Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-22, 11:49   #691
moonlight88
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

JA sprytnie wybitnie oddawałam krew całe 450 ml jak miałam okres, a na następny dzień wyrywałam ósemkę, nie za mądre to było Ale ja z mądrości nie słynę w takich aspektach życia niestety... I żyjem nic mi nie było I nie ślinie się już bez opamiętania w mej retencji Tylko dlaczego jak ją założe to po kilku minutach czuje ból zebów i to tylko z lewej strony martwie sie ze coś niedobrego sie dzieje
moonlight88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 11:54   #692
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlight88 Pokaż wiadomość
JA sprytnie wybitnie oddawałam krew całe 450 ml jak miałam okres, a na następny dzień wyrywałam ósemkę, nie za mądre to było Ale ja z mądrości nie słynę w takich aspektach życia niestety... I żyjem nic mi nie było I nie ślinie się już bez opamiętania w mej retencji Tylko dlaczego jak ją założe to po kilku minutach czuje ból zebów i to tylko z lewej strony martwie sie ze coś niedobrego sie dzieje
to przeca napisałam, że nie wiadomo jak taki organizm się zachowa itd. ale ja z moją nie krzepliwością wole nie wyrywac moich ósemeczek podczas okresso bo mieli by na obiad czarninę

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 13:41   #693
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubuku86 Pokaż wiadomość
a tak z ciekawości to czemu nie wyrywa się jak masz okres???
bo nie wiem - nie miałam wyrywanych
bo krzepliwość jest obniżona i wszystko się gorzej goi, mi asystentka chirurga powiedziala, że po co się jeszcze bardziej męczyc jak i tak w te dni kobieta jest osłabiona....

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
nieźle musiałaś nagrzeszyć, żeby tak długo się spowiadać

ja na początku przygody z aparatem miałam podobną sytuację: górna dwójka była daleko z tyłu poza łukiem i była wyciągana do przodu, ból był okropny. gumka nie wytrzymała i się zsunęła, próbowałam sama założyć, ale ból był tak silny że nie mogłam jej tknąć. przez jedną noc, dwójeczka, która już była mocno wyciągnięta, cofnęła się na dawne miejsce. byłam w szoku! i znowu ten ból... na następny dzień wybrałam się do orto, ta założyła mi nową gumeczkę. myślałam że zejdę na tym fotelu. to była do tej pory moja najgorsza przygoda z aparatem.
hehe nieee ja jestem aniołek :aniole k:

no mi własnie się cofnęla wrrrr... ale mama mi mowi zeby poczekala bo za tydzien ta wizyta, a śnieg, ślisko i nie chce mi dać samochodu zebym pojechala i teraz te przygotowania świąteczne w dodatku ech. Orto się na mnie wydrze, że nie przyjechalam....

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
chodzi o to ze podczas okresu ma sie obniżoną krzepliwość krwi i zazwyczaj dentyści czy chirurdzy chcą o tym wiedzieć, bo nie wiadomo jak dana osoba zachowa się podczas wyrywania zęba mająca okres. tym bardziej jak ktoś normalnie ma problemy z krwią nie powininen skrywać w tajemnicy ze ma okres
ja wlasnie mialam to skrywać ale mialam akurat taki okres, że się nawet ruszać nie moglam wiec o wyrywaniu nie było mowy....

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 17:35   #694
Wenja
Zadomowienie

ja gdyby nie ten okres to mialam juz obmyslony plan ucieczki przez okno bo drzwi za daleko i siedziala tam pielegniarka mogla by mnie zlapac
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 19:32   #695
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Hej ho!
Jutro mam wizyte u orto o 13
Ciekawe co tym razem wymysli i czy bede dala rady objadac sie w swieta nie wchodze teraz na internet wizaz i gadu bo zaplanowalam swieta bez komputera

Wesolych Swiat!
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 19:39   #696
201610241259
Konto usunięte

ojej, dawno mnie tu znów nie było, ktoś mnie jeszcze pamięta ?
wróciłam z wizyty, wszystko się świetnie prostuje, dostałam jeszcze mocniejsze wyciągi (wcześniej z gorylem a teraz z żółwiem), chociaż powiedziala mi orto, że jak za mocno będzie bolało to mam zmieniać, raz goryle a raz żółwie. Potwierdziła, że zdejmujemy w wakacje, bardzo się cieszę! Dół też mi się już ładnie wyprostował, spiłowała mi prawie do 0 te podwyższenia na dolnych zębach. Jedyne co mnie martwi to to, że strasznie zżółkły mi zęby, albo to wina zdjęcia, bo wydaje mi się w lusterku, że aż tak zółte nie są

Dodaję wam zdjęcia, pierwsze sprzed założenia. Niestety nie wiem gdzie mam sprzed założenia dołu, ale jak ktoś ciekawy to niech pogrzebie, bo gdzieś wklejałam
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 19:42   #697
paulina.t11
Zadomowienie

Kochane moje! Mogę nie zdążyć napisać podczas świąt, więc życzę wam już dziś spełnienia wszystkich marzeń, dużo radości, hollywoodzkiego uśmiechu i mnóstwo miłości!

wątek wymiankowy
paulina.t11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 20:02   #698
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
ojej, dawno mnie tu znów nie było, ktoś mnie jeszcze pamięta ?
wróciłam z wizyty, wszystko się świetnie prostuje, dostałam jeszcze mocniejsze wyciągi (wcześniej z gorylem a teraz z żółwiem), chociaż powiedziala mi orto, że jak za mocno będzie bolało to mam zmieniać, raz goryle a raz żółwie. Potwierdziła, że zdejmujemy w wakacje, bardzo się cieszę! Dół też mi się już ładnie wyprostował, spiłowała mi prawie do 0 te podwyższenia na dolnych zębach. Jedyne co mnie martwi to to, że strasznie zżółkły mi zęby, albo to wina zdjęcia, bo wydaje mi się w lusterku, że aż tak zółte nie są

Dodaję wam zdjęcia, pierwsze sprzed założenia. Niestety nie wiem gdzie mam sprzed założenia dołu, ale jak ktoś ciekawy to niech pogrzebie, bo gdzieś wklejałam
Faktycznie widać dużą poprawę
Dużo płaciłaś za oba łuki? Jaki Ci na początku orto wyznaczała czas leczenia? Ja zakładałam niecałe 2 tygodnie po Tobie i mi orto powiedziała, że będę musiała nosić od 1,5 do 2 lat. Na ostatniej wizycie (19 listopada) powiedziała mi też, że przed moją obroną licencjacką na pewno się wyrobimy ze ściągnięciem aparatu (zależy mi na tym), a będzie ona miała miejsce na wiosne 2011 jak dobrze pójdzie. Więc widać że będę musiała dłużej ponosić od Ciebie... Coś mi się wydaje, że moja orto od paru miesięcy mnie naciąga na kase, bo żadnych zmian nie widzę

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 20:04   #699
Wenja
Zadomowienie

Len no sliczne zeby jak tu widze to wszystkie macie takie malutkie wady a ja takie potezne dobrze ze poszlam po rozum do glowy i biore sie za te swoje zeby :P

Redrose mozesz wkleic swoje zabki?

Edytowane przez Wenja
Czas edycji: 2009-12-22 o 20:14
Stary 2009-12-22, 20:40   #700
201610241259
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Faktycznie widać dużą poprawę
Dużo płaciłaś za oba łuki? Jaki Ci na początku orto wyznaczała czas leczenia? Ja zakładałam niecałe 2 tygodnie po Tobie i mi orto powiedziała, że będę musiała nosić od 1,5 do 2 lat. Na ostatniej wizycie (19 listopada) powiedziała mi też, że przed moją obroną licencjacką na pewno się wyrobimy ze ściągnięciem aparatu (zależy mi na tym), a będzie ona miała miejsce na wiosne 2011 jak dobrze pójdzie. Więc widać że będę musiała dłużej ponosić od Ciebie... Coś mi się wydaje, że moja orto od paru miesięcy mnie naciąga na kase, bo żadnych zmian nie widzę
Ja płaciłam 1900 za łuk (albo 1800 ? nie pamiętam już), za wizytę płacę 100 za oba łuki.
na poczatku mi powiedziala tak jak Tobie, poltora roku do 2 lat, ale szybko sie prostują więc jest szansa na szybsze ściągnięcie

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
Len no sliczne zeby jak tu widze to wszystkie macie takie malutkie wady a ja takie potezne dobrze ze poszlam po rozum do glowy i biore sie za te swoje zeby :P
na druteksa nigdy nie jest na późno :p
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 21:24   #701
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Hej ho!
Jutro mam wizyte u orto o 13
Ciekawe co tym razem wymysli i czy bede dala rady objadac sie w swieta nie wchodze teraz na internet wizaz i gadu bo zaplanowalam swieta bez komputera

Wesolych Swiat!

