|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
Zastanawiam sie od kilku dni czy ja nie mam asymetrii
Nic mi orto w sumie nie mowila, ale ona jest taka ze jej sie wszystko trzeba pytac, nic sama od siebie nie powie. Pokaze Wam zdjecia mojego usmiechu. Powiedzcie mi czy to jest asymetria, oki?
Edytowane przez redrose89 Czas edycji: 2009-12-28 o 12:53 |
|
|
|
#872 |
|
Konto usunięte
|
A czy ty przed założeniem hyraxa nie miałaś diastemy? Bo może dlatego ci została... Moje jedynki się stykały (a przynajmniej do połowy, bo potem rozgałeziają się na boki :P) i wróciły po prostu do dawnej postaci.
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy chodzi Ci o to, że jedynki nie są ułożone symetrycznie względem górnej/dolnej wargi, nosa? Coś tak jakby były lekuchno przesunięte, ale może orto nad tym pracuje a Ty o tym nie wiesz? Zapytaj, dla pewności, na następnej wizycie.
|
|
|
|
|
#874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że cię nie zdołował mój post, ale wiesz, ja z tego powodu zakładałam aparat, więc jestem wyczulona
|
|
|
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
wg mnie również nie są te ząbki takie jakie być powinny, ale bardzo możliwe, że ortodontka przewiduje przesunięcie zębów w planie leczenia. Najlepiej gdybyś zwróciła jej na to uwagę, w końcu aparat nie kosztuje grosze i masz prawo coś zasugerować swojej ortodontce..
|
|
|
|
#877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A u Ciebie bedzie sie dalo zmniejszyc lub calkiem zniwelowac asymetrie?Przypomnialam sobie, ze Ty masz aparat półkosmetyczny. Sama zdecydowałaś się na taki czy orto Ci taki zaleciła? Była informacja w cenniku o takim aparacie? Z tego co zauwazyłam to cena zależy od tego ile się chce mieć zamków kosmetycznych a ile metalowych, tak? Jak będę tylko miała więcej kasy to chcę sobie taki na dół założyć... Edytowane przez redrose89 Czas edycji: 2009-12-28 o 15:24 |
|
|
|
|
#878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę tylko, że przesuwanie zębów (w moim przypadku prawie wszystkich zębów w łuku) jest o wiele bardziej czasochłonne, niż ich prostowanie ![]() Co do aparatu, to orto sama o nim wspomniała, a ja podłapałam, choć nastawiona byłam początkowo na metal, bo nie sądziłam, ze na jakiś estetyczny będzie mnie stać Właśnie sprawdziłam w cenniku i nie ma tam nic na temat półkosmetycznych, jest tylko info "aparat ceramiczny - od 2.000 zł", a ja za swój mieszany płaciłam 1.800 zł.Z tego co wiem, to ortodonci wolą metal, i chyba wiem dlaczego: asystentka złamała mi już dwa skrzydełka zamków przy ściąganiu gumek... Ale moja orto wtedy mówiła, że wybór należy do mnie, że jej jest wszystko jedno. Nie pozostaje Ci nic innego, jak zapytać o to swojego/swoją orto. Jeśli masz kryształ na górze i chcesz, żeby oba aparaty pasowały poproś o wersję kryształ + metal, u mnie też była chyba taka możliwość. |
|
|
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za informacje A Ty masz w planach zakładać aparat na dół? I czy faktycznie cena jest ustalana w zalżności od ilości rodzajów zamków?
|
|
|
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
witam ponownie, w końcu udało mi się dostać do netu
![]() Dzień przed wigilią zakładałam Damona na górę i dół, a jeszcze dzień wcześniej miałam założoną separację. ból przy separacji okropny,ale przeżyłam, przy zakładaniu pierścieni na szóstki zamykałam oczy, żeby nie płakać. na szczęscie doba z separacją wystarczyła, żeby udało się założyć pierścienie. OBawiałam się migren nosząc na początku aparat, ku mojemu zaskoczeniu nie miałam jeszcze. WIGILIA,hehhe, zjadłam 6 filiżanek z kisielem, a rano sam bydyń. Nie szło nic innego jeść, za zupami nie przepadam . od wczoraj jem już bułki, twarożki i nawet bigos. Wszystko wraca do normy. Bardzo podoba mi się mój aparacik, śmieję się pełną gębą i wyglądam jak 17 latka z nim A, góra nachodziła mi na dolne zamki, więc mam coś tam nałożone na szóstki, teraz jak mam zamkniętą buzię mogę kawałek języka wystawic,hehe. Ktoś też tak miał? Z przejęcia zapomniałam się zapytać, tymi wyciorkami czyści się zeby na sucho czy po myciu zębów mając jeszcze pastę w buzi? Fajną pastę do zębów już kupiłam, muszę jeszcze wybrać płyn do płukania, jaki polecacie? Najfajniej na moj aparat zareagowała 6 latka: -cioicu masz kolczyki na zębach?nie?bransoletki?:b rzydal: Jak zrobię fotki to się pochwalę.
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
To ja bym chciala powiedziec ze po 2 tygodniach od zdjęcia aparatu przeszla mi depresja i popadłam w samozachwyt
Jak ja mogłam uważać że mam brzydki uśmiech Dziewczyny ściagajcie szybko aparaty to jest cudowne :P:P
|
|
|
|
#882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super zęby... ja na takie efekty muszę poczekać jeszcze 2 lata
|
|
#883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na dół też oczywiście aparat zakładam i doczekać się już nie mogę, ale orto na razie chce się "uporać z górą", cokolwiek to znaczy ![]() Jeśli cena się nie zmieni do tego czasu, to też najprawdopodobniej wezmę półceramiczny. moonlight88, no pewnie, że piękny masz uśmiech ![]() , jak mogłaś mieć depresję Może dziwne, ale ja tam wogóle nie chcę na razie ściągać aparatu i nie myślę o tym. Pewnie dlatego, że tak długa u mnie jeszcze droga, i na ten dzień zęby mam gorsze, niż przed założeniem druta...
