|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cześć wszystkim, ja od Wigilii na III fazie i mimo zjedzenia tych pyszności (bez objadania się) dalej chudnę, czyli tak jak zamierzałam. Dziś waga pokazała 55,2
![]() ![]() ![]() Mnie sie w ogóle wydaje, że poprawiła m się przemiana materii od tej diety, bo tak jak miałam na początku problem z toaletą tak teraz wszystko jest w najlepszym porządku ![]()
#2762 |
Raczkowanie
|
buuu zapowiedzieli mi sie jeszcze dzis goscie swiateczni... spoznieni... no i obiecalam im ciacho i winko... chcieli ze mna wypic od pazdziernika ale ze nic nie pilam... obiecalam ze w swieta... no i teraz sie juz nie wykrece... wiec proteinki przesuwam nieodwolalnie od jutra...
kurcze a juz sie tak nastawilam na dzis... zycie...
#2763 |
Raczkowanie
|
widzę, że nie tylko ja grzeszyłam w ten świąteczny czas (niestety nie wszystkim dało się przetłumaczyc, że nie jem ryby w panierce, czy gołąbka) ale to były naprawdę małe porcje, a od dziś znów proteiny
moje grzechy: karp w panierce (1 kawałek) 2 łyżeczki jakiegoś ciasta (bo ojciec Lubego akurat miał urodziny i głupio nie zjesc torta) 1 mały gołąbek przyznałam się Wam do nich i jakoś tak mi lepiej ![]() mam większą ochotę do walki ![]() ważyłam się na wadze babci Lubego i tam było 59...no ale nie wierzę xD (bo jednemu pokazywała za dużo, innemu za mało ;D) ale mimo to nieźle by było tyle ważyc ;D Walczcie dalej Piękne ![]() Trzymam kciuki i pozdrawiam ![]()
#2764 |
Raczkowanie
|
Hey widzę że dalej cichutko..
Mam dzisiaj marny humor z resztą zarażam nim wszystkich dookoła. Jak wczoraj było miło i w ogóle tak dzisiaj każdy spod byka na się spogląda.. aj a zaczęło się od tego że mieliśmy dzisiaj pseudo świąteczne śniadanie a ja od dzisiaj P więc zjadłam co miałam zjeść i uciekłam ( ryby w panierce i sos grecki się uśmiechały do mnie ) umyłam po sobie talerzyk żeby się przypadkiem nie wrócić i wszyscy się obrazili z początku na żarty ale z czasem jak mi dokuczali, tak się zaczęło. I nie mam teraz gdzie się ukryć i posiedzieć w spokoju, bo dom pełen ludzi, więc piszę do Was ale widzę że jakoś nie mam za bardzo do kogo... Waga się nie zlitowała 63kg pokazała ale mam jeszcze problem z wc bo dziś tylko jak sarenka i wciąż brzuch mnie boli.. no i podpisu nie zmieniam ![]()
#2765 |
Raczkowanie
|
Hej ! Ja tez rzeszylam przez swieta i to co zrzucilam niestety wrocilo ;( Mam pytanko cz y w fazie 1 mozna jesc pasztet??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Zadomowienie
|
Planuję zastosować tą dietę po nowym roku, równo od pierwszego stycznia, ew. w najbliższy wtorek.
Zakupiłam książkę "Metoda Doktora Dukana"(różowo-zielona okładka), zapoznałam sie z podstawami i chyba się na to zdecyduję. Potrzebuję odmiany, bo długo byłam na South Beach i zmęczyłam się nią, a motywacja prysła po dwóch-trzech miesiącach, sama nie wiem nawet gdzie uleciała. A z myślą o postanowieniach noworocznych, wezmę i pod uwagę nową dietę, szczególnie po świętach, kiedy człowiek po prostu zapomina o wszelkich zahamowaniach(przynajmnie j ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U mnie jak już pisałam 1,5kg więcej.Żałuję,że przybyło,ale czułam ,że tak będzie teraz muszę się postarać żeby do sylwestra spadło. Kilti synti nie martw się rodzinką ![]() Natalia to zależy jaki pasztet,bo jeśli jakiś zwykły to na pewno nie można,ale jeśli zrobiony samemu z wątróbki i fileta z kurczaka jak tu dziewczyny pisały to pewnie można.
#2768 |
Zakorzenienie
|
dopisalam sie do innego watku a teraz dopisze sie tu
![]() zaczynam diete od 2 stycznia, chce zgubic 5-8 kilo ![]()
#2769 |
Raczkowanie
|
dzięki kochana za przyjęcie mnie i za radę, no na fazie uderzeniowej z tymi grzeszkami nawet małymi 4 kg mniej, ale nie wiem czy to db czy źle, jutro turbo czysty dzień białkowy po jutrze też, a mam pytanko czy mogę ketchup w fazie z warzywami używać lub przecier one mają cukier w składzie ale nie znalazłam takiego bez??? proszę o odp
Edytowane przez Awelinka 18 Czas edycji: 2009-12-27 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Raczkowanie
|
Hej hej!
Nie było mnie tu troszkę, bo rodzinkę odwiedziłam ![]() ![]() Ale już trzymam się ostro w ryzach i mam zamiar zgubić kolejne kg. Ważyć na razie się nie będę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2772 |
Raczkowanie
|
No to sie pokaże
![]() ![]() http://img706.imageshack.us/img706/5...037640x480.jpg
#2773 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2774 |
Raczkowanie
|
dziękuje stozynko
![]() ![]()
#2775 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie muszę się wziąć za siebie
![]() Tylko zastanawiam się od kiedy najlepiej zacząć...od jutra, czy od 1.01.2010? O! I karton, ja Ciebie pamiętam z wątku o SB ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2776 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
dietę Dukana zaczęłam właśnie stdiować - jestem na stronie o efekcie jo-jo ![]() ![]() Pozwolicie zatem, że dołączę do Waszego coraz szczuplejszego grona ![]() I przy okazji chciałam zapytać czy w I proteinowej fazie można jeść nasze jogurty typu jogobella czy inne polskie żboża? ![]() Życzę dalszych sukcesów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze dziękuję dziewczyny za odpowiedzi dotyczące pierwszej fazy. Książkę mam, czytałam we wrześniu kiedy robiłam pierwsze podejście, tylko czytałam na forach o dziewczynach powtarzających protal więc zrodziła się głupia myśl, że może jednak można i działa
![]() Fancy ![]() ![]() Ja jeszcze się nie zdecydowałam, chociaż chcę zacząć coś ze sobą robić. Niby nie powinnam na razie dietować i to tak radykalnie (leczenie) ale z drugiej strony nie mogę już naprawdę na siebie patrzeć. Ja myślałam by zacząć od jutra... ![]()
#2778 |
Raczkowanie
|
Mi to się należy porządne lanie, chociaż i ono nawet nie wystarczy, Wigilia i Boże Narodzenie trzymałam się super, moje wielkie grzeszenie zaczęło się wczoraj i trwało jezcze cały dzisiejszy dzień. Czuję się okropnie, jest mi wstyd, jestem przejedzona i w ogole lipa na całej linii. Nie wiem, czy nie wróciła mi waga początkowa ... masakra ...
Od jutra wracam do diety , nie będę się załamywać, nie poddam się, ale nic mnie nie tłumaczy, moja wielka jedynie słabość.. i to wszystko , ech , jest mi bardzo z tym źle, jakiż człowiek jest głupi..... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Raczkowanie
|
A ja jestem z siebie dumna bo nie zjadłam nawet najlepszego na świecie ciasta tj. orzechowca mojej cioci które robi tylko raz do roku
![]() ![]() ![]() Ale u mnie inna sparwa motywacja tym większ,że duzo kg mam do zrzucenia ![]()
#2780 |
Zakorzenienie
|
Oliwka wyglądasz super
![]() ![]() Ja mam już na wieczór wagę taką jak miałam rano ![]()
#2781 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oliwka super wygladysz !!!!! ![]()
![]() |
#2782 |
Raczkowanie
|
Ja w pełni przygotowana psychicznie do powrotu na dukanową ścieżkę... wieczorem, usiadłam i jeszcze raz przeczytałam książkę... zobaczę rano z jaką wagą startuję ... myślę że ok 61 kg... no ale okaże się... a już była 5 z przodu i nawet 56 kg zaliczyłam no i 5 kg nadrobiłam w szybkim czasie... tym razem obiecuje sobie przeprowadzić dietę do końca... poza tym od nowego roku zaczynam biegać ... myslę że bedzie dobrze... wiem to!
![]() ![]()
#2783 |
Raczkowanie
|
hej hej
Oliwkaaa piękna z ciebie kobitka, naprawdę ![]() ![]() u mnie niestety waga nie była łaskawa ale i też wiele się po niej nie spodziewałam ![]() od czwartu +1,5 kg ale ja naprawde się tym nie przejmuje, kwestia wzięcia się w garść, gorzej z tym że ja naprawdę zaczełam przez tą diete jeść maleńkie porcje i nie często ![]() bo w święta troche pogrzeszyłam ale to naprawde minimalne ilości"(zjadłam kawałek chleba -zwykłego, powiem wam że wcale mi nie smakował jak kiedyś) więc postanowiłam że wracam na P i z nadwyżką mam do zrzucenia 3 kg i przechodze na III fazę, ale ten czas świąteczno -sylwestrowy jest absolutnie nie sprzyjający ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 |
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie!
![]() Zachęcona efektem odchudzania znajomej poszperałam w necie i dotarłam tutaj.Przeczytałam pierwszą część, zaczęłam drugą.Jutro spróbuję kupić książkę, może zamówię gdzieś w wysyłkowej.Jeśli możecie przesłać na maila to też b. proszę ![]() Dietę rozpocznę od 2go stycznia, po pierwsze Sylwester, ale przede wszystkim muszę zgromadzić produkty i porządnie zapoznać się z zasadami. Do zgubienia mam sporo - zrobiłam test - zaczynam od 83, powinnam skończyć na 66... ![]() ![]() Podziwiam Was za determinację, ciekawe czy mnie starczy siły i cierpliwości. Jutro będę dalej czytać poprzednie strony. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Wtajemniczenie
|
Ja nagrzeszyłam w Wigilie, ale - powrót do protal sobotnio-niedzielny - opłacił się.
pozdrawiam Was - dieta jest rewelacyjnie skuteczna!!!! mam tylko pytanie - czy w diecie naprzemiennej 5/5 w dni proteinowe czujecie sie osłabione? bo ja troche tak i to mnie martwi? Jem ile chcę, ale mimo to.... Edytowane przez Kinaa1 Czas edycji: 2009-12-28 o 06:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzis podejscie drugie do dietki... pierwszy dzien rozpoczety proteinkowym sniadaniem - losoś wedzony i herbatka... mam powera i energie... tym razem przeprowadze dietke do konca... wsyztskie fazy ... i nie ma ze boli... zaczynam i tak 6 kg chudsza niz w pazdzierniku... start 60,9 cel 50,9 ![]()
![]() |
#2787 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry po świętach
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- No, dziewczyny bierzemy się w ryzy po świętach, no nie? Dukamy dalej ![]() ![]() ![]() Wagowy bilans poświąteczny u mnie to +0,6 kg. Uważam, że to sukces i nawet trochę z siebie jestem dumna, że po tych 4 dniach nie przybrałam więcej, a zjeść sobie lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki bilans po swiąteczny + 1,5 kg tragedia !!! a nie jadłam tak dużo więcej ryb i mięsa no i troszeńkę ciasta i słodyczy a jednak !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Zadomowienie
|
A ja teraz muszę się posilić
![]() ![]() Piszcie laseczki jak tam u Was ![]() U mnie, oprócz tego, że mamy Sylwestra, będzie znowu wyżerka od niedzieli do wtorku - robię Małżowi urodzinki (okrągłe) więc to specjalna okazja i musi być święto ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BogaczKa22 Czas edycji: 2009-12-28 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2790 |
Zakorzenienie
|
muszę zrobić to ptasie mleczko !!! już się nie objadam nie ma co w sumie nie objadałam się ale skusiałam się na kawałek ciasta i to ciasto zabiło mój żołądek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.