|
|
#691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
JA sprytnie wybitnie oddawałam krew całe 450 ml jak miałam okres, a na następny dzień wyrywałam ósemkę, nie za mądre to było
Ale ja z mądrości nie słynę w takich aspektach życia niestety... I żyjem nic mi nie było
|
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mieli by na obiad czarninę
|
|
#693 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no mi własnie się cofnęla wrrrr... ale mama mi mowi zeby poczekala bo za tydzien ta wizyta, a śnieg, ślisko i nie chce mi dać samochodu zebym pojechala i teraz te przygotowania świąteczne w dodatku ech. Orto się na mnie wydrze, że nie przyjechalam....Cytat:
ale mialam akurat taki okres, że się nawet ruszać nie moglam wiec o wyrywaniu nie było mowy....
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
|||
|
|
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
ja gdyby nie ten okres to mialam juz obmyslony plan ucieczki przez okno bo drzwi za daleko i siedziala tam pielegniarka mogla by mnie zlapac
|
|
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ho!
![]() Jutro mam wizyte u orto o 13 ![]() Ciekawe co tym razem wymysli i czy bede dala rady objadac sie w swieta nie wchodze teraz na internet wizaz i gadu bo zaplanowalam swieta bez komputera ![]() Wesolych Swiat! |
|
|
|
#696 |
|
Konto usunięte
|
ojej, dawno mnie tu znów nie było, ktoś mnie jeszcze pamięta ?
wróciłam z wizyty, wszystko się świetnie prostuje, dostałam jeszcze mocniejsze wyciągi (wcześniej z gorylem a teraz z żółwiem), chociaż powiedziala mi orto, że jak za mocno będzie bolało to mam zmieniać, raz goryle a raz żółwie. Potwierdziła, że zdejmujemy w wakacje, bardzo się cieszę! Dół też mi się już ładnie wyprostował, spiłowała mi prawie do 0 te podwyższenia na dolnych zębach. Jedyne co mnie martwi to to, że strasznie zżółkły mi zęby, albo to wina zdjęcia, bo wydaje mi się w lusterku, że aż tak zółte nie są Dodaję wam zdjęcia, pierwsze sprzed założenia. Niestety nie wiem gdzie mam sprzed założenia dołu, ale jak ktoś ciekawy to niech pogrzebie, bo gdzieś wklejałam
|
|
|
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
Kochane moje! Mogę nie zdążyć napisać podczas świąt, więc życzę wam już dziś spełnienia wszystkich marzeń, dużo radości, hollywoodzkiego uśmiechu i mnóstwo miłości!
|
#698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dużo płaciłaś za oba łuki? Jaki Ci na początku orto wyznaczała czas leczenia? Ja zakładałam niecałe 2 tygodnie po Tobie i mi orto powiedziała, że będę musiała nosić od 1,5 do 2 lat. Na ostatniej wizycie (19 listopada) powiedziała mi też, że przed moją obroną licencjacką na pewno się wyrobimy ze ściągnięciem aparatu (zależy mi na tym), a będzie ona miała miejsce na wiosne 2011 jak dobrze pójdzie. Więc widać że będę musiała dłużej ponosić od Ciebie... Coś mi się wydaje, że moja orto od paru miesięcy mnie naciąga na kase, bo żadnych zmian nie widzę
|
|
|
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
Len no sliczne zeby
jak tu widze to wszystkie macie takie malutkie wady a ja takie potezne dobrze ze poszlam po rozum do glowy i biore sie za te swoje zeby :PRedrose mozesz wkleic swoje zabki? Edytowane przez Wenja Czas edycji: 2009-12-22 o 20:14 |
|
|
|
#700 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja płaciłam 1900 za łuk (albo 1800 ? nie pamiętam już), za wizytę płacę 100 za oba łuki. na poczatku mi powiedziala tak jak Tobie, poltora roku do 2 lat, ale szybko sie prostują więc jest szansa na szybsze ściągnięcie ![]() Cytat:
na druteksa nigdy nie jest na późno :p
|
||
|
|
|
#701 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
||
|
|
|
#702 |
|
Wtajemniczenie
|
dawno mnie było, sporo zmian
![]() od 3 grudnia mam już pełne zbrojenie, zameldował się aparat na dole.... a byłam już pewna, że mieć nie będę... element zaskoczenia spowodował wzrost strachu, gdy siedziałam na fotelu... ale nie było tak źle z bólem... ale to cementowanie pierścieni, aparat na dół i jeszcze na koniec założył mi gumki z góry na dół.... jak od niego wyszłam to myślałam, że się zapłaczę... masakryczne uczucie... w buzi pełno żelastwa maskara... ale teraz już minęło 3 tygodnie, przyzwyczaiłam się i teraz to już tylko czekam na efekty diastema, która mi się zrobiła w trakcie leczenia nadal jest, ale nawet mi się podoba ale oczywiście na dłużej - nie dziękuję ![]() zdjęcia jakieś może po świętach wkleję, bo już trochę widać zmian i nie są mikroskopijne ![]() proszę o zmianę na pierwszej stronce dół ==> 03.12.2009r.
|
#703 |
|
Raczkowanie
|
Wesołych Śwoat kochane !
![]() dodaje moje zdj po wizycie wczoraj podczas mycia zebow czerwone gumki barwily wode i wygladalo to jakbym krwia pluła ;P
Edytowane przez gorzalkaa Czas edycji: 2009-12-23 o 10:12 |
|
|
|
#704 |
|
Przyczajenie
|
No to i ja się chętnie dopiszę
Witam wszystkich Nosze aparat od walentynek tego roku System Damon. I jestem szalenie zadowolona. Wszyscy ortodonci chcieli mi usuwać 3ki że niby nie da się przesunac a ten system poradził sobie i to bezbłędnie. Poza tym mam wade zgryzu (dolna częśc cofnieta) i wyciągamy jedną 3kę z dziąsła. W tej chwili zęby mam praktycznie proste, trójka prawie wyszła, jeszcze tylko wada mi została. Mało tego, w lipcu brałam ślub i wyobraźcie sobie że ortodontka bez problemu zdjęła mi STAŁY aparat w piątek i zaraz w poniedziałek założyła spowrotem Miałam już wtedy podprostowane ząbki. Efekt błyskawiczny, myślałam że to dłużej trwa.Także jeśli ktoś się zastanawia przed wielką uroczystością nad aparatem to polecam...w kilka miesięcy można wyprostować zęby i pięknie wychodzić na zdjęciach!!
|
|
|
|
#705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a Twoja orto Ci zaklada tak fajnie te ligaturki w taką osemke a moja tak prost w koleczko
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mam zwykły estetyczny. Mi w sumie tez sie szybko wyprostowaly te zeby z ktorymi byl najwiekszy problem. Teraz tylko denerwuje mnie to ze sa nierowne, jedne wyzej drugie nizej i jeszcze pare innych rzeczy...
|
|
|
|
|
#708 |
|
Raczkowanie
|
Morfinko kochana to zalezy podobno od rodzaju aparatu i ogolnie gumki na osemke podobno mocniej dzialaja
mi zalozyla jakis drut 16 SS czy jakos tak bo powiedzialam ze nic nie czuje i ze chce zeby sie cos dzialo wiec mi zalozyla mocniejszy pozatym wymienila mi zamki na jedynkach bo jedna jedynka szla mi do przodu i jeszcze przy zakladaniu ligaturki na czworce ulamalo sie orto w zamku to uszko/haczyk/skrzydelko jedno i wymienila mi tez zamek ;D dobrze ze za zamki nie place uff koszt wizyty 50zl
|
|
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1) sprzed założenia aparatu 2) dzisiejsze czyli po 7 miesiącach i 4 dniach z aparatem 3) narysowalam kreske, aby bylo widac ile jeszcze jest do zrobienia ![]() W ogóle wydaje mi się że orto teraz mi wyciąga ząbki do góry (widać to po lewej stronie na zdjęciu), bo wcześniej miałam prosty łuk hmm... Edytowane przez redrose89 Czas edycji: 2009-12-23 o 14:02 |
|
|
|
|
#710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim aparatkom (także tym rodzaju męskiego
) - byłym, obecnym i przyszłym - życzę wesołych, spokojnych Świąt, bez bólu i przygód aparatowych ![]() Uważajcie na ości w karpiu
|
#712 |
|
Wtajemniczenie
|
Papryka- dzięki za życzenia! Tobie też wesołych i spokojnych świąt!
![]() a co do tego jedzenia, to chyba ciężko u mnie będzie bo właśnie teraz druciak daje mi popalić, jakoś wcześniej nie chciał. to przez ten łuk podniebienny- koło pierścienia wystaje taki ostry drut, jest zbyt twardy żeby go zagiąć, dlatego to miejsce zaklejam woskiem póki co. byłam u orto, ale jej niestety w ten dzień nie było i asystentka trochę mi ten drut przygięła, ale dalej mnie obciera. no cóż. wytrzymam jakoś mam nadzieję do przyszłej wizyty
|
#713 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkim Wesołych Świąt.
Niech Mikołaj prezentów przyniesie, a zima śniegu naniesie! |
|
|
|
#714 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam miec w ten sam dzien wizyte u orto, ale moja sie pochorowala ? chcialam aparat zdjac przed swietami, a tu mysle, czy do studniowki zdarze .
|
|
|
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi już się ładnie dół prostuje ;D.
I też życzę wszystkim wszystkiego naaaaaaaaj . Holwoodzkiego uśmiechu ;D.
|
#717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już nie mogę się doczekać tego dołu, bo tam każdy ząb w inną stronę..I przyłączam się do życzeń świątecznych Wesołych Świąt!!!Mało bólu i dużo spektakularnych efektów
|
|
#718 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny padam na ryjek , ale zrobilam juz ciasta i posprzatalam swoje rewiry, ubralam choinke i powiesilam lampki na balkonie
strasznie produktywne bylyscie przez czas mojej nieobecnosci tu, czy tylko ja mam taki zapierdziel przed Świetami a reszta aparatek sie obija przed kompem? zycze Wam wszystkim (i sobie rowniez hehe) Wesolych Świat, zdrowka, żeby nam sie ząbki pieknie i szybko prostowaly a ortodonci nasi z nas kasy nie zdzierali duzo prezentow i zeby trunkow na sylwku nie zabraklo
|
|
|
|
#719 |
|
Wtajemniczenie
|
eh ja też padam na mój zadrutowany ryjek.... sernik upieczony, posprzątane, prezenty popakowane, choinka jest.....
Nie będę oryginalna i życzę Wam kochane aparatki, żeby święta były spokojne, radosne, rodzinne. Dużo zdrówka, żeby każda (każdy) z nas miał jak najszybciej swój wymarzony uśmiech
|
|
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
wyglada na to ze mam najgorsza wade (krzywe zeby) z was wszystkich :P masakra...po lutym ide do orto jak tylko zeby wszystkie wylecze i 8 wyrwe...no i jak to przezyje to pojde
zaloze sie ze sie zalamie i powie ze polowe zebow mi wyrwie...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

Ale ja z mądrości nie słynę w takich aspektach życia niestety...
I żyjem nic mi nie było

bo mieli by na obiad czarninę

nie wchodze teraz na internet wizaz i gadu bo zaplanowalam swieta bez komputera

Ja płaciłam 1900 za łuk (albo 1800 ? nie pamiętam już), za wizytę płacę 100 za oba łuki. 

.