|
|
#1651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
u nas rok temu maly mial 2 tyg i zawiniety w rozku lezal pod choinka a w tym juz sam biegal i rozpakowywal prezenty...matko jak ten czas szybko ucieka
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku i powiedz sama... które Święta bardziej przeżywaliście? Te czy zeszłoroczne? Chyba teraz już całkiem inny klimat i atmosfera... I Wy sami chyba bardziej je przeżywaliście czyż nie?
A coś miałam pytać, prowadzi któraś z Was bloga, by móc poczytać? Pytam gdyż ja sama prowadzę i dzięki niemu wiele dobrych znajomości zawarłam
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mialam termin na 1 sierpnia a Weroniczka urodzila sie 30lipca ![]() zycze Tobie duzo zdrowka i dbaj o siebie
|
|
#1654 |
|
Zadomowienie
|
Powiem ci Basienko ze chyba nie wiem ktore byly fajniejsze. Kazde mialy swoj urok. W zeszlym roku mielismy prawdziew dzieciatko a w tym malego urwisa z ktorego mielismy ubawu po pachy. Ja uwielbiam takie niemowlami i chociaz kazdy okres zycia jest inny, na swoj sposob fajny to brakuje mi tych spioszkow, cyca i malutkiego bobasa :P I chyba dlatego tak szybko zdecydowalismy sie na drugie, chociaz te juz musi byc ostatnim
|
|
|
|
#1655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na alergie kup sobie wode do nosa w sprayu. ja co rano mialam katar, czasem caly dzien, myslalam ze to alergia bo jestem alergiczka. bylam teraz u lekarza i kazala kupic wlasnie wode do nosa, jak powiesz w aptece to beda wiedziec o co chodzi, jest bezpieczne w czasei ciazy. okazalo sie ze to nie alergia tylko suche powietrze (wiadomo teraz sie ogrzewa) a kobiety w ciazy maja wrazliwa sluzuwke nosa i czasem maja wlasnie za sucha. 2 miesiace sie tak meczylam a teraz jak reka odjal. uzywam rano i przed spaniem. co do tabletek to tez mam brac w ostatecznosci, jak dotad wzielam tylko 2. |
|
|
|
|
#1656 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
farminka ale piękny brzuszek mam nadzieje że niedługo też będe taki mieć bo mi delikatnie wywaliło ale tak jakbym przytyła a nie w ciąży była
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
witam! mam do was pytanie, kiedy wybrałyście się na pierwszą wizytę? w którym tygodniu? bo muszę się zapisać ale nie wiem kiedy będzie mozna w 100% potwierdzić ciążę, a już się nie moge doczekać
![]() Gratuluje wszystkim mamusiom i życzę spokojnej ciąży |
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
ja bylam w 5 i byl pecherzyk a w 7 juz serduszko widzialam
|
|
|
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was.
Jestem tutaj nowa. Wcześniej nie zaglądałam, bo niby po co skoro nie byłam w ciąży. Teraz jestem. I termin wypadnie mi jakoś na sierpień- jeśli wszystko będzie w porządku. Ostatnią @ miałam 4 listopada a ginekolog określił przez usg wiek ciąży na 5 tygodni. Ciąża była dla mnie lekkim zaskoczeniem, bo ostatnio troszkę namieszało się w moim życiu. Byłam w ponad 7 letnim związku. Po rozstaniu kilka razy spotkałam się z innym facetem i właśnie z tego spotykania wynikła mała fasolka. Nie kocham tego faceta i nie chcę z Nim być. Z tego powodu zdecydowałam się na samotne macierzyństwo. Dodam jeszcze, że następne pół roku będzie dla mnie dość intensywne, bo na przełomie czerwca i lipca będę broniła swojej pracy magisterskiej i mam do zdania jeszcze kilka innych egzaminów. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. |
|
|
|
#1661 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a potem w 7 i tez slyszelismy z mezem serduszko fasolki![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() a praca mgr nie przejmuj sie na zapas pisz ze spokojem na pewno sie bez problemu obronisz![]() dbaj o siebie i malenstwo
|
||
|
|
|
#1662 |
|
Wtajemniczenie
|
Heksa84 dziękuję za przywitanie. Mam nadzieję, że uda mi się wszystko zrobić na spokojnie. Chociaż mam dość nadgorliwą promotorkę. Poza tym mam bardzo stresującą pracę- jestem na stażu w Rodzinnym Domu Dziecka i muszę się troszkę użerać z tymi moimi diabełkami.
|
|
|
|
#1663 |
|
Raczkowanie
|
lazurowa oj to rzeczywiście nie lekki staż, ale musisz teraz przede wszystkim myśleć że nie możesz się denerwować bo maleństwo wszystko czuje i denerwuje sie razem z toba,ale na pewno dasz radę
|
|
|
|
#1664 |
|
Zadomowienie
|
lazurowa - witamy serdecznie i mam nadzieje, ze bedziemy Cie mogly jakos wesprzec, jesli masz zostac samotna mamusia. Gratuluje odwaznej decyzji i popieram. A skad jestes, ile masz lat?
ps z mgr na pewno sobie poradzisz, zobaczysz! gabisun pedz do lekarza i przynos nam dobre wiesci ![]() farminka brzuszek piekny ![]() wstawie swoj za pare dni, bo jestesmy jeszcze u tesciow.Powstrzymalam sie kilka razy wczesniej, ale tym razem nie potrafie i chcialabym uprzejmie zwrocic uwage idealnecialo. Jak opowiadasz o sobie, to mam wrazenie, ze robisz z siebie ofiare dosc czesto (nawet jesli ktos nie skomentuje, co napisalas, to nic zlego w tym nie ma i nie musisz sie dopraszac o uwage). Natomiast dosc brzydko sie wypowiedzialas wczoraj o swojej szwagierce. Moze i ona ma anemie, ale nie kazda szczupla kobieta zle sie odzywia i nie dba o siebie. Wiekszosc z nas ma po prostu takie geny i super metabolizm. To, ze jestem szczupla, nie znaczy, ze niszcze moje dziecko! A tym bardziej nie podoba mi sie okreslenie 'chuda jak szkapa'. Troszke wiecej pomyslunku, zanim wypowiemy jakies slowa prosze... |
|
|
|
#1665 |
|
Wtajemniczenie
|
Alguien dzięki. Jestem ze śląska, a konkretnie z Chorzowa i mam 23 lata
Mam nadzieję, że się z Wami dogadam i będziemy się wzajemnie wspierać, bo niestety ale zdarzają mi się czasem te gorsze dni. |
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciagle się boje współżyć. A mój biedny mąż tak sie męczy Też nie bardzo mam ochotę. Może jak przejdę na 2 trymestr to coś mi sie odmieni?
|
|
|
|
|
#1667 |
|
Raczkowanie
|
A mnie cos brzuch pobolewa
wizyte mam na 21stycznia ale jak nie przejdzie to chyba sie przejde niech sprawdzi na wszelki wypadek.zaczylam 12 tydzien i mam cichutka nadzieje ze to macica sie naciaga.jak sadzicie?
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak mam dziś i wczoraj miałam lekkie bóle. Ja jestem w 11/12 tygodniu. Myśle, że jak bólowi nie towarzyszy krwawienie czy plamienie to nie ma co sie martwić.
|
|
|
|
#1669 |
|
Rozeznanie
|
hmm, mnie też pobolewa, czasem tak jak na okres, ale czasem mnie kłuje z boku, średnio z 2 razy na dzień od tygodnia, niżej niż jajniki, tak bliżej pachwiny. Do wizyty jeszcze trochę, a tu czas świąteczno-urlopowy... niby nie jest tak, że umieram, ale się niepokoję. przyłączam się do pytania, może ktosia miała podobnie i gin coś mówił?
|
|
|
|
#1670 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie ciągle pobolewa w okolicy macicy i jajników. Mówiłam o tym lekarzowi a on stwierdził, że to się wszystko rozciąga, szczególnie przy pierwszym dziecku.
|
|
|
|
#1671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
marta_d1 tylko dlatego jeszcze się aż tak ne schizuje bo mam takie zdanie jak Ty że jak nie ma plamien czy co gorsza krawienia to nie jest chyba zle. mimo wszytsko wole sie upewnic czy tez miewacie takie bole i po Waszych wpisach widze ze to chyba normalne |
|
|
|
|
#1672 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamy i fasolki po Swietach
![]() Cytat:
A brzuch boli podobnie jak przed okresem. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie nic a nic nie widac-ja zaczynam od wagi 107 lbs-czyli niecale 50 kg Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje ze wszystko sie w Twoim zyciu ulozy mimo obecnych zawirowanCytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2009-12-27 o 18:28 |
||||||||
|
|
|
#1673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może kiedyś uda się spotkać. W każdym bądź razie nieciekawa sytuacja u CIebie,ale bardzo rozsądnie wszystko przemyślane. Czy będzie cięzki okres? Wierzę, że dasz radę. Ja teraz jestem w drugiej ciązy, w czerwcu-lipcu będę bronić mgr, a termin na sierpień, czyli tak samo jak u Ciebie. W dodatku drugie dziecko w domu, w grudniu Łucja skończyła 2 latka... Trzymam kciuki by u Ciebie wszystko szło po twojej myśłi ![]() Mnie też brzuch pobolewa czasem. |
|||
|
|
|
#1674 |
|
Zadomowienie
|
Witam po świętach
dawno nie wpadałam, bo byłam zapracowana a wieczorami szybko padam bo jestem jakaś senna. Jutro ide zrobić pierwsze badania krwi i moczu (na toxo, różyczkę, ogólne i inne...). Już się nie mogę doczekać pierwszego usg...chciałabym wiedzieć że wszystko ok. Nie mam żadnych plamień, zwykły biały sluz, poranne mdłości i ... przyznam że jestem w szoku bo to dopiero 8 tydzień ale zaczynam się zaokrąglać.
|
|
|
|
#1675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na badaniach i usg-ja tez sie nie moge go doczekac a czas leci tak wolno Gratuluje zaokraglania
|
|
|
|
|
#1677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby było sprawiedliwie. Tak sytuacja jest nieciekawa ale trzeba brać to co przynosi los i brać odpowiedzialność za własne czyny. Chociaż czasem mam takie dni słabości, że myślę tylko o tym, że przegrałam z losem, że już nic dobrego mnie w życiu nie spotka, że straciłam miłość swojego życia. Bo teraz już wiem, że kocham mojego byłego- tego, z którym byłam przeszło 7 lat. I muszę się pogodzić z tym, że On będzie tylko moim przyjacielem, że już nigdy do mnie nie wróci, bo będę miała dziecko z innym. Ehh.. bo się znów zdołuję Basiu Twoja córcia ma piękne imię-Łucja. Moja mama ma tak na imię- dobra z niej kobieta ![]() A jeszcze zapomniałam... Teraz mnie zmartwiło, że lekarz nie wysłał mnie na żadne badania. Kazał tylko przyjść 5 stycznia jak już będzie 7tc. Edytowane przez lazurowa Czas edycji: 2009-12-27 o 21:28 |
|
|
|
|
#1678 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i jeszcze 4 tygodnie temu miałam te same objawy.: Lekkie bóle brzcha w różnych miejscach, piersi bolące bardzo. I wszystko jest w porządku, ból piersi jest mniejszy a brucha przeszedł całkiem. Mam nadzieję że macica już się w końcu rozciągnęła ![]() katia_ jak to była taka brązowa krew (a właściwie to jest śluz zabarwiony krwią) i juz przeszło to nic nie będzie. Groźna jest żywoczerwona krew. Dla pocieszenia: mi się zaczęły plamienia w 3 tygodniu i skończyły się.... w wigilie Cytat:
. Dbaj o siebieA na bóle brzucha zalecane jest nospę brać, na rozkurczenie mięśni. A z rzeczy antygrypowych to poza domowymi sposobami to wiem tylko że rutinoscorbin można. A nie można mięty a z tabletek przeciwbólowych chyba tylko apap ale tego pewna nie jestem... Anoxa gratuluję i wszystkego dobrego na nowej drodze życia!! Ja właśnie dziś wróciłam ze Świąt od teściowej. Nawet miło było. Pojechaliśmy w środę. 300 km w jedną stronę, ale nie było źle. Obżarstwo totalne. ![]() Teraz na trzy dni do pracy a potem na sylwestra do mamy znów na trzy dni, ale o już dużo bliżej... tylko 120 km w jedna stronę ![]() Dobrej nocy kochane dobranoc |
||
|
|
|
#1679 |
|
Wtajemniczenie
|
Lazurowa, spokojnie lekarz zdąży cie jeszcze wysłac na badania. Mnie ok 9 tc gin dała zlecenie na badania, także nie denerwuj się bo będzie gorzej.
A tak wogóle to nie zazdroszczę Ci ani trochę sytuacji... |
|
|
|
#1680 |
|
Przyczajenie
|
Ja też dostałam skierowanie na wszystkie badania około 7 tygodnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia