|
|
#781 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XV
Jesteście świetne dziewczynki. Wszystkie. !
![]() 1. Była wigilia. Myślałam, że chociaż w tym dniu przemówisz 'ludzkim' głosem. Myliłam się- Ty zawsze będziesz taki sam. 2. -Jak się z tym czujesz? -Z tym? Co masz na myśli? -No wiesz... Teraz to ona kocha kogoś innego. -I jak mam się niby czuć? Spodziewałem się tego. -Ani trochę cię to nie zabolało? -Ani trochę. -A myślałam, ze chociaż ona będzie w stanie cię skrzywdzić. Zawsze było tak, że to ty raniłeś innych. Nic się nie zmieniło... Kocham Cię- mimo wszystko <3
|
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
Choc czasami najpiekniejsza prawd to szalenswto
![]() Od narodzin az do smierci pozytywnie pier****ieci ! ![]() ![]() ''gdy zawodzą ludzie uśmiechaj sie do przedmiotów .. gdy zawiodą Cię przedmioty , uśmiechnij sie do nieba ... gdy zawiedzie Cie niebo usmiechaj sie do samego siebie .. a gdy sam na sobie sie zawiedziesz poprzez uśmiech szukaj przyczyny wieokrotnych zawodów''
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki dziękuje serdecznie za pochwały bo tam kilka widziałam
Jesteście cuuudowne ![]() ........................................................................ Mijałam marzenie w jasnym świetle.. Smutek staje się moim przyjacielem od serca.. Smakujesz jak czekolada, której nigdy wcześniej nie próbowałam.. |
|
|
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
just a little more. postanowienie: robić częściej to co lubię nie to co trzeba. nic nie mów. poczuj magię świąt.
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
1. Magia Świąt. A między nami magia przygasła.
2. I nawet nie mamy już o czym rozmawiać. 3. I myślałam, że my razem, to już tak na zawsze i do końca. 4.Niech do białego dnia przy mojej twoja twarz. 5. Zaczaruj mnie, ostatni raz. 6. Patrzeć przez judasze oczu twych, widzieć w nich naszą miłość. 7. A ja mimo wszystko kocham, gdy przychodzisz z piętnastostopniowego mrozu, z zimnymi rękami i wkladasz mi je pod koszulke. Uswiadamiasz mi tym, jak straszny bylby swiat bez Ciebie. 8. Bądź szczęśliwy z nią. Tak szczęśliwy, jak my nigdy nie byliśmy. 9. I powiedz jej, by zawsze dbała o wszystko to, co w Tobie kochałam.
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
poczuj to co czują inni.
Nie uciekaj przed tym, przecież nie wolno uciekać przed miłością. Niespodziewany i nieplanowany zawrót głowy. |
|
|
|
#787 |
|
dream big
|
morphine_ - na zdrowie
![]() *Gdybyś wrócił, ocaliłbyś mój świat... *Tutaj ze mną miałeś dom...
who believe in the beauty of their dreams” Edytowane przez cherry pie Czas edycji: 2009-12-25 o 19:29 |
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Troszkę ode mnie ;*
Choroba serca to miłość niespełniona. Co mam powiedzieć, co ? Że będzie lepiej ? Fałszywa przyjaciółka, niech po plecach Cie poklepie. Nie ogarniam tego fałszu na twarzach wielu ludzi... To prawda,że czas zmienia wszystko i wszystkich... Tylko zastanawiam sie czemu na gorsze... Wszystko, co mnie otacza było jak piękny sen, nagle poczułam dreszcz, głos i jego cień. Szybko zamknęłam oczy by nie widzieć co się dzieje, Bicie serca przyśpiesza, tętno a dalej nie wiem. Widziałam smutek, widziałam łzy, widziałam kłótnie, Teraz stoję gdzieś na deszczu patrzę jak spływają krople, Chmury płaczą, zalewając mnie smutkiem, a ja Zamiast się bronić wolę poddać się i uciec. Kiedyś to była przyjaźń, teraz tylko co tam. Latarnie się tu świecą jak na twarzy głupi brokat, I znów pytam Boga co będzie jutro, Czy dam radę tu przeżyć, czy znów usłyszę twój głos? W nocy kiedy chcę naprawdę płakać słyszę ten głos, mam ochotę się zataczać, ale najpierw przemyślę czego tak naprawdę chcę, a potem dopiero przysłoni mnie szarości cień. zabierz mnie stąd: dokąd ? - obojętnie.
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Za mało mi dałeś swojej codziennośći. A święta są tak rzadko...
coraz mniejszy Twój gest mnie obejmował... odszedł jak każdy. Ostatni 'każdy' w moim życiu. Poziomka come back! ; - *. |
|
|
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i ten wyżej kradnę . a teraz mała prośba (wiem, że tego nie lubicie wybaczcie) Mam problemy z chłopakiem, zależy mi na nim cholernie ale on ciągle robi mi dziwne przycinki, mówi do mnie jakby mu w ogóle na nas już nie zależało czepia się o byle głupotę, żeby tylko zacząć się kłócić. Jego słowa bolą, ale nie chce go opuszczać... Macie może coś o tym, że to co on robi bardzo mnie rani i że chociaż staram się trzymać to moje serce pęka z bólu.. coś subtelnego ale z drugiej strony coś takiego co da mu do myślenia . może : amozefrytkidotego ruda wiewiora panna_miodowa CookieCrisp Mrs Unfabulous Niereformowana always be yourself Magari91Primadonna midnight ciiri IhateU grise CukrowaPanna Little Ballerina . Laraine snowball kamisha Drift ayeen ![]() _____ na krawędzi mijania nie ma pocałunków, nie ma zapachów ani kolorów . niektórych błędów sam sobie nie wybaczysz . nadzieja nie utrzymuje nas przy życiu, ona nas po prostu powoli zabija .
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
always be yourself - bo ja lubię Ci słodzić <3
papergirl - Ty wiesz <3 nydee - Kocham! uwielbiam! <3 Diva069, agatka944 - dziekuję za docenienie ![]() dontlookdown - Ty wiesz, ze cieszę się jak małe dziecko ze coś dodałaś 96LadyPoziomka96 - nareszcie!!! ruda wiewiora- ja jestem bardzo często hehe tylko ,że czasem opisów mi się nie chce wymyślać kee snowball absurdalnie _mandarynka TiS Plotkaraaa Drift <3 --- `Prawdziwa miłość to akt całkowitego "zatopienia się" w drugiej osobie.` pokruszyłeś mój świat. 'dziś przeważna część ludzi umiera na epidemię zdrowego rozsądku. za późno poznajemy, że jedyną rzeczą, której nie należy żałować, to nasze błędy' 'to dokładnie tak, jakbyś zamykał drzwi domu, chowając się w obawie przed wrogiem. później przychodzi przyjaciel, ale drzwi są zamknięte i on też nie może wejść. jeśli zbyt mocno boisz się wrogów, nie dopuścisz również przyjaciół. a jeśli otworzysz drzwi przyjacielowi, istnieje ryzyko, że wejdzie przez nie również wróg.' lubię, po prostu Nigdy nie dostrzegamy skarbów, które mamy tuż za oczyma. Dzieje się tak dlatego - bo ludzie nie wierzą w skarby. ...nie pytaj mnie co zrobię , bo sama nie wiem jak żyć. spadające niebo rozbije mi głowe. Czas przecieka mi przez palce. uporządkować życie. ...w ciszy zaklęty dźwięk. jednorazowo. |
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
I za rok znów będzie tak samo.
Ty w niebie. Ja na ziemi. Ja, Twoja jedyna, upragniona wnuczka. Ty, moja kochana babcia. I łączy nas jedno: nigdy się nie spotkamy, nie poznamy... Bo tak chciał Bóg... Bo był taki niesprawiedliwy... |
|
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
I dłonie mam suche bo nie głaszczesz ich Ty.
Wszystko, co teraz mam to tylko sen… Umiera w nas niechciana miłość. Tyle złych dni zawdzięczam Ci, i tyle też nocy nieprzespanych…
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
Diva069, nie byłam wymieniona, ale może :
czuję się trochę tak, jakbym była śpiewaczką operową, która zaprosiła na swój recital głuchego faceta. pozwól mi się poznać od nowa. jesteś ramą, a ja obrazem. przecież w muzeum one ciągle wiszą razem.. |
|
|
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
Więc jakie szanse mam tu ja, w tym bilansie zysków i strat, gdzie każdy zakręt to paradoks czarno białych zdjęć, a w proch rozsypać może się każdy wdech...
Zdjęcia... Małe wyrywki wspomnień, które potrafią ożywić przeszłość... Pomiędzy byciem dobrym i złym, jest jeszcze opcja, aby być sobą. Nie rezygnuj z marzeń w obawie przed przegraną, to samo mówię sobie co dzień rano.. Mam szacunek do przyjażni, mam szacunek do miłości, cenie w człowieku uczucia a nie jego posiadłości !!! Gdzieś byłeś, a ja Twych dłoni szukałam.. Człowiek gubi wiele rzeczy, ale najważniejsze, by nie zgubił siebie. |
|
|
|
#796 |
|
Przyczajenie
|
W ciszy mojego pokoju Wciąż słyszę szmer twego głosu. "-Ale to pan jest mężczyzną i na pana spada obowiązek podjęcia inicjatywy. -Podjęcie inicjatywy? Ja? -A co pan chciał? Nabycie prawa szczania na stojąco musi swoje kosztować." "Bałam sie tęsknić. Tęsknota oznaczałaby że pogodziłam się z Tym że już nigdy nie będziemy razem.." ja nadal czekam na tym samym placu z nadzieją , że Cię zobaczę , że przyjdziesz po mnie tak , jak to sobie ustaliliśmy , że odprowadzisz do domu , pocałujesz , pożegnasz .. - zamknij oczy i pomyśl o czymś co cię w życiu najprzyjemniejszego spotkało.. - już.. - i co to jest? - Ty. - A gdybym powiedział Ci, że Cię kocham..? - Uciekłabym gdzieś daleko, na koniec świata... - Dlaczego ? - Bo jeżeli naprawdę byś kochał, pojechałbyś za mną. "] - A gdybym powiedział Ci, że Cię kocham..? - Uciekłabym gdzieś daleko, na koniec świata... - Dlaczego ? - Bo jeżeli naprawdę byś kochał, pojechałbyś za mną. Któregoś dnia zaczniesz prosić mnie na kolanach "pokochaj mnie znów" A ja odejdę... Ty mnie tego nauczyłeś. -Czy Ty nie widzisz? -Czego? -Tego jak ona reaguje na Twój uśmiech powiedziałam, że go nie kocham. uwierzył, mimo iż kłamałam mu prosto w oczy. - przecież powtarzam Ci, że go nie kocham! - kogo chcesz okłamać? - jego! hej dziewczynki ;*,nowa jestem , ale postaram się pomóc i dodawać jak najwięcej opisów (;
|
|
|
|
#797 |
|
Rozeznanie
|
dziś zaszaleję po polskiemu. ![]() nie wracaj, nie wracaj, nie. Ten świat, nasz świat umarł. dziś zasnę bez Twych ust. Zabiłam w sobie już wszystko, nawet ból. w zachodzącym, letnim słońcu tylko Ciebie dzisiaj chcę. jeszcze zdążę wszystko zmienić, pomalować ten swój smutny świat. pamiętam każdy uśmiech, pamiętam każde słowo, dotyk rąk drżących, obcych Twych oczu blask. tam gdzieś na końcu świata, za horyzontem złudzeń znika powoli, ginie po Tobie ślad. trwając tą długą, pustą nocą, gdy martwa przeszłość wokół i utajony żal.
|
#798 |
|
Przyczajenie
|
cudowne jesteście dziewczynkii <3 od dawna obserwuje ten wątek ii muszę przyznać że..mii się podobaa ; )
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- ale dodam dziś też coś od siebie : `owszem trzymasz moją rękę..ale czy rzeczywiście mnie potrzebujesz. ? `uciekaj moje serce. `zaciągam się tobą chociaż nie palę wcalę <3 `tzw.jesteś piękna ii nic więcej. `bo ważne by napawdę kochać , ale nie tylko mówić. `kiedy jestes razem ze mną czuję że naprawdę żyję. x3 `zaopiekuj się moim sercem..zostawie je przy tobie. `nawet nie wiesz ile ta 'suka' była w sanie dla ciebie zrobić. |
|
|
|
#799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiesz Jak to jest kochać dziewczynę Kiedyś będziesz pragnął zostać lepszym facetem Nie słuchasz się jej Nie obchodzi cię jak to boli Dopóki nie stracisz czegoś na czym ci bardzo zależało nie pytaj się co zrobiłeś źle, tylko zastanów się czy zrobiłeś cokolwiek.. Wiesz, co sie dzieje, kiedy kogos zranisz? Kiedy kogos zranisz, zaczyna Cie mniej kochac. Taki skutek maja nieostrozne slowa. Ludzie zaczynaja cie mniej kochac. Najbardziej odczujesz brak jakiejś osoby, kiedy będziesz siedział obok niej i będziesz wiedział, że ona już nigdy nie będzie twoja. Nie rań osoby, której nie możesz zabić Największym błędem jest udawanie, że to co boli nas obojętne jest... jest taki moment, kiedy ból jest tak duży, że nie możesz oddychać zatrzymać czas. żyć w chwilach, które malowały uśmiech na twarzy. Zamknij oczy i wyobraź sobie ze mnie nie ma. Jeżeli nie jesteśmy szczęśliwi dziś...jak potrafimy być nimi jutro? Ona płacze na Twoim ramieniu, a Ty uderzasz ją w twarz Spojrzeliśmy na siebie, szukając słów, które nie istniały ona przestanie istnieć tylko dla ciebie. Kto wysłucha Jej? Kto zrozumie...? Kto poczuje to, co tylko Ona czuje...? Mogłeś nigdy jej nie poznać. Być takim, jakim byłeś dotychczas. Nie zrozumieć, czym naprawdę jest szczęście. Bo Książę zbyt szybko zapomniał, że miał kochać... Może wszystko to w co wierze, nie istnieje... Widzisz jak nam szczęście spier.dala? ____________ szczerze mówiąc kochana, to moze jednak kopnij go w tyłek? napewno spotkasz chłopaka który bedzie Cie kochał całym sercem , bo ten frajer nie jest Ciebie wart, a ludzie sie nie zmieniają mam nadzieje ze pomogłam z tymi opisami
|
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
Życie i dupa jest jedna. Z obu trzeba korzystać.
![]()
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
chcecie wiedzieć, co to jest zło?
zło to spluwa. zło to palant, który wkłada do niej naboje. zło to drzewo, które piorun rozszczepił na pół. to nie jakaś jedna rzecz. to jest wszystko, co stało się złe. dziecinny rowerek jest w porządku, ale gdy leży przewrócony w kałuży krwi, to już inna sprawa. `nie to przeraża, że każdy umiera - tylko to, że po śmierci już nikogo nie ma. i pamiętaj.. koniec świata zdarza się co dzień. W każdej chwili jest ktoś lub coś, dla których świat się kończy - umierają ludzie, zwierzęta, rośliny. Znikają przedmioty, kończą się uczucia, zmieniają poglądy Odkąd pamiętam w domu zawsze była muzyka na szpulach, kasetach, na winylowych płytach
|
#802 | ||
|
BAN stały
|
nawet nie wiesz jak mi się cieplutko na sercu zrobiło
dziekuje ;*Cytat:
pochwała od Ciebie ? chyba śnie Cytat:
![]() no, ale spróbuje, ale nic nie obiecuje ![]() może: ' bo gdyby mi niezależało, to myślisz, że dalej bylibyśmy razem ? ' z dnia na dzień stan mojego serca pogarsza się, mówisz, że to normalne? a jak Ci powiem, że to właśnie przez Ciebie tak się dzieje, nadal będziesz uważał, że to jest normalne ? ' zbudowaliśmy coś w czym warto trwać do końca, więc spróbuj tego nie niszczyć. ' bo z nami jest jak z latawcem na wietrze, dopóki nie zawieje Twoją nieświadomą obojętnośćia, to unośimy się nasza miłością. ' co bys zrobił, gdybym tak naprawdę zrobiła to co mi zarzucasz ? ' mam wrażenie, że pomału przestaje być dla Ciebie ta najważniejszą. tylko tyle słonko wymyśliłam -------------- abstrakcyjna. niedoceniona . pieprzona . miłość. mówisz i masz? sory, ale ja nie wróżka.! Załamana otaczającym debilizmem Zaburzenia czasoprzestrzeni zakochana hipokrytka. jak widać nawet hipokrytki potrafią kochać. |
||
|
|
|
#803 |
|
Raczkowanie
|
Witam w nowej części. Troszkę mnie nie było, dziękuje za wyróżnienia
![]() I zabierz mi oddech, bez Ciebie jest mi nie potrzebny. A serce rysuję niewidzialną nić oplatając nasze ciała. Zatrzymać choć na chwile czas, by mieć Cię na dłużej. Zniszczyłeś mi świat, nie łaska pomóc mi go pozbierać?! Nawet tysiące twoich słów nic nie warte kiedy twoje czyny obracają w nicość me uczucia. Zbyt wcześno wypaliłam się w imię miłości. Nie pasujesz do mojego schematu, ale jednak Cię pokochałam. Bzdura? Nie, myślę, że to miłość. Tamta dziewczyna już dawno we mnie umarła. Moje serce jest puste odkąd odszedłeś. Żałosne próby odzyskania utraconej nadziei. To przykre, że ludzie zamiast w oczy patrzą sobie tylko na ręce. Bardzo Cię pragnę, z dnia na dzień, z godziny na godzinę, coraz mocniej i mocniej. Pozwól, że sama wybiorę kolor swojego życia. Jesteś jak cień, przychodzisz tylko nocą, gdy śpię. Moją duszę boli gardło, od krzyczenia jak bardzo Cię potrzebuje. Tworze własny świat bo w Twoim zabrakło miejsca. I w twoim oczach widzieć tylko siebie. Budzę się w nocy i chodzę na palcach by Cię nie zbudzić. Ciągle tylko zapominam, że śpisz setki kilometrów stąd. Dawno temu wśród otchłani mojego serca przemknęła iskra nadziei .. teraz wiem .. to nie byłeś Ty. Zniknąłeś a czas mi Cię zabrał.
nasze oczy są na wpół przymknięte niczym umierające nieba — postarzał się księżyc. noc już nie będzie czuwała. zaledwie mnie sobie przypominasz. dokąd mam iść z moim sercem ? Już zapomniałam czy jeszcze o Tobie pamiętam
Edytowane przez Tusilla Czas edycji: 2009-12-25 o 21:16 |
|
|
|
#804 |
|
Przyczajenie
|
Niewiele było osób, na których mi naprawdę zależało. I co dalej? Stoisz w słońcu skąpana, Wiatr Twe włosy rozwiewa, Ciągle smutna i sama, Lecz Ty mówisz: 'tak trzeba..' Odszedł. Tak po prostu. Tak po cichu. Jeszcze ostatni raz spojrzał mi głęboko w oczy, pocałował w czoło, mocno przytulił i ... zniknął... 'kaszle. zamiast płuc wypluwam serce' "Nie chcę pierścionka z brylantem, wycieczki do Włoch ani sukienek od Prady. Dlaczego nikt już dzisiaj nie obdarowuje miłością? spojrzała na mnie, zatrzepotała rzęsami i było tak, jakby film przesuwał się w zwolnionym tempie, powietrze stawało się coraz gęstsze, cisza coraz bardziej cicha, jakbym szedł przez wodę i nagle wszystko się odmieniło, kiedy zbliżyłem się do jej łóżka skąpanego w padającym nie wiadomo skąd świetle. -Z czego składa się miłość? -Z 2 sylab, 6 liter. Poza tym: z miliona emocji, tysiąca sprzeczności, setek niepewności, a to wszystko tylko pomiędzy (bagatela!) dwojgiem ludzi. Słowem - nie ogarniesz. Na pytanie: "Co się dzieje z twoim życiem?" chciałoby się odpowiedzieć: "Nie wiem, ja tu tylko sprzątam". Z akcentem na 'tylko', w domyśle 'ciągle'. Miając się obracam się pod dobrym kątem, żebyś widział lepszy profil mojej twarzy, uśmiecham się do przyjaciółki swoim najlepszym uśmiechem, poprawiam włosy i śmieję się perliście. A gdy na mnie patrzysz odwracam się niby zaskoczona i szepcę zawstydzona "cześć" zastanawiając się czy tym razem zwróciłam Twoją uwagę. Dziewcynki mam proźbe . Byłabym wam bardzo wdzięczna ;* |
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś ogniem. Chcę się ogrzać.
Płaczę do pustych ścian, co za wstyd. I czasem jeszcze nie potrafię sama poradzić sobie z nocą. Lalaine jak to możliwe, że Cię wcześniej nie zauważałam? ;d. |
|
|
|
#806 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
patrzę w niebo i dziękuje za niego.
|
|
#807 |
|
Przyczajenie
|
` Od kiedy myślę, że to tu
Od kiedy wiem, że to nie tylko dla anioła, A dotknąć Cię oznacza znów Coś więcej niż podglądać w niebie Pana Boga <3 Oddech na szkle. Serce na pożegnanie smutkiem malowane. Kilka słów wyczytanych z zamkniętych ust : Kocham Cię i poczekam tu.. Ej, kochanie ! W kościele to tak nie wypada ! ![]() Zamierzam zjeść Twoje serce..
Edytowane przez KochamPomimoWszystko Czas edycji: 2009-12-25 o 21:26 |
|
|
|
#808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ______ Nie ma prawdziwych przyjaciół, są tylko dobrzy kumple... widzę, że jesteś smutna, nawet kiedy się uśmiechasz...nawet kiedy się śmiejesz, widzę to w Twoich oczach.. w głebi duszy chce Ci się płakać. I gdybys nie istniał..powiedz..jak miałabym żyć? Może nie będę mogła zatrzymać deszczu, ale będę obok. Zawsze się znajdą ludzie, którzy się śmieją albo nawet wściekają ze złości, kiedy usłyszą o czymś nowym, o czym marzą inni - a nie wiedzą, że sami żyją pośród zrealizowanych marzeń innych ludzi.
|
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
Jestem trochę wymagająca _mandarynka Lubię jak lubię, kiedy lubię Rozjaśniając twoją półkulę pozwól mi świecić dla ciebie czekam na dobrego pana, który sprawi że poczuje się lepiej noszę na sobie wszystkie twoje stare ubrania twój sweter zobaczyć jak kręcisz się w kółko Spadając przez szczeliny w twojej głowie Próbowałam być poza zasięgiem Ale coś powoduje, że do ciebie dzwonię Nakarmiona twoją niestrawnością Połykam słowa, jedno po drugim Czteroliterowe słowo aby iść naprzód _________________________ ____________________ kamisha ruda wiewióra amozefrytkidotego NicNieMuszisz PannaBezczelna panna_miodowa CukrowaPanna keeendy Wreeednia Paulishia Mrs Unfabulous kochaaaam
|
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
Znów mnie oszukała miłość..
Niech przeszłości czar nie więzi już nas. Wciąż budzę się z myślą że jestem sama. Czuję jeszcze oddech Twój na rzęsach i na ustach…
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

B</3
Jesteście cuuudowne

nie pomogę.