Kozaki EMU - zbiorczy - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-25, 16:52   #2971
duszkaaa
Raczkowanie

Dot.: Kozaki EMU nadal modne?

Dziewczyny , czy te buty są oryginalne?

http://www.allegro.pl/item864236275_...ekoladowy.html

Cena jest podejrzanie niska więc wolałabym się upewnić.Ewentualnie czy możecie polecić jakichś sprzedających z allegro, u których kupie oryginały?
duszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 18:46   #2972
HelloKittyHello
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez duszkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny , czy te buty są oryginalne?

http://www.allegro.pl/item864236275_...ekoladowy.html

Cena jest podejrzanie niska więc wolałabym się upewnić.Ewentualnie czy możecie polecić jakichś sprzedających z allegro, u których kupie oryginały?
Z katalogowych zdjęć raczej nic nie wywnioskujemy.
Poproś o real.
HelloKittyHello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 23:38   #2973
meg27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HelloKittyHello Pokaż wiadomość
Dziwne futerko, ale może tak wyszło na zdjęciach, bo buty wyglądają na oryginalne. Poza tym są one już noszone, więc trochę mogło się futerko wytrzeć.

Jaki masz rozmiar tych butków?
tak juz noszone ale chcialam pokazac jakie jest futerko, to rozmiar 41, mam tez emu stingery, i na metce nie pisze jaki model tylko na pudelku, a bronte jest wykonane z zamszu i w srodku ma wełne owcza, a stingery sa z owczej skory i wełny jakby z "jednego kawałka" w sensie wierzch i środek.
meg27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 23:42   #2974
wspaniala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
A czym czyścicie emu? Ja mam czarne i mam zacieki z soli i nie wiem, czym to wyczyścić ((
Cytat:
Napisane przez bialinka Pokaż wiadomość
Mam to samo pytanie. Czym wyczyścić zacieki z soli z Emu? Dodam, że szmatka z wilgotną wodą, skórka chleba, a nawet czarny spray do zamszu nie dały rady
u mnie tez sa zacieki.. na przodzie i tyle. tylko nie wiem skad, bo w malych kalurzach soli raczej nie ma .
z zeszlego roku biale slady zeszly mi po czyszczeniu skorka, wilgotna szmatka i specyfikiem do zamszu. ale tez nie od razu - po paru razach (az pewnego dnia zauwazylam, ze zniknely ). ale co z tego, jak z nowymi nie moge sobie dac rady .
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 16:46   #2975
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość

zebra to sklep. jeśli zobie zażyczysz, wystawią ci nawet fakturę. źródło zdecydowanie pewne.
sugerowana przez dystrubutora cena emu bronte hi to 399,00 pln. obniżenie ich o 25% w sezonie wyprzedaży, tym bardziej, że mowa tu o raczej niezbyt popularnym rozmiarze 42, nie jest wg mnie niczym podpadającym i promocja jest bardzo kusząca

no własnie widziałam ze sklep wiec sie z deka ździwiłam
heh to przynajmniej pokazałam wam kuszącą propozycje i mAm nadzieje ze ktos na niej skorzysta
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-27, 10:54   #2976
vikuniaa
Zakorzenienie

ja po czyszczebiu woda z jakims proszkiem mam taka dziwna ta skore z przodu ( mam nadzieje, ze sie nie popsuly (((((((((
Stary 2009-12-27, 15:12   #2977
SkinnyBitch
Raczkowanie

Na zacieki z soli...na szklanke wody lyzka stolowa octu i tum pocierajcie te zacieki, tez kilka razy ale zejdzie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-27, 22:16   #2978
sapho16
Raczkowanie

GG do sapho16

Orientujecie się może która imitacja Emu z allegro jest w miarę przyzwoita? Chciałabym kupić takie butki za małe pieniądze bo wiem, że za często w nich chodzić nie będę ale zależy mi żeby były w miarę zgrabne bo czasami te imitacje są takie rozlazłe =/ Niepotrzebne mi oryginalne tylko ładne i jako tako wytrzymałe
sapho16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 10:57   #2979
adorably
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sapho16 Pokaż wiadomość
Orientujecie się może która imitacja Emu z allegro jest w miarę przyzwoita? Chciałabym kupić takie butki za małe pieniądze bo wiem, że za często w nich chodzić nie będę ale zależy mi żeby były w miarę zgrabne bo czasami te imitacje są takie rozlazłe =/ Niepotrzebne mi oryginalne tylko ładne i jako tako wytrzymałe
szczerze to bym Ci polecała iść do jakiegoś sklepu i obejrzeć dokładnie te podróbki jak one wyglądają i jak są uszyte, na jesieni kupiłam czarne na allegro za 79,00 i coś mi po boku pękło i buty do wyrzucenia. na szczęście za kilka dni powinnam mieć moje nowe emu stinger. moja koleżanka kupowała podróbki emu w new yorkerze i do tej pory wszystko gra. może poszukaj na allegro właśnie z new yorkera?

