2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-24, 15:07   #1171
lain
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

ale tu sie zyczeniowo zrobilo
my juz mamy wszystko gotowe i lezy w piekarniku zeby nie wystyglo smazylam ryby i pierozki
teraz juz sie wszyscy stroja i tylko czekamy na rodzinke i niedlugo TZcik przybedzie
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 15:17   #1172
BlackAngel
Adwokat diabła

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

oj Kasiek, Kasiek
tak zapłacili za te wydurnianie się..
co do dzisiejszej kolacji Wigilijnej, nie wiem czy teściów odwiedzę.. okaże się..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 16:02   #1173
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć laseczki

to z mojej strony też Nam wszystkim życzę przede wszystkim zdrówka, bo bez tego nie damy rady, a wszystko inne jakoś sie poukłada trzymajcie sie cieplutko

kurczę Black szkoda, że tego nie widziałam, jak będziesz na youtube to daj znać

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 18:26   #1174
ultraradiola
Wtajemniczenie

Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia

wszystkim użytkownikom WIZAŻU życzę

wielu radosnych przeżyć,

spotkań z bliskimi,

odpoczynku od trosk i wyzwań życia codziennego

a Nowy 2010 Rok

niech będzie dla Was rokiem pomyślności,

sukcesów

oraz spełnienia najskrytszych marzeń.

życzy

Ultraradiolka

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 20:18   #1175
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Merry Christmas everyone
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 21:04   #1176
obca7
Wtajemniczenie

Wesołych Świąt Dziewczyny, aby ten rok był najpiękniejszy i żeby wszystkie Wasze marzenia się spełniły
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 21:54   #1177
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Ja już po wieczerzy Wigilijnej... Mikołaj Święty rozdał dzieciom zabawki ale frajdy miały Ale tyle prezentów to sama bym chciała haha... Teraz czekam zeby pojechac na Pasterke. Papusie Misiaczki
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 22:39   #1178
lain
Zakorzenienie

ale tu puchy ja wlasnie wyslalam TZa do domu, bo trzeba sie wyspac przed jutrem. najpierw jedziemy odwiedzic babcie TZa, a potem swiateczna posiadowka u tesciow

ale milo bylo siedziec w trakcie wigilii obok TZcika i pomyslec, ze tak juz zawsze oczywiscie centralnym punktem wszystkich zyczen byl slub, milosc i szczesliwe wspolne zycie
i o dziwo sie nie obzarlam nalozylam sobie na talerz tyle ile zamierzalam zjesc, zjadlam, po czym talerz wrzucilam do zmywarki i finito wiec dieta nie byla za bardzo zagrozona... no ale jeszcze 2 dni swiat, w tym spotkanie rodzicow, wiec roznie moze byc za to sama wypilam chyba polowe butelki wina... na trawienie

a w przyszlym roku moze nawet nie bedzie dylematu gdzie jechac na wigilie, bo mama stwierdzila, ze pieprzy i w przyszlym roku to ona z ojcem wyjezdza na swieta hen daleko i nie siedzi w garach to pojedziemy do tesciow chyba, ze sami dojdziemy do podobnych wnioskow jak mama

a teraz ide polezec w wannie z olejkiem relaksujacym
Stary 2009-12-25, 08:49   #1179
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cześć kobietki
Witam Was w świąteczny poranek. Bardzo objedzone? Ja na szczęście nie hihi. Byłam wczoraj na dwóch wigiliach, u mnie w domu 5 osób z TŻcikiem włącznie a u TŻ 19 osób włącznie ze mną, niesamowity kontrast Ale bardzo fajnie było
Teraz słodkie lenistwo, a na obiad jadę z rodzicami i dziadkiem do TŻcika.
Pozdrawiam Was świątecznie
Stary 2009-12-25, 10:45   #1180
Samoa
Zakorzenienie

Hej
Ja już po śniadanku
Wczoraj liczyły sie tyko uszka i pierogi Bez reszty bym sie obeszła
Oczywiście wszyscy życzyli mi wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, która przede mnąA najfajniej powiedział mój tata, bo jak mu składałam życzenia i powiedziałam, żeby był zawsze zadowolony ze mnie i brata to dodał, że z tżta też, bo to będzie jego drugi synTo było najmilsze co tego tego wieczoru usłyszałam
A na kolejną wigilie moi rodzice chyba zaproszą rodziców tż i upieczemy dwie pieczenie na jednym ogniu hehe

A zaraz spadamy do kościoła, lubię chodzic do kościola w Boże Narodzenie, ale odkąd sie przeprowadziłam zawsze sie wnerwiam, bo w tym kościele kaleczą jedną kolędę
Stary 2009-12-25, 11:59   #1181
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Dzień Dobry
Ja już dawno na nogach. Wstaliśmy o 9:00 a o 2 poszliśmy spa dopiero po Pasterce Do śniadanka po kieliszku i heja. Tż jest kierowcą także... Byliśmy już na cmentarzu. Ja objedzona ale w święta można nie można sobie odmawia. A po za tym ja moge jeś i tak nie przytyję

Zapomniałam się Wam pochwali wczoraj jak pojechaliśmy do TZ mamy połama się prezentem, to ja też dostałam prezent (A wiecie jakie mam relacje z tesciową) to jeszcze po lampce wina wypiłyśmy:P
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 12:37   #1182
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

hey Witam Was w swiateczne południe. Ja dopiero co wstałam Która z Was na pasterce była co?
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 12:43   #1183
chilanes
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, ale Wam zazdroszczę tych świąt spędzanych z Tż my sie zobaczymy dopiero jutro, także w sumie już po świętach I tak mi jakoś smutno i przykro wczoraj było, że Tż z nami nie ma...
Aleza to koleżanka przyjęła wczoraj Wigilijne oświadczyny i przysłała mi zdjęcie pięknego pierścionka I tak się cieszę z jej szczęścia (super z niej dziewczyna i po wielu palantach trafiła w końcu na normalnego faceta), że chodzę dziś uśmiechnięta od ucha do ucha
Stary 2009-12-25, 12:57   #1184
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
hey Witam Was w swiateczne południe. Ja dopiero co wstałam Która z Was na pasterce była co?
My mieliśmy iść na pasterke na 21,ale wkońcu nie poszliśmy. Była też na 24,ale dla nas za późno,noi nie chciało nam się poprostu.

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ale Wam zazdroszczę tych świąt spędzanych z Tż my sie zobaczymy dopiero jutro, także w sumie już po świętach I tak mi jakoś smutno i przykro wczoraj było, że Tż z nami nie ma...
Aleza to koleżanka przyjęła wczoraj Wigilijne oświadczyny i przysłała mi zdjęcie pięknego pierścionka I tak się cieszę z jej szczęścia (super z niej dziewczyna i po wielu palantach trafiła w końcu na normalnego faceta), że chodzę dziś uśmiechnięta od ucha do ucha
Jeszcze troche musisz wytrzymać,bo jak wyjdziesz za mąż to już każde święta będą wasze wspólne.
No to pogratulowac koleżance.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Najlepsze to były życzenia od mojego przyszłego męża,życzył nam pomyślności na nowy rok i takie tam,alee również pociechy z przyszłego męża.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 13:33   #1185
gosica502
Wtajemniczenie

Heeej Wam
Ja już po kościółku
Nawet się wczoraj tak bardzo nie objadłam, oczywiście obie z babcią się popłakałyśmy okropnie jak mi składała życzenia bo ona tylko podeszła i zaczęła płakać a potem mówiła że tak strasznie by chciała dożyc do naszego wesela no to znowu ja się popłakałam i potem powiedziała tylko żebyśmy dobrze żyli i tyle tych życzeń było... Przytulałyśmy się potem.. maskara..
Potem TŻ po wigilii przyjechał, też sobie złożyliśmy życzenia a potem leżeliśmy brzuchami do góry hehe
Ogólnie wigilia na pozytyw Dziś popołudniu chyba do teściów jadę
Pozdrowionka dziewuszki
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 18:22   #1186
BlackAngel
Adwokat diabła

hejka!
ja też Wam zazdroszczę Świąt z tż, ja ich nie spędzam z nim =(

Stary 2009-12-25, 18:35   #1187
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Ja byłam w kościele, w którym będzie nasz ślub

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ja pierwszy raz spotkałam się z TŻ w Wigilię (kolacje jedliśmy każde u siebie, a ok.21 TŻ przyjechał do mnie i pojechaliśmy później na Pasterkę), do tej pory nigdy nie widzieliśmy się w Wigilię, a dopiero w kolejne dni.
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 19:15   #1188
asiulek1705
Wtajemniczenie

A ja właśnie wróciłam z rodzicami i dziadkiem od teściów, fajnie było jak zawsze wesoło, także jak narazie Święta zaliczam do udanych. Do dziewczyn, które Wigilię spędziły bez TŻtów- kochane, każde kolejne święta będziecie spędzały już z TŻtami, także uszy do góry! Ja mam to szczęście, że każde święta spędzam z TŻtem, ale wyobrażam sobie, że Wam jest smutno bez swoich połówek.
Teraz mam zamiar poleniuchować. Jutro również, dzień lenistwa, nigdzie nie jedziemy, TŻ przyjedzie do mnie i będziemy się byczyć W niedzielę za to u mnie w domu kolejne spotkanie naszych rodziców
Stary 2009-12-25, 22:47   #1189
lain
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Która z Was na pasterce była co?
ja tam do kosciola nie chodze, a TZ chyba tez weny nie mial na pastere (po tym wigilijnym winku ). z reszta u niego na osiedlu pod nazwa "pasterka" figuruje cos innego (aczkolwiek o tej samej porze). byl normalnie dzis na mszy

pamietam jak kiedys w dziecinstwie poszlam z dziadkiem, siotra i kuzynka na pasterce. prawie zasnelam na stojaco przy tych spiewach

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
J
Ja pierwszy raz spotkałam się z TŻ w Wigilię (kolacje jedliśmy każde u siebie, a ok.21 TŻ przyjechał do mnie i pojechaliśmy później na Pasterkę), do tej pory nigdy nie widzieliśmy się w Wigilię, a dopiero w kolejne dni.
ja pierwszy raz spedzilam z TZem wigilie przy jednym stole a tak to przez te lata zawsze spotykalismy sie zaraz po wigilii

wlasnie wrocilam od tesciow w pewnym momencie az mialam wypieki na policzkach a jutro kolejna imprezka - tym razem spotkanie rodzicow u mnie moja salatka przegryza sie w lodowce, a skoro swit zacznie sie gotowac rosol na kaczce z makaronem z chlopskich jaj tak jest napisane na tym domowym makaronie z krakowskiego kredensu jak to z mama przeczytalysmy to wybuchnelysmy smiechelm a na drugie nie wiem co bedzie

a tak w ogole to siostra TZa kupila swojemu mezowi na 30. urodziny (ktore beda na wiosne) lot szybowcem i skok ze spadochronem i stwierdzilismy z TZem, ze na wiosne skoczymy ze spadochronem razem z nim juz nie moge sie doczekac juz kiedys chcielismy skoczyc, ale byla opcja, ze na Slowacji i drozej. a teraz bedzie tu na miejscu i taniej, bo po znajomosci bedzie bosko
Stary 2009-12-26, 00:53   #1190
BlackAngel
Adwokat diabła

dobranoc!

Stary 2009-12-26, 09:34   #1191
nicolaaa
Rozeznanie

Dzień dobry!
Ja już po śniadanku i zaraz idę się myć i zabieram się do puzzli które dostałam od taty (1500 kawałków) ale już się nie mogę doczekać jak będe mieć ułożony cały obraz - dwa piękny lwy. Poza tym wymiary ma całkiem niezłe co 85cm x58 cm

lain a gdzie i za ile można takie coś wykupić? z chęcia sie dowiem bo TŻ o tym marzy a w 2010 w czerwcu ma się bronić i ma urodzinki więc super byłby taki prezent będę wdzięczna za info

a dziś wycieczka do wuja z rodziacami bo TŻ 500 km z dala ode mnie. No cóż pocieszam się że to ostatnie Swięta spędzone "po staremu" Za rok już będziemy razem

nicolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 10:29   #1192
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicolaaa Pokaż wiadomość
Ja już po śniadanku i zaraz idę się myć i zabieram się do puzzli które dostałam od taty (1500 kawałków) ale już się nie mogę doczekać jak będe mieć ułożony cały obraz - dwa piękny lwy. Poza tym wymiary ma całkiem niezłe co 85cm x58 cm
my mielismy manie ukladania puzzli w dziecinstwie nawet ulozone juz obrazki przyklejalismy i wisialy jak obrazy na scianie a potem nam sie znudzilo

Cytat:
Napisane przez nicolaaa Pokaż wiadomość
lain a gdzie i za ile można takie coś wykupić? z chęcia sie dowiem bo TŻ o tym marzy a w 2010 w czerwcu ma się bronić i ma urodzinki więc super byłby taki prezent będę wdzięczna za info
jest mnostwo firm i aeroklubow ogranizujacych takie skoki najlepiej poszukac przez google i zglosic sie do tego najblizszego tu np. jest opcja wykupienia voucherow na prezent http://www.strefajumpera.pl/voucher.php aczkolwiek na pewno mozna znalezc troche taniej

cisza jak makiem zasial widze, ze wszystkie PMki intensywnie swietuja chyba, ze to kwestia objedzenia sie i trudnosci w dotoczeniu sie do komputerow

a u mnie dzis
Stary 2009-12-26, 10:30   #1193
Samoa
Zakorzenienie

Cześć
A ja dziś będę miała tżcika u siebieNie pamiętam kiedy się aż tyle nie widzieliśmy i strasznie za nim tęsknię, dobrze, że juz dziś będzie, bo bym nie wytrzymała dłużej.
W ogóle czas leci jak szalony, do nowego roku zleci szybciorem i ledwo sie obejrzymy i będziemy mieli 5 miesięcyPowiem Wam, że strasznie się cieszę, że już wszystko co ważne związane ze ślubem mamy załatwione, bo ja teraz nie wiem w co mam ręce włożyć. Dobrze, że tż ma tak tą pracę, że ma jeden dzień w tygodniu wolny, bo nie wiem jakbyśmy tego mieszkania inaczej szukali. Teraz też mamy iść oglądać mieszkania a jeszcze trzeba te zaproszenia wybrać, później rozdać, ja nie wiem kiedy my ro zrobimy, całe szczęście, że do częśći osób możemy wysłac pocztą, bo byśmy nie wyrobiliA musimy wybrac te zaproszenia jak najszybciej, bo tydzien po tygodniu leci i w końcu będzie za późno. Teraz jak się zacznie sesja ja się obudze pewnie dopiero w lutym a wtedy 4 miesiące A jak jeszcze kupimy to mieszkanie to będzie totalna masakra, strasznie bym chciała, ale juz sie boje

Lain
Wy to macie pomysły, daj znać kiedy skaczecie to będziemy trzymac kciuki, żeby lądowanie się udało Ja tam takich potrzeb nie mam. Wczoraj sobie rozkminiałam nurkowanie na Cyprze, jest sporo centrów nurkowych i oprócz nurkowania z butlą można też snurkowaćTakże albo jedno albo drugie zaliczymy. Przejrzałam sobie na stronie decathlona sprzęt do snorkelingu i nie ma zestawów z płetwami, jak juz to tylko maska i fajka a płetwy osobno, myślalam, że normalnie są razem do kupienia. No i jak czytałam o tym nurkowaniu z butlą to są jakies kursy i inne historie, nie wiem czy będzie nam sie chciało robić kurs, chyba lepiej najpierw wziąc pojedyncze nurkowaie jako totalny amator i zobaczyć czy nam sie spodoba. We'll see.
Stary 2009-12-26, 10:53   #1194
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość

Lain
Wy to macie pomysły, daj znać kiedy skaczecie to będziemy trzymac kciuki, żeby lądowanie się udało Ja tam takich potrzeb nie mam. Wczoraj sobie rozkminiałam nurkowanie na Cyprze, jest sporo centrów nurkowych i oprócz nurkowania z butlą można też snurkowaćTakże albo jedno albo drugie zaliczymy. Przejrzałam sobie na stronie decathlona sprzęt do snorkelingu i nie ma zestawów z płetwami, jak juz to tylko maska i fajka a płetwy osobno, myślalam, że normalnie są razem do kupienia. No i jak czytałam o tym nurkowaniu z butlą to są jakies kursy i inne historie, nie wiem czy będzie nam sie chciało robić kurs, chyba lepiej najpierw wziąc pojedyncze nurkowaie jako totalny amator i zobaczyć czy nam sie spodoba. We'll see.
ja lubie robic takie dziwne rzeczy w zyciu wtedy czuje, ze zyje choc np. do takiego skoku na bungee mam mieszane odczucia i jakos mnie nie pociaga wole ze spadochronem

jak bylismy w Chorwacji to tez bylo duzo centrow nurkowych ale jak dla mnie to totalnie inna bajka. prawde mowiac po nurkowaniu w Morzu Czerwonym bylam dosc zawiedziona. bo jednak to nie rafy tylko roslinki, a rybki tez nie takie kolorowe. no ale jak na pierwszy raz to powinno wam sie podobac (to podobnie jak z Egiptem i Tunezja slyszalam, ze lepiej najpierw jechac do Tunezji a potem do Egiptu, bo w innej kolejnosci mozna sie zawiesc Tunezja)
do Decathlona najlepiej sie przejsc osobiscie, bo czasem wlasnie leza cale zestawy i to na fajnych promocjach, ktorych w sieci nie widac (TZ tak kupil swoj zestaw w tym Decu kolo Plazy, podczas gdy kolo Zakopianki takiej promocji nie bylo)
ja tez w koncu musze kupic swoj ABC, bo zawsze pozyczalam od kolezanki ale to juz nie w Decathlonie chce kupic widzialam kilka fajnych modeli w Nautice jak kupowalam podrecznik do PADI. jeszcze tam wroce
i jeszcze pianki sobie z TZem musimy kupic

co do nurkowania to lepiej najpierw wziac INTRO. jak bylismy w Egipcie to wlasnie jedna laska byla z nami na jachcie, ktora chciala z mezem zrobic INTRO. nie dala rady nawet zejsc glebiej pod wode spanikowala

hahahaha wlasnie TZ wyszedl spod prysznica i stwierdzil, ze na slub bedzie jak ze Slonecznego Patrolu na silce ma taka instruktorke ktora jest mistrzynia w trojboju i cos tam chyba w pchnieciu kula ma jakies osiagniecia i ona mu rozpisuje treningi i pokazuje jak cwiczyc. efekty sa kolosalne TZ tak sie rozrozl w klacie, barkach i ramionach, ze nie do poznania a wczoraj szwagier mu rzucil wyzwanie (chyba kryzys 30-ki na karku ) i w przyszlym roku biegna razem w maratonie bo TZ w tym roku juz sobie daruje ciekawe... bo szwagier poki co to taki misiowaty bardziej niz maratonczyk

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-12-26 o 10:54
Stary 2009-12-26, 11:28   #1195
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja lubie robic takie dziwne rzeczy w zyciu wtedy czuje, ze zyje choc np. do takiego skoku na bungee mam mieszane odczucia i jakos mnie nie pociaga wole ze spadochronem

jak bylismy w Chorwacji to tez bylo duzo centrow nurkowych ale jak dla mnie to totalnie inna bajka. prawde mowiac po nurkowaniu w Morzu Czerwonym bylam dosc zawiedziona. bo jednak to nie rafy tylko roslinki, a rybki tez nie takie kolorowe. no ale jak na pierwszy raz to powinno wam sie podobac (to podobnie jak z Egiptem i Tunezja slyszalam, ze lepiej najpierw jechac do Tunezji a potem do Egiptu, bo w innej kolejnosci mozna sie zawiesc Tunezja)
do Decathlona najlepiej sie przejsc osobiscie, bo czasem wlasnie leza cale zestawy i to na fajnych promocjach, ktorych w sieci nie widac (TZ tak kupil swoj zestaw w tym Decu kolo Plazy, podczas gdy kolo Zakopianki takiej promocji nie bylo)
ja tez w koncu musze kupic swoj ABC, bo zawsze pozyczalam od kolezanki ale to juz nie w Decathlonie chce kupic widzialam kilka fajnych modeli w Nautice jak kupowalam podrecznik do PADI. jeszcze tam wroce
i jeszcze pianki sobie z TZem musimy kupic

