kokosow, ale jego siostre utrzymuja bez problemu. On kupuje paliwo to ojciec mu je wyjezdzi. A jak ojciec zaleje, i on gdzies chce jechac to pretensje ze ojciec zalal a on bedzie jezdzil... No i powiedzialam, ze nawet jesli kiedys wpadniemy w jakies klopoty finansowe to jego rodzice nam nie pomoga, bo nawet jemu nie pomagaja... Probowalam mu wytlumaczyc, ze wcale tak nie mysle itp. ale nic nie pomoglo... Pozniej uroil sobie, ze powiedzialam mu, ze nie bedzie nas w stanie utrzymac do konca zycia. Absurd! Powiedzialam, ze w chwili obecnej to niemozliwe kiedy ja nie bede pracowac a on z jednej pensji nas bedzie mial utrzymac. Ale nie, on sobie uroil i koniec. Ale niewazne, juz niby byl przekonany, ze damy sobie szanse i w ogole... I nagle mi zadaje pytanie czy spotkamy sie w wigilie... Kiedy doskonale wie, ze u mnie w calej rodzinie jest tak ze wigilie spedza sie z najblizsza rodzina i nie wychodzi sie nigdzie z sympatia. To u nas normalne i stare jak swiat. A on to robi specjalnie, zebym znowu sie klocila z rodzicami... Bo o nchce sie spotkac w wigilie bo jeszcze sie w wigilie nie widzielismy... I on nie chce isc w poludnie z rodzina do kosciola tylko woli isc na pasterke... I ma byc tak jak on chce... A ja nie chce kolejnej awantury w domu, wiem jak to sie skonczy, nie chce miec az tak spieprzonych swiat.... Dziewczyny ratujcie mnie, co ja mam robic? Przeciez nie powiem mu, ze nie wyjde, bo rodzice, bo mnie rzuci, ze sie im nie stawiam, nie mam wlasnego rozumu i ze sie ich bezgranicznie slucham... Blagam pomozcie...
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Madame- ja bym z rodzicami spędziła święta, a z TŻ-tem poszła na pasterkę, tak będzie w tym roku.. Kompromis.
Z nim nie spędzasz Wigilii chociaż jesteście ze sobą 5 lat. Z nimi nie spędzasz pasterki, bo idziesz z nim.
|
|
#1004 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No nie chodzi nam o wigilie tylko wlasnie o ta pasterke... Matka mi bedzie truc, ze nawet w wigilie sie musze z nim widziec, ze powinnam isc z nimi do kosciola a nie z nim, i jak pojdziemy do niego do miasta to bedzie ze gdzie ebde tam jezdzic, jak bede chciala isc do nas to bedzie ze gdzie tam bede sie z chlopakiem przy wszystkich prowadzac... Taka jest moja matka. Poza tym chcialam sie z nim zobaczyc w 1 i 2 dzien swiat. A jak jeszcze dojdzie wigilia to bedzie gadane, ze 3 dni pod rzad sie z nim widze i ze to przesada... |
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
eh no Motylku nie wiem...
powiedz tżtowi te plany że chcesz w 1 i 2 dzień świat się zobaczyć... a z drugiej strony, jeju jestes dorosła, Koka ma rację, Wigilie z rodziną a na pasterkę pójdziecie razem... widzę że bardzo boisz się postawić rodzicom, nie chcesz jeszcze bardziej psuć tej relacji... przykre to, że ta cała sytuacja Was coraz bardziej poróżnia (Ciebie i TŻta) |
|
|
|
#1006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczerze powiedziawszy nie podoba mi sie Twoje podejscie do TZ. Po co mu mowisz ze rodzce mu pieniedzy nie daja?? Po co te wywody odnosnie paliwa itp?? Przeciez to nie jest Twoja sprawa. To sa jego rodzice i ich problem a nie Twoj. Mam wrazenie ze naskakujesz na rodzicow TZ tak jakbys tez chciala ich sklocic. Bo nie rozumiem takiego wchodzenia pomiedzy TZ a jego rodzine. Nie dziwie sie TZ ze sie wkurzyl bo tez bym byla zla gdyby ktos mi rodzcow oczernial pomimo ze sama wiem ze idelani nie sa. Ale to jest rodzina. I uwazam ze niepotrzebnie sie w to wtracasz, to nie Twoj interes. Bedziesz zona-on mozesz cos zasugerowac ale teraz.... to troche zmienilo postac rzeczy
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestań myśleć co powie Twoja matka. Wg mnie uzależniasz swoje myślenie od niej, wiesz ,że będzie truć więc odrzucasz to od razu. Nie da się żyć 5 lat i więcej próbując zadowolić wszystkich tylko nie siebie. Próbujesz wciąż i wciąż zrobić tak żeby Ona nie gadała, a On nie czuł się pokrzywdzony. Spójrz, jeżeli by go lubili, to po tym czasie byłby pewnie zaproszony do Ciebie na Wigilię, czy by skorzystał czy nie, ale wiedziałby , że ktoś go chce, czuł się akceptowany. Wystarczy, że kolega mu się pochwali , że idzie do dziewczyny podzielić się opłatkiem z jej rodziną, a On pewnie już czuje się gorszy. Staż imponujący, a tak mało możliwości. Nawet nie możesz ustawić sobie na tapecie wspólnych zdjęć z wakacji , bo pewnie wydałoby się , że byłaś z nim (nie pozwolili Ci prawda?) Nie dziwię mu się , że kiedy on czuje się w jakiś sposób przegrany z Twoją rodziną stawia Cię w sytuacji kiedy musisz wybrać i dużo od tego zależy. Albo pomyśli , że jesteś tak uzależniona od rodziny, że bez nich nic nie ruszy w Waszym życiu i zwątpi, bo wie , że oni się nie zmienią raczej , nie ma co się oszukiwać i odkładać na potem. ,,Jadę z facetem mojego życia na pasterkę, kazał Wam życzyć Wesołych Świąt" i goodbye. Święta to czas dla tych których kochamy... Przykro mi , rozumiem , że to nie twoja wina, ale czasami tak już jest, trzeba się postawić nawet jeżeli kogoś to zaboli, chociaż tu czuje bardziej dumę Twoich rodziców niż uszanowanie rodzinnej tradycji.
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
No, to ja skorzystam z okazji, że mogę chwilę popisać, i złożę Wam życzenia
![]() Kochane, życzę Wam wesołych Świąt, pełnych miłości, rodzinnych, zdrowych i spokojnych, bardzo leniwych oczywiście
![]() I szampańskiej zabawy do białego rana w Sylwestrową noc! Mam nadzieję, że wszystko się Wam poukłada, żeby już nie było smutnych wiadomości na forum Co do spowiedzi nie spowiadam się, ekhm, no wiecie wychodzę z założenia, że jak się z czegoś spowiadasz to postanawiasz więcej tego nie robić i żałujesz że to robiłeś. No a ja ani przestać, ani żałować nie zamierzam, więc jaki jest sens spowiadania się z tego?Mój Tż też wierzący, ale nie praktykuje, co nieco niepokoi moją mamę, ale nie wnika. Nie można kogoś nawrócić wbrew jego woli. Idę, sałatka sama się nie pokroi, a szkoda. Jestem trochę zmęczona, a tu jeszcze tyle pracy Papa ![]()
|
#1009 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A jesli nie powinno sie mowic o takich rzeczach to czemu on moze wyzywac moich rodzicow od najgorszych? Ok, sa troche chorzy, ale jego tez nie sa idealni. Wiec skoro na nich nie mozna nic powiedziec to czemu mozna na moich? Jego rodzice tez mnie jakos nie kochaja i czasem zabraniaja mu do mnie jezdzic ze swoich jakichs powodow... Nie chce sklocic TZ z rodzicami bo to nic by nie dalo. A wrecz byloby gorzej. I tak nie ma od nich zadnej pomocy i tak, wiec po co ? Cytat:
Staz imponujacy, tylko ja bym nie liczyla tego jako 5 lat. Zaczynalismy ze soba chodzic jak mialam 14 |
||
|
|
|
#1010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Madame- po prostu nie patrzeć na to, zapewnić kocham Cię mamo, ale mam własne życie. Krzyki i wrzaski... moja ma to samo, umie robić mi na złość czasami, ale wie , że na nic jej to... Krzyki to krzyki, pokrzyczy przestanie, płacz w nadmiarze jest braniem na litość. W sumie zawsze taka byłam, czy może od kiedy miałam te 14 lat kiedy zaczełam wykształcać mój prawdziwy charakter, dawałam jej do zrozumienia , że nie jestem nią. Ona myśli , że to co dobre dla niej dobre dla mnie, że jestem taką jej małą kopią. Z czasem nauczyła się , że jeżeli będę chciała coś zrobić, co nie będzie złe, a jedynie niezgodne z jej przekonaniem to i tak to zrobię.
Teraz umiemy pójść na kompromis. Nie narzekam na nią, jest dobrze. Postaw się raz, postawisz i kolejny. NIE RÓB TEGO DLA TŻ-TA, RÓB TO DLA SIEBIE, ŻEBY BYĆ WOLNĄ OD ŻYCIA JAKIM ONA CHCE ŻEBYŚ ŻYŁA.
|
|
#1012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam po chwilowej nieobecnosci. Nie bylo mnie, bo najpierw zalalam klawiature w laptopie i nie dzialala
A teraz jestem w swoim rodzinnym domu ![]() Zabieram sie za nadrabianie - o ile to w ogole mozliwe
|
|
|
|
#1014 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja tez najpierw chce zarobc, a pozniej slub. Nie wczesniej. Ale jakbym nam sie noga podwinela (tfu tfu tfu) to chcialabym miec od nich zapewniona pomoc... Czy jest cos w tym zlego? Rozumiem, ze sie nie wybiera rodzicow, ale ja swoich tez nie wybieralam, a on tego nie rozumie... Cytat:
|
||
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Madame- to jak Ty sobie wyobrażasz dalsze życie? Bo ja tu nie widzę wyjścia z takim podejściem. Brak Ci stanowczości.
Nie umiesz powiedzieć ,, Facet, to są moi rodzice, są jacy są, ale przez szacunek do mnie szanuj ich i jeżeli masz mówić w ten sposób to nie mów wcale" ani: ,,Mamo, tato, to jest mój chłopak nie Wasz, możecie to akceptować i żyć ze mną w zgodzie , albo robić sceny i szargać sobie nerwy a na starość mieć nerwice i widzieć swoje wnuki na zdjęciach" Proste jasne komunikaty.
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu trochę do nadrabiania mam, ale musiałam pomóc mamie w kuchni
może inaczej - chciałam Co do chodzenia TŻ-ta do Kościoła to mój nie chodzi, twierdzi że nie czuję takiej potrzeby, trochę mnie to wkurza, bo niby wierzy, ale już mu mówiłam tysiąc razy żeby szedł. Ale cóż, ja też święta nie jestem u spowiedzi...nie byłam, a zawsze chodziłam...wstyd, ale jakoś tak mi to dziwnie zbędne... ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE DLA WAS: W ten radosny i pełen ciepła rodzinnego dzień, pragnę Wam życzyć samych dobrych dni, żebyście miały wystarczająco dużo miłości przez cały zbliżający się rok i żebyście były z takimi TŻ-tami na jakich na prawdę zasługujecie A w Wigilię smacznego karpia i ciepłego barszczu Oraz spełnienia wszystkich waszych najskrytszych marzeń |
|
|
|
#1017 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kurcze dochodze do wniosku, ze ten zwiazek nie ma sensu... On jest skazany na porazke...
