|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wymiankowy mineralny
Manusiakubusia,oczywiście że może być w woreczku strunowym
ja niestety też nie mam tylu wolnych,więc jeśli Ci pasuje to też wyślę w strunkach a pojemniczkiem który mam wolny po prostu odmierze.Jutro do południa wyśle poleconym priorytetem,pasuje?
|
#2162 |
|
Rozeznanie
|
Jasne ze pasuje
![]() Wysyłam PW z adresem. Jeszcze jedno-to jest moja pierwsza wymianka i nie bardzo wiem jak odmierzac,czy mam wsypac do pojemniczka dotąd dokąd sięga sitko?
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
hej manusiakubusia
ja tak to zrobię właśnie odmierzę pojemniczkiem tak ciut ponad wysokość sitka,chyba że masz jakąś wagę kuchenną etc. to wtedy odmierz 2 g bo taką pojemność ma podwójny sampel.
|
#2164 | |
|
A cobra on my left...
|
Cytat:
coś u mnie?
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Raczkowanie
|
Chętnie oddam korektor Mint- Big (nie otwierany) i ok 3/4 sampla sunkissed fair formuła glow
(nieaktualne) Edytowane przez fifao Czas edycji: 2009-12-28 o 14:12 |
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Co szukasz w zamian za BIGa mint?? Poza wątkiem mam do oddania 2 razy użyty kaolin więc mogłabym dorzucić jakąś odsypkę jeszcze. Napisz co by Cię interesowało.
|
#2167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ewentualnie korektor Multi-Tasking(najlepiej Big) Nie pogardzę również pędzlami: flat topem albo pędzlem do korektorów bądź jakimś hydrolatem Jestem otwarta na propozycje (nieaktualne) Edytowane przez fifao Czas edycji: 2009-12-28 o 14:13 |
|
|
|
|
#2168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy Multi Tasking to korektor? Jeśli tak, jestem zainteresowana tymi dwiema rzeczami. Zapraszam do mojego wątku! ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Witam! Jestem zainteresowana tym korektorem. Może coś Ci się spodoba u mnie Wątek w podpisie.
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
Wielka wymianka
![]() * EDM podkłady: - Fawn intenisve (PEŁNY WYMIAR) - nieotwierany - najlepiej za produkty na mojej wishliście oznaczone gwiazdką (*), - Olive Fair O-glo - (90 % PEŁNEGO WYMIARU - oddam w całości lub jako odsypki) - Light Almond intenisve (70% sampla) - Golden Medium intesive (odsypka 1ml w strunie) róże: - Pink Ribbon (nowy sampel, nieotwierany) - Theme Park (sampel nowy, nieotwierany) - Light Pink (1/3 sampla w strunie) - Waffle Cone (odsypka z BIG-a) - Come What May (BIG) cienie: - Wild Flowers (sampel nieotwierany) - Disco Rollerskating (sampel nieotwierany) rozświetlacze: - Sparkle Beige (95% sampla) - zarezerwowany dla papeteria - Natural (nowy sampel - nieotwierany) - Dusty Miller (BIG nieotwierany) korektory: - Pearl Mint (sampel nowy, nieotwierany) - zarezerwowany dla SugaMama1988 - Sunlight (odsypka z BIG-a) - Mint (odsypka z BIG-a) - Pick Me Up Pink (odsypka z BIG-a) pudry: - Luminizing Sunlight Powder (ponad 15 ml w strunie) * Lucy Minerals podkłady: - Snow White (Original Formula) - sampel nieużywany - zarezerwowany dla SugaMama1988, - Cream (OCS Formula) - sampel nieużywany - Pale Olive (Original Formula) - sampel nieużywany 1 szt. zarezerwowana dla SugaMama1988; * EGM podkłady: - sample w formule Cover Me (nieużywane; w nawiasach oznaczenie rodziny kolorystycznej): Vee (W), Lora (W), Kay (W), Sue Jin (W), Chante (W), Daphne (BN), Roselyn (W), Namina (W), Claire (W), Esmeralda (W), Masako (W), Whitley (BN), Randall (BN), - sample w formule Youthful Glow (nieużywane; w nawiasach oznaczenie rodziny kolorystycznej): Ami (C), Clara (C), Shelly (C), Emily (W - 2 szt.), Chantelle (W - 2 szt.), Natalia (Y), Joanie (BN - 3 szt.), Sue (BN), Letha (O - 2 szt.), Kadie (W - 2 szt.), Ash (W - 3 szt.), Mintha (O), Christin (W - 2 szt.), Shania (W - 2 szt.), Calie (Y - 4 szt.), Sahara (BN), Monie (C - 2 szt.), Alana (W - 2 szt.), Amico (Y - 3 szt.), Sung (Y - 2szt.), Paulina (C), Sahara (BN), Jodie (BN)- zarezerwowane dla papeteria, Gene (BN), Dane (C), - sample w formule Youthful Glow (raz użyte – pasek na ręce): Sahara (BN), Belle (W), Margo (BN), Lucy (Y) róże: - Grapevine (odsypki z pełnego wymiaru) - Grapevine (sampel nowy - nieużywany) - Create Beach (sampel w strunie, raz próbowany na ręce) - Emerald Bay (sampel w strunie, raz próbowany na ręce) rozświetlacze: - Monte Carlo (sampel nowy - nieużywany) cienie: - Apricot Ice (sampel w strunie, nieużywany) - Antique (sampel w strunie, nieużywany) - cień do brwi Madagascar Cinammon (sampel w strunie, nieużywany) podwójne sample strunowe przesypane do słoiczków: - Caspian Sea - Clover Green korektory: - Corinne (Concealer Yellow) - (sampel nowy - nieużywany 2 szt.) - Yellow Correction Powder (sampel nowy - nieużywany) tweakery: - peach (sampel nieużywany) - yellow (sampel nowy - nieużywany) *Joppa podkłady: sample w słoiczkach, raz próbowane na ręce: - Light #2 Soft Coverage - Light #2.5 Soft Coverage - Cashew Simple Radiance - Sunny Day Morning Dew rozświetlacz: - Golden Horizon (sampel nowy - nieużywany) * Buff'd podkłady: - Almond formuła Original (sampel, raz próbowany na ręce) - Antique formuła Light (60% sampla) * Lure Beauty róże: Melody (sampel w słoiczku; nowy - nieotwierany) pielęgnacja: - Amazing Grace Shea Butter Light Body Cream - 0.3 oz - nowy - Brow Sugar & Fig Type Shea Butter Light Body Cream - 0.3 oz - nowy - Breathless Type Shea Butter Light Body Cream - 0.3 oz - nowy * Lumiere podkłady: - Flawless Face - Light Medium Golden (50 % sampla) * Sassy Minerals cienie: - Reminder (sampel nieotwierany) - zarezerwowany dla papeteria - Practically Perfect (sampel nieotwierany) * Silk Naturals - Green Color Booster (Color Corrector) for foundation (raz próbowany jako pasek na skórze) - cień ExtraVert (sampel nieotwierany) - róż Stellar (odsypki z pełnego wymiaru) * Aromaleigh - cień Ophelia (sampel raz próbowany na ręce) * BIOCHEMIA - DRY FLO z jedwabiem - ważna do 04/2011 (oddam w całości lub na części) - BHT (ok. 8 ml) - guma ksantanowa (10 g) - polisorbate 80 (9 - 10 ml) - salipeg 20% (30 ml) - peg 400 (40 ml) - hydromanil (mała odlewka na spróbowanie) - frakcja sojowa (ok. 5g) * Kolorówka.com - kaolin (duże odsypki) - opakowanie na błyszczyk 3 ml (nieużywane) - puder ryżowy (duże ilości) - puder jedwabny (ok. 13 - 14 ml) * CS - pigment Yellow Oxide Powder - spore odsypki (+ sampel nieużywany) - pigment Ultramarine Blue Pigment (sampel nieużywany) - pigment Red Iron Oxide 170 (sampel nieużywany) - Golden Satin Interplay (sampel, raz próbowany na ręce) - Bolero Mica (sampel, raz próbowany na ręce) - Aruban Coral Mica Powder (sampel, raz próbowany na ręce) - Mica and Methicone Powder (sampel raz próbowany na ręce) * FILTR La Roche-Posay Anthelios XL 50+ Spray (nowa wesja) - odlewki Mam do wymiany także trochę kosmetyków - szczegóły tutaj -> Kosmetyki (w przypadku "prochów" interesują mnie wymianki o wielkości min. sampla EDM; pogrubioną czcionką - moje priorytety) - cienie EDM: Sea Horse*, Angel's Trumpet* - podkłady Pixie: Sinnie1, Cameo1 i Shaylee 1 (Cover de Luxe)* - puder Kiss of Sun Pixie* - róże SN: Tart, Satisfied*, Flair*, - cienie SN: Cream*, Go*, Carbon, Platinum - rozświetlacze SN: Cherub*, Angel*, Heavenly* - pomadki ochronne z SN: Black Licorice, Candy Cane, Shirley Temple, Southern Praline* - pędzle (mogą być używane ): Dome Blush Brush EDM*, Eye Smudge Brush EDM, Eye Kabuki, Eye Kabuki Junior, Flat Top* i LHK z EDM*, w dużych ilościach szukam: - hydrolatów: neroli, lawendowego, oczarowego, cynamonowego*, jabłkowego*, kiwi,* z róży stulistnej (rozważę też inne - ważne by pachniały intensywnie i przyjemnie) - kremu Oczyszczająco - Rozświetlającego NP* - "twardego" szamponu (w kostce) do włosów jasnych - żelu hialuronowego (1,5% lub 2%, ewentualnie 1%)* - liposomów* - naturalnych mydeł do twarzy i ciała - olejów: śliwkowego, herbacianego Można mnie kusić także książkami (lubię kryminały, ale inne też mogą być), muzyką (jazz, blues, etno), biżuterią i perfumami FM (202, 204, 06, 81, 88, 211, 212, 52) Link do zrealizowanych wymianek -> tutaj . Edytowane przez biedronqa Czas edycji: 2010-05-27 o 11:22 |
|
|
|
#2170 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś jest chętny na pół opakowania pudru bambusowego?
Przyjmę chętnie jasne i rozświetlające korektory głównie z edm, odsypki cieni i rozświetlaczy. ps. na wymiankę mogę dać też: sunkissed fair mini 4 g ponad 80% golden fair matte sample praktycznie cały olive fair sample prawie cały orginal glo linen matte sample nowy fawn sample prawie cały orginal glo soft butter peach matte prawie pelny W razie zainteresowania proszę o PW Edytowane przez marsylia Czas edycji: 2009-12-27 o 21:32 |
|
|
|
#2171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak łyzeczka-dwie by mnie interesowala ![]() z blusche to probki, ale jesli chodzi o butter pecan FC to moge zrobic wieksza probke bo mam biga biedronqo cos za: - mocznik - serum lemon (30 ml) mam minta, i mam kayaka 'z paletki' uzytego raz, moge go przesypac do worczka mam tez krzemionke i puder jedwabny, ale to by bylo po ok 1/2 smpla edm (jeszcze sprawdze)
|
|
|
#2172 |
|
Rozeznanie
|
Czy byłabyś chętna na wymiankę cień za champagne? Mogłabym dać też minta
|
#2173 | |
|
Zadomowienie
|
interesuja mnie od Ciebie kilka rzeczy
![]() Z tym, ze jesli chodzi o mazidla baardzo istotne sa dla mnie ich daty waznosci, bo wiekszosc z nich mam i uzywam, ale koncza sie ich daty i bylabym na nie chetna tylko jesli daty waznosci Twoich sa dluzsze niz moich ![]() wiec jesli bedziesz potencjalnie zainteresowana wymianka prosze o ich podanie ![]() Cytat:
zajrzyj do mnie
|
|
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Silveretta przykro mi ale nic nie znalazłam.
|
#2175 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=cotka;16083958]a jaka dysponujesz?
tak łyzeczka-dwie by mnie interesowala ![]() z blusche to probki, ale jesli chodzi o butter pecan FC to moge zrobic wieksza probke bo mam biga Popiołu mogę odsypac tak ok 5 ml ,widzę ze poszukujesz tez frakcji sojowej ja akurat mam trochę bo nie przypadła mi do gustu A jaką ilosc butter pecan jestes w stanie oddac ![]() Poszukuję jeszcze fioletowych cieni do powiek tak tylko na wypróbowanie,masz cos moze?
|
#2176 |
|
Organizatorka
|
Poszukuję cienia EDM Sunflowers - wystarczy mi 1/4 sampla
A także : EDM - White Lilies - wystarczy mi 1/4 sampla EDM - Plane View (mam odrobinkę dosłownie, a potrzebuję ciut wiecej do swatchy) EDM - Frost Bitten (mam odrobinkę dosłownie, a potrzebuję ciut wiecej do swatchy) chyba, że ktoś posiada jeszcze w zbiorach cienie : EDM - Veranda EDM - Cool Breeze W zamian mogę zaoferować odsypki róży EDM (Raw Sugar, Memphis Rose, Pumpkin Pie, Yard Sale i wiele, wiele innych) albo cieni EDM-owych ... |
|
|
|
#2177 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu, ja mam Verandę, ale dosłownie na 2-3 użycia
mogę Ci wysłać
|
#2178 |
|
Organizatorka
|
Kochana, to zostaw sobie
dziękuję Ci ogromnie, ale nie będę ograbiać Cię z tak niewielkiej ilości ![]() Może ktoś jeszcze będzie miał.. a jak nie, to zestawienie będzie bez Verandy.. patrząc na ten odcień i biorąc pod uwagę fakt, iż jest wycofany, to wielkiej straty chyba nie będzie Raz jeszcze dziękuję Ci za dobre chęci |
|
|
|
#2179 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu, ale u mnie ona leży i mi miejsce zajmuje
Na fotce jest jakaś blada... w rzeczywistości to taki jasny, lawendowy i drobinkowy fiolet Jak lubię (ba! kocham ) fiolety, tak ten mi jakoś nie leży...
|
#2180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z fioletow itp mam Diary z edm uzyty raz i w sumie moge oddac i toxic z Paint Cosmetics nieuzywany oraz Essence (mica pigment- tez z paint Cosmetics) ale to sa dosyc male probki przy EDM ale sa mocno napigmenowane,w eic starczaja na dlugo (inne ktore mam mecze juz dosyc dlugo )popiolu mzoe byc 5ml, ale jesli by sie cos wagowo nie zgadzalo z wymianka to zrezygnuje z niego na rzecz frakcji
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedronqo, interesują mnie sample podkładów EDM z serii olive (neutral light almond, lub cały almond)+ ewentualnie vicky's i sunlight w odsypkach ![]() Mogę za to zaoferować puder ryżowy, krzemionkę, pearl beige, odsypki Theme Park lub Corner office EDM,minaturka Amor Amor Cacharel. Albo też kryminały Richarda Montanari TU link
Edytowane przez enaiv Czas edycji: 2009-12-27 o 23:25 |
|
|
|
|
#2182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Frakcji zamawiałam 5 g i raz uzywałam ,więc nie ma tego zbyt duzo ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Niestety nic nie znalazłam Chyba ze masz poza wątkiem odsypki fioletowych cieni?
Edytowane przez manusiakubusia Czas edycji: 2009-12-28 o 10:45 |
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://violetzone.blox.pl/resource/C...olet_cru_t.jpg ![]() mam probke butter pecana SS z blusche mam tez carmel coretto SS, chcesz? dla mnie za lekka.
Edytowane przez cotka Czas edycji: 2009-12-28 o 14:13 |
|
|
|
|
#2184 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli mogę się wtrącić, to ... może te fotki pomogą
I ten pigment się nazywa tonic chyba, że kiedyś występował pod inna nazwą https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1255031238
|
#2185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny mam na wymiane: - szampon EGM Aloe and Milk (troche wiecej niz pol butelki) - Kaolin Powder Soft Bronze - sampel, uzyty kilkakrotnie - sampel cienia w strunie MATTE - TURQUOISE EGM - nieuzywany. Edytowane przez agaku Czas edycji: 2009-12-28 o 15:26 |
|
|
|
|
#2186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ok ![]() Czyli wstępnie ja dla Ciebie mam Dawn-sampel,otwierany(sprawdza łam tylko czym róznie się od minta) On The Phone-odsypka In The Garden -odsypka Cafe Au Lait In paris-sampel,otwierany uzyty kilka razy Popiół wulkaniczny-5ml Niezmydlana frakcja sojowa-5 g 1 raz uzyta,przechowywana w lodówce A ty dla mnie Butter Pecan FC -1,5 g Butter Pecan SS-próbka Cień Diary-sampel Cień Essence-próbka Cień Toxic(Tonic) próbkaZgadza się?
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
yhm zgadza sie i faktycznie ten cien to tonic, wybacz nie wiem czemu sobie ubzduralam ze toxic
to co, PW?
|
|
#2188 | ||||
|
Rozeznanie
|
Uff... już odpisuję na wszystkie posty...
![]() Cytat:
Co do mocznika, to zobaczę, co mi odpowie Ala, bo chciałabym dogadać z nią większą wymiankę, ale serum lemon (jeśli jesteś zainteresowana) mogę zarezerwować dla Ciebie. ![]() Kayak był na mojej poprzedniej wishliście (zapomniałam go usunąć), więc raczej nie jestem nim zainteresowana. Cytat:
![]() Cytat:
rozmaryn 06/10 mocznik 01/11 algi 06/10 kw. salicylowy 12/12 kw. mlekowy 05/10 kw. migdałowy mam z wymianek (nie znam jego daty ważności, ale wymianki odbyły się w drugiej połowie tego roku) U Ciebie interesowałoby mnie: - Pearl Beige - cień PICNIC - nowy sampel - cień Romance Novel - nowy sampel oraz sample cieni i róży EDM z których mogę zrobić niewielkie odsypki (na spróbowanie): cienie: - Love Letters - Wild Flowers Pink Deluxe Oval Shadow Brush - używany, wyprany The Conservatorie: odsypki małe (np. wielkości sampli) lub większe: -Superfine Silk Powder - mogę odlać po ok.1ml na spróbowanie (jesli aktualnie mam pojemniczki ): olej jojoba (mazidla), olej (macerat) z zielonej herbaty (ZSK)Ewentualnie jeszcze: odsypki z opakowań big: - korektor Mint (sporo osób proponuje mi minta i nie wiem, czy takie ilości są mi potrzebne - podkład Light Almond intensive - nowy sampel (zastanawiam się na nim - miałam kiedyś ten odcień i był dobry jako korektor na zaczerwienienia) Może coś jeszcze u mnie znajdziesz? ![]() Cytat:
Zwłaszcza pudrem ryżowym, krzemionką, pearl beigem i kryminałami Richarda Montanari .
|
|
#2189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

ja niestety też nie mam tylu wolnych,więc jeśli Ci pasuje to też wyślę w strunkach a pojemniczkiem który mam wolny po prostu odmierze.

): Dome Blush Brush EDM*, Eye Smudge Brush EDM, Eye Kabuki, Eye Kabuki Junior, Flat Top* i LHK z EDM*, 

mogę Ci wysłać
próbka