Cytat:
Napisane przez paulina.t11 Pokaż wiadomość
Kochane moje! Mogę nie zdążyć napisać podczas świąt, więc życzę wam już dziś spełnienia wszystkich marzeń, dużo radości, hollywoodzkiego uśmiechu i mnóstwo miłości!
wesołych Świąt

paznokcie; włosy; skóra
Stary 2009-12-23, 10:06   #702
ela_86
Wtajemniczenie

dawno mnie było, sporo zmian

od 3 grudnia mam już pełne zbrojenie, zameldował się aparat na dole.... założony był 3 grudnia i 3 grudnia miałam już depresję... u góry nie mam żadnych pierścieni, a na dole mam a byłam już pewna, że mieć nie będę... element zaskoczenia spowodował wzrost strachu, gdy siedziałam na fotelu... ale nie było tak źle z bólem... ale to cementowanie pierścieni, aparat na dół i jeszcze na koniec założył mi gumki z góry na dół.... jak od niego wyszłam to myślałam, że się zapłaczę... masakryczne uczucie... w buzi pełno żelastwa maskara... ale teraz już minęło 3 tygodnie, przyzwyczaiłam się i teraz to już tylko czekam na efekty diastema, która mi się zrobiła w trakcie leczenia nadal jest, ale nawet mi się podoba ale oczywiście na dłużej - nie dziękuję
zdjęcia jakieś może po świętach wkleję, bo już trochę widać zmian i nie są mikroskopijne

proszę o zmianę na pierwszej stronce
dół ==> 03.12.2009r.
Stary 2009-12-23, 10:07   #703
gorzalkaa
Raczkowanie

Wesołych Śwoat kochane !
dodaje moje zdj po wizycie
wczoraj podczas mycia zebow czerwone gumki barwily wode i wygladalo to jakbym krwia pluła ;P

Edytowane przez gorzalkaa
Czas edycji: 2009-12-23 o 10:12
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:41   #704
agga0712
Przyczajenie

Smile Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

No to i ja się chętnie dopiszę Witam wszystkich Nosze aparat od walentynek tego roku System Damon. I jestem szalenie zadowolona. Wszyscy ortodonci chcieli mi usuwać 3ki że niby nie da się przesunac a ten system poradził sobie i to bezbłędnie. Poza tym mam wade zgryzu (dolna częśc cofnieta) i wyciągamy jedną 3kę z dziąsła. W tej chwili zęby mam praktycznie proste, trójka prawie wyszła, jeszcze tylko wada mi została.

Mało tego, w lipcu brałam ślub i wyobraźcie sobie że ortodontka bez problemu zdjęła mi STAŁY aparat w piątek i zaraz w poniedziałek założyła spowrotem Miałam już wtedy podprostowane ząbki. Efekt błyskawiczny, myślałam że to dłużej trwa.

Także jeśli ktoś się zastanawia przed wielką uroczystością nad aparatem to polecam...w kilka miesięcy można wyprostować zęby i pięknie wychodzić na zdjęciach!!
agga0712 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 11:38   #705
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agga0712 Pokaż wiadomość
No to i ja się chętnie dopiszę Witam wszystkich Nosze aparat od walentynek tego roku System Damon. I jestem szalenie zadowolona. Wszyscy ortodonci chcieli mi usuwać 3ki że niby nie da się przesunac a ten system poradził sobie i to bezbłędnie. Poza tym mam wade zgryzu (dolna częśc cofnieta) i wyciągamy jedną 3kę z dziąsła. W tej chwili zęby mam praktycznie proste, trójka prawie wyszła, jeszcze tylko wada mi została.

Mało tego, w lipcu brałam ślub i wyobraźcie sobie że ortodontka bez problemu zdjęła mi STAŁY aparat w piątek i zaraz w poniedziałek założyła spowrotem Miałam już wtedy podprostowane ząbki. Efekt błyskawiczny, myślałam że to dłużej trwa.

Także jeśli ktoś się zastanawia przed wielką uroczystością nad aparatem to polecam...w kilka miesięcy można wyprostować zęby i pięknie wychodzić na zdjęciach!!
ale rozumiem, że płaciłaś za to dodatkowo?
Stary 2009-12-23, 11:38   #706
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
Wesołych Śwoat kochane !
dodaje moje zdj po wizycie
wczoraj podczas mycia zebow czerwone gumki barwily wode i wygladalo to jakbym krwia pluła ;P
jej ja też wlasnie chce teraz czerwone hehe
a Twoja orto Ci zaklada tak fajnie te ligaturki w taką osemke a moja tak prost w koleczko

paznokcie; włosy; skóra
Stary 2009-12-23, 13:22   #707
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
Ja płaciłam 1900 za łuk (albo 1800 ? nie pamiętam już), za wizytę płacę 100 za oba łuki.
na poczatku mi powiedziala tak jak Tobie, poltora roku do 2 lat, ale szybko sie prostują więc jest szansa na szybsze ściągnięcie

na druteksa nigdy nie jest na późno :p
To ja płaciłam więcej za łuk, bo 2200zł... A mam zwykły estetyczny. Mi w sumie tez sie szybko wyprostowaly te zeby z ktorymi byl najwiekszy problem. Teraz tylko denerwuje mnie to ze sa nierowne, jedne wyzej drugie nizej i jeszcze pare innych rzeczy...

Stary 2009-12-23, 13:35   #708
gorzalkaa
Raczkowanie

Morfinko kochana to zalezy podobno od rodzaju aparatu i ogolnie gumki na osemke podobno mocniej dzialaja mi zalozyla jakis drut 16 SS czy jakos tak bo powiedzialam ze nic nie czuje i ze chce zeby sie cos dzialo wiec mi zalozyla mocniejszy pozatym wymienila mi zamki na jedynkach bo jedna jedynka szla mi do przodu i jeszcze przy zakladaniu ligaturki na czworce ulamalo sie orto w zamku to uszko/haczyk/skrzydelko jedno i wymienila mi tez zamek ;D dobrze ze za zamki nie place uff koszt wizyty 50zl
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 13:59   #709
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość

Redrose mozesz wkleic swoje zabki?
Moje ząbki:
1) sprzed założenia aparatu
2) dzisiejsze czyli po 7 miesiącach i 4 dniach z aparatem
3) narysowalam kreske, aby bylo widac ile jeszcze jest do zrobienia

W ogóle wydaje mi się że orto teraz mi wyciąga ząbki do góry (widać to po lewej stronie na zdjęciu), bo wcześniej miałam prosty łuk hmm...

Edytowane przez redrose89
Czas edycji: 2009-12-23 o 14:02
Stary 2009-12-23, 14:58   #710
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
Morfinko kochana to zalezy podobno od rodzaju aparatu i ogolnie gumki na osemke podobno mocniej dzialaja mi zalozyla jakis drut 16 SS czy jakos tak bo powiedzialam ze nic nie czuje i ze chce zeby sie cos dzialo wiec mi zalozyla mocniejszy pozatym wymienila mi zamki na jedynkach bo jedna jedynka szla mi do przodu i jeszcze przy zakladaniu ligaturki na czworce ulamalo sie orto w zamku to uszko/haczyk/skrzydelko jedno i wymienila mi tez zamek ;D dobrze ze za zamki nie place uff koszt wizyty 50zl
hehe mi w sumie nic sie nie dzieje oprocz cofania się tej piątki gdzie mi spadla ligaturka

paznokcie; włosy; skóra
Stary 2009-12-23, 16:07   #711
papryka85
Zakorzenienie

Wszystkim aparatkom (także tym rodzaju męskiego ) - byłym, obecnym i przyszłym - życzę wesołych, spokojnych Świąt, bez bólu i przygód aparatowych
Uważajcie na ości w karpiu i najedzcie się za te wszystkie dni, kiedy druciak dał Wam popalić

Stary 2009-12-23, 16:13   #712
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana

Papryka- dzięki za życzenia! Tobie też wesołych i spokojnych świąt!

a co do tego jedzenia, to chyba ciężko u mnie będzie bo właśnie teraz druciak daje mi popalić, jakoś wcześniej nie chciał. to przez ten łuk podniebienny- koło pierścienia wystaje taki ostry drut, jest zbyt twardy żeby go zagiąć, dlatego to miejsce zaklejam woskiem póki co. byłam u orto, ale jej niestety w ten dzień nie było i asystentka trochę mi ten drut przygięła, ale dalej mnie obciera. no cóż. wytrzymam jakoś mam nadzieję do przyszłej wizyty
Stary 2009-12-23, 18:59   #713
elinka20
Raczkowanie

Wszystkim Wesołych Świąt.
Niech Mikołaj prezentów przyniesie,
a zima śniegu naniesie!
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 19:29   #714
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Wszystkim aparatkom (także tym rodzaju męskiego ) - byłym, obecnym i przyszłym - życzę wesołych, spokojnych Świąt, bez bólu i przygód aparatowych
Uważajcie na ości w karpiu i najedzcie się za te wszystkie dni, kiedy druciak dał Wam popalić

dziękuję i wzajemnie!

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Wszystkim Wesołych Świąt.
Niech Mikołaj prezentów przyniesie,
a zima śniegu naniesie!
dziękuję i wzajemnie!

paznokcie; włosy; skóra
Stary 2009-12-23, 20:03   #715
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od orto... I to w nie najlepszym humorze Miałam dziś wizytę, na której orto miała luknąć na moje ząbki i ustalić termin wizyty zdjęcia aparatu... i niestety nic z tego- na razie oczywiście. Znowu noszę wyciągi (1/4, z minotaurem na opakowaniu). Z lewej strony jedna gumka, a z prawej dwie, ze względu na to, że prawa strona jest gorzej dopasowana, nie nachodzi tak bardzo na siebie, jak lewa. Teraz wizyta 8 stycznia i być może wtedy uda się umówić na ściąganie aparatu. Obydwa łuki będę miała zdejmowane razem, a aparaty retencyjne byłyby na drugi dzień. I jeszcze co się zdenerwowałam... Za dużo przyglądam się tym moim kłom Wypatrzyłam, że lewa górna dwójka jest krzywa Zapomniałam mówić o tym orto, nawet chciałam się do niej cofać, ale stwierdziłam, że nie ma co. Powiem jej o tym na kolejnej wizycie, chociaż może do tego czasu mi minie, bo jak zwykle tylko ja to widzę i może mi się wydaje To chyba na razie byłoby tyle... Pozdrawiam wszystkich gorąco, mimo mroźnej aury
jak niedopasowana? szparki?

mialam miec w ten sam dzien wizyte u orto, ale moja sie pochorowala i mam dopiero na 4 stycznia.. jestem wsciekla strasznie. zaloze sie, ze jutro moj przezroczysty lancuszek sie odbarwi.. i co? i do sylwka wlacznie mam chodzic z takim brudnym ? chcialam aparat zdjac przed swietami, a tu mysle, czy do studniowki zdarze .
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 20:12   #716
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

A mi już się ładnie dół prostuje ;D.
I też życzę wszystkim wszystkiego naaaaaaaaj . Holwoodzkiego uśmiechu ;D.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 20:41   #717
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalka92 Pokaż wiadomość
A mi już się ładnie dół prostuje ;D.
I też życzę wszystkim wszystkiego naaaaaaaaj . Holwoodzkiego uśmiechu ;D.
zazdroszczę już nie mogę się doczekać tego dołu, bo tam każdy ząb w inną stronę..
I przyłączam się do życzeń świątecznych Wesołych Świąt!!!Mało bólu i dużo spektakularnych efektów

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 21:03   #718
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

dziewczyny padam na ryjek , ale zrobilam juz ciasta i posprzatalam swoje rewiry, ubralam choinke i powiesilam lampki na balkonie strasznie produktywne bylyscie przez czas mojej nieobecnosci tu, czy tylko ja mam taki zapierdziel przed Świetami a reszta aparatek sie obija przed kompem?
zycze Wam wszystkim (i sobie rowniez hehe) Wesolych Świat, zdrowka, żeby nam sie ząbki pieknie i szybko prostowaly a ortodonci nasi z nas kasy nie zdzierali duzo prezentow i zeby trunkow na sylwku nie zabraklo
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 21:14   #719
milutek
Wtajemniczenie

eh ja też padam na mój zadrutowany ryjek.... sernik upieczony, posprzątane, prezenty popakowane, choinka jest.....

Nie będę oryginalna i życzę Wam kochane aparatki, żeby święta były spokojne, radosne, rodzinne. Dużo zdrówka, żeby każda (każdy) z nas miał jak najszybciej swój wymarzony uśmiech
Stary 2009-12-23, 21:17   #720
Wenja
Zadomowienie

wyglada na to ze mam najgorsza wade (krzywe zeby) z was wszystkich :P masakra...po lutym ide do orto jak tylko zeby wszystkie wylecze i 8 wyrwe...no i jak to przezyje to pojde zaloze sie ze sie zalamie i powie ze polowe zebow mi wyrwie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości