![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Adopcja - wątek zbiorczy
Bardzo się cieszę, odezwij się do nich, poczujesz ulgę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Niestety... jak dobra wiadomość to musi być też ta zła wiadomość. Ostatnio różne rzeczy uderzają mnie z różnej strony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Wtajemniczenie
|
Ukryciorku co sie stało?? mam nadzieje ze to nic powaznego
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Problemy ze zdrowiem taty. Jeszcze nie wiemy jak poważne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Wtajemniczenie
|
Ukrycior.... chciałam tylko napisać, że jesteś wspaniałą i mądrą kobietą. To co piszesz świadczy o Twojej niesamowitej inteligencji, harcie ducha i w ogóle .... jesteś super
![]() Fajnie że masz też dobrego męża, który nie robi Ci problemów. Wierzę, że będziecie wspaniałymi rodzicami. Pozdrawiam serdecznie i będę śledzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję. Dziś mi niezwykle miło to usłyszeć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Hej Ukryciorku, wracam po weekendzie i widzę, że jest i lepiej i gorzej jednocześnie.
Jak tam tata? A co z tym domem? Jakaś ciekawa oferta była, że tak nagle? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym domem to żadne nagle... odlądamy go od czerwca. Tyle, że chociaż jedno nasze mieszkanko musiało się sprzedać, żeby kupić dom. No i się udało dopiero teraz. Za to machina ruszyła z kopyta. Jeden pokój mam już spakowany do przeprowadzki. W piątek notariusz. Będziemy mieli na 1 i 2 piętrze piękne mieszkanko, 3 pokoje, kuchnia, sypialnia + mała łazienka, garderoba wielkości sypialni, pralnia, łazienka duża. Do tego 700 m ogródka. Oprócz tego mój mąż ma miejsce na swoją działaność, a rodzice na parterze spore mieszkanie dla siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
brzmi super
![]() Mam nadzieję, że jeden z pokoi niedługo pozostanie pusty ![]() Trzymam kciuki za tatę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
No i co z Tomaszkiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
witam, czy autorka jeszcze tu zagląda? przeczytalam watek i pewnie jak inne czekamy na wiesci! A moze juz cos sie wydarzyło?Pozdr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tata dochodzi do siebie, Tomeczek także. W kwestii posiadania potomstwa nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
widzę że w wątku cisza.....
Ukryciorku i inne dziewczyny czekające na swoje dzieciaczki życzę Wam Radosnych Świąt Bożego Narodzenia i spełnienia marzeń a szczególnie tego jednego!
![]() |
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, u nas bezdzietne Święta. Po raz kolejny. Chociaż nie. Dziś był mój siostrzeniec, cudny chłopczyk, a na Nowy Rok będziemy się widzieć z bratankami, więc dzieci nie brakuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Ukryciorku, znalazłam cudownego bloga, zobacz
![]() http://tuptusie-adoptusie.bloog.pl/ Ja czytam codziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!Podczytałam Was trochę i na pewno będę śledzić ten wątek. Jest bardzo potrzebny i bardzo ważny. Trzeba o tym mówić jak najczęściej.
My staramy sie o własne dziecko. Ale gdyby okazało się, że nie możemy go mieć to wiem że decyzja o adopcji nie była by łatwa. I myślę, że takich par jest dużo. Dlatego cenne są wypowiedzi osób, które się na to zdecydowały, które mogą pomóc i doradzić w takiej sytuacji. Tym bardziej, że uczucia często są mieszane i tylko głupiec by powiedział, że to prosta decyzja. Ostatecznie na pewno najlepsza-ale trzeba do tego dojrzeć i dorosnąć. Także trzymam kciuki i kibicuję z całego serca. Oczekiwanie na ten upragniony telefon to jak czekanie na te cholerne dwie kreski!Nie ma na to żadnego wpływu tylko czekać i czekać...Radość z pewnością tak samo wielka. I chciałam jeszcze powiedzieć że to piękna i mądra decyzja żeby nie narażać nienarodzonego dziecka na choroby i wady genetyczne. Pogratulować odwagi w sercu, wielkiej miłości do tego małego człowieka który się pojawi i pozbycia się egoistycznych zapędów posiadania własnego dziecka za wszelką cene co bardzo trudne. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Dziewczyny jeszcze jedno. Totalnie nie orientuje sie w procedurze adopcyjnej ale w Waszych postach uderzyła mnie taka informacja że na dzicko czeka sie strasznie długo. Nie jestem w stanie tego zrozumieć-kochająca się para, zdrowa bo pewnie to sprawdzają, bez przeszłości kryminalnej w dobrej kondycji finansowej chce dobrowolnie przyjąć do siebie czyjeś dziecko dać mu miłość i wychować. I co?????Nie może????Musi czekac nie wiadomo ile?Czy ten świat zwariował już do końca?Przeceiże jest pełno porzuconych dziecie nawet takich malutkich?Dlaczego no dlaczego nikt BEZWZGLĘDNIE nie odbiera ich rodzicom którzy dopuścili się rażących zaniedbań czy znęcania?Dlaczego daje im się czas dużo czasu na to czy na tamto bo może zechcą łaskawie zabrać je do siebie i znów o nich zapomnieć?Dlaczego tak się chroni ich interesy a nie tych dzieci, które mogłoby już dawno mieć piękną rodzinę? Naprawdę nie rozumiem tego i się zdenerwowałam. dlaczego nikt z tym nic nie robi?????Nie ma żadnych petycji w tym celu?Żadnych sposobów żeby na to jakoś wpłynąć?Dlaczego matka prostytutka,alkoholiczka, narkomanka lub bijąca swoje dzieci ma więcej praw niż one?Może się poprawi?Niech się poprawia i zajmie sobą, ale dziecko już powinno być poza jej zasięgiem a nie narażone na jej "może się uda"...Może i jestem niesprawiedliwa ale pewne rzeczy w głowie mi się nie mieszą tyle porzuconych niekochanych dzieci a para ma czekać kilka lat...powariowali normalnie!
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
oj skakać będziemy, będziemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to nie będę skakać, ja to chyba aż sikać po nogach będę wtedy z radości...
![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dzielna z Ciebie kobitka! ![]()
![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czas jakoś łagodzi ten mój "ból", po prostu jakoś na co dzień staram się nie myśleć uciążliwie tylko o jednym. Zwłaszcza, ze ostatnio sporo zwaliło mi się na głowę. Myślę, że do lata wyjdę jakoś na prostą i wtedy będzie te nasze 3 lata akurat. Może się ruszy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki!To nareszcie nastąpi-na milion procent!!!!Tylko to wszystko takie okrutne dla Was,dla dzieci...ja nie wiem jak tak może być naprawdę...
![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja trzymam kciuki za pojawienie się dzidziola u Was. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
To już trzy lata mijają?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Ukryciorku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Aguś, cześć cześć! Tak w ogóle, czy w sprawie potomka? Generalnie jesteśmy po przeprowadzce do własnego domku (
![]() A jak u Ciebie Aguś? Czy Ty dalej biegasz o kulach? Jak się czujesz, jak leczenie (zawieszone na kołku?). Ściskam Cię najmocniej jak potrafię!!! Mam też wieści od Tomka. Jest po tomografie - guz ma w tej chwili 1.8 cm (z 2.5 po operacji), więc kolejne serie chemii przed maluchem. Na szczęście nie jest w szpitalu, na chemię dojeżdżają doraźnie. Ostatnio dostał piękny samochód od fundacji Mam Marzenie. Wieści niby dobre, choć wszyscy w głębi serca liczyli na to, że guz będzie znacznie mniejszy po pierwszej serii leczenia. Dziewczyny, co u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.