![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sklep Naturalne Piękno
do tej pory z realizacji zamowien bylam w sumie zadowolona, a zlozylam sporo zamowien.. kakaowe maslo ma moja mama, bratowa i ja i jestesmy zadowlone ( ale pamietaj, ze ono sie w rekach nie rozpusci- wymaga podgrzania). maslo shea tez mamy z mama i mama jakos do niego nie jest przekonana ( bo jest takie ziarniste) i w sumie balsamu nie zastapi.. bo sie w rekach rozpuszcza, ale nie az tak jak np. maslo z nim. ja je bardzo lubie dodawac do kapieli, mam wteyd wrazenie, ze woda staje sie taka miękka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Weź ten olej zimnotłoczony http://www.naturalne-piekno.pl/index...&Itemid=100013 Krem oczyszczająco-rozświetlający mam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2009-11-30 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Ja zamawiałam jakiś tydz. temu, bo masła tanie....i kakowe ok. ale shea jakieś takie z białymi grudkami?.....widomo , że to masełko nie jest "jednolite" ale miałam z mazideł i thantosa i było bez tych "grudek"
Nie wiem , może przy podgrzewaniu rozpuszczają się ale przy smarowaniu na "zimno" ni jak nie znikają ![]() Przesyłka szybka, brałam kuriera bo i za pocztę liczą 13 zł i za kurira też... miałam na 2 dzień od wysyłki. Produkty podpisane z zaznaczoną datą ważności.
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Ana761 tak, te grudki sie roztapiaja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
ale poza tymi grudkami w shea jest ono jakosciowo dobre? mialam tylko z mazidel ale bardzo mi odpowiada, i probe kakaowego tez z mazidel, booski zapach, jedno i drugie rozpusczam w dloniach przed posmarowaniem buzi. kakaowiec np tez jest calkiem calkiem ok?
bo wlasciwie zamowienie tylko po to rbie, przy okazji wezme mother of pearl bo zachwalalyscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Kakaowe rozpuszcza się w dłoniach całkowicie, zapach też typowy dla masła kakaowego.
A shea nie---pewnie przy "produkcjii" kremów czy balasamów , rozuści się całkowicie. Teraz ogladam z bliska od thantosa i te z NP, kolor ten sam ( edit ... w dobrym swietle , te z Np jest bardziej żółte?), zapach troszkę inny--wydaję Mi się ,że wyczuwam w tym z NP delikatny zapach neem ![]() I jeszcze... inci ..z thantosa SHEA BUTTER a z NP butyrosperum parkij seed butter fruit. Obydwa masła kupowane jako masło shea nierafinowane. Pokusiałam się o fotki, chodź już wieczór, jak ktoś chce to wstawię. Cytat:
WĄTEK https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1115536 Gdzie jest cierpliwość i pokora, tam nie ma ani gniewu, ani zamętu...... Edytowane przez ana761 Czas edycji: 2009-11-30 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
ja bym poprosila jak masz ochote wstawiac
![]() a to nie sa te samy nazwy tylko jedna skrocona? znaczy chodzi mi o to czy to moze sie czyms roznic czy tylko forma nazwy poprostu? nie wiem czy ktos mnie zrozumie:P Edytowane przez ultrafiolet88 Czas edycji: 2009-12-01 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Po kolei...
--2 masełka z NP i z thantosa --masełko kakaowe --porównanie , te jaśniejsze z tahantosa a ciemniejsze z NP Załącznik 2692350 Załącznik 2692351 Załącznik 2692352 Załącznik 2692353 Załącznik 2692354
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
no rzeczywiscie jest roznica w kolorze, ja mam z mazidel to jest jakby kolorem miedzy nimi tak na oko. no coz, zamowie to zobacze czy dobre
![]() ![]() dzieki za zdjątka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maceratu nie wzięłam, oleju nie mieli na składzie niestety, kiedy zamawiałam. Kremu też nie zamówiłam, ale pytalam o niego Panią Gosię i dostałam próbkę. Jest fantastyczny - zamówię "biga" przy kolejnych zakupach w NP ![]() Cytat:
Jak dotąd nierafinowane bardziej mi się podoba, grudki się rozpuszczają. Wcześniej miałam rafinowane, miało jednolitą konsystencję, jaśniejszy kolor i słabszy zapach. Generalnie pierwsze zakupy w NP na pewno nie będą moimi ostatnimi. Fantastyczne podejście do klienta, szybka wysyłka - super! ![]()
Czytadła na wakacje szukają nowych domków! Edytowane przez Plurabellle Czas edycji: 2009-12-08 o 22:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie!
Odnośnie uwag na temat uwag na temat masła shea. Takie grudki sa naturalne, wynikaja one z krystalizacji niektorych frakcji oleju, zgodnie z informacjami od producenta. Czasami tych grudek nie ma, to zależy już od natury (miejsca zbioru orzechów masłosza, pogody w danym roku itp.) Po podgrzaniu masełko dobrze się rozpuszcza. Jako masło naturalne i nieoczyszczone nie jest ono standaryzowane, stąd ta zmienność. Masło shea oczyszczone jest zawsze takie same, ale moim zdaniem to już nie jest to - choć w kosmetykach "sklepowych" występuje wyłącznie to, bo tam wszystko musi być dokładnie takie same. Choć do nawilżania jest świetne! Niekiedy występuje w handlu masło shea syntetyzowane (!), ponoć nawet dobrej jakości. Osobiście nie miałem z nim do czynienia, więc nie wiem. Co do próbek - zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie, by każdy mógł wybrać sobie takie, jakie go interesują. Wcześniej my dobieraliśmy, ale było to kłopotliwe i mieliśmy zawsze dużo dylematów. Ale uwaga cenna @lele. Co do bazy kremowej, to trwają właśnie testy ostatnie testy i mam nadzieję że wkrótce będziemy mogli zaprezentować coś prostego w użyciu i w możliwie uniwersalnego. Pozdrawiam serdecznie. Przemek |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
mnie ten sposob z probkami w sumie odpowiada
![]() ![]() dziekujemy za info o maselku ![]() bardzo jestem ciekawaa wlasnie jakies jednej, konkretnej bazy. i moze jakies emulgatory w przyszlosci? ![]() Edytowane przez ultrafiolet88 Czas edycji: 2009-12-08 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Przyczajenie
|
oferte próbek bedziemy sukcesywnie poszerzać z pewnością
![]() A emulgatory - tak, to chyba dobry pomysł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Organizatorkaaa :)
|
po tym co krem łagodzący z lukrecją z biochemii urody zrobił na mojej twarzy (nawet w okresie młodzieńczego trądziku nie miałam tak paskudnej twarzy) postanowiłam przerzucić się na "naturalne piękno"
właśnie popełniłam moje pierwsze zamówienie: - Krem Odżywczo - Normalizujący na Noc - Żel pod oczy z Kolagenem - Ginko Biloba - Olej herbacianyCP BIO - Mother of Pearl - Krem Oczyszczająco - Rozświetlający i jako gratisik Masło MangoMarakuja już nie mogę się doczekać kiedy do mnie dojdzie ![]() i tak się właśnie zastawiam czy ten ekstrakt ginko biloba dodaje się do kremu przed samym użyciem np na dłoni sobie rozrobić taką mieszankę ?
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
a nie leppiej wrzucic do kremiku i ciach na buzie razem z nim?
napisz cos o mother jak dojdzie <prosi> bo ja tez o tym mysle:P emulgatoryyy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
|
właśnie też się zastanawiam nad tym rozwiązaniem tylko nie wiem czy tak można
![]() nie znam się za dobrze na tych naturalnych kosmetykach, dlatego wole się spytać niż popsuć sobie krem ![]() i oczywiście zdam relacje jak będę się sprawować u mnie te kosmetyki ![]()
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
ale rozumiem ze do gotowca? w sensie kremu kupnego chcesz dorzucac?
czytalam ze taki kupny krem jest w stanie zakonserowowac do 10 procent swojej obietosci dodatkow, ale mozesz wziac porcyjke kremu na dwa trzy razy, przelozyc sobie do pojemniczka, wrzucic tam ekstrakt i cosik jesczce i zuzyjesz pewnie w dzien lub dwa, to nic sie nie stanie, tylko w lodowce to trzymaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Mother of Pearl wspominam bardzo dobrze
![]() ![]()
![]() |
#169 | |
|
Cytat:
![]() to w takim razie będę sobie robić takie małe porcyjki i trzymać w lodówce ![]() a jeśli chodzi o sam krem to na stronie pisze: ,,choć nie zawiera parabenów (nipagin), dzięki naturalnym konserwantom roślinnym można go przechowywać do roku w normalnych warunkach" to przez te normalne warunki mam rozumieć, że nie trzeba go trzymać w lodówce?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
generalnie kupnych zwyklych kremow niby nie trzeba, ale lepiej dmuchac na zimne i trzymac
![]() a niedlgo zacznij sama robic cale kremy ![]() czyli to mother totaki do kremu na noc dosypany wygladzacz? ujednolica przez to troche kolorki na buzce? w sumie takie delikatne cos do kremu na noc by mi sie przydalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
|
chyba jednak to za trudne dla mnie
![]() w bu wszystko było odmierzone i dokładnie napisane co do czego to mogłam tak robić chociaż kto wie ![]() już nie mogę się doczekać mojej paczki z NP ![]() EDIT dostałam dzisiaj paczkę ![]() ![]() umyłam odrazu buzie kremem oczyszczającym i po wytarciu twarzy ręcznikiem spotkało mnie miłe zaskoczenie: twarz nie była szorstka, ściągnięta i sucha (czyt. olejek myjący z BU) tylko mięciutka i nawilżona ![]() pod oczy nałożyłam żel z kolagenem, ma fajną konsystencję, odrazu poczułam jak skóra pod oczami się napięła a zmarszczki mimiczne wygładziły, do tego świetnie nawilża ![]() ![]() a na całą twarz nałożyłam olejek herbaciany, fajnie że ma taką bardziej gęściejszą konsystencję ![]() więc ogólnie moje wrażenia są bardzo pozytywne ![]() ![]() ![]() aha i wypróbowałam jeszcze masło mango jako krem do rąk, świetnie nawilżyło moje bardzo przesuszone dłonie, nawet po umyciu rąk utrzymuje się efekt nawilżenia ![]()
Edytowane przez Olencjaaa Czas edycji: 2009-12-10 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stosował ktoś jedwab w proszku?
![]() |
![]() |
#173 |
|
dalsza część moich spostrzeżeń...
jestem pod ogromnym wrażeniem kremu oczyszczającego ![]() Krem Odżywczo - Normalizujący na Noc nałożony sam spowodował uczucie gorąca na twarzy i zaczerwienienie (mam cerę naczynkową), natomiast po dodaniu do niego ekstraktu z ginko biloba czy mother of pearl, na szczęście już nie ma tego uczucia krem bardzo szybko się wchłania i nie zostawia żadnej tłustej warstwy, twarz rano wygląda ładnie i wypoczęcie jednak moim zdaniem jako krem na noc powinien bardziej nawilżać i wielki plus za to, że nic mnie nie wysypało ![]()
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
zrobilam zamowionko, skromnie bo tylko maslo shea i kakaowe, kreatyna i mother of pearls ale wszystkiego jestem bardzo ciekawa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
ja miałam proszek jedwabny z NP. Stosowałam na twarz, wygładzał i mam wrażenie że nawilżał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
dzieki agabil1, mysle ze dla mamy mojej bedzie ta glodkosc jak znalazl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
nienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Konto usunięte
|
Cześć! Czy ktoś stosował maseczkę z acerolą? Jaki ma wpływ na naczynka - działa???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
wyslali do mnie przesyleczke w poniedzialek a dzis jesccze nia ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.