![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 1994 - Stary dobry skład
I nie przeczytas,z bo już go nigdzie nie ma. Zostanie to wydane w USA jako książka pod nazwą Dirty World i Agnes usunęła wszystko z chomika, TWS ;0
A to opowiadanie jest o Edwardzie, który przeprowadza się do Forks. Jest małomówny, tajemnicyz i chodzi ciągle w czerwonym, wyblakłym swetrze. Bella próbuje do niego dotrzeć, o drodze pokazując nam historię Jaspera i Alice, a w koncu soię w nim zakochuje. Tylko że on jest jakby z innej planety. Zresztą sama zobacz, świetne. No i od razu Porywaczkę Ci polecam. Ff wszechczasów http://www.twilightseries.fora.pl/b-...-t-z,4296.html Takie śmieszne, że normalnie... XDD Btw. oglądam Kevina 1548544 raz XD
![]() |
![]() |
#2162 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Wtajemniczenie
|
Przevzytam
![]() ![]() Zazdroszczę Agnes, po prostu zazdroszczę, zawsze chciałam napisać książkę i żeby ją wydano ![]()
![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pomysł a ksiązkę Pisanie ff-ów nie idzoie mi chyba najgorzej... w sumie, więc może też spróbuję?
![]() Mam pomysł. Nawet mam naprawdę dużo pomysłów na książki, z których chciałam zrobić ff-y. Upiłam się winem XD
![]() |
![]() |
#2166 |
Wtajemniczenie
|
A ja szampanem. Ale takim wiecie prawdziwym 12% a nie jakimś gazowanym winem ;P Ślub cywilny, zostały kieliszki, to mi tatuś wcisnął. No okej wypiłam jeden. Potem babcia mi wcisnęła bo jej nie smakowało, okej drugi. Potem jeszcze mama pół swojego bo jej ręcę zajmował
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Wtajemniczenie
|
Ja idę do przyjaciółki!
![]() ![]() ![]() Olasia, nawet nie chciałabyś przeczytać moich żałosnych 4 rozdziałów książki, której treść zawarta jest na płytce, leżąca na zakurzonej szafie ![]() Ale mam na kartce drugi pomysł, może kiedyś go zrealizuje ![]() Ej, ja jeszcze się niczego nigdy nie napiłam ![]()
![]() |
![]() |
#2170 |
Wtajemniczenie
|
A ja nic nie piję i nie puszczą mnie na imprezę, której organizatorki nie znają
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2172 |
Wtajemniczenie
|
Olaś a to czemu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 | |
Wtajemniczenie
|
Właśnie? Dlaczego np. ktoś może nie uzyskać zgody na tłumaczenie ff?
---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:59 ---------- Hah patrzę na początek wątku i weszłąm do was jak jakaś ciota ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Naprawde kupiłam strój komputerowy ... ?
![]() Idę sprawdzic w szafoie, czy jeszcze go mam XD Nie dostałam zgody na tłumaczenie już łącznie trzech opowiadań. Jednego wczoraj, a wdzisiaj dwie PW przyszły. Świetnie. No jedna napisałą np. coś takiego Hello! Thank you for your compliments, but I no longer approve any of my fanfictions for translations, especially when they are on other websites that I have no control over. Sorry. It's just a personal rule I go by. I appreciate the offer, but I'm going to have to say no. No spoko. no bo nie chciałam na ff.net dodawać ani na forum to twilightseries tylko na chomoikuj.pl, bo z dorum mogliby usunąć za scenki niekoniecznie dla dzieci. No ale kutfa. Napisałam, że są tam inne ff-y, które ona na pewno zna, bo miałą w swoich ulubionych... I jestem po prostu załamana ;< Nie wiem, czy bedę dalej szukać jakiegoś, bo tylko mi odmawiają ![]() Okej, rozumiem, że może ludzie się boją itd, ale jak ja w swojej PM wysłałam taki fragment: Of course we will write that you are an author and we will send you a link to a translation so you can be sure that we won't steal your work. No to cholera. przecież nie chce jej ff-a zapierniczyć ;<
![]() |
![]() |
#2176 |
Wtajemniczenie
|
W sumie to nie rozumiem tej dziopki
![]()
![]() |
![]() |
#2177 |
Wtajemniczenie
|
Olasia, ja tez bym nie pozwoliła komus tłumaczyć moich prac. Ty jestes uczciwa, ale mało w necie jest dziadostwa, co to sobie czyjeś prace przywłaszcza? (btw, kiedyś wstawilam na bloga zdjecie autorstwa takiej laski, ktora znam tylko z widzenia, bez jej zgody, nawet nie podpisane, zagrozila mi sadem, jeszcz mi sie od s.uk i zlodziejek, sz.mat dostało.Ofc niewazne, że na tym zdjeciu opublikowanym w necie znalazly sie osoby, ktorych nawet nie poprosila o zgode, czy moze to zdj w necie umiescic ,ale spoko nie moj beret. )
Bylam u kumpeli na urodzinach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Chro, ale ja napisałam w mojeje PW że wyślemy jej link do tłumaczenia, gdzie napiszemy, kto jest autorką, żeby była pewna, że nie ukradłyśmy jej pracy
![]() btw. wlasnie dostałam odezw od autorki jednego ff-a. Musi nanieśc parę poprawek i może niedługo bd tłumaczyć *-*
![]() |
![]() |
#2179 |
Wtajemniczenie
|
Noo zobaczysz, będziesz tłumaczyć
![]() Olasia szpec ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2181 |
Wtajemniczenie
|
Jest to główny bohater sagi ( ?) Dary Aniołów, czyli książek składających się z 3 części 1. Miasto Kości, 2.Miasto Popiołów, 3.Miasto Szkła.
Książki są świetne, ja narazie przeczytałam MK, to jedyna ks. jaką przeczytałam, w której punkt kulminacyjny jest na końcu. Jace ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- No i btw. się poryczałamjak się dowiedziałam, że są rodzeństwem. Ale może potem bd jakiś flirt ![]()
![]() |
![]() |
#2183 |
Wtajemniczenie
|
Niekoniecznie o wampirach. O wszystkich takich pozaziemskich. Była jakaś ekranizacja po angielsku albo jakieś nieoficjalne trailery.
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Btw. czy to była jakaś ironia? ![]() ![]()
Yeah, that's what I'll be And when I come home They'll be damn proud of me I'll carry this flag To the grave if I must Because it's flag that I love And a flag that I trust' RISE AGAINST! <3 Edytowane przez tinulka17 Czas edycji: 2009-12-28 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
O, już wiem co teraz będę czytać
![]() ![]() Huee dziś sobie lustrzankę kupiłam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Wtajemniczenie
|
Ywon, jaką?
![]() ja ku... kasy nie mam na lustrzanke! a tak chce! juz normalnie robie pod siebie z zalu, ze nie mam kasy na nowy aparat. juz nie musi byc lustro, ale chociaz bardziej zaawansowanacyfrowka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
Nikon d3000. Miałam kupić d5000 no ale przebacz Stefan, za ponad 3 tys. Ale i tak jest boski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Wtajemniczenie
|
Ale kupilas za swoje czy rodzice ci zafundowali?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Wtajemniczenie
|
ranyyy ja to też się ślinię to lustrzanek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
Za swoje ! Tzn rodzicom wiszę jeszcze 120 zł... ;p Ale to jakoś szybko nadrobię, mam nadzieję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.