|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Dziewczyny, beta 41, zakładam wątek
|
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może łatwo mi też bylo rzucić bo nie paliłam dużo 2-3 fajki dziennie, co nie znaczy że nie mam wyrzutów sumienia, bo w końcu te dwa tygodnie paliłam po zapłodnieniu. ![]() Mam nadzieję, że Pomidorce też będzie łatwo bez fajki. Musisz sobie jakoś obrzydzić zapach tytoniu. A dużo paliłaś?? ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- to nie uciekaj nam na ten nowy wątek |
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ucieknę wam, już tak długo tu jestem, ze nie ma mowy, zebyście się mnie pozbyły. Tym bardziej jak pójde na zwolnienie i będe miała dużo czasu
|
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie. Mam 25 lat. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej i w czerwcu zamierzam ją obronić, (studiowałam administrację), w pracy mam na razie przerwę, siedzę na bezrobociu, ale szukam nowej.
Ostatnią miesiączkę miałam 29 listopada, jednakże w grudniu kochaliśmy się z mężem kilkakrotnie w trakcie wyznaczonych przez test owulacyjny dni płodnych, mimo to, teraz 26 grudnia (to był 27 dc) dostałam jakieś dziwne plamienie, potem nastepnego dnia krwawienie się zwiększyło i dzisiaj już nie ma nic, także jeśli chodzi o to grudniowe krwawienie, to było bynajmniej dziwne i niespotykane, jak na moje regularne krwawienia, które trwają od 4 do 6 dni i są bardzo obfite. Na wszelki wypadek chciałabym zrobić sobie jutro test ciążowy. Jutro mija 10 dni od ostatniego dnia w którym kochałam się z mężem. No zobaczymy co będzie...byłoby super gdyby to ciąża, ale nie chcę się jakoś tak nastawiać, bo potem jak się widzi jedną kreskę na teście, to człowiekowi przykro się robi ![]() Super, że jest tu takie forum i taki wątek, że można sięz dziewczynami dzielić swoimi spostrzeżeniami i przemyśleniami. Pozdrawiam was wszystkie i życzę wam, obyście jak najszybiciej zostały "zafasolkowane"
|
|
|
|
#3848 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Musze..chodzbym miala rodzic w Sylwestrowa nocke...![]() Juz wiemy... Po Swietach sie wyjasnilo...bedzie albo Józefina Cecylia albo Izabela Anna ![]() Cytat:
![]() kla ski:![]() ![]() k laski:az sie norlamnie poplakalam....bo pamietam jak ja czekalam na te 2 kreski... ![]() a teraz dobrze....wyczekujemy do stycznia w spokoju... |
||
|
|
|
#3849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardziej mi się podoba Izabela Anna. Izki to fajne dziewuchy Spokojnego czekania do stycznia. Teraz to już z górki |
||
|
|
|
#3850 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() teraz jakos mi dziwnie...bo w zeslzym roczku tez bylam w ciazy....a tu po domku zadne male nozki sie nie przewijaa ![]() ![]() ![]() ale mala corcia dodaje mi sil..... |
|
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Malga, już za chwilę będą nóżki po domu tupać
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
skarbie...
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Olayya fajny avatarek ![]() Cytat:
![]() Malga to już tylko parę dni... Zazdroszczę Ci z jednej strony ale w sumie fajnie jest być w ciąży Zmykam za pół godzinki do lekarza... I teraz mam wątpliwości bo prawie mi nic nie jest, czasem tylko coś zaswędzi... A położną mam wredną, focha strzela jak ktoś nieumówiony przychodzi. I mam nadzieję, że lekarz przyjmuje dziś...
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
hehe to jak jest Nas dwie to już nie takie same
![]() Lindsley no to założymy tylko teraz niech każda myśli nad nazwą wątku bo ja odkąd w ciązy to lekko otłumiona ![]() Aldii a słodkie owoce też się zaliczają na dziewczynke? moja szwagierka tak zajadała się mandarynkami i ma córunię i teraz ja zajadam się pomarańczami i mandarynkami ![]() Do słodyczy mnie nie ciągnie, owszem, zjem, ale malutko. Kwaśne odpada ostre ![]() A Tobie zostały niecałe 4tyg do końca... to malutko przytyłaś?? też bym tak chciała narazie się przerażam bo od początku ciąży przytyłam 4kg, to chyba dużo jak na 19tc ?Mężuś mnie pociesza, że nie mam się czym martwić bo nie jem w ogóle niezdrowych rzeczy, odżywiam się zdrowo. Malga nic się nie smutaj, już nie długo zobaczysz swoją córunię Olayya co do bronienia z paleniem to ja tu zleje po dupce każdą która się będzie tłumaczyć ja się wściekam jak stoję obok osoby palącej, że ja i moje dzieciątko przez tą osobę musimy palić biernie A w dniu spodziewanej @ (kiedy to ją oczywiście nie dostałam) mieliśmy imprezę urodzinową i pilnowałam się na wszelki wypadek żeby nic sie nie napić, ani łyczka, bo a nóż jestem w ciąży... (mimo, że wtedy jeszcze w to nie za bardzo wierzyłam, wmawiając sobie, że pewnie dostanę na następny dzień ) no ale ok, jak rzucacie i nie będziecie podpalać to bić nie będę ![]() Swoją drogą odkąd jestem w ciąży i czuję dym tytoniowy to się duszę i tak w drugi dzień świąt u teściów, siedzimy sobie w pokoju, teść oczywiście nie mógł wytrzymać i poszedł do kuchni kurzyć.... jeju żebyście wiedziały jak ja się źle poczułam... całe oskrzela mnie drapały, ciężko mi się oddychało... wkurzona wyszłam do drugiego pokoju i stałam przy otwartym oknie. A mój TŻ? Zamiast zwrócić tacie uwagę, żeby przy takich imprezach rodzinnych wstrzymał się z paleniem na te 4h bo są malutkie dzieci, bo jest kobieta w ciąży, to usłyszałam, że przesadzam ehh....A coś Wam jeszcze opowiem z dnia wczorajszego Wczoraj rano paliło się u nas na klatce, była straż, karetka, kupa dymu... a my z TŻtem przespaliśmy do 10 nie wiedząc o niczym Tylko jak wstałam to śmierdziało mi metalem jakimś i czułam dym, cała framuga od drzwi wejściowych była czarna, wystraszyliśmy się z TŻtem więc poszłam do sąsiada zapytać czy coś się działo, a On Nam dopiero opowiada... nogi się pode mną ugieły... oto jaką mamy z TŻtem wzorową czujność ![]() Lindsley lepiej dmuchać na zimne, więc olej położną i idź mimo wszystko do lekarza, powiedz Mu, że przez ostatnie dni miałaś takie i takie dolegliwości, jeśli będzie wszystko ok to przynajmniej się uspokoisz Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-28 o 13:33 |
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Malga odnosnie imion to juz Ci napisalam na mausiowym
Lindsley niech sobie polozna marudzi, a Ty i tak jedz do gina Kakusia owoce chyba niee.Na mamusiowym wszystkie jemy tonami mandarynki niezaleznie od plci dzidziola W polowie tez mialam jakies +4, pozniej w troche ponad m-c przytylam 6
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, spokojnej wizyty. Czekamy na relację.
Kakusia, brzydko teść i TZ postąpili. Ja się nie tłumaczę, wiem, że źle zrobiłam, ale się poprawię A co do palenia, to najśmieszniejsze jest to, że nie tylko ciebie wkurza, jak na jakimś przystanku ktoś pali i ci dmucha. Jestem palaczem od wielu lat (zbyt wielu, niestety), ale nigdy nikogo nie zmuszałam do wdychania moich wyziewów. W domu nie paliłam nigdy, nawet w mróz - fora na balkon. Jak chcę siebie zatruwać, to mogę też marznąć. Z moimi sąsiadami prowadzę wojnę już długi czas, bo oni palą na korytarzu i mi w mieszkaniu strasznie śmierdzi (nie po to ja chodziłam na balkon, żeby oni mi w mieszkaniu smrodzili). Nigdy nie paliłam na przystankach. Nawet w deszcz jak chciało mi się zapalić, wychodziłam za przystanek, żeby nikogo nie denerwować. Wierz mi, chociaż to może trudne, istnieją kulturalni palacze, którzy zdają sobie sprawę ze szkodliwości nałogu, wstydzą się go i nie mają ochoty zatruwać innych. Nie proszę o zrozumienie palaczy, tylko o wiarę, że są też ludzie palący, którzy zachowują się w kulturalny sposób Dziewczyny, mój mąż za jakąś godzinę, może półtorej powinien być w domu Ale jestem podekscytowana
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
pomidora gratuluje kochana
no to teraz dbaj o siebie i malenstwo a mnie od kilku dni dopadaja skurcze okropne i to przewaznie w nocy juz nie powiem z e nie moge spac bo mi nie wygodnie i sie krece z boku na bok |
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za paskudne skurcze, trzeba je przepędzić Może spróbuj w dzień pospać, żebyś nie chodziła niewyspana |
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wreszcie mam się czym pochwalic, a nie tam jakieś bladziochy jak przez ostatnie parę dni. Oto mój dzisiejszy teścik:
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
ech fajnie sie czyta ze wam sie udaje zajsc w ciaze
|
|
|
|
#3867 | ||
|
Rozeznanie
|
To teraz już zupełnie oficjalnie - GRATULACJE! Życzę dużo zdrówka i powodzenia i wiem że to brzydko, ale zielenieję z zazdrości
Cytat:
Cytat:
! Gratulacje!
|
|
|
#3869 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Ja już po pracy, zamierzam spędzić popołudnie na porządkowaniu mieszkania.. Chyba że mi się odechce
A wy co dzisiaj porabiacie?serduszko, fajnie że z rodzicami się jakoś ułożyło, na pewno miałaś spokojniejsze święta ![]() gabisun, dziękuję! Pomidorko, jesteś kochana ![]() MAGiALENA, fajnie że podjęliście taką decyzję, słuszna Lolota, to rób teścik. Ja też się staram od września, a w czerwcu też mnie czeka obrona ![]() aldii, nic takiego się nie stało, pojechałam na Święta do rodziców z bardzo pozytywnym nastawieniem, ale wszystko zepsuła moja młodsza siostra, która mnie obraziła.. Poza tym znowu nikt nie pamiętał o moich urodzinach, a tyle ludzi było w domu (oczywiście poza mężem i mamą).Olliwka, to od Ciebie zaproszenie na nk??
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2009-12-28 o 16:53 |
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun, no krechy piękne! Ja chyba za parę dni też zrobię jeszcze jeden teścik, żeby takie zobaczyć
Lenko, no nie ma innej możliwości, ja ściągam i tyle ![]() Marthinisa Elcia0787, to niestety nie odpędzę tych skurczów, ale życzę, żeby były jak najmniej bolesne ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Mężu poszedł na próbę, mam czas, żeby napisać o reakcji P. Więc wchodzi, rozmawiamy sobie o jego pracy. Ja mu każę usiąść, bo mam dla niego prezent. No a on, że szybko, bo musi służbowego laptopa podłączyć ). Siedzi, ogląda, śmieje się ze śmiesznych zdjęć, wszystko cacy. W końcu ostatnia klatka z napisem i koniec piosenki. A on siedzi i patrzy przed siebie. Potem na mnie i pyta, czy naprawdę Normalnie polewkę miałam z niego. Wieczorem do moich rodziców idziemy, ciekawa jestem ich reakcji. Chociaż mam wrażenie, że się domyślają __________________
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

klask i:

Jeszcze troszkę i będziesz ze swoją wyczekaną dziecinką 

to już tylko parę dni... Zazdroszczę Ci z jednej strony ale w sumie fajnie jest być w ciąży

ehh....
Może spróbuj w dzień pospać, żebyś nie chodziła niewyspana