|
|
|
|
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jutro idę niezapowiedziana, by mi przykleiła zamek, który odpadł mi w czwartek xP.
|
#886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
Witam po długiej przerwie
![]() Aparatką już jestem od miesiąca i na razie czekam na efekty... P.S. Od 2 dni zauważyłam że rusza mi się trochę jeden ząb który musimy odwrócić bo rośnie w poprzek. Normalne? |
|
|
|
#888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#890 |
|
Rozeznanie
|
A ja się przyszłam pochwalić, że dzisiaj po 2 latach, 4 miesiącach i 12 dniach przyszła i na mnie kolej na ściągnięcie aparatu
![]() ostatnio wypadłam z wątku, ale parę postów wyżej ktoś wspominał, że popadł w samozachwyt po zdjęciu aparatu i mnie chyba też to czeka, bo już teraz nie mogę się oderwać od lusterka ![]() jak tylko naładują mi się baterie to wrzucę zdjęcia ku pokrzepieniu serc ![]()
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klas ki:![]() będę czekała na zdjęcia ![]() ja swój zdejmuję w styczniu -ale tylko górę,dół jeszcze ponoszę bo też dużo później go zakładałam.Już nie mogę się doczekać choć jeszcze 2 miesiące temu nie wyobrażałam sobie,że będę i ja zdejmować aparacik tak w ogóle to witam,rzadko piszę bo niby o czym??Zęby proste i tylko utrwala się powoli wszystko ![]() pozdrawiam
|
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
w moim przypadku sie potwierdzilo..myslalam ze to za duzo sie smialam..- ale ja non stop mam usmiech na twarzy wiec cos mi nie pasowalo:P
mam pytanie szczegolnie do nosicieli/nosicielek Damona.. po jakim czasie zauwazyliscie pierwsze efekty? wiem ze to zalezy od wady i wszystko jest indywidualne..ale tak mniej wiecej ?
|
|
|
|
#893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#894 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;16094741]A czy ty przed założeniem hyraxa nie miałaś diastemy? Bo może dlatego ci została... Moje jedynki się stykały (a przynajmniej do połowy, bo potem rozgałeziają się na boki :P) i wróciły po prostu do dawnej postaci.[/QUOTE]
hehe no troszkę mialam ale po rozszerzeniu jest większa niż przed.... ![]() ![]() Cytat:
kolczyki na zębach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
|||
|
|
|
#895 |
|
Rozeznanie
|
Witam po Świętach!
Coś ostatnio zaniedbywałam sie w postach ale u Was tyle nowości, a u mnie i tak wieje nudą! Piękne macie już zęby dziewczynki! Fotek Goni nie mogę sie doczekać, wrzucaj szybciutko! Ja mam chwilową depresje aparatową w związku z brakiem widocznych zmian już od dłuższego czasu, a do tego orto nie będzie mi robił stripingu o którym marzyłam ![]() A co do coli, to co to za bzdury, że zamki poodpadają co najwyżej druciak będzie na wysoki połysk
|
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY mam ważne pytanie. pewnie wiele z Was mialo piłowane ząbki,żeby były rowne itp. powiedzcie mi czy to moze zaszkodzic?zeby bolą kruszą się psują? to dla mnie wazne
|
|
|
|
#897 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() redrose89 - też mi się wydaje że to asymetria...mam podobnie a nic nie słyszałam od orto jeszcze na temat naprawy sytuacji. moonlight88 - śliczny uśmiech!!! Gonia - nie mogę doczekać się zdjęć
|
|
#898 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, mi tak orto powiedziała i czytałam tak w internecie ![]() Cytat:
Twoje żeby to jak moje... dużo plomb... ale to też przez to że były krzywe... bo takie trudniej myć
|
|
#899 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki co prawda ja nie nosze aparatu ale chodzi tutaj o dwójkę górną-jest leciutko ukruszona tak moze z milimetr. i nie chce wlasnie jej ozdabiac w plombe bo to jest maly kawaleczek na srodku zęba i chcialabym sobie ten ząb upiłowac,tylko prosze powiedzcie mi coś na ten temat,czy to bezpieczne czy lepiej zostawić tego zęba takim jakim jest
|
|
|
|
#900 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nigdy nie miałam piłowanego zęba ale mam leciutko ukruszoną górną jedynkę, z pół milimetra ale to widać bo to jest róg, mam nadzieje że jak zęby się wyprostują to jakoś tak się ustawią że będzie to mało widoczne
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.

Nic mi orto w sumie nie mowila, ale ona jest taka ze jej sie wszystko trzeba pytac, nic sama od siebie nie powie. Pokaze Wam zdjecia mojego usmiechu. Powiedzcie mi czy to jest asymetria, oki?

A u Ciebie bedzie sie dalo zmniejszyc lub calkiem zniwelowac asymetrie?

. od wczoraj jem już bułki, twarożki i nawet bigos. Wszystko wraca do normy.
Jak ja mogłam uważać że mam brzydki uśmiech 

Może dziwne, ale ja tam wogóle nie chcę na razie ściągać aparatu i nie myślę o tym. Pewnie dlatego, że tak długa u mnie jeszcze droga, i na ten dzień zęby mam gorsze, niż przed założeniem druta...

.
klas ki:
i wtedy trzeba będzie je rozcinać... więc musze ich pilnować i w razie czego sama sobie je wyjąc