|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XV
Tak wiele nocy nie spełnionych w samotności…
Twój śmiech - talizman na Ciemny dzień. I mamy jedno ciało już, jeden wspólny puls, wspólne bicie serca. Nie wierzyłam że może skończyć się tak źle wspólny spacer po niebie.
|
#872 |
|
Konto usunięte
|
Tęsknić za Tobą to w przybliżeniu taka hybryda zamyślenia, marzenia, muzyki, wdzięczności za to, że to czuję, radości z tego, że jesteś i fal ciepła w okolicach serca.
|
|
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
Co jakiś czas siekły nas po twarzy zabłąkane krople deszczu. Nie ścierałam ich. Dzięki nim świat wydawał się pełen życia. Zazdrościłam burzy, że wszyscy tak się nią przejmują.
Już nic tylko serce za ciasne Moja duma - wstrętna, skulona parszywa suka nie pozwala mi wstać i biec do ciebie szczęśliwe zakończenie to pewność, że mimo wszystkich nieodebranych telefonów, złamanych serc, błędnie zinterpretowanych znaków, cierpienia i wstydu, nie straciło się nadziei jestem przy tobie i w tobie i w twojej głowie Przytuliła głowę do poduszki i próbowała przestać myśleć. poplątanie z pomieszaniem. Bezlitosny szum deszczu buduje mur między mną a światem
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
absurdalnie, ciiri- I dzięki takim ludziom wiem, że robię coś pożytecznego. Dziewczyny, popatrzcie na swoją twórczość - jesteście genialne. I podkradam, oj podkradam ; >
Słowa których nie wypowiadamy jeszcze długo goszczą pod powiekami. I tętnią w żyłach. Kto był bardziej głodny tej miłości Ja, czy Ty? Czasami nawet wyładowanie najcięższych myśli nie przynosi ukojenia dla świadomości. Chyba jestem zbytnio przywiązana do Kubusia Puchatka. Nienawidzę siebie za to, ze moje ciało budzi pożądanie. Za to, ze wiem, iż potrafię to robić. Ciężko jest lekko żyć. Podświadomie uczyniłeś coś niezwykłego, a ja nieświadomie uległam. Bulwersacje ludzi, którym grasz na nerwach są tak samo cenne jak komplementy rzucane w Twoją stronę. Oboje mamy wady. Sęk w tym, że Ty zawsze mówisz o zakończeniu związku, a ja - o naprawianiu go. -Wytrzymasz ze mną? - Nie wytrzymam bez Ciebie. Czasem myślę, że musiałabym udawać idiotkę by dogadać się z połową ludzi na tym świecie, to chyba właśnie dlatego warto trzymać się własnych zasad, by nie stać się jedną z nich mimo, że czasem ciężko. Musimy zacząć na niekochaniu by skończyć na kochaniu. W świecie materializmu będącego demagogią dzisiejszego społeczeństwa, każdego dnia poszukuję ludzi broniących się przed trendowym zepsuciem. Uśmiech - moja mimowolna reakcja na Twój widok. Są dwie prawdy. Prawda. I prawda, którą mi wmawiasz. Przyzwyczaiłam się mówić na to: Moje serce. Czasem jednak mam wrażenie, że jest mi obce. Czyni to czego moje nigdy by nie uczyniło. Przeraża mnie to, że nie boje się niczego. A teraz rozbierz mnie.. na części. Bo przecież jestem tylko zabawką. Kocham Cię bardziej niż wszystkie słodycze świata, wiesz? Czasem chciałabym być wolna, jak wiatr. Być powietrzem. Bo powietrza nikt nie skrzywdzi. Ale są i wady; powietrze można zanieczyścić. I pewnie zdarzają się te noce, w których leże bezsilnie i uporyczywie zawracam sobie głowę niepotrzebnymi problemami. I pewnie zdarzają się takie dni kiedy płacze, bo nie umiem już kryć łez. -Mamo, zakochałam się.- mówię z płaczem. -A On? -On też. -To co stoi na przeszkodzie? -Przeszłość. Odurzona etanolem, rozluźniam wokół szyi pętlę rzeczywistości. -Nienawidzę Cię! -To też gorące uczucie. Opanujmy serca i zacznijmy żyć, bo będą chcieli nas pochować, gdy zmienimy status na ,,niedostępny". Jakie to piękne, gdy zimą w człowieku zawita wiosna. Materia nie istnieje. To przestrzeń wypełniona pustką pomiędzy drobinami kurzu energii, która nie ma żadnego zamiaru, a jedynie uciszyć hałas, który wszczynamy.
Edytowane przez ellwinga Czas edycji: 2009-12-26 o 12:38 |
|
|
|
#875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jejq. jaki śliczny .; *** zabieram . ; d ____________________ zasypiam z nadzieją , że się już nigdy nie obudzę .. ona księżniczka , on królewicz .. szkoda , że nie są z tej samej bajki . ; [ anioły miłości <3 przepraszam za to , że cię kocham i za to , że jeszcze żyję .. ale to drugie niedługo może się zmienić .. wystarczy jedno moje cięcie nie tam gdzie dotąd.. pokój pełen pluszaków , ten uśmiech , to spojrzenie , to zachowanie.. zupełnie jak mała dziewczynka . zaprojektuj mi mój świat.. nasz świat.. a po ilu czekoladach ty się uśmiechniesz ? ![]() nie chcę się cofać , chcę iść naprzód . ! technika życia.. potrzebuję tylko szacunku , czułości i miłościi .. szczypta miłości chyba nikomu niezaszkodzi ? ; D
|
|
|
#876 |
|
Wtajemniczenie
|
ellwinga -ojj widzisz?. należy zrobić tylko troszke zamieszania, pokazać się z innej strony, i juz wszyscy zaczynają Cię doceniać, choć wczesniej byłas niezauwazalna. tego chcialas - proszę.
bynajmniej mi się nie chce zyć z Tobą w jakiejkolwiek atmosferze. kamisha, dontivemenames - <33 kama - gdzieś ty? ![]() ---------- Bo nigdy nie myślisz, że ostatni raz jest ostatnim razem. Myślisz, że będzie więcej. Myślisz, że masz wieczność, ale nie masz. Potrzebuję znaku, że coś się zmieni, potrzebuję powodu, żeby iść dalej. Potrzebuję jakiejś nadziei. ale uratujesz nas, prawda? Odeszła po cichu..zostawiając komórkę na schodach,z jego zdjeciem na wyświetlaczu. jestem spokojna, bardzo spokojna, jakbym była pewna w stu procentach, że warto. |
|
|
|
#877 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko przecieka mi przez palce.
Wszystko ustąpiło, a ciało wypełniło ciepło. Kolejny raz uwierzyłam. By potem znów wrócić do rzeczywistości. Szukasz tęczy? Leży martwa przed Tobą na ziemi. Świeciła tak długo, jak się dało Tylko dla Ciebie. Nawet cienia *******onego uśmiechu. Pozwólcie mi spojrzeć na siebie oczami innych, wiecie przecież, że ja nigdy nie zabłądzę. nie mogę przestać myśleć, że ktoś taki jak ja, zasłużył na coś tak pięknego jak Ty. Bezradność wypisana na Twojej twarzy, mieni się najzimniejszymi kolorami. A jeśli obudzę się dopiero po śmierci, powiedz, czy wciąż będziesz trzymać mnie za rękę? Mogę kolejny raz osunąć się o ścianę i uderzyć pięścią w niewinną podłogę, zadając sobie pytanie: ` ile jeszcze kadrów z życia opuszczę przez to przekleństwo, które spłynęło właśnie na mnie?'
|
|
#878 |
|
Konto usunięte
|
Bo może właśnie o to chodzi. Żeby ktoś przy tobie był – nawet kiedy szukasz w nocy małego zagubionego kotka. Nawet jak świeczka się nie pali.
Ciepło, które pojawia się w okolicy brzucha to jednak miłość. |
|
|
|
#879 |
|
Przyczajenie
|
Stoję tutaj, ale jedyne czego chcę, to być tam. Dlaczego pozwoliłam sobie uwierzyć, że cuda mogą się zdarzyć? Teraz muszę udawać, że mi nie zależy.
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym prosiła,żeby wszystkie spory roztrzygać na pw , bądz prywatnych profilach.
bo sorry ale mi sie tego czytać nie chce... a to ,ze ktoś się kłoci świadczy tylko o tej osobie. I tyle w temacie. --- "Pozwól mi nie mówić nic i tylko patrzeć" .ile grzechów kusi nas by świat spełnił marzenie?' sentymenty. Ulica fabryczna. między myślami łykam kakao. Fikcja. Twój adres w moim sercu. |
|
|
|
#881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. (własnego autorstwa) Wytrawni melanżownicy nie znają granicy!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#882 |
|
Przyczajenie
|
So tell me when you hear my heart stop
Więc powiedz mi gdy usłyszysz, że moje serce przestało bić He isn't real On nie jest rzeczywisty Kiedy odchodzisz, idziesz jak złodziej z zakrwawionymi dłońmi Coś dobiega końca lecz coś się zaczyna, przeznaczenie nad życiem przewagę wciąż trzyma Po każdym upadku sama się podniosę, każde uderzenie muszę znieść i zniosę.
|
#883 |
|
Raczkowanie
|
TiScatteroUnaFoto - Wiem, wiem! Nareszcie. Przecież to był mój jedyny zamiar pisania na tym forum, zrobić zamieszanie i oczywiście dowartościować się, a jakże! Boże, za jakie grzechy Polska jest tak zawistnym krajem? A co do atmosfery, bardzo mi przykro, ale będziesz musiała znosić moją obecność.
Nie chodzi o to, że Ci nie ufam. Problemem jest to że ufam Ci za bardzo. W roztrząsaniu tego co niechciane, grabisz swój umysł z tego co piękne. Czasem by spełnić marzenia, trzeba dać upust swojemu egoizmowi. Uważam, że te wszystkie marzenia, świetlane plany, przenoszenie się w przeszłość, wymyślone sytuacje i scenerie, które napełniają mnie pasją i radością, nie powinny istnieć, bo wtedy już nie będą takie cudowne. Najważniejsze jest mieć świadomość tego w jakim położeniu się znajdujemy. Fala wątpliwości nie pozwala spokojnie spać. Miliony myśli budują szare blokowiska niepewności. Bo złudne nadzieje sprawiają że człowiek zaczyna budować szczęście z piasku, jak te zamki kruche. Skoro jedzenie karmi niektórym nie tylko brzuchy ale i ambicje, to czemu inni nie zeżrą telewizora? Bo mężczyźni są pyszni, narcystyczni, zarozumiali i prowokują wojny. Jutro - najbardziej pracowity dzień naszego życia. I nie wiem czy moja niepoprawność tkwi w przekonaniu, że wiem więcej niż potrafię, czy potrafię zrobić więcej, niż mi się wydaje. Nie istnieje iluzja czy rzeczywistość, to tylko pojęcia określające stany naszego umysłu. Jesteś szurnięta!-słyszę. Nie ja po prostu jestem niezwykła, i dlatego wpadam czasem na miasto z półautomatycznym pistoletem. Jestem feministką. Jestem antyfeministką. Kocham być kobietą, by się brzydzić, że nią jestem. Pierwsza wylana łza będzie moją słabością, druga będzie wspomnieniem a reszta moją wewnętrzną mocą. Co za czasy! Akt męskości wielu kojarzy się tylko ze sterczącym penisem. Namiętności czasowa - to ona nas oddala od siebie.Tak bardzo kochamy czas, który jest teraz, że namiętnie oddajemy mu się w pewien niezrozumiały dla nas sposób.
|
#884 |
|
Rozeznanie
|
Bez zbędnych słów, po prostu. ;*
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny . ! jestem nowa ;D jak widać xd . Czytam Wasze opisy od dłuższego czasu i chcę Wam powiedzieć , że jesteście BOSKIE ;d
wszystkie ;* . Będę próbowała Wam dorównać . ;] _____ coś ode mnie. ![]() kręcisz myśli , tak jak kofeina w redbullach. 24 na dobę myślę o Tobie ![]() znam ten stan , kiedy Ciebie mam. ![]() ja z Tobą się spotykam. |
|
|
|
#886 |
|
Raczkowanie
|
Dwa razy niechcący dodałam to samo, nie wiem jak się usuwa post, wybaczcie.
Edytowane przez ellwinga Czas edycji: 2009-12-26 o 13:26 |
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
Nie pytaj co Tobie da, lecz co Ty możesz zrobić dla niej..
|
|
#888 | |
|
Raczkowanie
|
umieramy tak jak śnimy..sami..
a pozytywka wciąż grała, przy niej śmierć wydawała się spokojniejsza.. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
wiec to ze został wyrózniony przez jedną z wizażanek, to nie musisz mówisz ze jest Twojego autorstwa! __________ staraj się życ tak, bys nigdy nie musiał następnego dnia przepraszać, skąd wiesz ze następny dzień przyjdzie?
|
|
#889 |
|
Konto usunięte
|
mój świat się nie łamie, nie kruszy i nie przesypuje między palcami, póki Ty jesteś jego epicentrum.
znowu gubię swe myśli, sama nie wiem gdzie. i tylko od czasu do czasu strzepujemy z rzęs Nasze łzy. najchętniej zamieniłabym wszystko co mam, na jeden wspólny oddech. albo na dwa, jeśli mogę prosić. a mogę, nieprawdaż? zabierasz koszmary, zastępujesz je snami. a potem siadasz i trzymasz za rękę. tylko tyle. aż tyle. chwyć tą złość, rzuć nią we mnie. a potem mocno przytul. to smutne, że nie widzę już w Twoich oczach siebie. a skoro nie ma mnie tam, nie mam co szukać i w sercu. [ellwinga, kamisha, drift, nadyee, suve, kinderka13 - bo najbardziej chłonę] |
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
mój świat się nie łamie, nie kruszy i nie przesypuje między palcami, póki Ty jesteś jego epicentrum.
znowu gubię swe myśli, sama nie wiem gdzie. i tylko od czasu do czasu strzepujemy z rzęs Nasze łzy. najchętniej zamieniłabym wszystko co mam, na jeden wspólny oddech. albo na dwa, jeśli mogę prosić. a mogę, nieprawdaż? zabierasz koszmary, zastępujesz je snami. a potem siadasz i trzymasz za rękę. tylko tyle. aż tyle. chwyć tą złość, rzuć nią we mnie. a potem mocno przytul. to smutne, że nie widzę już w Twoich oczach siebie. a skoro nie ma mnie tam, nie mam co szukać i w sercu. Kradnę wszystkie ;d ;* |
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Chocolaaate mrr masz cudne opisy
______ By móc zawrócić czas i przeżyć te chwile jeszcze raz... ujrzałam jak twoje niebieskie oczy płaczą i trzymałem twoją twarz w dłoniach... Jest dla mnie przymusem, kłamstwem uśmiech na mej twarzy, Ten co spojrzy w oczy dopiero zajarzy. Mój świat jest milczenia wart, każda myśl jest jak liść który spadł... I popłyniemy razem już do krainy bajek i róż... nienawiści punkt zapalny ..z pewnością niebanalny.
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz mam wstręt do wszystkiego, co Ty lubiłeś najbardziej.
Powinniśmy napić się herbaty. Herbata jest dobra na wszystko, naprawdę. miałam ochotę na maj i tamte emocje. Uśmiecham się do zdjęć i smsów. Rozkosznie. Jest punktem uniesienia wyjaśniającym każdą rzecz. |
|
|
|
#893 |
|
BAN stały
|
nie chcę widzieć tylko Twojego
uśmiechu - chcę widzieć też łzy . powiedz mi jak wielką odczuwasz satysfakcję gdy widzisz jak płaczę ? ... a drogę do naszego szczęścia oświetlają nam spadające gwiazdy . - Poszukamy gwiazd ? - Po co ? - Bo moja mama mówi że można oglądać prezenty , dopiero po tym jak się znajdzie pierwszą gwiazdkę . - Ale już po Gwiazdce . - No tak . Ale moim prezentem teraz jesteś Ty<3 i nie mogę Cię oglądać bez pierwszej gwiazdki . Edytowane przez cherriies Czas edycji: 2009-12-26 o 13:47 |
|
|
|
#894 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem, ale bardzo mi miło ; * __________ lubisz mieszać w moim życiu,
lubisz wchodzić z brudnymi butami w moje serce. po trzydziestce zastanowię się dopiero, dlaczego nie powiedziałam Ci jakim byłeś draniem. oduzależniam się od wszystkiego, szczególnie od Ciebie. człowiek jest tak bezsilny, że nie jest w stanie nawet zapomnieć o przeszłości. |
|
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
absurdalnie
![]() ciiri TiScatteroUnaFoto ![]() Extremalna ![]() ellwinga ![]() kamisha ![]() drift ![]() nydee ![]() suve ![]() kinderka13 ![]() Szczęście domaga się krótkich zdań. To my jesteśmy tym, co idzie nie odchodząc do jasności. Ile razy można mówić, że będzie już lepiej, że będzie już dobrze?
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
operatywna, aQrat okradam!
-W moim słowniku nie ma słowa "kocham..."
-Świat martwych marzeń... -Uśmięta... Wesoła... Optymistka... A jednak nieszczęśliwa.. -Czy mam stanąć przed Tobą z transparentem żebyś mnie zauważył?
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
i dlatego lubię mówić z tobą... leniwie ciekną po szybach zachody słońca. spóźnione Wesołych.
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam zamiaru spełniać czyichś oczekiwań.W życiu nie chodzi o to by sympatię zdobywać,więc czasem ktoś zarzuci Ci egoizm.I co z tego? Masz wszelkie prawo do tego by się bronić.
To boli...Kiedyś blisko, teraz sobie obcy ludzie...I trudno tak musiało być, nie mam złudzeń, nie mam pretensji, nie czuję nienawiści.Obcy jest mi smak zawiści.Mszczą się słabi, nawiedzeni chcą Cie zbawić.Czasami duma nie pozwala spraw naprawić,cóż, czasem granice ktoś przekracza.A w życiu? ..Nie ma powrotów, czas przecież nigdy nie zawraca... Potem serca cerujemy jak kieszenie I wmawiamy sobie, że miłości nie ma. Tak, masz rację, jestem dużym dzieckiem. I nie widzę nic złego w tym, że wszędzie mam łaskotki. Układać chwile, z takich dni. mam już dosyć facetów w stylu 'cokolwiek zrobiłem przepraszam'. Tresura własnej śmierci daj mi sie pouczuciowac |
|
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Czas świąt to naprawdę najlepszy okres do kłótni. Powiedzcie mi dziewczyny, nie macie innych problemów? Drift dontlookdown envious kamisha grise ciiri Plotkaraaa panna_miodowa Kamma1507 amozefrytkidotego __________ Moje chwile, moje momenty bezczelnie wyrwane z niewoli czasu.. na pozór idealnie. Każdy z nas nosi w sobie książkę. Istną encyklopedię spisanych prozą emocji, przeżyć, wydarzeń, łez, uśmiechów, upadków i wzlotów. I dziś śmiało mogę powiedzieć, że kocham swoją książkę, bo życie kocha się nie słowami, a gestami.. (...) i zamkniemy wszystkie okna i drzwi pozamykamy. Będziemy zupełnie sami, ale nigdy samotni. Odcięci, ale nie zamknięci. Niebo nam spadnie na głowę i rozbije się o szczęście.. czasami wolałaby, aby ją nienawidził.. Ciąge zdarza się nam wyciągać ręce po coś,
co do nas nie należy, co nie jest nam przypisane, co nigdy przypisane nie będzie. A jednak to robimy.. Myślę, że kieruje nami nadzieja, że może tego dotkniemy, może oszukamy los wiedząc jednocześnie, że to i tak nigdy nie będzie nasze. Tak. To chyba jest to słynne poszukiwanie miłości.. __________
żeby przestań kochać.. D. ♥ Pamiętam. [*] Edytowane przez 3martyna3 Czas edycji: 2009-12-26 o 14:06 |
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam ulepić sens z niepasujących części.
W ciszy znajdzie odpowiedzi Twoje serce, których rozum nie potrafi. Są takie dni,w których otwarcie oczu jest aktem odwagi. ...Że miłość jest najzdrowszą, najpiękniejszą chorobą, jedynym bólem zasługującym na wieczność. Żyjemy zbyt krótko, a nasz świat jest zbyt mały,by czynić go polem walki. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

. (własnego autorstwa)
wszystkie ;* . Będę próbowała Wam dorównać . ;] 

spóźnione Wesołych.