![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kozaki EMU nadal modne?
Dziewczyny , czy te buty są oryginalne?
http://www.allegro.pl/item864236275_...ekoladowy.html Cena jest podejrzanie niska więc wolałabym się upewnić.Ewentualnie czy możecie polecić jakichś sprzedających z allegro, u których kupie oryginały? |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poproś o real. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Raczkowanie
|
tak juz noszone ale chcialam pokazac jakie jest futerko, to rozmiar 41, mam tez emu stingery, i na metce nie pisze jaki model tylko na pudelku, a bronte jest wykonane z zamszu i w srodku ma wełne owcza, a stingery sa z owczej skory i wełny jakby z "jednego kawałka" w sensie wierzch i środek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() z zeszlego roku biale slady zeszly mi po czyszczeniu skorka, wilgotna szmatka i specyfikiem do zamszu. ale tez nie od razu - po paru razach (az pewnego dnia zauwazylam, ze zniknely ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no własnie widziałam ze sklep wiec sie z deka ździwiłam ![]() heh to przynajmniej pokazałam wam kuszącą propozycje i mAm nadzieje ze ktos na niej skorzysta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
ja po czyszczebiu woda z jakims proszkiem mam taka dziwna ta skore z przodu
![]() ![]()
#2977 |
Raczkowanie
|
Na zacieki z soli...na szklanke wody lyzka stolowa octu i tum pocierajcie te zacieki, tez kilka razy ale zejdzie.
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
Orientujecie się może która imitacja Emu z allegro jest w miarę przyzwoita? Chciałabym kupić takie butki za małe pieniądze bo wiem, że za często w nich chodzić nie będę ale zależy mi żeby były w miarę zgrabne bo czasami te imitacje są takie rozlazłe =/ Niepotrzebne mi oryginalne tylko ładne i jako tako wytrzymałe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2980 |
Przyczajenie
|
Dot.: Buty EMU- rozmiarówka- szybka pomoc, proszę pomoz!!!!!!!!!
Moze ktoras doradzi,
Normalnie nosze 37 -buty z wydluzonym czubkiem ze wzgledu na szczypla stope. Wwedlug rozmarowki emu powinnam wziac sobie 38 bo moja stopa ma 24 cm ale kupilam 37 i nie wiem czy sa dobre ![]() wydaja mi sie jakby za male tzn jak patrze na buta to moj duzy plec jakby sie odznacza, nie wychodzi za buta ale widac ze pluch ciagnie do przodu. Mam model Stinger Hi i bez wkladki jest ok ale z wkladka moj paluch sie odznacza. powiedzcie czy moze tak byc i buty sie ubija i moj paluch kiedys zniknie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Przyczajenie
|
mam male pytanie
moje emuszki (czekoladowe) miałam dziś ubrane, trochę pokropiło i do teraz są ślady wody, które za chiny nie chcą zejść same ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Raczkowanie
|
Pisalam wczesniej woda z octem( szklanka wody i lyzka stolowa octu)
#2984 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
słyszałam, że pomaga roztwór sody oczyszczonej i mleka. umoczyć w tak owym szmateczkę i przecierać. a potem potraktować czystą szczotką.
osobiście jednak jestem bardzo sceptyczna, by zamsz traktować czymkolwiek innym niż produktami do niego przeznaczonymi. za przysłowiowe 10 zł można kupić w sklepach obuwniczych specjalne bezbarwne pasty do czyszczenia. jeśli przed czyszczeniem wyszczotkujemy kurz, a po użyciu takiej pasty "wygumkujemy" (mam na myśli oczywiście te takie gumowe szczotki do zamszu) je - efekt jest naprawdę ok. główny problem tkwi bowiem w tym, że zazwyczaj wcieramy w but brud i kurz, który się na nim naturalną koleją rzeczy osadza. (uprzedzając pytanie - z emuśkami nie próbowałam, ale z jasnymi zamszowymi mokasynkami, które postanowiłam założyć kiedyś na open'era. bardzo głupi pomysł mimo iż tamtego lata pogoda była sucha i słoneczna. ponieważ w moim lokalnym centrum handlowym jeśli chodzi o buty, to jest tylko deichman, to przypuszczam, że tą pastę do czyszczenia kupiłam właśnie tam)
#2986 |
Raczkowanie
|
Kupowała może któraś z Was od tego sprzedawcy?
http://allegro.pl/item865203385_buty..._40_black.html Wychodzi w sumie najtaniej ale nie wiem czy fakt, że to ze Stanów oznacza, że będą oryginalne. Im dłużej oglądam te buty tym bardziej chce jednak kupić prawdziwe Emu ^^ edit: mój rozmiar i okazja cenowa ale na tym zdjęciu wydają mi się jakieś hmm... brudne? ^^ Myślicie, że to oryginalne? http://www.allegro.pl/item871537668_...a_sprawdz.html Edytowane przez sapho16 Czas edycji: 2010-01-02 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Przyczajenie
|
Witam,
chcę po raz pierwszy kupić Emu Stinger, ewentualnie Emu Hip. Wszystkie w wersji wysokiej. Mam pytanie, czy ci sprzedający są godni zaufania? http://www.allegro.pl/item870503392_..._7_czarny.html http://www.allegro.pl/search.php?us_...tring=emu&fb=1 Ma dużo taniej niż reszta sprzedających, a nie chciałabym wydać 450 pln za Stingery lub 313 pln za Hip i kupić podróbki. Drugie pytanie, to czy osoba z tęższą łydką będzie miała szansę włożyć nogawki spodni w cholewki? Szczególnie w Stingerach, bo w Hipp to się pewnie jakoś upchnie, skoro one są albo wiązane, albo zapinane na kołki. No i czy w Stingerach też mam sobie zaniżać rozmiar? Mam solidne 39, jak rozumiem w "zwykłych"powinnam brać 38, a w Stingerach 39? Z góry dziękuję za odpowiedź. ![]() Edytowane przez Skrzacik Czas edycji: 2010-01-02 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że jesteś z warszawy. podejdź do jakiegoś sklepu i po prostu przymierz, żeby mieć rozeznanie. ja noszę ze sportowego obuwia rozmiar 38 i emu stingery także mam 38. w 37 miałam nogę ostro ściśniętą i chyba bym prędzej paluchy przodem wybiła niż by się udeptało. tak więc gdybym "zaniżała", jak większość tu obecnych proponuje - miałabym buty, które dziś próbowałabym pewnie komuś opchnąć na allegro. co nie oznacza, że misiek się nie ubija i przestrzeń wewnątrz buta nie powiększa.
![]() |
#2989 |
Raczkowanie
|
Napisałam do jednej sprzedawczyni na allegro i dostałam taką wiadomość:
"Witam!!! Emu ma rozmiarowke nastepujaca: 40/41 EMU =w rzeczywistosci jest to rozmiar 40 -wkladka ma 26.5cm nastepny mozliwy to 42EMU=41 europejski-wkladka 27.5cm Na sprzedane setki EMu zawsze zalecam kupowanie rozmiaru rzeczywsitego. Fakt troche rozchodza sie szczegolnie wersje drozsze STINGERY -one maja grubsza podsciolke-futro futro. Tansze BRONTE maja podszycie z welny ( a ala wata) i nie ubijaja ise as tak." Całe życie chodzę w przymałych butach bo mój rozmiar to duże 41 i teraz nie wiem czy te niby "40/41" będą dobre. Piszecie żeby wziąć mniejsze i teraz już się skołowałam =] Aaa i ponawiam prośbę - czy te aukcje z mojego poprzedniego posta to oryginały?? Kupowałyście tam?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
BAN stały
|
Tu gdzie jestem cały czas/rok są kozaki emu modne.
![]() ![]() Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-01-03 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
@saph016
łopatologicznie: stajesz stopą bosą lub ubraną w cienką skarpetkę na kartce i prosisz kogoś lub sama odrysowujesz kształt. mierzysz odległość o w najdłuższym punkcie i już wiesz czy potrzebujesz raczej 26,5 cm czy 27, 5 cm. ewentualnie wynik porównaj z długością wkładki butów, które masz w domu. @madmuazelle twoje buty to chyba raczej nie są emu, więc nie bardzo wiem, co post wnosi do wątku. ale pewnie się czepiam.
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2010-01-03 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może ktoś ocenić czy te buty są oryginalne? http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pani, która to pisała chyba jeszcze dobrze się nie wyspała po imprezie sylwestrowej. EMU należy kupować rozmiar, bądź dwa mniejsze. Stringery ubijają się mniej niż Bronte. Dlatego zalecany jest tylko rozmiar mniejsze. Jeżeli nosisz porządne 41 to weź rozmiar 40. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
łopatologicznie oznacza "w bardzo prosty sposób". to nie był epitet ad personam, tym bardziej nie powiedziałam, żeś łopata, a odnosiłam się do sposobu sprawdzenia rozmiaru - do mojego własnego opisu, żeby było ściślej.
na twoim miejscu albo przymierzyłabym emu w jakimś sklepie, albo sprawidziła długość wkładek w kilku parach butów, które już posiadasz i porównała je z długością stopy. wtedy będziesz wiedziała, czy wygodniej ci w tych o długości wkładki 26,5 czy raczej jednak 27,5. a może te z 26,5 strasznie cię obcierają albo że 27,5 to są te, co klapią. i chyba nie muszę cię specjalnie przekonywać, że ten sam rozmiar, z różnych butów (firm, modeli) to nie zawsze ta sama długość wkładki - może i minimalne różnice, ale są. emu podaje rozmiar m.in. w cm, więc jeśli nie chce ci się bądź nie masz możliwości przymierzyć, warto odnieść to do butów, które masz i nosisz.
#2996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
BAN stały
|
Buty typu EMU są wiecznie modne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie - czy ktoś kupował na allegro buty u użytkownika bak35?
Myślę, o zakupie tych bucików, ale nie wiem, czy to bezpieczna inwestycja ![]()
#3000 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.