|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Cytat:
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
a my wróciliśmy z zakupów , ale nie spożywczych
szukałam go po całym sklepie a ten przychodzi i mówi ,że myślał ,że w toalecie jestem No.. a wcześniej z teściem na spacer pojechaliśmy z psami tak więc się dotleniłam , pogoda dość fajna ![]() evitka21 widzę Cię co tam u Was ? nie odzywasz się nic
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2009-12-27 o 16:47 |
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
no nie odzywam się
, dawno was nie czytałam na bierząco i tak nie do końca wiem co u was słychać (tak raczej od przypadku do przypadku czytałam)u mnie i u mojej córci dobrze wszystko, leci nam już 31 tydzień, czujemy się obie dobrze, choć już kwadratowo, cięzakwo (szybko sie juz męczę) i kaczkowato....nie mam żadnych problemów i dolegliwości (bo czym jest zgaga). Niunia kopie mocno i często .4.01 mam wizytę i USG i mam nadzieję że dalej będzie tak ksiązkowo ![]() Do pracy nie chodzę mniej więcej od połowy listopada- strasznie chorowałam i musiałam da sobie z praca spokój. Teraz jest juz oki. chodzimy z mężem do szkoły rodzenia, dla niuni juz mam niemal wszystko kupione ( ja z tych planujących i praktycznych) trzymam mocno kciukasy za testujące (szczególnie pomidorkę- bede trzymać kciukasy mocno) i gratuluję gabisun ! całuję was mocno!
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już też po świętach. Wypadły zgodnie z planem, czyli zaliczone do udanych
Kolacja Wigilijna zjedzona we dwójkę - potem godzinka u jednych rodziców i godzinka u drugich. Boże Narodzenie z moimi rodzicami, a drugi dzień Świąt z teściami i szwagrami z rodzinami swoimi. Dziś już odpoczynek u siebie. Trochę gorszy dzień (znowu przykre słowa od TŻta ) ale jakoś leci.I w ogóle postanowiliśmy z TŻtem powoli kompletować wyprawkę. Bo potem nie wyrobimy finansowo jak przyjdzie Nam wszystko naraz zakupić ![]() Także jutro robię listę Lindsley co do imion mnie się baaardzo podoba Dominik I leć do Gin. żeby szybko rozprawić się z tą infekcją Gabisun ja byłam w 7tc u pierwszego lekarza, u obecnego chodzę co 3tyg Pomidora trzymam bardzo mocno kciuki Evitka fajnie że się odezwałaś i u Ciebie wszystko w porządku Pozdrawiam Was i do jutra Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-27 o 17:08 |
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dzisiaj spacerowo. I my byliśmy na długim spacerze
A potem na działce. A teraz umieram z powodu @. Już się cieszyłam, że bezbolesna będzie, a tu |
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, przykro mi, że @ przylazła
Kakusia, mam nadzieję, że będziesz nam się tutaj chwalić elementami wyprawki Evitko, dziękuję za kciuki Ollliwko, cieszę się, że spacer się udał Wiecie co, jakoś tak mam wrażenie, że mi test jutro nie wyjdzie. Co chwilę biegam i patrzę na te, które już zrobiłam i oglądam te cienie cieni. Ale im dłużej siedzę w necie i czytam, ile dziewczyn pomyliło cienie i nie było pozytywnego testu, to tym mniej mi się chce wierzyć, że mi się nie przywidziało. Nie mam totalnie żadnych objawów. Nic czulszego nosa, bolących piersi (bo przestały boleć dzień przed wigilią), zmęczenie mnie nie bierze, nie sikam częściej... Czuję się normalnie i wpadam w panikę, że mam zwidy, że narobiłam szumu a nic z tego... Oszaleję do jutra! Kupiłam testy, nie te co chciałam, ale te co były. Nie znam tych firm, ale niech im będzie. I jestem nerwowa jak jasny gwint. Mężu nie wie o co chodzi, bo nie jest wtajemniczony. A mi serce do gardła podskakuje na samą myśl, że to jakaś pomyłka, kpina losu albo złudzenie optyczne. Zresztą jutro jak mąż w pracy będzie to wstawię te testy ze świąt. Same zobaczycie. Przepraszam za marudzenie, ale jestem przerażona i potwornie zdenerwowana. |
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne to wszystko a ty dzisiaj masz termin @ ? trzymam mocno kciukasy za dwie kreseczki )
|
|
|
|
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Ja już w domku, dzisiaj wróciliśmy z Wrocławia. Święta miałam niestety troszkę smutne, cieszę się, że minęły i czekam na Nowy Rok..
Gabisun, Pomidorka, bardzo mocno was ściskam, gratuluję II i troszeczkę zazdroszczę Ollliwka, mój TŻ dostał wcześniej prezent, bo co roku nie wytrzymujemy i wcześniej je sobie dajemy Wolimy obejrzeć swoje prezenty i nacieszyć się nimi sami, niż potem na wigilii z rodzinką ![]() abz, tak to ja wysłałam Ci zaproszenie z mojego fikcyjnego konta, o którym pisałam, ale potem je skasowałam i założyłam takie nowe, wizażowe, chyba też Ci z niego wysyłałam zaproszenie?? lindsley, mi się podoba Adam i Aleksander ![]() MPIK, co u Ciebie???
|
#3789 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
W końcu po świętach udało mi się do Was dotrzeć ![]() Od wczoraj mamy z moim TŻ jakieś zatrucie żołądkowe - na zmianę biegaliśmy do toalety - na szczęście już przechodzi. Muszę Wam powiedzieć że moja mama zadzwoniła do mnie dzień przed Wigilią i zaprosiła nas więc pojechaliśmy, podzieliliśmy się opłatkiem, wymieniliśmy prezentami, zjedliśmy i z moim TŻetem pojechaliśmy do teściów. BUZIAKI
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
pomidorka ja miałam na pierwszym teście dwie tłuste krechy a i tak świrowałam i dla pewności zrobiłam jeszcze 2
Także to normalne, że się denerwujesz ale ja jestem pewna że teraz już będą tylko grubsze IIKakusia jutro idę do gina. Niby infekcja nie jest uciążliwa, prawie jej nie czuję smaruję się clotrimazolem ale wolę dmuchać na zimne (znów położna będzie się wkurzać, że ktoś przychodzi z nieumówionych )I mam nadzieję, że pochwalisz się co tam nakupujesz dla dzidziusia. Ja dostałam od siostry Tz 2pak body z kubusiem puchatkiem na ok 6m-cy... ![]() A ja miałam dziś humorka i pierwszy raz w ciąży się popłakałam z niewiadomego powodu... Od rana chodziłam zła, unikałam wszystkich, poszłam sobie posprzątać kuchnię, łazienkę, wzięłam prysznic, posiedziałam na necie, zdrzemnęłam się (ale Tz oglądał w 2 pokoju film i głośno się śmiał) Wiedziałam, że w końcu wybuchnę, padło na Tz... Syt uratowali znajomi bo zapowiedzieli się, że wpadną do nas to się musiałam troszkę pozbierać. Teraz już jest ok
|
#3791 |
|
Rozeznanie
|
zdecydowanie lepiej - nie jest tak jak kiedyś, ale przynajmniej się do siebie odzywamy
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Wigilia minęła szybciej a w drugi dzień świat siedzieliśmy u teściów i się chyba przejedliśmy
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko dziękuję, ale my się teraz nie staramy niestety
Wierzę, że u Ciebie będzie dobrze, dwa razy testy się nie mylą
|
|
|
|
#3793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam za Ciebie mocno kciuki Cytat:
Cytat:
równouprawnienie jest tak patrzę na twój suwaczek i widzę już 21 tydzień a nie tak dawno składałam gratulacje, ani się nie obejrzę a będziemy oglądać zdjęcia Dominika
|
|||
|
|
|
#3794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki kochana
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do imienia to tak w luźnej rozmowie rzuciłam, że chciałam córkę Ola nazwać i może zostawimy to imie, to stwierdził, że jest tyle imion, że możemy się jeszcze zastanowić. A już myślałam, że się na Olka uprze ![]() I fakt to już 21tc, czas leci szybciutko. A brzuch jak mi urósł przez święta to sama jestem w szoku
|
|
#3796 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. jestem tu nowa i razem z mężem planujemy dziecko i mam taką skromną nadzieję, że w końcu pojawi się ono w 2010 roku.. Staramy się już od września.... na razie bez rezultatu
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz coś o sobie Lindsley to czekam na jutrzejszą fotkę |
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun mysle, ze tak ok 6tc.Poza tym, zeby dostac becikowe musisz miec pierwsza wizyte przed 10tc
Evitka to juz 31tc ale ten czas leci....Kakusia masz racje z ta wyprawka.Ja tez kupowalam prawie od poczatku.Jak bym miala teraz wszystko kupic to ![]() ![]() ![]() Pomidorko u mnie na pierwszym tez wyszla bardzo blada krecha.Ale ja juz 2 dni przed tym testem wiedzialam, ze w ciazy jestem - jak zobaczylam gigantyczne zyly na piersiach Serduszkowata suuuper, ze spotkaliscie sie z rodzicami Lolota witaj ![]() Lenko co sie stalo ? |
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, to chyba już mogę się cieszyć?
Może to nie tłuściocha, ale z każdym dniem wyraźniejszy. Dziś jest 28dc. A mnie zżera szok!
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie gdzieś na pierwszych trzech testach kreseczka była taka mega słaba. A potem nabrała tłuszczyku.... i beta wszystko potwierdziła. Bardzo sie cieszę
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko
![]() Nie przenoś nam się całkiem na mamusiowy, bo ja Cię bardzo lubię
|
#3803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A wątku na mamusiowym jeszcze nie ma. Bo mi wychodzi, żem wrześniowa. Może założę sama? Gabisun, a ty nie jesteś też wrześniówka? Zakładamy wątek?
|
||
|
|
|
#3805 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Już jedne gratulacje poszły
![]() Teraz jeszcze raz dla Ciebie POMI i gabisun ![]() Kochaniutka choć przyznam się z z czasem potrafiłam się z ciąży bardziej cieszyć Wątek otwierasz?
|||||||||||||||||||||
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
Wątek chciałabym założyć, tylko nie wiem, czy nie tak głupio od razu po teście No i mam zamiar przede wszystkim na niego ściągnąć Kretencję i Lenkę Resztę dziewczyn też bardzo chętnie, ale te szczególnie
|
|
|
|
|
#3807 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
jak u was wygląda tycie w ciąży, bo ja mam z tym straszny problem. Mam wrażanie że za mało przybywam na wadze jestem w 28 tygodniu i dopiero 3kg na plusie. Przed ciążą byłam bardzo szczupłą osobą i ciężko mi teraz to przybieranie wychodzi. Termin mam na marzec.
|
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki wielkie gratulacje i całuski dla Was i dla Waszych brzuszków!
a ja chciałam tylko powiedzieć, że po Świątecznych rozmowach, podjęliśmy decyzję, że z dniem 01.01.2010 r. zaczynamy starania na poważnie. |
|
|
|
#3809 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się po świętach!
Cała i utyta troche bo przejedzona ![]() Serdeczne gratulacje dla Pomidory. Gabisun chyba już gratulowałam, ale jeszcze raz gratki . Pomidora powiedziałaś już mężowi i rodzince? Czy trzymasz dobre wieści na nowy rok ? Mnie ostatnio pobolewa często głowa nie biorę leków bo się boję brać jakiekolwiek ale to męczące się robi. |
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorka, ja na mamusiowym to nieprędko się zamelduję. Niestety ten cykl chyba spiszemy na straty, żeby dać mojemu organizmowi nabrać sił po ponad miesiąc trwającej chorobie (jeszcze trochę chroboczę przy wdechu
Lolota, witaj Gizix, niestety nie pomogę, ale chyba faktycznie niewiele przybrałaś... Rozmawiałaś o tym z lekarzem?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

No.. a wcześniej z teściem na spacer pojechaliśmy z psami tak więc się dotleniłam , pogoda dość fajna
co tam u Was ? nie odzywasz się nic
) ale jakoś leci.
dziwne to wszystko 

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia 

ale ten czas leci....