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mialam takie szczescie ze moj TZ mnie wspieral w tym ze moi rodzice sa przeciwko a nie najezdzal na nich. I niewyobrazam sobie jak Twoj TZ z podejsciem "nienawidze tesciow" zamierza spedzic z Toba zycie?? Wyobrazasz sobie wigilie za np 20 lat?? Co pojedziesz sama z dziecmi do siebie a TZ do siebie?? Ehhh trzeba czasem pomyslec o przyszlosci. I moze Twoj TZ wlasnie to robi I taka mala rada: zamiast mowic wciel to w zycie. Mowisz rodzicom ze jestes szczesliwa z TZ wiec dlaczego tego nie czynisz?? Czemu im ciagle ulegasz?? Mowisz 'tak chce spedzic z nim reszte zycia i zrobie co bede chciala' a potem 'dobrze nie pojade do niego na swieta.'
pokochaj jeśli potrafisz... Edytowane przez Lagunaaa Czas edycji: 2009-12-23 o 22:05 |
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Koka mądrze mówisz...
Laguna Ty też... Ciężko sprzeciwić się rodzicom, wiem... Nie wiem czemu ale odnoszę wrażenie, że tu TYLKO chodzi o pieniądze... Ja rozumiem, że Twoi rodzice chcą Ci zapewnić przyszłość, dostatek... Ale w takim razie wolą byś wyszła za jakiegoś skur*wysyna (przepraszam) byle bogatego, zamiast tego byś była szczęśliwa?! A skąd pewność, że Twój TŻ Cię nie zdołą utrzymać? Nie wiesz Ty ani Twoi rodzice co się wydarzy w przyszłości... Znajdzie dobrze płatną pracę itp... W ogóle bez sensu jest to, że najeżdżacie wzajemnie na swoich rodziców... Beznadzieja... Ja widze jednak to tak: Twój TŻ jedzie po Twoich rodzicach, z wiadomych względów, nie znoszą go, uważają wręcz za smiecia. Ty jedziesz po jego rodzicach, bo w razie potrzeby nie będą w stanie Was wspomóc? A skąd wiesz? Jestes pewna, że gdyby doszło do tego, że ich syn i synowa oraz wnuki niemieliby gdzie mieszkać, nie mieliby na chleb, to tak sobie by Was olali? Szczerze wątpię... |
|
|
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ namawia mnie, zebym czasem sie wybrala, a ja jako przeciwnik opalania sie w kazdej postaci mowie zdecydowane NIE. Nie wspomne juz o tym, ze TZ pare razy byl na solarium... ![]() Cytat:
My z kolezankami stwierdzilysmy, ze skoro nie mamy okazji isc na uroczysty bal, to niech chociaz nasze stroje takie beda. I z tej okazji wskakuje w sukienke ![]() Reb, fajnie widziec taka duza liczbe w Twoim podpisie ![]() U mnie z TZtem swietnie. Moze poza tym, ze przez najblizszy tydzien, z racji swiat, nie bedziemy sie widziec...Ale za to czesciej sie odzywa i jest w ogole kochany
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

więc idealnie. A na wigilię coś delikatniejszego, bo wiadomo, do rodziny tżta idę
.
, więc nie przystąpiłam w święta do komunii. Jak wy rozwiązujecie tę kwestię?
poza tym na pewno by mi sie dostalo od mamy
51,0 kg(2.11.10)......50,0 kg 

Tym które spędzą go ze swoimi TŻtami, życzę ani grama kłótni i pretensji, niech to będzie cudowny czas pełen miłości

I juz zapowiadalo sie ze bedzie ok, no i ja musialam wszystko popsuc... Bo zaczelam mowic, ze skoro on sie tak dlugo zastanawial to ja nie wiem czy to w ogole ma sens i ze mu nie zalezy pewnie itp.... No i zaczelo sie, diametralnie w ciagu jednej sekundy zmienil zdanie i powiedzial, ze nie chce ze mna byc, ze powiedzialam za duzo i ze takich rzeczy sie nie mowi...
nie spowiadam się, ekhm, no wiecie