Fryzury Sylwestrowe - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-14, 11:21   #1
zielonooka17
Przyczajenie

Fryzury Sylwestrowe

Witam! Już niedługo Sylwester Już nie mogę się go doczekać. Mam tylko problem z dobraniem odpowiedniej fryzurki, która niestety musze zrobić sama Macie może jakieś pomysły. Mi podoba się coś takiego jak w załączonej foci. Wie może któraś z was jak coś takiego zrobić, lub ma propozycje na jakieś ciekawe fryzurki, które można zrobić samemu? Prosiłabym jeszcze o pomoc w dobraniu odpowiedniego makijażu na tę niezwykłą noc
zielonooka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 16:43   #2
PoweredLove
Przyczajenie

Dot.: Fryzury Sylwestrowe

Wszystko zależy od stroju w jakim będziesz.
PoweredLove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 19:32   #3
alutka0
Raczkowanie

GG do alutka0

Zależy jak długie masz włosy. Np. takie fryzurki. Mi się najbardziej podobają proste koczki i loczki

Sierpień 2009 - ........................

Obecny odrost 20 cm
Cel - 30 cm

Trzymajcie kciuuki.
alutka0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 01:22   #4
summersun
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zielonooka17 Pokaż wiadomość
Witam! Już niedługo Sylwester Już nie mogę się go doczekać. Mam tylko problem z dobraniem odpowiedniej fryzurki, która niestety musze zrobić sama Macie może jakieś pomysły. Mi podoba się coś takiego jak w załączonej foci. Wie może któraś z was jak coś takiego zrobić...
Hmmm... może spróbuj tak: związać nisko kucyk, natapirować trochę kitkę i spróbować upiąć wsuwkami taką ósemkę.. i utrwalić porządnie lakierem Nie wiem czy tak wyjdzie, bo nie próbowałam, ale może się uda.

Jeżeli chcesz szybkiego łatwego koczka, to ja polecam coś takiego, jak na fotce. Ja to robie tak: związuję włosy wysoko w kucyk, za ostatnim razem nie przeciągam do końca tylko zostawiam taką "bombkę", a pozostałym, wystającym kosmykiem owijam gumkę i przypinam go od spodu wsuwką i gotowe

Powodzenia
Stary 2009-12-15, 09:29   #5
zielonooka17
Przyczajenie

Włoski mam trochę za ramiona. A co do sukienki to długa, czarna, lekko rozszerzana na dole. Zastanawiałam się jeszcze nad takimi loczkami jak zaproponowala alutkao na ostatnim zdjeciu. Podoba mi się jeszcze ta którą zamieściłam poniżej, nie wiem tylko co to znaczy "związać włosy w agatkę". Wiecie o co chodzi?
Stary 2009-12-15, 14:36   #6
Deborah23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez summersun Pokaż wiadomość
Hmmm... może spróbuj tak: związać nisko kucyk, natapirować trochę kitkę i spróbować upiąć wsuwkami taką ósemkę.. i utrwalić porządnie lakierem Nie wiem czy tak wyjdzie, bo nie próbowałam, ale może się uda.

Jeżeli chcesz szybkiego łatwego koczka, to ja polecam coś takiego, jak na fotce. Ja to robie tak: związuję włosy wysoko w kucyk, za ostatnim razem nie przeciągam do końca tylko zostawiam taką "bombkę", a pozostałym, wystającym kosmykiem owijam gumkę i przypinam go od spodu wsuwką i gotowe

Powodzenia
Piękna jest ta fryzura
Deborah23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 17:52   #7
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deborah23 Pokaż wiadomość
Piękna jest ta fryzura

czyżby Violetta K.?
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-16, 16:24   #8
angela2906
Raczkowanie

GG do angela2906

hmm jestem fryzjerka wiec ostatnio zaczełam własnie tez rozmyslac nad fryzurami jakie by tu nowe wymyslic ale i zaczełam sie zajmowac ostatnio makijazem wiec moze cos ci doradze tylko powiedz jak bedziesz ubrana i na jaka impreze idziesz?? czy stawiasz na delikatny czy mocnu makijaz??aaa no i powiedz jakie masz oczekiwania co do koka ??całe upiete jakies wypuszczone proste loki?? i jakiej długości masz włosy ?
angela2906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 16:59   #9
zielonooka17
Przyczajenie

Widzę, że mój wątek się powoli rozwija Więc ja idę na bal sylwestrowy na salę. Będę ubrana w długą, czarną, lekko rozszerzaną ku dołu suknie. Stawiam na makijaż raczej mocny, podkreślający oczy (oczka mam zielono-szare). A cio do fryzurki to chciałabym jakiś koczek z wypuszczonymi pasemkami, albo loczki i jakoś podpięte do góry. Włoski mam lekko za ramiona.
Stary 2009-12-17, 09:43   #10
goplana84
Raczkowanie

GG do goplana84

a moge poprosic o propozycje na krotkie wloski? cos rokowego

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1261042770
goplana84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-17, 13:35   #11
Emilcia_1616
Zakorzenienie

jest juz watek gdzie jest mnostwo fryzur. HAIRSTYLE cos tam.....na sylwestra tez sie cos znajdzie, po co nowy watek....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-26, 15:01   #12
zielonooka17
Przyczajenie

Już za parę dni Sylwester . Macie jakieś ciekawe pomysły na fryzurki i jak się umalować, bo ja ciągle jestem w kropce . POMOCY!!!
Stary 2009-12-27, 20:15   #13
martuska87
martuska877

ja mam tez problem jaka by mi pasowała fryzurka na sylwestra tez ide na sale moze jakas pomoc?
martuska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-27, 22:13   #14
angela2906
Raczkowanie

GG do angela2906

Cytat:
Widzę, że mój wątek się powoli rozwija Więc ja idę na bal sylwestrowy na salę. Będę ubrana w długą, czarną, lekko rozszerzaną ku dołu suknie. Stawiam na makijaż raczej mocny, podkreślający oczy (oczka mam zielono-szare). A cio do fryzurki to chciałabym jakiś koczek z wypuszczonymi pasemkami, albo loczki i jakoś podpięte do góry. Włoski mam lekko za ramiona.

wiec tak pierwsza moja propozycja jest prosta i mysle ze dobrze by pasowała do takiej sukni i mocnego makijazu włosy sa BARDZO mocno podniesione na zdjeciu tego niewidac i włosy przy wsuwkach zawiniete a spod zakrecony niestety wlosów niechciało mi sie dokladnie suszyc bo włosy robiłam o 22 tylko do zdjecia . ja bym radziła proste delikatne czesanie zrobic bo sama suknia i makijaz jest dosc wyrazisty wiec moze tym kokiem lepiej nieprzedobrzyc
Stary 2009-12-27, 22:27   #15
angela2906
Raczkowanie

GG do angela2906

sadze ze lepiej bedzie ci w prostych upieciach tylko niewiem czy w takich upieciach sie dobrze czujesz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-27, 22:37   #16
angela2906
Raczkowanie

GG do angela2906

Cytat:
Napisane przez martuska87 Pokaż wiadomość
ja mam tez problem jaka by mi pasowała fryzurka na sylwestra tez ide na sale moze jakas pomoc?

a powiec czego szukasz jakiej długości masz włosy no i jakie upiecia lubisz ??

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Napisane przez goplana84 Pokaż wiadomość
a moge poprosic o propozycje na krotkie wloski? cos rokowego

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1261042770

jak krótkie masz włosy i co cie interesuje ?? domyslam sie ze czesanie ?? bo kok przy krotkich włosach i do tego rokowy to dosc ciezka sprawa by byla nawet jak by była treska albo włosy by sie doczepilo

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Już za parę dni Sylwester . Macie jakieś ciekawe pomysły na fryzurki i jak się umalować, bo ja ciągle jestem w kropce . POMOCY!!!
napisz jakie kolory cie interesuja w makijazu ??i czy to maja byc kolory matowe brokatowe perłowe intensywne kolory czy moze pastelowe
Stary 2009-12-28, 08:07   #17
niebede
Raczkowanie

ja już znalazłam jakiś czas temu fryzurkę na sylwestro-wesele. ponoć też wyjdzie coś w ten deseń. myślę, że to jest fajna lekka fryzurka. a Wam jak tam idą poszukiwania sylwestrowych fryzur?

niebede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 10:21   #18
zielonooka17
Przyczajenie

Angela2906 a mogłabyś mi napisać jak zrobić te fryzurki co umieściłam niżej? Podoba mi się też fryzurka Alby tylko, że ja mam wysokie czoło i nie byłoby mi zbyt dobrze chyba w takiej. A i jaki makijaż byś mi do tego doradziła?
Stary 2009-12-28, 10:25   #19
zielonooka17
Przyczajenie

A co do makijażu to chciałabym żeby bardzo podkreślał oczy. Myślałam żeby kolory metalowe, bo nie chce być w brokacie, nie podoba mi się jakoś za bardzo i nie chcę się świecić jak choinka Mogłoby też być coś pastelowego. Tylko jakbyś mogła napisz mi to krok po kroku co robić bo zazwyczaj nie maluje się jakoś mocno i nie wiem jak zrobić żeby był jakiś fajny efekt.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 11:56   #20
angela2906
Raczkowanie

GG do angela2906

Cytat:
Angela2906 a mogłabyś mi napisać jak zrobić te fryzurki co umieściłam niżej? Podoba mi się też fryzurka Alby tylko, że ja mam wysokie czoło i nie byłoby mi zbyt dobrze chyba w takiej. A i jaki makijaż byś mi do tego doradziła?

jesli chodzi o ta fryzure co ja mam to najpierw odziel włosy z spodu tak od wysokosci ucha i zwiaz je by ci nieprzeszkadzały potem te włosy z góry podziel na 3 czesci najpier bardzo mocno natapiruj te z prawej i lewej strony nastempnie zaczesz je do tylu tak by niebyło widac jak sa natapirowane a potem podepnij włosy wsuwkami z tyłu głowy po srodku by wsuwki mozna bylo potem zakryc nastempnie natapiruj srodek włosów i tez podepnij nastempnie konce wystające z wsuwek po koleji zawijaj na palcu i podepnij wsuwkami by niebyło ich widac nastempnie te włosy z spodu zakrec na wałki lub lokowke a na koniec mocno nalakierowac i po sprawie

druga fryzura jest banalnie prosta zrobisz ja w 10 min wszystkie włosy dokladnie zakrec polakieruj nastempnie wszystkie włosy zbiesz z tyłu głowy po prawej stronie i podepnij 2 wsuwkami w tym miejscu od ktorego ma sie zaczynac kok a nastempnie wszystkie włosy zakrec do srodka i podepnij wsuwkami i to cała filozofia potem jkak gdzies beda za luzno włosy to sobie podepniesz wsuwkami to juz akurat na wyczucie bedziesz robiła

jesli chodzi o odkryte czoło jesli masz je wysokie to moze lepiej go całego nieodkrywac chyba ze nieprzeszkadza ci to

a powiec mi jaki masz kolor włosów oczu i jaka cere ?? pytam o naturalny kolor włosów
Stary 2009-12-28, 18:09   #21
zielonooka17
Przyczajenie

Naturalnie jestem szatynką, ale od dawna farbuje włosy. Oczka mam zielono-szare, a co do cery to mam mieszaną, lekko brązowa.
Stary 2009-12-28, 18:51   #22
angela2906
Raczkowanie

GG do angela2906

Cytat:
Naturalnie jestem szatynką, ale od dawna farbuje włosy. Oczka mam zielono-szare, a co do cery to mam mieszaną, lekko brązowa.

hmm czyli jestes typem zimowym podejrzewam wiec pasuja ci wszystkie kontrastowe intensywne kolory wiec fajnie teraz tak pasowal by ci granatowy makijaz czarny z biela bo sam czarny to zbyd ciezki czerwony ale to trzeba miec juz naprawde dobra reke do makijazu by ładnie ten kolor wygladał wiec niewiem czy to cos dla ciebie ? ciemna szmaragdowa zielen a z pastelowych tylko brzozkwiniowy liliowy seledyn rozbielony wiec niezbyd pasujace kolory na sylwestra teraz pytanie który kolor najbardziej lubisz z tych co wymienilam
Stary 2009-12-28, 18:57   #23
zielonooka17
Przyczajenie

Hmm... czarny z bielą lub szmaragdowa zieleń. Właśnie próbowałam zrobić tą fryzurkę co ty zrobiłaś tylko nie wiem czy dobrze mi to wyszło.
Stary 2009-12-28, 19:01   #24
angela2906
Raczkowanie

GG do angela2906

Cytat:
Hmm... czarny z bielą lub szmaragdowa zieleń. Właśnie próbowałam zrobić tą fryzurkę co ty zrobiłaś tylko nie wiem czy dobrze mi to wyszło.

to zrob zdjecie i pokaz jedynie co mozesz zle zrobic to za słabo natapirowac i wtedy ta fryzura zaniska bedzie a to ma byc bardzo wysoko natapirowane wiec nawet jak beda natapirowane to szpikulcem jeszcze je podnies bardziej
Stary 2009-12-28, 19:02   #25
zielonooka17
Przyczajenie

A cio do fryzurki to kiedyś zrobiłam sobie taką, że najpierw pokręciłam włoski na średnich wałkach. Później jak już je zdejmowałam robiłam z nich loczki pianką i na koniec wszystkie spięłam na prawą stronę. Co myślisz o tym? Utrzymałaby mi się taka fryzurka przez całą noc?
Stary 2009-12-28, 19:33   #26
angela2906
Raczkowanie

GG do angela2906

Cytat:
A cio do fryzurki to kiedyś zrobiłam sobie taką, że najpierw pokręciłam włoski na średnich wałkach. Później jak już je zdejmowałam robiłam z nich loczki pianką i na koniec wszystkie spięłam na prawą stronę. Co myślisz o tym? Utrzymałaby mi się taka fryzurka przez całą noc?

jezeli loki sa puszczone luzem to niema szansy popierwsze grawitacja od samego ciezaru sie zaczna prostowac pozatym wilgoc do tego ty spocona zostana proste druty chyba ze wszystko zepniesz w koka takiego w nieladzie puszczone włosy to zły pomysł
Stary 2009-12-28, 19:58   #27
angela2906
Raczkowanie

GG do angela2906

jesli chodzi o makijaz to mam niestety tylko granatowy na komputerze akurat dzis zrobiłam zdjecie.

a jesli chodzi o delikatny makijaz to tak teraz myslałam i jest fajny makijaz np taki cała górna powieka na liliowo pomalowana ale tak bardzo delikatny a pod dolnymi rzesami zrobic np granat z zielonym i we wnetrznym konciku na bialy brokatowy no i kredka zrobic wewnatrz oka kocie kreski i tyle bardzo fajny makijaz i dzieki temu ze sdol oka jest tak mocny to makijaz wcale delikatny niejest a makijaz raczej niespotykany na codzien u karzdego

Edytowane przez angela2906
Czas edycji: 2009-12-28 o 20:04
Stary 2009-12-29, 13:49   #28
zielonooka17
Przyczajenie

Ładny ten granatowy, ale mi chyba nie będzie pasował
Stary 2009-12-29, 14:09   #29
Pyszotka
Przyczajenie

Pyszotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-29, 15:12   #30
Pistolecik
Raczkowanie

Oryginalna wieczorowa fryzura idealnie będzie komponowała z długimi obcisłymi sukniami z ogromnymi dekoltami, lub odkrytymi plecami. Ta fryzura przyciąga spojrzenia! tak mi się wydaje ! ; )) .
Pistolecik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości