|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic
jestem juz po rozmowie z K.
![]() ![]() ![]() a ja mam goraczke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "I koszule Ci prać albo okna Ci myć..." - X jubileuszowe poczynania zazdrośnic
Lady, oby to nie było to samo co u twojego Ex
|
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Zadomowienie
|
Ojej Lady, kuruj sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Zadomowienie
|
Hej. Ja już po wigilii. Widziałam się dzisiaj na chwilę z Tż, było nawet miło, bez żadnych wyrzutów. Wymieniliśmy się prezentami (znamy się na tyle, że zgadliśmy co dostaniemy
![]() Trochę szkoda, że wigilia już nie jest taka długa jak kiedyś, niektórzy rodziny pozakładali i śpieszą się, żeby zdążyć do wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, chciałam Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia
![]() Czekam na lawinę radosnych nowin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Zakorzenienie
|
Ja też czekam
![]() ![]() ![]() A ja kiedy wyjmowałam prezenty spod choinki odkryłam,ze TŻ musiał przynieść prezent dla mnie jak byłam w pracy. I tym oto sposobem nie dostałam żadnej biżu...tylko... radio samochodowe ![]() ![]() ![]() ![]() Byliśmy też u brata, było Nas dużo i takie coś uwielbiam ![]() Ja,Rodzice,obie Babcie,Ciocia,Wujek,Kuzyn ,Teściowie mojego Brata i jego Szwagier (brat bratowej). I wszyscy się patrzyli tylko na małego ![]() Dostali w prezencie jakiś czas temu taką huśtawkę,że się jej tam coś włącza i sama się huśta.I tym sposobem można małemu ustawić 30 minut bujania i śpi jak zabity ![]() Kciukam za pierścionki ![]()
#1897 |
Zakorzenienie
|
U mnie Wigilia trwałaby godzinę, gdyby nie to, że dałam chrześnicy w prezencie Monopoly i graliśmy kolejne 1,5 h
![]() Potem dzwonił Tż zapytać się o szczegółowe plany na jutro, bo moi rodzice zaprosili go na obiad, a ma jeszcze obskoczyć rodzinę. Od słowa do słowa powiedział, że jego najlepszy kumpel ze studiów, który zaczął chodzić ze swoją dziewczyną mniej więcej w tym samym czasie co my, wysłał mu życzenia z informacją, że się zaręczył. Moja reakcja to "o, fajnie". Nie chcę rozwijać tego tematu. Po ostatniej rozmowie (mimo, że było pozytywnie) obiecałam sobie, że ani słowa o Same Wiecie Czym do 2 lutego. Ale teraz tak leżę i mi troszkę przykro...bo o ile dzieci, dom, nasze wspólne Święta wydają mi się realne, to zaręczyny już mniej. No i do tej pory zaręczonych brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Zakorzenienie
|
Carmi skoro Wasze wspólne plany wydają się realne,to zaręczyny też muszą. Oj długo nie będziesz musiała czekać
![]() Idę nyny bo padaaaam ![]()
#1899 |
Zakorzenienie
|
Dorwałam się na chwilę do kompa. Zaglądam tu szybciutko żeby sprawdzić komu gratulować pierścionka a tu cisza. Ja straszny nastrój, rodzina mnie wkurza a TŻ rozczarował. Aż się dziś pokłóciłam z nim na komunikatorze. Napisałam mu, że nie jest mi miło jak traktuje mnie jak współlokatorkę. Wesołych świąt i każdy jedzie w swoją stronę. Choć był nie raz zapraszany (razem z mamą więc argument, że jej nie zostawi samej odpada) to ani razu nie widzieliśmy się w święta. Za to dziś rano jak zadzwoniłam by złożyć mu życzenia to zaspany opowiadał mi jak to wczoraj do 3 pił z jakąś koleżanką (nie znam jej), a potem laska padła i musiał jej organizować odstawienie do domu. Wkurzyłam się i mu wygarnęłam jak się czuję z tym, że znajomi są ważniejsi niż ja. Bo nikt mi nie powie, że za dużo wymagam, wszak 100 km to nie jest druga półkula i choć raz na 3 lata mógłby się zobaczyć ze mną w święta. Nawet prezentu od niego jeszcze nie dostałam a we wtorek to jakoś nie będzie to samo. Przepraszam, że się tak rozpisałam ale mam doła i musiałam to z siebie wyrzucić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
nie mogę zasnąć
![]()
#1901 |
Zakorzenienie
|
a co sie stalo??
A ja mialam fajna wigilie i dostalam super przezenty - kosmetyki, ksiazke o kotach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a potem bylam odwiedzic kolegow - tego mojego przyjaciela o ktorym pisalam wam,ze byly byl strasznie o niego zazdrosny i brata jego - i moze pojade zaraz po sylwku do wawy na weekend ![]() a jutro mamy sie w trojke gdzies namiasto wybrac ![]()
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem... Edytowane przez arrakis Czas edycji: 2009-12-24 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
aaa bo tak jakoś, nie wiem..
Pogadam sobie jak to wszystko mi minęło, to może mi się lepiej zrobi ![]() No więc - wczoraj w pracy upiekłam ciasta ![]() ![]() ciasto drożdżowe na makowca NIC A NIC nie chciało wyrosnać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym nalatałam się jak dziki koń, bo biegałam między klientami, a kuchnia w fartuchu umorusana mąką ![]() Milszym akcentem dnia było poznanie Remedios ![]() ![]() ![]() No, a wracajac do swiat - to w domu w nocy robilam jeszcze tiramisu, bo TZ chcial i sprzatalismy z TZtem. Ja jeszcze dzisiaj caly ranek sprzatalam, no bo niby tak trzeba hehhh. Poszliśmy do rodzicow TZta i było całkiem ok - zjeliśmy coś nie coś, TZ glownie z ojcem rozmawial no i w ogole jakos tak. TZ zawiedziony, ze nie dostal dysku zewnetrznego o ktorego "prosil mikolaja" i stwierdzil, ze bedzie musial sobie sam kupic ![]() ![]() (a na jakiekolwiek nasze wyjscie, wspolny weekend, wyjazd, prezent - "nie mamy pieniedzy" ![]() ![]() Pozniej poszlismy do babci TZta i to juz mnie troche bardziej zdolowalo, bo byla absolutnie caaaala rodzina ![]() ![]() ![]() Wrocilismy do domu, obejrzelismy film w tv i poszlismy spac, jeszcze wczesniej sie troszke wymieniajac zdaniami na pewien temat, co skonczylo sie moimi lzami ![]() I dostalam na sam koniec smsa od brata z zyczeniami, po ktorych sie poryczalam jeszcze bardziej ![]() Cos w stylu - "ile bombek na choince (ZERO), ile kartek w skrzynce (ZERO), ile cos tam cos tam... tyle szczescia w nowym roku", czy w swieta, czy jakos tak. A tam dalej jeszcze bylo wiecej rzeczy wymienionych na ktore odpowiedz byla tylko jedna - ZERO ![]() ![]() ale.. ![]() dziekuje wszystkim za życzenia ![]() ![]() i cos mi sie podzialo z klawiatura, bo jak pisze polskie znaki, to mi sie tylda pojawia :/ o cos takiego: ~ó, ~ą... ![]() A ja nie umiem za bardzo pisac bez polskich znakow i robie to jakos wolniej ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- aale poemat....
#1903 |
Zakorzenienie
|
ins ja tez dziekuje za zyczenia
![]() ![]() a co takiego bylo w tej wymianie zdan waszej po powrocie,ze skonczylo sie twoimi lzami?
![]() |
#1904 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() mi to wsjo rawno, i tak wszystko o mnie wiecie ![]() Ale nie zrobie tego TZtowi ![]()
![]() |
#1905 |
Zakorzenienie
|
ehhh ins a to pipek z tego twojego TZta - taka wspaniala dziewczyne to on na rekach powinien nosic i wdzieczny byc losowi, ze jego wybralas - a nie cie tak dolowac i w ogole.... normalnie
![]() ![]()
![]() |
#1906 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Ja mu zyczylam, aby dorósł ![]() ![]() no, ale potem dodał też rozne rzeczy o wzajemnej milosci i ukladaniu sie wszystkiego ![]() i powiedzial tez, ze cieszy sie, ze mnie ma, wiec chyba docenia ![]()
![]() |
#1907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogole to moj kot jest stukniety... przynioslam jej jedzenie - postawilam na parapecie bo mi stol zabrali duzy z pokoju (na podlodze nie moze stac bo wtedy pies jej zjada) - i ona miauczy i do mnie ze ja mam ja wsadzic na parapet ![]() no pogielo juz ta kocice moja - a normalnie to tam zawsze wskakuje bez problemu a teraz nagle niby nie umie ![]() wsadzilam ja na ten parapet - i teraz wcina zadowolona.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1908 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() pewnie podjadala na swieta, to teraz tylek za ciezki do skakania ![]()
![]() |
#1909 | |
Zakorzenienie
|
Może nie tak aż strasznie daleko (Wrocław), ale tż w życiu nie puści mnie, żebym gdziekolwiek sama jechała
![]() Cytat:
Ja dziś od rana buszowałam w kuchni. Pokroiłam warzywa na sałatkę, SAMA polepiłam uszka i pierogi, łącznie ok. 200 sztuk ![]() ![]() Wigilia o dziwo mnie pozytywnie zaskoczyła, m.in. byłam przekonana, że nic nie dostanę (listonosz awizo nie zostawił i moja biżu poszła z powrotem), ale okazało się, że rodzice mnie w konia zrobili i tata gdzieś na głownej poczcie wczoraj tę przesyłkę odebrał, a rodzice wciskali mi, że nie ma ![]() ![]() Gdy jeszcze siedzieliśmy przy stole przed rozpakowywaniem prezentów to dołączył do nas tż, a na 22. pojechaliśmy do niego do kościoła na pasterkę. Na pasterce podobało mi się i tu znowu miałam miły akcent, bo jego ksiądz (udzieli nam ślubu) był wcześniej u mnie w parafii i na końcu powiedział, że widzi starych znajomych z poprzedniej parafii ![]() Ogólnie fajnie, że część wigilii i pasterkę spędziłam z tżtem, no i święta też całe spędzimy razem, co tam ze z rodziną... Na jutro mamy z rodzicami zaproszenie od moich teściów, więc jedziemy do nich poświętować. Chciałam jeszcze napisać, że tak czytam tu o niektórych Wigiliach to aż mi się serce kraje ![]() Chciałabym też Wam wszystkim podziękować za piękne życzenia, które tutaj napisałyście, butterflajkowi za wirtualną kartkę, Ins i Bisce za eski, Grape za kartkę, chociaż jej jeszcze nie dostałam ![]() ![]() Pochwalcie się prezentami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Zakorzenienie
|
Żadnych zaręczonych!?
![]() ![]() Ja właśnie wróciłam od TŻa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1911 |
Zakorzenienie
|
No to ja też jestem po pasterce, 20 minut temu wyszedł ode mnie P. i weszłam zobaczyć, czy którejś spełniło się marzenie. Chociaż Wigilia to chyba taki dzień, że nie wszystkie widzimy się ze swoimi połówkami...
TŻ zapomniał o moich imieninach ![]() ![]() Dobranoc Dziewczynki ![]()
#1912 | |
Zakorzenienie
|
jeeejjj..... ale jestem przejedzona!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! umieram i zaraz mi brzuszek pęknie
![]() ja to mam nadzieję że ta cisza na forum (w temacie zaręczonych) jest spowodowana faktem iż nadal świętują to wydarzenie i że jutro powiedzą nam jakie są szczęśliwe ![]() a teraz dobranoc dziewczyny ![]() Claris pogadaj ze swoim żeby Cię przywiózł i jakoś sobie czas zorganizował na czas naszego spotkania skoro nie chce Cię puścić samej ![]() ---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Zakorzenienie
|
Ewuś, wszystkiego najlepszego z okazji imienin
![]() ![]() ![]() Przeczytałam gdzieś na szybko, że Kamka pisała o serialu "Lie to me". Z ciekawości ściągnęłam i przyznam, że wciąga ![]()
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
Witom jo Wos w tyn ranek wiosenny ( u mnie 10 stopni).
Hawwa wszystkiego najlepsiejszego:* ![]() ![]() ![]() Justyś no to miły wieczorek ![]() ![]() Claris ja też na Wigilii jem tylko barszczyk z uszkami i kluski z makiem.Bo ja od dzieciństwa jestem taka mączna. I wszyscy się śmieją,że połowa talerza uszek to zawsze dla mnie.Oni sobie biorą symbolicznie,a ja taką kopę ![]() Insane nie smutaj się ![]() A co do TŻa to są Swięta-może przemówi głosem odpowiedzialnego i dobrego faceta. Aaaaa w ogóle uznałam,że nie idę na Nabożeństwo z TŻem i Teściami.Bo oni tam ejszcze z pół godziny po będą sobie życzenia składać ze znajomymi itp. Wolałabym w jakiś normalny dzień. Po prostu się przeraziłam tą wizją ![]() I miło mi się zrobiło,bo przyszedł do mnie TŻ,prezent od moich Rodziców leżał dla niego pod choinką,a znowu TŻ mi przyniósł prezent od Teściów- portfel z Benettona. Ale mi się miło zrobiło.Naprawdę:rolleyes :
#1915 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Butterflajku śliczny avek. Nie może być inaczej skoro Ty jesteś śliczna ![]() Justynko cieszę się, że spędziłaś miły wieczór bez kłótni. I że serial się podoba ![]() Insane a Ty dostałaś od Tżta jakiś prezent? Nie pozwól mu kupić tego dysku, bo po 1 nie stać Was, po 2 znowu komputer was oddali, po 3 jak już koniecznie musi, to powiedz, że najpierw randka/wspólny wyjazd a potem gadżety do kompa. U mnie pod choinką obyło sie bez większych niespodzianek. Już wcześniej dostałam żakiecik z reserved z rękawem 3/4 w stylu fraka, a pd choinka czekał pendrive, który sama sobie wybrałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry dziewczynki
![]() przyszlam sie przywitac i zobaczyc co u was i uciekam mamie cos pomoc ![]()
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
No to jak Was czytam, to u mnie wigilia trwała wyjątkowo długo
![]() ![]() Haawa wszystkiegonaj, naj z okazji imienin ![]()
![]() |
#1918 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ja to myślę, że Wigilia to taki niecodzienny dzień na zaręczyny
![]() ![]() więc ja dalej oczekuję na dobre nowiny ![]() Cami, nieee, nic nie dostałam. Ja od niego w ogóle dostałam tylko biżuterię ponad 2 lata temu ![]() ![]() Ma jeszcze trochę swoich euro przywiezionych z Irlandii i pewnie rozmieni. Z tym, że niby te oszczędności miały być albo na nasz wyjazd albo na "w razie czego". Ale jakoś dziwnie topnieją w związku z komputerem, więc nie zdadzą się ani na wyjazd, a ewentualnie na baaardzo małe "w razie czego" ![]() Już mu wiele razy wyrzucałam, że jak chodzi o komputer to potrafi znaleźć środki, a ja to mam restaurację od grudnia 2007 obiecaną ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez *Insane Czas edycji: 2009-12-25 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Wtajemniczenie
|
czekacie na wieści o pierścionkach to ja uchylę rąbka tajemnicy że po świętach przyjdzie tutaj taka jedna zazdrośnica zapierścionkowana
![]() ![]() także czekajcie z nieciepliwością ![]() Hawwa wszystkiego najlepsiejsiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Zakorzenienie
|
Elizka
![]() ![]() To ja Wam napiszę, jak wyglądała moja wigilia. Cały wieczór przeryczałam w poduszkę z bólu i z tego, że wszyscy teraz łamią się opłatkiem, a ja leżę sama w swoim pokoju. Tak mnie brzuch bolał przez @, że nie byłam w stanie wstać z łóżka, a moja rodzinka pojechała do babci (oprócz ojca, który w pokoju obok oglądał TV). Tż nie złożył mi nawet przez telefon życzeń, więc zawiódł mnie na całej linii, jest mi strasznie przykro z tego powodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.