adorably jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 15:53   #2980
dagmara0810
Przyczajenie

Dot.: Buty EMU- rozmiarówka- szybka pomoc, proszę pomoz!!!!!!!!!

Moze ktoras doradzi,
Normalnie nosze 37 -buty z wydluzonym czubkiem ze wzgledu na szczypla stope. Wwedlug rozmarowki emu powinnam wziac sobie 38 bo moja stopa ma 24 cm ale kupilam 37 i nie wiem czy sa dobre
wydaja mi sie jakby za male tzn jak patrze na buta to moj duzy plec jakby sie odznacza, nie wychodzi za buta ale widac ze pluch ciagnie do przodu.
Mam model Stinger Hi i bez wkladki jest ok ale z wkladka moj paluch sie odznacza.
powiedzcie czy moze tak byc i buty sie ubija i moj paluch kiedys zniknie ?
dagmara0810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 20:01   #2981
marienkafer
Przyczajenie

mam male pytanie
moje emuszki (czekoladowe) miałam dziś ubrane, trochę pokropiło i do teraz są ślady wody, które za chiny nie chcą zejść same powoli tracę cierpliwość
marienkafer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:19   #2982
sapho16
Raczkowanie

GG do sapho16

Cytat:
Napisane przez adorably Pokaż wiadomość
szczerze to bym Ci polecała iść do jakiegoś sklepu i obejrzeć dokładnie te podróbki jak one wyglądają i jak są uszyte, na jesieni kupiłam czarne na allegro za 79,00 i coś mi po boku pękło i buty do wyrzucenia. na szczęście za kilka dni powinnam mieć moje nowe emu stinger. moja koleżanka kupowała podróbki emu w new yorkerze i do tej pory wszystko gra. może poszukaj na allegro właśnie z new yorkera?
pewnie bym tak zrobiła ale niestety daleko mam do jakiejkolwiek galerii a w moim mieście nie ma żadnego sklepu, w którym są jakieś buty a'la Emu
Stary 2009-12-29, 20:41   #2983
SkinnyBitch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marienkafer Pokaż wiadomość
mam male pytanie
moje emuszki (czekoladowe) miałam dziś ubrane, trochę pokropiło i do teraz są ślady wody, które za chiny nie chcą zejść same powoli tracę cierpliwość
Pisalam wczesniej woda z octem( szklanka wody i lyzka stolowa octu)
Stary 2009-12-29, 23:13   #2984
marienkafer
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SkinnyBitch Pokaż wiadomość
Pisalam wczesniej woda z octem( szklanka wody i lyzka stolowa octu)

ale ... proponowałaś to na sól a to głupi deszcz ;o no jesli tak to spróbuje
marienkafer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 02:37   #2985
pani_smith
Zakorzenienie

słyszałam, że pomaga roztwór sody oczyszczonej i mleka. umoczyć w tak owym szmateczkę i przecierać. a potem potraktować czystą szczotką.

osobiście jednak jestem bardzo sceptyczna, by zamsz traktować czymkolwiek innym niż produktami do niego przeznaczonymi. za przysłowiowe 10 zł można kupić w sklepach obuwniczych specjalne bezbarwne pasty do czyszczenia. jeśli przed czyszczeniem wyszczotkujemy kurz, a po użyciu takiej pasty "wygumkujemy" (mam na myśli oczywiście te takie gumowe szczotki do zamszu) je - efekt jest naprawdę ok. główny problem tkwi bowiem w tym, że zazwyczaj wcieramy w but brud i kurz, który się na nim naturalną koleją rzeczy osadza.

(uprzedzając pytanie - z emuśkami nie próbowałam, ale z jasnymi zamszowymi mokasynkami, które postanowiłam założyć kiedyś na open'era. bardzo głupi pomysł mimo iż tamtego lata pogoda była sucha i słoneczna. ponieważ w moim lokalnym centrum handlowym jeśli chodzi o buty, to jest tylko deichman, to przypuszczam, że tą pastę do czyszczenia kupiłam właśnie tam)

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 16:14   #2986
sapho16
Raczkowanie

GG do sapho16

Kupowała może któraś z Was od tego sprzedawcy?

http://allegro.pl/item865203385_buty..._40_black.html

Wychodzi w sumie najtaniej ale nie wiem czy fakt, że to ze Stanów oznacza, że będą oryginalne.
Im dłużej oglądam te buty tym bardziej chce jednak kupić prawdziwe Emu ^^

edit:
mój rozmiar i okazja cenowa ale na tym zdjęciu wydają mi się jakieś hmm... brudne? ^^ Myślicie, że to oryginalne?
http://www.allegro.pl/item871537668_...a_sprawdz.html

Edytowane przez sapho16
Czas edycji: 2010-01-02 o 18:34
Stary 2010-01-02, 09:39   #2987
Skrzacik
Przyczajenie

Witam,
chcę po raz pierwszy kupić Emu Stinger, ewentualnie Emu Hip. Wszystkie w wersji wysokiej.
Mam pytanie, czy ci sprzedający są godni zaufania?
http://www.allegro.pl/item870503392_..._7_czarny.html

http://www.allegro.pl/search.php?us_...tring=emu&fb=1

Ma dużo taniej niż reszta sprzedających, a nie chciałabym wydać 450 pln za Stingery lub 313 pln za Hip i kupić podróbki.

Drugie pytanie, to czy osoba z tęższą łydką będzie miała szansę włożyć nogawki spodni w cholewki? Szczególnie w Stingerach, bo w Hipp to się pewnie jakoś upchnie, skoro one są albo wiązane, albo zapinane na kołki.

No i czy w Stingerach też mam sobie zaniżać rozmiar? Mam solidne 39, jak rozumiem w "zwykłych"powinnam brać 38, a w Stingerach 39?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Edytowane przez Skrzacik
Czas edycji: 2010-01-02 o 10:04
Skrzacik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 00:39   #2988
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Skrzacik Pokaż wiadomość
No i czy w Stingerach też mam sobie zaniżać rozmiar? Mam solidne 39, jak rozumiem w "zwykłych"powinnam brać 38, a w Stingerach 39?
co to znaczy w "zwykłych"?

widzę, że jesteś z warszawy. podejdź do jakiegoś sklepu i po prostu przymierz, żeby mieć rozeznanie.
ja noszę ze sportowego obuwia rozmiar 38 i emu stingery także mam 38. w 37 miałam nogę ostro ściśniętą i chyba bym prędzej paluchy przodem wybiła niż by się udeptało. tak więc gdybym "zaniżała", jak większość tu obecnych proponuje - miałabym buty, które dziś próbowałabym pewnie komuś opchnąć na allegro. co nie oznacza, że misiek się nie ubija i przestrzeń wewnątrz buta nie powiększa.

wróciłam
Stary 2010-01-03, 11:29   #2989
sapho16
Raczkowanie

GG do sapho16

Napisałam do jednej sprzedawczyni na allegro i dostałam taką wiadomość:

"Witam!!!

Emu ma rozmiarowke nastepujaca:
40/41 EMU =w rzeczywistosci jest to rozmiar 40 -wkladka ma 26.5cm
nastepny mozliwy to 42EMU=41 europejski-wkladka 27.5cm

Na sprzedane setki EMu zawsze zalecam kupowanie rozmiaru rzeczywsitego.
Fakt troche rozchodza sie szczegolnie wersje drozsze STINGERY -one maja grubsza podsciolke-futro futro. Tansze BRONTE maja podszycie z welny ( a ala wata) i nie ubijaja ise as tak."

Całe życie chodzę w przymałych butach bo mój rozmiar to duże 41 i teraz nie wiem czy te niby "40/41" będą dobre. Piszecie żeby wziąć mniejsze i teraz już się skołowałam =] Aaa i ponawiam prośbę - czy te aukcje z mojego poprzedniego posta to oryginały?? Kupowałyście tam??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 11:41   #2990
madmuazelle
BAN stały

Tu gdzie jestem cały czas/rok są kozaki emu modne. Ja mam kozaczki z kożuszkiem ( zdj.poniżej ) Jest mi teraz bardzoo ciepło w nogi/stopy.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-01-03 o 11:48
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 15:22   #2991
pani_smith
Zakorzenienie

@saph016
łopatologicznie:
stajesz stopą bosą lub ubraną w cienką skarpetkę na kartce i prosisz kogoś lub sama odrysowujesz kształt. mierzysz odległość o w najdłuższym punkcie i już wiesz czy potrzebujesz raczej 26,5 cm czy 27, 5 cm. ewentualnie wynik porównaj z długością wkładki butów, które masz w domu.

@madmuazelle
twoje buty to chyba raczej nie są emu, więc nie bardzo wiem, co post wnosi do wątku. ale pewnie się czepiam.

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2010-01-03 o 15:23
Stary 2010-01-03, 16:09   #2992
sapho16
Raczkowanie

GG do sapho16

Cytat:
@saph016
łopatologicznie:
stajesz stopą bosą lub ubraną w cienką skarpetkę na kartce i prosisz kogoś lub sama odrysowujesz kształt. mierzysz odległość o w najdłuższym punkcie i już wiesz czy potrzebujesz raczej 26,5 cm czy 27, 5 cm. ewentualnie wynik porównaj z długością wkładki butów, które masz w domu.
nie taka znowu ze mnie łopata, doskonale wiem ile moja noga ma cm i jaką wkładkę zawsze kupuję tylko, że 26,5 zazwyczaj ma 41 a tu kobitka mówi, że 40 i żeby brać normalny rozmiar czyli wychodziłoby, że mam wziąć 41 czyli o 1 cm za duże buty. Nie wiem czy sugerować się rozmiarem czy długością wkładki. Tyle.

Może ktoś ocenić czy te buty są oryginalne?
http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any.
Stary 2010-01-03, 18:19   #2993
HelloKittyHello
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sapho16 Pokaż wiadomość
Napisałam do jednej sprzedawczyni na allegro i dostałam taką wiadomość:

"Witam!!!

Emu ma rozmiarowke nastepujaca:
40/41 EMU =w rzeczywistosci jest to rozmiar 40 -wkladka ma 26.5cm
nastepny mozliwy to 42EMU=41 europejski-wkladka 27.5cm

Na sprzedane setki EMu zawsze zalecam kupowanie rozmiaru rzeczywsitego.
Fakt troche rozchodza sie szczegolnie wersje drozsze STINGERY -one maja grubsza podsciolke-futro futro. Tansze BRONTE maja podszycie z welny ( a ala wata) i nie ubijaja ise as tak."

Całe życie chodzę w przymałych butach bo mój rozmiar to duże 41 i teraz nie wiem czy te niby "40/41" będą dobre. Piszecie żeby wziąć mniejsze i teraz już się skołowałam =] Aaa i ponawiam prośbę - czy te aukcje z mojego poprzedniego posta to oryginały?? Kupowałyście tam??

Pani, która to pisała chyba jeszcze dobrze się nie wyspała po imprezie sylwestrowej.
EMU należy kupować rozmiar, bądź dwa mniejsze.
Stringery ubijają się mniej niż Bronte. Dlatego zalecany jest tylko rozmiar mniejsze.

Jeżeli nosisz porządne 41 to weź rozmiar 40.
HelloKittyHello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 18:39   #2994
sapho16
Raczkowanie

GG do sapho16

Cytat:
Napisane przez HelloKittyHello Pokaż wiadomość
Pani, która to pisała chyba jeszcze dobrze się nie wyspała po imprezie sylwestrowej.
EMU należy kupować rozmiar, bądź dwa mniejsze.
Stringery ubijają się mniej niż Bronte. Dlatego zalecany jest tylko rozmiar mniejsze.

Jeżeli nosisz porządne 41 to weź rozmiar 40.
okej, dzięki w takim razie te mniejsze. tylko nadal nie wiem czy to oryginały dzisiaj ta pani ma mi wysłać więcej zdjęć. w sumie jest wiarygodna. chyba je kupię ^^
Stary 2010-01-03, 19:33   #2995
pani_smith
Zakorzenienie

łopatologicznie oznacza "w bardzo prosty sposób". to nie był epitet ad personam, tym bardziej nie powiedziałam, żeś łopata, a odnosiłam się do sposobu sprawdzenia rozmiaru - do mojego własnego opisu, żeby było ściślej.

na twoim miejscu albo przymierzyłabym emu w jakimś sklepie, albo sprawidziła długość wkładek w kilku parach butów, które już posiadasz i porównała je z długością stopy. wtedy będziesz wiedziała, czy wygodniej ci w tych o długości wkładki 26,5 czy raczej jednak 27,5. a może te z 26,5 strasznie cię obcierają albo że 27,5 to są te, co klapią. i chyba nie muszę cię specjalnie przekonywać, że ten sam rozmiar, z różnych butów (firm, modeli) to nie zawsze ta sama długość wkładki - może i minimalne różnice, ale są. emu podaje rozmiar m.in. w cm, więc jeśli nie chce ci się bądź nie masz możliwości przymierzyć, warto odnieść to do butów, które masz i nosisz.

wróciłam
Stary 2010-01-03, 19:53   #2996
sapho16
Raczkowanie

GG do sapho16

Cytat:
łopatologicznie oznacza "w bardzo prosty sposób". to nie był epitet ad personam, tym bardziej nie powiedziałam, żeś łopata, a odnosiłam się do sposobu sprawdzenia rozmiaru - do mojego własnego opisu, żeby było ściślej.

na twoim miejscu albo przymierzyłabym emu w jakimś sklepie, albo sprawidziła długość wkładek w kilku parach butów, które już posiadasz i porównała je z długością stopy. wtedy będziesz wiedziała, czy wygodniej ci w tych o długości wkładki 26,5 czy raczej jednak 27,5. a może te z 26,5 strasznie cię obcierają albo że 27,5 to są te, co klapią. i chyba nie muszę cię specjalnie przekonywać, że ten sam rozmiar, z różnych butów (firm, modeli) to nie zawsze ta sama długość wkładki - może i minimalne różnice, ale są. emu podaje rozmiar m.in. w cm, więc jeśli nie chce ci się bądź nie masz możliwości przymierzyć, warto odnieść to do butów, które masz i nosisz.
nie oskarżam Cię absolutnie o żadne epitety ad personam =] po prostu chodzi mi o zupełnie co innego niż próbujesz mi łopatologicznie tłumaczyć =] Zastanawia mnie istota rozmiaru 40/41 bo ma długość mojego 41, a jednak podobno to bardziej 40. Więc gdyby iść za radą i brać mniejsze musiałabym wziąć chyba 39 ale nie zaryzykuję. Ostatecznie mam zamiar kupić te, które mają dokładnie długość mojej stopy czyli 26,5. I nie mogę niestety przymierzyć bo najbliżej mam do Łodzi ale i tak daleko A nie mam pewności czy w Manu je znajdę.
Stary 2010-01-03, 20:28   #2997
lucywithdiamonds
BAN stały

Buty typu EMU są wiecznie modne Widać to po szerokiej ofercie dostępnych modeli. Te, które mi wpadły w oko są w sklepach Tally Weijl. Są zarówno w klasycznym orzechowym kolorze (89,90zł) bądź w modną w tym sezonie panterkę (69,90zł). Polecam!
lucywithdiamonds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:32   #2998
duszkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lucywithdiamonds Pokaż wiadomość
Buty typu EMU są wiecznie modne Widać to po szerokiej ofercie dostępnych modeli. Te, które mi wpadły w oko są w sklepach Tally Weijl. Są zarówno w klasycznym orzechowym kolorze (89,90zł) bądź w modną w tym sezonie panterkę (69,90zł). Polecam!
To jest chyba wątek o oryginalnych emu
duszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 21:13   #2999
Bellz
Przyczajenie

Mam pytanie - czy ktoś kupował na allegro buty u użytkownika bak35?
Myślę, o zakupie tych bucików, ale nie wiem, czy to bezpieczna inwestycja

wrzesień 2009 - 28-29 cm
grzywka - 14 cm

Będzie - 40 cm!
Bellz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 21:16   #3000
sapho16
Raczkowanie

GG do sapho16

Cytat:
Napisane przez Bellz Pokaż wiadomość
Mam pytanie - czy ktoś kupował na allegro buty u użytkownika bak35?
Myślę, o zakupie tych bucików, ale nie wiem, czy to bezpieczna inwestycja
wydaje mi się, że kilka stron wcześniej czytałam coś o nim, chyba jedna wizażanka kupiła, poszukaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości