![]() |
#1381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Zakorzenienie
|
Jeśli nie ma oznak, nie potrzeba. Choć zalecają niektórzy co 2 lata zrobić przerwę, ale nie jest to konieczne.
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
Emi, nie wiem czemu tak. Po prostu na pierwszej wizycie zapowiedziała, że tak mi te tabletki przepisze. Ale skoro mówicie, że robienie przerwy nie jest konieczne, to poproszę lekarkę jutro o wypisanie nowych recept.
Dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Przyczajenie
|
dziwczyny co sądzicie o tabletkach novynette?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...errerid=191917 jest wątek zbiorczy o tych tabletkach, myślę, że tam powinnaś zajrzeć
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny. mam pytanie odnośnie diane 35. zaczynam je brac za kilka dni (kiedy przyjdzie okres). po 21 dniach brania tabletek robi się 7 dni przerwy. krwawienie ma przyjsc po ok 2 dniach. czy w czasie tych 2- 3 dni kiedy nie ma jeszcze krwawienia, a tabletek już nie biorę muszę się dodatkowo zabezpieczać? i kiedy po tej przerwie (tzn. kiedy już zacznę brać tabletki) jestem całkowicie zabezpieczona? proszę o radę. pewnie ktoś juz zadał to pytanie na tym forum, ale ja go nie znalazłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zabezpieczenie uzyskujesz wraz z pierwszą tabletką wziętą w pierwszy dzień cyklu - później, jeśli przyjmujesz tabletki zgodnie z ulotką, zabezpieczenie masz cały czas, nieprzerwanie ![]() warunkiem jest tylko przestrzeganie ulotki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Zakorzenienie
|
Wystarczy ulotkę przeczytać jeśli zapomniałaś ze stresu.
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Rozeznanie
|
nie ze stresu!!! a ulotkę przeczytałam i jasno nie było tam napisane co z ta przerwa. jeśli nie można się zapytać jak się ma wątpliwości bo odrazu jest się odsyłanym do ulotek, albo do wyszukiwarki to nie rozumiem po co ten wontek istnieje. tytuł mówi sam za siebie, i jeśli ktoś nie ma ochoty odpowiadać na pytania zadawane tutaj to nie musi nic pisac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1391 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zdziw się jak kiedyś nie dostaniesz żadnej odpowiedzi, skoro wkurzasz się za jedno zdanie, które odpowiedzią i tak było. Nie umiesz ulotki przeczytać, ty będziesz w ciąży.
Edytowane przez Neciak89 Czas edycji: 2009-12-19 o 12:23 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 |
Rozeznanie
|
tak się składa, że za odpowiedź podziękowałam, a ty chyba nie zrozumiałaś mojego pytania.
ps. potrzeba czegoś więcej żeby mnie wkurzyć |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Przyczajenie
|
dziewczyny mma pytanie jezeli dostaje okresu pozno w nocy np 21 choc sa to lekkie plamienia to powinnam wziasc tabletke 21 czy juz 22 bo mam ją brac wieczorem
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
psy-chopatka
|
Czy aby dostać recepte na plastry antykoncepcyjne potrzebne jest wykonanie jakichś badań?
Jeśli tak to czy miesiączka jest jakimś przeciwskazaniem? Czy mając miesiączke w ogóle "wypada" iść do ginekologa? Poczekałabym aż będzie "po" ale troche czas nie nagli. Prosze o odp.
#1396 |
Raczkowanie
|
T ojuz troche nie ma znaczenia, bo zeby antykoncepcja zaczela dzialac, musisz ja zaaplikowac w 1 dniu kmiesiaczku. Przy niekotrych srodkach mozna do 5 dnia, ale to juz dodatkowe zabezpieczenie jest niezbedne. Wiec pewnie na niewiele CI sie to zda... A badania warto zrobic i pewnie nie da sie z dnia na dzien.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zadomowienie
|
dokladnie, i tak juz nie uzyjesz plastrow w tym cyklu. zadzwon do recepcji, powiedz ze masz miesiaczke i sie spytaj co robic. zwykle przekladaja wizyte na kilka dni pozniej, ale czasem nie robia problemow-wszystko zalezy od lekarza. badania powinny byc, napewno podstawowe ginekologiczne i pewnie zalecane badania krwi, cytologia, ale to juz zalezy na jakiego lekarza trafisz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Wtajemniczenie
|
Witam moje drogie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | ||
psy-chopatka
|
Cytat:
Cytat:
Cóż, chyba jednak poczekam i przebadam się kompleksowo. Dziękuje ![]()
"Love it, change it or leave it " ![]() Edytowane przez whip Czas edycji: 2009-12-28 o 11:04 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
BAN stały
|
Cytat:
witam nie wiem czy pisze w dobrym watku ale to pilne,bo sie troszke wystraszylam po przeczytaniu tego.. czy zazywanie bardzo bardzo duzej ilosci wit C moze tez zmniejszyc dzialanien tabletki Po 'escapelle' ? pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, mam problem... od dwóch dni serce mi szaleje dostałam leki validol, sotahexa i magne b6, kardiolog kazał mi na tydzień (na czas leczenia) przerwać baranie tabl.anty (yasminelle) a jak mi przejdzie to mogę do nich wrócić.... tylko, że wczoraj wzięłam dopiero 8 tabletkę z blistra i nie wiem co robić... po tygodniu jeżeli będę mogła to dokończyć ten blister (13 tab) i znów zrobić przerwę 7 dni? Jak to wpłynie, że po 8 tabsach zrobię przerwę? Co jeśli ta przerwa będzie musiała być dłuższa niż 7 dni? I zapewne nie mogę teraz współżyć bez zabezpieczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 |
Raczkowanie
|
aha, czyli jak dobrze rozumiem to nie mam brać tabletek po 7 dniach jeśli lekarza pozwoli tylko poczekać na normalny okres?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczęta! Poradźcie mi jakąś dobrą antykoncepcję, bo sama już nie wiem. Oczywiście idę do lekarza, ale chcę wiedzieć na co się nastawiać i o co pytać, bo lekarzy nie znoszę i unikam i to będzie moja pierwsza wizyta...
![]() Mam tak iż problemów żadnych z okresem, cyklem, samopoczuciem nigdy w życiu nie miałam. Żadna infekcja, żadna grzybica, cykl mam regularny, 27,28,29 dni (zwykle to 28), wiem mniej więcej kiedy mam dni płodne (objawy są ![]() - tabletki raczej odpadają, bo z moją hipochondrią nie ma szans na bezstresowe życie. Chciałabym bo są wygodne, ale skoro mam regularny cykl i wszystko gra, to po co się truć? - plastry podobnie jak piguły - możliwość skutków ubocznych zatruje mi życie ;/ - najbardziej przekonuje mnie spiralka, ale nie dość że nie rodziłam to jeszcze pierwszy raz przede mną, więc na razie też odpada (chyba że się mylę? I powiedzcie mi proszę czy to się jakoś czuje sobie? ![]() - stosunki przerywane to bujda - globulki - same w sobie to za mało zgodnie z indexem Pearl'a. I powiedzcie czy ja w ogóle dam radę to sobie założyć przed pierwszym razem? Bo tampony jak zakładam to tylko takie z aplikatorem, tych bez po prostu nie umiem ![]() - NPR - podoba mi się, gdyby nie to, że mimo że mam regularny cykl to mam bardzo nieregularny tryb życia, wtedy to podobno nie działa? Czytałam sporo, dokopałam się do takiego fajnego urządzenia które określa płodność na podstawie pomiarów temperatury i jest cholernie drogie, ale nadal trzeba robić pomiary o zbliżonej porze, prawda? - prezerwatywy - fajniej by było bez, no ale trudno ![]() I teraz co wykminiłam: Spiralka jest fajna, ale muszę zaczekać. W dni niepłodne mogę sobie współżyć bez niczego (albo dla pewności z patentexem?? czy na polskim rynku są już kremy??), a jak nie jestem pewna to globulki+gumka i będzie OK. Czy ja dobrze myślę??!! ![]() ![]() ![]() Edit: A jeszcze powiedzcie mi czy lekarz może mi przepisać postinor na wszelki wypadek czy raczej tego nie robią? Przezorny zawsze zabezpieczony ![]() ![]() Mam nadzieję że w miarę składnie się rozpisałam i nie zrobiłam dubla, bo przeczytałam tylko pierwsze 4 strony wątku ![]() Edytowane przez cammira Czas edycji: 2010-01-14 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
radze ci podejsc z prezerwatywa do sexu
![]() ![]() Postinor przepisuja tylko jak zajdzie potrzeba a ja mam pytanie bo tu czesto zagladacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Rozeznanie
|
Cytologie robi się w 10-20 dzień cyklu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
aha dzieki czyli pospieszyc sie chyba musze z wizyta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
hmmm, właśnie na stronie pewnej apteki znalazłam informację, że recepta na leki hormonalne jest ważna pół roku. Ciekawe czy tylko w tej aptece czy ogółem..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.