co do nurkowania to lepiej najpierw wziac INTRO. jak bylismy w Egipcie to wlasnie jedna laska byla z nami na jachcie, ktora chciala z mezem zrobic INTRO. nie dala rady nawet zejsc glebiej pod wode spanikowala
ja czuje, że żyje jak pojade w jakieś piękne miejsce a nie jak prawie nie żyjęmy własnie jeździmy do Plazy do Decathlona, na Zakopianke tylko jak czegoś nie ma w Plazie, wiec oblukam. Własnie nie spodziewam sie kosmosu po Morzu Śródziemnym, bo ok, rybki będa i na pewno się podjaramy i jak nam sie spodoba to w Egipcie pozwolimy sobie na więcej Znalazłam takie coś jak discover scuba diving, tam jest jedno nurkowanie i zobaczymy wtedy czy nam się podoba a w Egipcie później mozna zrobic open water course jak sie strasznie napalimy albo scuba diver jak tylko trochę Wprawdzie nie sądzę, że się na to nurkowanie specjalnie napalę, ale kto wie, może mi sie spodoba, w każdym razie chce spróbować. Wydaje mi się, że wystarczy mi snorkeling w Egipcie i juz będe wniebowzięta
A Wy jak juz sobie zrobicie ten kurs to możecie jechac na Cypr, bo tam jest wrak statku http://www.youtube.com/results?searc...rch_type=&aq=f
A tu jest filmik z centrum nurkowego http://www.cydive.com/news/enjoy-wor...ckage-for-2009
chociaz ja bym wolala poogladać rybki i roślinki
Stary 2009-12-26, 11:47   #1196
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ja czuje, że żyje jak pojade w jakieś piękne miejsce a nie jak prawie nie żyję
zazwyczaj te rozne rzeczy robimy w pieknych miejscach i okolicznosciach, wiec 2 w 1

Cytat:
A Wy jak juz sobie zrobicie ten kurs to możecie jechac na Cypr, bo tam jest wrak statku http://www.youtube.com/results?searc...rch_type=&aq=f
A tu jest filmik z centrum nurkowego http://www.cydive.com/news/enjoy-wor...ckage-for-2009
chociaz ja bym wolala poogladać rybki i roślinki
w Egipcie jest sporo takich wrakow http://www.redseadivers.com/images/r/redsea_wrecks2.jpg
tyle, ze do nurkowania wrakowego nie wystarczy ten zwykly kurs OWD, ktory zrobimy. trzeba by zrobic dodatkowy kurs na specjalizacje wrakowa, bo to jednak bardziej niebezpieczna sprawa ja bym chciala chyba zrobic specjalizacje jaskiniowa a TZ by chcial nurkowanie nocne ale na razie sobie ponurkujemy poprostu na rafach i z rybkami/zolwiami/delfinami/rekinami - w dzien pozniej bedziemy myslec o wyzszych stopniach i urozmaiceniu
Stary 2009-12-26, 12:03   #1197
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
zazwyczaj te rozne rzeczy robimy w pieknych miejscach i okolicznosciach, wiec 2 w 1

w Egipcie jest sporo takich wrakow http://www.redseadivers.com/images/r/redsea_wrecks2.jpg
tyle, ze do nurkowania wrakowego nie wystarczy ten zwykly kurs OWD, ktory zrobimy. trzeba by zrobic dodatkowy kurs na specjalizacje wrakowa, bo to jednak bardziej niebezpieczna sprawa ja bym chciala chyba zrobic specjalizacje jaskiniowa a TZ by chcial nurkowanie nocne ale na razie sobie ponurkujemy poprostu na rafach i z rybkami/zolwiami/delfinami/rekinami - w dzien pozniej bedziemy myslec o wyzszych stopniach i urozmaiceniu
pewnie trzeba miec taki kurs, chociaz jak przegladałam te cypryjskie centra nurkowe to wiele oferowało ten wrak, ale nie było żadnych wymogów, wiec może takie nurkowanie obok wraku a nie pływanie blisko niego pomiedzy tymi różnymi szczelinami.Na Cyprze jest dużo jaskiń
Ja to bym najbardziej chciała takie nurkowanie, żeby zrobic ładne zdjęcia, dlatego uważam, że w zupełnosci zadowoli mnie snurkowanie, zwłaszcza, że specjalnej adrenaliny w życiu nie szukam

Zaplanowałam sobie wstępny jadłospis na najbliższy czas, bo czas powrócić do zdrowego odżywianiaOd poniedziałku zaczynam fitness i basen, bo juz trzeba zacząć pracować nad formą na plażę
No i wiecie co się okazało, że mam wysoki cholesterol...I zrobiłam badanie drugi raz z podziałem na frakcje i się okazało, że mam strasznie wysoki poziom dobrego cholesteroluCzyli odżywiam się chyba za zdrowo
Dlatego musze ograniczyć nawet dobre tłuszcze, czyli żegnajcie oliwo i carotino dodawane do wszystkiego co się da

Ale dzis śliczna pogoda, słoneczko świeci, pogoda jak na wiosnę aż chce się wyjąć rower i pojeździć

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-12-26 o 12:05
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 12:04   #1198
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

ja tam do kosciola nie chodze, a TZ chyba tez weny nie mial na pastere (po tym wigilijnym winku ). z reszta u niego na osiedlu pod nazwa "pasterka" figuruje cos innego (aczkolwiek o tej samej porze). byl normalnie dzis na mszy

pamietam jak kiedys w dziecinstwie poszlam z dziadkiem, siotra i kuzynka na pasterce. prawie zasnelam na stojaco przy tych spiewach
A ja po raz pierwszy od kilku lat w tym roku nie byłam na pasterce .... I to wszystko przez winko ... tak mnie jakoś rozgrzało,że sobie smacznie usnęłam ...
Zaraz jedziemy na obiad do rodziców TZ a potem do jego brata na rodzinną imprezkę...
Ale zajrzę do Was wieczorkiem
Miłego popołudnia Dziewczynki
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 12:20   #1199
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to bym najbardziej chciała takie nurkowanie, żeby zrobic ładne zdjęcia, dlatego uważam, że w zupełnosci zadowoli mnie snurkowanie, zwłaszcza, że specjalnej adrenaliny w życiu nie szukam
jest tez specjalizacja nurkowa z fotografii podwodnej nurkujac fajniej sie robi zdjecia, bo mozna sie zblizyc i zrobic makro. w ogole nurkujac widzi sie duzo wiecej, a snurkujac widzi sie wszystko w dole (bo tak zaraz pod powierzchnia to takie rybeczki male tylko plywaja) i nie zawsze da sie fajne ujecie zrobic. no ale do takiej specjalizacji wypadaloby miec dobry sprzet i wtedy juz sie robi foty jak marzenie my sie na razie rozgladamy za jakims aparatem do zdjec podwodnych z obudowa, ale tez nie bedziemy kupowac nie wiadomo jakiego wypasu, bo jednak jestesmy fotografami amatorami no ale trzeba bedzie cos koniecznie kupic przed wyjazdem

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zaraz jedziemy na obiad do rodziców TZ a potem do jego brata na rodzinną imprezkę...
do mnie wlasnie za godzinke TZ z rodzicami przyjedzie na obiadek, a potem posiadowka i % ide wypolerowac kieliszki do wina a wlasciwie to kielichy, bo dzis bedzie czerwone winko, wiec wyciagnelismy te wielkie

wyszlo slonce i widac jakie sa zaciapane okna od tej pogody
a patrzac po kamerkach to z wyjazdu na deske we wtorek nici w ogole kiche maja ludzie, ktorzy pojechali na swieta w gory... na stokach taki syf sie zrobil, ze az przykro mam nadzieje, ze po nowym roku cos sie poprawi...
Stary 2009-12-26, 12:36   #1200
metkaa
Zakorzenienie

witam,
ja na pasterce tradycyjnie byłam ale oczywiscie bez tz bo on woli sie wyspac, jego sprawa,

wczoraj bylismy u rodziny, obejrzelismy plyte z wesela mojego brata, fajnie jak sa tak wszyscy razem

u mnie po nowym roku zmiany tzn przenosza mnie do innej placowki, bede robic co innego, bardzo sie boje ale co sie zrobi, wazne ze umowe mi na stale przedłuzyli do reszty bede musiala sie jakos przyzwyczaic,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości