|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Witajcie w ten wigiljny poranek
Na wstępie życzę wszystkim wesołych świąt i dużych spadków wagi A druga sprawa w jakiej pisze jest dość nieprzyjemna. Otóż już trzy tygodnie temu miałam mieć okres. i dalej nie mam. Jestem pewna, ze to od diety. (ciąże wykluczam, zrobiłam nawet test, ale nic nie wykrył) wiec to musi byc dieta. Wiem, że estrogen jest hormonbe sterydowym, to znaczy tłuszczowym, więc gdy nie ma tkanki tłuszczowej hormony się nie produkują. I co teraz? Nie wiem kompletnie co mam robić. Zaznaczam, że od tygodnia jestem na III fazie i staram się jeść normalnie, a nawet trochę dojadam słodyczy, by naprodukować tego tłuszczu.. ale dalej nic. Pomóżcie :x Czy któraś też tak miała?
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus |
|
|
|
#2732 |
|
Przyczajenie
|
Gdy pierwsza gwiazdka na niebie zabłyśnie
niech Cię aniołek ode mnie uściśnie i przekaże serdeczne życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia. |
|
|
|
#2733 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczęta w ten cudowny dzień i życzę Wam wszystkiego najlepszego na te Święta bo Pan się rodzi nie zapomnijcie o tym w tym harmiderze i w przejmowaniu się co by tu zjeść żeby nie "zgrzeszyć".
Ja już powoli docieram do wagi końcowej i jestem mega happy i nie ukrywam że pojem trochę cudów ze stołu
|
#2734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I popieram stozynke - jeśli się martwisz umów się na "poświętach" do lekarza. Idę pichcić, do zobaczenia zapewne po Świętach! Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-12-24 o 12:22 |
|
|
|
|
#2736 |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie!
Dzis to pewnie moje ostatnie czytanie/pisanie na forum, w czasie swiat, bo Musze sie brac za przygotowania. Tymczasem niech pod świąteczną choinką, znajdzie się radość, szczęście, życzliwość, wzajemne zrozumnienie i spełnienie marzeń w Nowym Roku. Czego Wam wszystkim zycze ![]() Wesolych Swiat!
|
#2737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus |
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
_____________>_<_
______________█ _____________$$$ _________/)__$_()$$__(\ _________█_$_(█) $$_█ __________$___(\___$ _________$()(▒)$█_$()$ ______$$$(█)$$$$$$(█)$$$ ________ $_$(▒)$$$_$_$ _________$()$$$_/)(▒)$ _____(\_$_(█)___█_$$$_/) _____█$_$$__$$$$_$__$█$ _____$$__/)_$$$_(█)_$$$_ $ ____$-()-$_█__$$$$$$-()-$$$ __$$$(█)$$$(▒)$$$)(▒)$$(█ )$$ _______(▒)$$$__(\_$$$_$(▒ ) ____(▒)_$_$$$_█_$()_(▒)_$ $ ___(\_$_(█)_$$$$__(█)__$_ _ /) ___█$$$$$$(▒)__$$__/)_$$$_$_█ __$(▒)$$_$$__()(▒)_█|_(▒) $$(▒) _$(▒)_Ѽ/)(▒)_(█)___$$$$$___$$ __$$$$_█_()$$__$(▒)$$/)(▒)_$/) -()$_(▒)$_(█)_$(▒)$$_$█__( █(▒)() (█)$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ (█) ____________█████ __________████████ Lawiny radości, potopu miłości, lampek migania, kolęd śpiewania. Prezentów bez liku, wiele kolędników oraz Sylwestra do rana z lampką szampana! Wesołych Świąt
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie laski
Ja jeszcze jestem w tzw "proszku" ale nie bardzo się tym przejmuję. Wigilię spędzamy sami, więc wszystko na luzie ... no to lecę piec ![]() Wszystkiego dobrego Wam życzę, zdrowych, spokojnych, nie przejedzonych świąt i dużo trafionych prezentów Do napisania wkrótce
|
|
|
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
Zdrowych, pogodnych Świąt Bożego Narodzenia dużo,dużo prezentów pod choinką , radości i miłości w rodzinie .
|
|
|
|
#2741 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
ale tu pusto... Wiecie ja wczoraj nawet za bardzo nie zgrzeszyłam... zjadłam rybę po grecku, karpia w jajku i może ze 2 pierogi, no i troszkę makówek...to wszystko a dziś na wadze 55,5 także mogę to potraktować jako ucztę na III fazie, bo w sumie to chyba wczoraj ją oficjalnie zaczęłam. Zobaczę jak będzie po świetach-jeśli waga wzrośnie to wrócę do II fazy-jeśli się utrzyma to zostaję na III Trzymajcie się Kochane
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Mam nadzieję, że Święta mijają Wam radośnie Ode mnie właśnie Rodzina pojechała do siebie - mieliśmy Wigilię na 13 osób - baaardzo fajnie ![]() I dostałam śliczną wagę elektroniczną! Taką czarną z białymi kwiatuszkami Tak, jak tu już wcześniej stwierdziłyśmy, wagi elektroniczne są dokładniejsze i, niestety, pokazują trochę więcej niż normalne. Po wielkim obżarstwie wigilijnym przytyłam 0,3, więc nie jest źle Wracać do diety będę z moją nową wagą (60,5), choć ta wskazówkowa była fajniejsza (58 ![]() Odpoczywajcie w czasie Świąt i nie objadajcie się za bardzo - tylko tak w granicach rozsądku, ale nie głodujcie też ![]() Buziaki |
|
|
|
#2743 |
|
Raczkowanie
|
witajcie!!! u Was też tak leje? kocham angielska pogodę.. o ile nie muszę wychodzić na dwór
właśnie sobie obejrzałam filmik z rodzicami ( Narodzenie- serdeczne polecam ze względu na realia utrzymane w filmie)..a teraz chwilka na wysyłanie życzeń i odbieranie ich![]() U mnie dieta od wczoraj poszła w kąt No oprócz tego,że nie jem chleba, czekoladki w kąt i ciasto jak muszę ..A dziś był wczorajszy postny barszczyk plus, kilka kawałów chudego mięska, plus sałatka gyros ( no niestety prawdziwy majonez w niej był)..Ale wracam do dietki po Sylwestrze czyli do 30 stycznia proteinki, a potem 3 faza, bo chyba już mi te 55kg starczy O ile po świętach nie będzie 58kg Ale lajt Cel główny czyli głębokie zaskoczenie i metamorfoza osiągnięty.. Rodzince szczęki opadły![]() Miałam wczoraj swoje święto więc prezenty się gęsto posypały I najfajniejsze jest to,że nikt nie kupił mi czekoladek( nooo, wszyscy bliscy pamiętali,że nie jem ) tylko mnóstwo cudnych kosmetyków, zewsząd płyną gratulejszyn ,że wyglądam jak przecinek i w ogóle jak to mi nie cudownie w tym ognistym fiolecie( opłacało się kupić ten golfik i dobrać do niego niesamowite korale) No to teraz jest cel aby te kg za szybko nie wróciły;/Ale co się przejmować Boże Narodzenie dziś trzeba się weselić!I tej prawdziwej radości Wam życzę na ten czas!!!
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich świątecznie
Czuję się przejedzona ale nie obżarta jak to zazwyczaj w święta bywało ![]() Troszkę słodkości się po drodze przydażyłoale tylko troszkę Mam swoje dukanowe ciasto i parę potraw więc nimi się zajadam. Jedyne co mnie troszkę przeraża to masakrycznie przekroczona ilość otrębów. Dałam je do klusek, sernika, piernika i wszystkiego po troszku jem, więc trochę jakby za dużo... No ale trudno się mówi, w końcu to święta. Od niedzieli planuję same P aż do wieczoru sylwestrowego to może trochę sytuacja się unormuje.Wczoraj i dziś nie ważyłam się - po prostu się boję, że zobaczę zbyt dużo... JEszcze raz wszystkiego dobrego Wam życzę |
|
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
hej kochane... heh ja sądziłam, że sama jakoś z tym Dukanem dam radę i już dobrze mi szło od tmtej sob byłam na 1 fazie uderzeniowej i dziś u cioci załamka... kilka widelców sałatki, pół cukierka i po jednym gryzie z każdego ciasta... kochane nie dam rady sama... mogę do Was dołączyć??? mam sporo do zrzucenia, wiele razy się zabierałam ale ja mam chyba za słabą wolę... nie wiem co teraz czy od nowa zacząć uderzeniową czy dokończyć dziś byłby 7 dień gdyby był udany, czy zacząć od nowa??? kochane proszę o rady... heh jak ja mogłam te grzeszki popełnić...
jestem na siebie zła a nawet wczoraj tak db mi szło... Wesołych Świąt przy okazji ![]() ![]()
|
|
|
|
#2746 |
|
Rozeznanie
|
Mój okres powrócił.
A wraz z nim powrócił jeden kilogram. No, ale ważniejsza @ niż kilogram. Zjadłam trochę więcej i wszystko sie unormowało. uf.
|
|
|
#2747 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Awelinka
Skoro dopiero zaczynasz fazę uderzeniową to może spróbuj kiedy już nie będzie żadnych smakołyków w domu (czyli jutro, tudzież najpóźniej pojutrze) - wiem jak ciężko jest na początku, więc trzeba sobie ułatwiać A wraz z Twoim postanowieniem CAŁKOWITEGO dołączenia do diety - bardzo serdecznie Cię witamy! I życzymy powodzenia
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
k4rotk4 bardzo się cieszę, że u Ciebie już dobrze
![]() Awelinka nie można robic 2. raz fazy uderzeniowej, ponieważ nie spełni ona swego zadania - dlaczego? Polecam poczytanie książki (jest tam o tym napisane) i tego forum - dziewczyny tłumaczyły to tysiące razy. Po prostu przechodź na fazę II i powodzenia! no i witamy Bogaczka czymże jest za dużo otrębów w porównaniu z gorszymi grzechami? Dzielna kobitka z Ciebie fotoreporterka gratuluje piorunującego wrażenia ![]() stozynka to witamy na III fazie (?)
|
|
|
|
#2749 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Parvati dziękuję - i tak się jakoś ratuję.Na śniadanko dziś zjadłam malutki kawałeczek białęj kiełbasi z ćwikłą, plaster szynki, łyżkę sałatki jarzynowej dukanowej, i resztkę swoich łazanek. Wydawało mi się, że zrobiłam mało jedzenia dla familii ale coś go w ogóe nie ubywa tak jak bym chciała W przyszłym roku zrobię jeszcze mniej. Na pewno nie będzie ryby bo jakoś nam nie wchodzi i muszę ją sama zjadać W smaku wyszła bardzo smaczna ale sądziłam, że filet będzie bez ości a tu tyle tego świństwa, że aż nikt nie chce jeść ![]() Dziś odważyłam się stanąć na wagę, i wiecie co? Wcale nie jest tak źle jak sądziłam Waga pokazała tylko 0,4 więcej - to mniej-więcej tak jak na normalnej fazie P+W Avelinka witamy wśród Dukaczek i życzymy powodzenia na dietce |
|
|
|
#2750 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje dziewczynki przezycia świąt w rozwadze z jedzeniem
![]() Umiar sie opłaca u mnie na wadze dzis 89.8 boze jak ja dawno nie miałam 8 z przodu ale nie grzeszyłam wogóle no poza 1/2 plasterka prawdziwego pasztetu zero grzechów jestem z siebie dumnaZ was równiez i to bardzoooooooooo Parvwtti jeszce 15 kilo i zapraszam na kawke
|
#2751 |
|
Rozeznanie
|
Witam! Pragnę złożyć Wam moje kochane dukanki najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Bożego narodzenia.Żeby kilogramy rozpuszczały się w mgnieniu oka,a nasze sylwetki były coraz smuklejsze
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie +1,5 kg
![]()
|
#2753 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, dołaczam do odchudzających się tą dietą, jestem na diecie od 7.12, mam do tyłu 4,5 kg.Znalazłam na forum super przepisy, dzięki.
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem czy się przymierzać do Dukana, póki co zaczęłam leczenie ED (kompulsy)... Ale też mam naprawdę sporo do zrzucenia, głównie dzięki wcześniej wspomnianym. Trochę przeraża mnie to hasło "do końca życia" i np średnio się widzę na 5 miesięcznych praktykach w Grecji dosypującą sobie 3 łyżki otrębów do śniadania, heh ![]() Ale z drugiej strony kusi mnie to co pewnie skusiło i Was, min dobroczynny wpływ białka na celullit i tak dalej...
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Witaj rahm
Karton, uderzeniówka mogłaby spełnić ponownie swoje zadanie dopiero po kilku lub kilkunastu latkach |
|
|
|
#2756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oliwka brawo ... ja sie nie waze przez swieta ........ W poniedzialek sie odwaze stanac na wadze .....
|
|
#2757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i czekam na tę kawkę Cytat:
|
||
|
|
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja Was dukaneczki,
wpadłąm się przyznać że nie wiele jadłam w te swięta za to niedozwolone rzeczy no ale cóż szczerze się przyznaje, jak by co baty też przyjmę ![]() na wage nie wchodziłam jutro będzie "chwila prawdy" ![]() ale co tam dzisiaj zastanawiając się co by włożyć na siebie, sięgnełam głęboko do szafy i wyciągnęłam spodnie które kupiłam jakieś cztery lata temu z racji oczywistych były głęboko bo zwyczajnie sie w nie nie mieściłam (szkoda mi było je oddać bo są naprawdę piękne) i powiedziałam sam do siebie że oto dzień szczerości wlazłam w nie bez żadnego problemuA no i w święta tyle pochwał "że świetnie" wyglądam zrobiło swoje. Także nagrzeszyłam ale nie mocno z pełną świadomością i niespecjalnie mimo wszystko mam wyrzuty sumnienia. Pozdrawiam cieplutko i życze Nam wszystkim łaskawych w"wyroków" od naszych wag |
|
|
|
#2759 |
|
Raczkowanie
|
Hej widzę że święta wesołe
ja mam problemy toaletowe więc wszamałam activie 2 mandarynki wypiłam herbatkę z liścia senesu i od wigilii nic... a jeść no jadłam ach.. i teraz pękam no ale ale pomału może pójdzie. No jadłam duuużo i mus czekoladowy i napoleonkę i trochę sałatki warzywnej 100% dozwolonej i ryyyyby i sos grecki light:P ale było tego bardzo dużo i sama jestem sobie winna tego zahamowania jelitowego.Ale od jutra P i to na długo planuje ok. 8 dni żeby skończyć w końcu II fazę przed 15 stycznia jak się uda bo przed wigilią było już 61.5 kg więc jak wyczyszczę jelita to nie spodziewam się niczego powyżej 62 kg pfu.. pfu.. a potem to już z górki na pazurki całuski
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry po świętach!
Dziewczyny... grzeszyłam na maksa... ale takie było założenie (głupie) ale nie żałuję... waga wzrosła i to sporo... dlatego już dziś wracam na Dukana... ze skruszonym sercem, ale i szczęśliwa... Wiecie stęskniłam się nawet za proteinkowym jedzeniem... wiem, że pewnie rozwaliłam metabolizm, bo w zasadzie po II fazie zaczęłam jeść zupełnie normalnie... ale mam nadzieję, że jak wróce na Dukana to powoli zejdę z kilogramami i postanowiłam dociągnąć tym razem dietkę do końca... i tak od rozpoczęcia diety jestem 7 kg do tyłu... no byłam już 10.. więc w zasadzie 3 kg nadrobiłam w świąteczny czas... ale mówi się trudno i żyje się dalej... mam dużo siły i zaparcia, żeby stracić jeszcze ok 8 kg... i wiem, że mi się uda! Pozdrawiam wsyztskich po świętach
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

właśnie sobie obejrzałam filmik z rodzicami ( Narodzenie- serdeczne polecam ze względu na realia utrzymane w filmie)..a teraz chwilka na wysyłanie życzeń i odbieranie ich
jestem na siebie zła a nawet wczoraj tak db mi szło...
W smaku wyszła bardzo smaczna ale sądziłam, że filet będzie bez ości a tu tyle tego świństwa, że aż nikt nie chce jeść